Steninge Slottsby… Bra stunder ur en mörk helg.

Vill dela mig av bra stunder i en annars mörk helg…

Hej mina vänner ❤️

Jag har varit off här inne under helgen. En välbehövlig paus.. Ni vet att jag går igenom mycket just nu. Det är generellt ganska ”mörkt” just nu.

Att jag har en inre fight mot både ångest och att jag är så sjukt trött. Det har jag precis skrivit om. Så trots att helgen varit tung, och jag mått riktigt risigt stora delar av tiden så vill jag belysa de BRA stunderna☺️🙏🏻

Jag har somnar tidigt i helgen. Mellan 22:00 och 22:30 . jag somnar nästan direkt, men vaknar ( som vanligt med ångest runt ca 03-04. ) MEN jag har lyckats somna om och inte vakant förrän strax innan 09:00. Så jag har ändå fått mina timmar och lite till….. men känner mig ändå helt slut.

Jag vet inte riktigt hur mycket jag orkar skriva om detta just nu. Jag mår uppriktigt skit!

Det känns som om jag äts upp inifrån, som om ångesten styr mitt liv!

Det som gör mig frustrerad är att just nu så BORDE jag må bra. Efter allt vi varit med om under 2020. Efter allt jag varit med om generellt i livet så är detta en period då jag borde må riktigt bra!

Men av någon anledning så gör jag inte det….. 🤷‍♀️

Kroppen strejkar, trots att jag tränar 5 dagar i veckan styrketräning. Lugnt och kontrollerat, trots att jag fokuserar på att hålla stressen nere, går lugna promenader, går i KBT, lägger mig i tid, äger vanlig mat ( kostschema med bra råvaror, vanlig mat, regelbundet och med ett lågt kaloriunderskott ) så svarar inte kroppen! Den är lixom låst. Jag jobbar inte heller fulltid. Min Kordinator och min revisor gör mer än tidigare så att jag får mer återhämtning.

Samtidigt så är det när jag inte jobbar som jag mår som sämst, när jag inte gör någonting…. När jag är ensam är absolut värst.

Det är inte logiskt, för egentligen tycker jag om min egentid 😂🙈!?!

Jaja… vi får väl se.

På måndag ska jag lämna nya blodprover. Massa saker, bla sköldkörteln, njurar, och en massa generell världen som min doktor vill ha svar på. 🩸 prov är inte jätte kul, men jag skall lämna prover 1 gång i veckan en tid framöver …

Korta stunder när det känns bra

Jag har korta stunder på dagen som känns bra. Som tex när jag satt i solen med min kaffe och pratade med min mamma i telen ☺️ Vi skrattade och jag glömde bort min inte smärta en stund …

Eller idag när jag var ute på en PW med min granne. Då kändes livet bekymmerslöst en stund. När jag myser med Lilleman i soffan…. Så jag fokuserar på det små, korta stunderna av BRA stunder ❤️

Påtal om BRA stunder…. vädret har varit på topp! Solen har lyst över ett krispig vackert vinterland ❄️👌🏻

Jag har suttit ute i -15 grader, men på en fårskinnspäls, med filt och varma kläder , 1h varje morgon med morgonkaffe i handen… Så härligt 🙏🏻

Jag har promenerat dagligen , sedan länge. Men denna helgen har varit otroligt vacker 😍

Alltså naturen här ute i Steninge Slottsby är så vacker att jag blir lite ”nykär” i den varje årstid ☺️ jag fullkomligt älskar området vi bor i!

Här sitter jag ofta när jag jobbar med mina online klienter. Eller i köket ☺️ oftast där det är ljusast…

Sture är hårigare än någonsin! ❤️

Mitt olivträd har missuppfattat årstiden och blommar för fullt inför att oliverna ska börja växa 🙈

Jag stannade hos min granne Jörgen på en kopp kaffe innan vi tog en promenad tillsammans ☺️ Jag blev helt tokig i deras kaffe koppar! Jonathan Adler så tokigt fina!!! 😍

Jonas skickade blomsterbud i veckan, jag delade upp buketten i två buketter och satte den ena på vardagsrums bordet 👌🏻

Jag fick min vän Simons nya bok, som jag redan hunnit läsa ut i helgen! Grymt Simon! En succé igen! 🌟❤️

Nu… strax sova. Klockan är 20:43 men jag lägger mig nästan innan 21:00 varje kväll 🙈

Hoppas att din helg varit bra ❤️

/ My Martens

33 Komentarer

 1. Nä, det är så jobbigt när man gjort allt ”rätt”… och så slår ångesten till ändå!! Men! Jag tänker såhär: om man inte hållit uppe sina rutiner så kanske det hade blivit ännu värre med ångesten, man hade fallit ännu djupare.
  Och sen får man tänka på att det ändå finns någon lättare stund varje dag, som du skrev. Det är ett bevis på att man kan komma tillbaka till dessa stunder, de finns där. Imorgon kanske det blir ännu längre stundee av lätthet, och i övermorgon ytterligare längre osv.. Ända tills en dag då dessa stunder är fler än de jobbiga.
  Men det är sååå slitsamt med denna ångest som äter upp en inifrån..?
  Jag tycker att du är en kämpe, som håller uppe alla rutiner och du har din son att ta hand om också. Du är stark och du kommer komma ut ur denna dipp ännu starkare.
  Jag hade två veckor med mycket ångest, sen igår kändes hela dagen bra men idag har det varit svajigt. Men den enda dagen var en oas, det gav hopp om att det kommer bli bättre. Kram!

 2. Nä, det är så jobbigt när man gjort allt ”rätt”… och så slår ångesten till ändå!! Men! Jag tänker såhär: om man inte hållit uppe sina rutiner så kanske det hade blivit ännu värre med ångesten, man hade fallit ännu djupare.
  Och sen får man tänka på att det ändå finns någon lättare stund varje dag, som du skrev. Det är ett bevis på att man kan komma tillbaka till dessa stunder, de finns där. Imorgon kanske det blir ännu längre stundee av lätthet, och i övermorgon ytterligare längre osv.. Ända tills en dag då dessa stunder är fler än de jobbiga.
  Men det är sååå slitsamt med denna ångest som äter upp en inifrån..😭
  Jag tycker att du är en kämpe, som håller uppe alla rutiner och du har din son att ta hand om också. Du är stark och du kommer komma ut ur denna dipp ännu starkare.
  Jag hade två veckor med mycket ångest, sen igår kändes hela dagen bra men idag har det varit svajigt. Men den enda dagen var en oas, det gav hopp om att det kommer bli bättre. Kram!

 3. Vilken kämpig period?. Känn dig inte ensam – även om det är en klen tröst när allt är mörkt. Du gör allt rätt med mat, vila, utetid osv. Det kommer lätta! Försök ha tålamod. All ?!
  Kram!

 4. Vilken kämpig period😔. Känn dig inte ensam – även om det är en klen tröst när allt är mörkt. Du gör allt rätt med mat, vila, utetid osv. Det kommer lätta! Försök ha tålamod. All 🧡!
  Kram!

 5. Vilka härliga vinterbilder ☀️❄️⛄️
  Någon läkare sa att det händer något med kroppen ca kl 04 på morgonen. Minns inte riktigt vad det var ? med något fysiologiskt som att blodtrycket går ner och extra vanligt förekommande att ha ångest den tiden på natten. Ingmar Bergman, den framgångsrike regissören, hade mycket ångest och kallade de där timmarna på natten för maran/lidandet och vargtimmen.
  Det sägs att bara intelligenta personer får ångest. Hoppas det blir bättre! Jag har själv haft panikångest och generell ångest men är fri från det sedan några år. Om man haft det själv så vet man hur det kan vara ibland. Kram ?

  • Tack för att du delar med dig ❤️??
   Haha! Vi säger så, ”bara intelligenta människor får ångest” ? du gjorde min dag! ❤️??

 6. Vilka härliga vinterbilder ☀️❄️⛄️
  Någon läkare sa att det händer något med kroppen ca kl 04 på morgonen. Minns inte riktigt vad det var 🤣 med något fysiologiskt som att blodtrycket går ner och extra vanligt förekommande att ha ångest den tiden på natten. Ingmar Bergman, den framgångsrike regissören, hade mycket ångest och kallade de där timmarna på natten för maran/lidandet och vargtimmen.
  Det sägs att bara intelligenta personer får ångest. Hoppas det blir bättre! Jag har själv haft panikångest och generell ångest men är fri från det sedan några år. Om man haft det själv så vet man hur det kan vara ibland. Kram 🤗

  • Tack för att du delar med dig ❤️🙏🏻

   Haha! Vi säger så, ”bara intelligenta människor får ångest” 😂 du gjorde min dag! ❤️🙏🏻

 7. Så vackra bilder! Du delar generöst med Dig/ Tack!
  Ingen kan förstå hur någon annan känner för själen har inga kryckor! Allt tar tid att komma igenom och vissa saker skall värka ut…själen är som skrubbsår när man cyklat omkull eller som myggbett man inte lämnar i fred! Bromsa mer än Du gasar just nu fina unga kvinna! Lycka till och Kram/ Tant H

 8. Hej fina My,
  Har du kollat upp alla dina hormoner?
  Jag känner igen din beskrivning så väl och jag har pmds, en sjujäkla värre variant av pms.
  Tyvärr är det en djungel att få rätt hjälp. Jag har börjat ge upp och får acceptera att vi kvinnor mår cykliskt piss varje månad.
  Kram

 9. Så vackra bilder! Du delar generöst med Dig/ Tack!
  Ingen kan förstå hur någon annan känner för själen har inga kryckor! Allt tar tid att komma igenom och vissa saker skall värka ut…själen är som skrubbsår när man cyklat omkull eller som myggbett man inte lämnar i fred! Bromsa mer än Du gasar just nu fina unga kvinna! Lycka till och Kram/ Tant H

 10. Hej fina My,
  Har du kollat upp alla dina hormoner?

  Jag känner igen din beskrivning så väl och jag har pmds, en sjujäkla värre variant av pms.

  Tyvärr är det en djungel att få rätt hjälp. Jag har börjat ge upp och får acceptera att vi kvinnor mår cykliskt piss varje månad.

  Kram

 11. Jag tänker att det är först nu när allt som varit i flera år lugnat ner sig och du hittat din plats, då man som du tycker att nu borde allt vara bra, det är då man också vågar ”sänka garden” lite och låta känslorna komma. Tänker också att det får vara okej att känna så, ta en dag i taget så blir det bättre så småningom. Vet inte om detta var till någon hjälp, du vet det säkert själv redan, men ibland kan det vara bra att påminnas om. Kram ?

 12. Jag tänker att det är först nu när allt som varit i flera år lugnat ner sig och du hittat din plats, då man som du tycker att nu borde allt vara bra, det är då man också vågar ”sänka garden” lite och låta känslorna komma. Tänker också att det får vara okej att känna så, ta en dag i taget så blir det bättre så småningom. Vet inte om detta var till någon hjälp, du vet det säkert själv redan, men ibland kan det vara bra att påminnas om. Kram 🤗

 13. Bry dig inte om alla som på nätet säger att du är en tjockis
  Tjockisar är också fina du är jätte fin.

  Ps jag är själv en tjockis

 14. My
  Följer ju dig o har med svacka nu i min utmattningsdepression ❤️
  5e året och ja allt är som det är
  Men min ångest! Den är så mycket bättre sen jag börjar bearbetat mina känslor som jag tryckt ner i all tid 😥🙏

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...