Panikångest/ångest på morgonen. Men sen vände det till en riktigt BRA dag!

Inlägget innehåller reklamlänk

Tisdag – Januari – 2 minusgrader och snö ⛄️

Hej mina vänner!

Idag var en BRA dag! Den började allt annat än bra. Men sen vände det.

Förmiddagen fram till 14:00 fysiska klinter. Även om jag är i en dundersvacka just nu…. Så är det också viktigt att lyfta det som är bra! Imorse vaknade jag strax efter 03:00. Ångest från helvetet!

Men jag vet ju att det går över. Men efter timmar av tårar och fokus på att inte få en panikångest attack så lyckades jag få kontroll. Då var klockan strax efter 06:00 och jag behövde strax väcka Ludvig. Så istället tog jag en kall-dusch, och la en ansiktsmask för att försöka dämpa svullnaden av alla tårar .

Frukost, och mys med Lilleman. Sedan lämning i skolan och vidare till stan och studion.

Påvägen in hade jag en hemmagjord lattè med mig i bilen, och en teledejt med Anna ❤️ Hon stöttar mig mycket just nu….

Att möta mina fysiska klinter ger mig energi! Hur dålig form jag själv är i just nu, så hindrar det inte mig i mitt jobb. Alla klinter jag har känner jag väl. Några nya har jag inte hunnit lära känna lika väl ännu. Men har redan fått en bra relation till ❤️ Jag älskar verkligen att se mina klinter utvecklas, och kriga mot sina mål! 💪🏻

Efter mina klinter kom Milla, ( min Kordinator ) .

Hon har en knäskada och har haft ett lååångt tränings uppehåll. Nu ska hon komma igång igen! Så efter att vi jobbat admin en stund, så körde jag ett pass med henne💪🏻 Sååå grym!

Såhär glad och pigg i början 💪🏻

Såhär trött ( men fortfarande glad 😜) efteråt

Att börja om är ALLTID tungt! Oavsett orsak…. Men allting går! Ett steg i taget….

Våra vovvar är bästisar! 🐾❤️ och Svea äääälskar Milla! Om ni gillar Millas coola träningstights så vill jag tipsa om att dom kommer från mina vänner på GAVELO , som precis lanserat nyheter! Ribbade ser i sååå fina färger! 😍👌🏻

Jag får hem mina om några dagar och kommer att visa upp dom för er!

Men så länge…. spana in nyheterna HÄR och använd kod: martens15 OM du vill fylla på tränings garderoben 😉

Även jag har kört min träning idag! Med min coach! Jag vet vad som händer efter lunchtid och någon timme fram….. Min energi tar slut. Därför brukar mina pass ligga på morgon/ förmiddag. Men idag blev det inte så. Därför bestämde jag mig. Oavsett hur jag skulle ta mig igenom passat. Så skulle jag genomföra det. Om så i slow motion! 🤣💪🏻

Men på något konstigt sätt så kom jag in i en andra andning igen 💪🏻 Jag kom igång och fick till ett helt okay pass trots allt!

Sen hem till Lilleman❤️ Han gick hem för andra gången helt själv idag…. Väl hemma innan läxor. Så behövde jag förbereda mellis inför imorgon och en grönsaksdrink tills idag. Smoothies och chiapudding !

Många som ber om recept , du hittar det 👉🏻 HÄR 💚 En grön drink med massa nyttigheter!

Jag har underlättat min vardag och beställt färdiga matlådor till mig själv för nästan hela veckan🙏🏻

Jonas är fortfarande bortrest och kommer inte hem på ett tag. Vilket är lite jobbigt när jag är i min svacka och verkligen behöver stöd!

Men med färdiga hälsosamma matlådor så underlättar det min vardag! Så välbehövligt idag! Ludvig fick kycklingkorv, snabbmakaroner, morötter och en shot av min grönsaksdrink 😉

Nu har båda mina älsklingar somnat i mitt knä! ❤️🥺🙏🏻

Katterna håller mig sällskap sista timmen, innan jag själv går och lägger mig!

Jag har heeelt slut! Men är så glad att jag trots denna mardrömsstart på dagen, ändå fick en BRA dag 🙏🏻

Hoppas att din dag varit bra! Och… Tack för att DU finns ❤️

/ My Martens

44 Komentarer

 1. Vilken kämpe. Upp och ner men du kämpar på, med mat och jobb, barn och djuren. Gråt och pannben blandat, ungefär som mitt liv (fast just nu utan pannben?). Jag hejar på dig! ?

 2. Hej My!
  Nu kommer ett tips jag själv inte lyssnade på under flera år men nu har gett ett försök. Byt ut kaffet till koffeinfritt kaffe, Koffeinet kan trigga ångest. Jag mår sååå mycket bättre utan koffein! Finns många goda koffeinfria kaffesorter.
  Ät även B-komplex, stressad kropp behöver det.
  Kram

  • Tack för att du delar med dig ??❤️
   Visst är det så. Jag dricker endast morgon kagge med koffein. Sedan inget alls eller koffeinfritt ☕️ äter också B komplex…. kram kram

 3. Kan inte Ludvig gå/cykla själv till skolan så du slipper allt skjutsande? Eller be Jonas lämna honom när han är hemma.
  Bara bra för barn att få lite motion och frisk luft! Bra komplement till övriga fritidsaktiviteter att gå till/från skolan.

  • Vi bor i ett nybyggt område där det fortfarande sprängs och byggs runt omkring. Man öppnade nyligen upp en väg som är endas 1.6 km från skolan.
   Så sålänge den är öppen, inga problem. Annars måste man köra ut ur området ( pt fel håll) ut i Märsta, runt alltihop för att komma fram…
   Men nu kan han gå hem själv. Och han älskar det ?
   Jonas lämnar/hämtat ibland. Men nu är han ju bortarest…

 4. Vilken kämpe. Upp och ner men du kämpar på, med mat och jobb, barn och djuren. Gråt och pannben blandat, ungefär som mitt liv (fast just nu utan pannben😛). Jag hejar på dig! 🥰

 5. Jag tycker absolut du ska försöka medicinera igen. Om du har testat en eller två gånger mkt kort tid kanske det kan funka att testa igen, med andra mediciner. Har ingen erfarenhet själv men många skriver ju att dom var som du förut och sen med medicine – rätt sort och rätt inställd – har dom ”ett liv” igen. Kanske en idé. Jag förstår att du älskar att ha eget företag och vara influencer men rent praktiskt hade det säkert varit mycket bättre både psykiskt och fysiskt att bara ta en anställning nånstans. T.ex blomsteraffär eller assistent på djursjukhus eller liknande. Så hade du mer tid att förbereda mat, få ordning på dina tider, träna osv och inte minst slippa alla publika event, all press det ger på hur man ska bete sig och sitt utseende osv. Liksom lugnat ner hela din tillvaro. Rutner är a och o och det är ju svårt att få till när man har oregelbundna jobbtider som egenföretagare. Men jag förstår att du älskar det, men kanske att du får vara ”vuxen” och lägga det på hyllan några år tills du mår bättre och bli lite mer som jag, lite mer ”Svenson” ha-ha. Bara vad jag spontant kommer på som råd, jag är typ 15 år äldre än du men inte direkt smartare men har fler års erfarenhet kanske mina tips kan bidra på nåt sätt.

  • Hej cecilia!
   Tack för din omtanke, för ditt sätt att dela med och… och även ta dig tiden att skriva till mig ❤️??
   Att jag famlar efter hjälp inom sjukvården det gör jag.
   Att jag testat medicin vid ett tillfälle innan. (Anti depressiva ) för några år sedan.
   Jag reagerade obehagligt fel på dessa. För att jag fick just fel medicin, pga av att man Behandlade fel sak…
   Jag får hjälp. Och vilar i tron om att jag tillslut kommer att få bra.
   Jag arbetar som tränare och kostrådgivare. Jag jobbar dagligen med att få människor att nå sina mål och jobba mot att må just bra ☺️
   Jag driver eget gym. Tack vare mitt mående, och mitt entreprenörskap så har jag satt upp en struktur som gör att jag har både fysiska och online klienter.
   Jag älskar mitt jobb och det är en av dom få sakerna som jag verkligen mår bra av. ( min familj och träningen också såklart)
   Men att ge upp min dröm, att sluta jobba som hälsocoach inom träning och kost för att bli assistent på ett djursjukhus ( eller annat) skulle nog snarare ge mig dödsångest!
   Att få jobba med det jag uppriktigt brinner för är ju få Förunnat?? och ingenting som jag tar för givet, eller heller har fått gratis.
   Det har tagit mig år hit. Jag tappade min Habdelsträgård efter 10 år. För att jag kraschade. Att läka och resa mig igen tog tid…. Men efter 1 år av fundering, testade på olika saker osv, så bestämde jag mig för att jag vill helhjärtat vara inom Wellness branschen ❤️ för att hjälpa människor att må så bra som möjligt. Fånga upp människor innan dom kraschar så som jag gjorde. Att hjälpa människor som är på är tillbaka efter en krasch tex ☺️
   ”Influenser” biten är såklart en liten del i det, och även min egen plattform att marknadsföra mig själv och mitt gym eller mina träningsresor osv ☺️
   Så jag är TROTS min svacka 100% söker på att jag är
   På helt rätt plats i livet ❤️?? vad det gäller jobb och familj….
   Så nu ska jag bara få ordning på min hälsa som är i ett bakslag, men fortfarande mycket, mycket bättre om man jämför med när jag kraschade för snart 5 är sedan ??

 6. Hej My!
  Nu kommer ett tips jag själv inte lyssnade på under flera år men nu har gett ett försök. Byt ut kaffet till koffeinfritt kaffe, Koffeinet kan trigga ångest. Jag mår sååå mycket bättre utan koffein! Finns många goda koffeinfria kaffesorter.
  Ät även B-komplex, stressad kropp behöver det.

  Kram

  • Tack för att du delar med dig 🙏🏻❤️

   Visst är det så. Jag dricker endast morgon kagge med koffein. Sedan inget alls eller koffeinfritt ☕️ äter också B komplex…. kram kram

 7. Kan inte Ludvig gå/cykla själv till skolan så du slipper allt skjutsande? Eller be Jonas lämna honom när han är hemma.
  Bara bra för barn att få lite motion och frisk luft! Bra komplement till övriga fritidsaktiviteter att gå till/från skolan.

  • Vi bor i ett nybyggt område där det fortfarande sprängs och byggs runt omkring. Man öppnade nyligen upp en väg som är endas 1.6 km från skolan.

   Så sålänge den är öppen, inga problem. Annars måste man köra ut ur området ( pt fel håll) ut i Märsta, runt alltihop för att komma fram…

   Men nu kan han gå hem själv. Och han älskar det 🙂

   Jonas lämnar/hämtat ibland. Men nu är han ju bortarest…

 8. Jag tycker absolut du ska försöka medicinera igen. Om du har testat en eller två gånger mkt kort tid kanske det kan funka att testa igen, med andra mediciner. Har ingen erfarenhet själv men många skriver ju att dom var som du förut och sen med medicine – rätt sort och rätt inställd – har dom ”ett liv” igen. Kanske en idé. Jag förstår att du älskar att ha eget företag och vara influencer men rent praktiskt hade det säkert varit mycket bättre både psykiskt och fysiskt att bara ta en anställning nånstans. T.ex blomsteraffär eller assistent på djursjukhus eller liknande. Så hade du mer tid att förbereda mat, få ordning på dina tider, träna osv och inte minst slippa alla publika event, all press det ger på hur man ska bete sig och sitt utseende osv. Liksom lugnat ner hela din tillvaro. Rutner är a och o och det är ju svårt att få till när man har oregelbundna jobbtider som egenföretagare. Men jag förstår att du älskar det, men kanske att du får vara ”vuxen” och lägga det på hyllan några år tills du mår bättre och bli lite mer som jag, lite mer ”Svenson” ha-ha. Bara vad jag spontant kommer på som råd, jag är typ 15 år äldre än du men inte direkt smartare men har fler års erfarenhet kanske mina tips kan bidra på nåt sätt.

  • Hej cecilia!

   Tack för din omtanke, för ditt sätt att dela med och… och även ta dig tiden att skriva till mig ❤️🙏🏻

   Att jag famlar efter hjälp inom sjukvården det gör jag.

   Att jag testat medicin vid ett tillfälle innan. (Anti depressiva ) för några år sedan.

   Jag reagerade obehagligt fel på dessa. För att jag fick just fel medicin, pga av att man Behandlade fel sak…

   Jag får hjälp. Och vilar i tron om att jag tillslut kommer att få bra.

   Jag arbetar som tränare och kostrådgivare. Jag jobbar dagligen med att få människor att nå sina mål och jobba mot att må just bra ☺️

   Jag driver eget gym. Tack vare mitt mående, och mitt entreprenörskap så har jag satt upp en struktur som gör att jag har både fysiska och online klienter.

   Jag älskar mitt jobb och det är en av dom få sakerna som jag verkligen mår bra av. ( min familj och träningen också såklart)

   Men att ge upp min dröm, att sluta jobba som hälsocoach inom träning och kost för att bli assistent på ett djursjukhus ( eller annat) skulle nog snarare ge mig dödsångest!

   Att få jobba med det jag uppriktigt brinner för är ju få Förunnat🙏🏻 och ingenting som jag tar för givet, eller heller har fått gratis.

   Det har tagit mig år hit. Jag tappade min Habdelsträgård efter 10 år. För att jag kraschade. Att läka och resa mig igen tog tid…. Men efter 1 år av fundering, testade på olika saker osv, så bestämde jag mig för att jag vill helhjärtat vara inom Wellness branschen ❤️ för att hjälpa människor att må så bra som möjligt. Fånga upp människor innan dom kraschar så som jag gjorde. Att hjälpa människor som är på är tillbaka efter en krasch tex ☺️

   ”Influenser” biten är såklart en liten del i det, och även min egen plattform att marknadsföra mig själv och mitt gym eller mina träningsresor osv ☺️

   Så jag är TROTS min svacka 100% söker på att jag är
   På helt rätt plats i livet ❤️🙏🏻 vad det gäller jobb och familj….

   Så nu ska jag bara få ordning på min hälsa som är i ett bakslag, men fortfarande mycket, mycket bättre om man jämför med när jag kraschade för snart 5 är sedan 🙏🏻

 9. Den där jäkla morgonångesten är bara för mycket,levde med det förut dagligen tills jag insåg att serotonitet i min kropp var för lite,lyssnade tillslut på läkaren och började äta cymbalte,som i dag vunnit över min morgonångest,ångest har jag då och då anser jag friskt,men den går att hantera om jag inte helt tagit kål på kroppen då signalerar panikångesten.

 10. Den där jäkla morgonångesten är bara för mycket,levde med det förut dagligen tills jag insåg att serotonitet i min kropp var för lite,lyssnade tillslut på läkaren och började äta cymbalte,som i dag vunnit över min morgonångest,ångest har jag då och då anser jag friskt,men den går att hantera om jag inte helt tagit kål på kroppen då signalerar panikångesten.

 11. Hej My
  Och tack för svar i förra inlägget ? Jag förstår att du kämpar och utreds inom sjukvården men en utredning ska inte behövs ta månader. Däremot ett skov kan ju pågå ett bra tag, oavsett.
  Testa medicin !Tror att det är det enda rätta. Är man bipolär så slår antidepp ofta fel och det varvar snarare upp hjärnan el ger fel effekt. Stämningsstabiliserande, litium el liknande balanserar de djupa dalarna och topparna.
  Hur mkt du än kämpar med kost, träning och all sorts egenvård så räcker det det tyvärr inte om din sjukdom sitter i ”generna”. Du slipper lidande med rätt medicin. Sedan är det andra ett bra komplement såklart. Men bär du på en genetisk sjukdom så kommer skoven återkomma, trots en bra livsstil. Du kan ha det hur bra som helst runtomkring dig men du kommer ändå hamna i svackorna. Men med rätt medicin slipper du lida och strida gång efter annan. Ge det en chans ?
  Kram

 12. Ja nu verkar det finnas något som skiljer ut sig från tidigare..
  Så upplever i a f jag det.
  Nästan inget osammanhängande ’svammel alls.
  Mer konsistenta och trovärdiga inlägg.
  Min antipati börjar sakta vändas till sympati.
  Naturligtvis inget som betyder något för andra än mig själv.
  Men vill ändå uttrycka det eftersom jag varit kritisk i tidigare inlägg.
  Har uppfattat så mycket självförnekelse i inläggen
  Och total frånvaro av insikt
  Men nu känns det annorlunda och mer genuint.?

  • Tack Lava för dina ord ??
   Kan inte minnas att exakt vad du har skrivit. Jag har alltid varit väldigt rannsakande emot mig själv, och försökt att kommunicera utifrån det …
   Svårt i skrift , då det lättare blir missförstånd då man läser in egna känslor och tolkningar.
   Men som sagt, tack för dina ord ??

 13. Hej My
  Och tack för svar i förra inlägget 🙂 Jag förstår att du kämpar och utreds inom sjukvården men en utredning ska inte behövs ta månader. Däremot ett skov kan ju pågå ett bra tag, oavsett.

  Testa medicin !Tror att det är det enda rätta. Är man bipolär så slår antidepp ofta fel och det varvar snarare upp hjärnan el ger fel effekt. Stämningsstabiliserande, litium el liknande balanserar de djupa dalarna och topparna.

  Hur mkt du än kämpar med kost, träning och all sorts egenvård så räcker det det tyvärr inte om din sjukdom sitter i ”generna”. Du slipper lidande med rätt medicin. Sedan är det andra ett bra komplement såklart. Men bär du på en genetisk sjukdom så kommer skoven återkomma, trots en bra livsstil. Du kan ha det hur bra som helst runtomkring dig men du kommer ändå hamna i svackorna. Men med rätt medicin slipper du lida och strida gång efter annan. Ge det en chans 🙂
  Kram

 14. Ja nu verkar det finnas något som skiljer ut sig från tidigare..
  Så upplever i a f jag det.
  Nästan inget osammanhängande ’svammel alls.
  Mer konsistenta och trovärdiga inlägg.
  Min antipati börjar sakta vändas till sympati.
  Naturligtvis inget som betyder något för andra än mig själv.
  Men vill ändå uttrycka det eftersom jag varit kritisk i tidigare inlägg.
  Har uppfattat så mycket självförnekelse i inläggen
  Och total frånvaro av insikt
  Men nu känns det annorlunda och mer genuint.👍

  • Tack Lava för dina ord 🙏🏻

   Kan inte minnas att exakt vad du har skrivit. Jag har alltid varit väldigt rannsakande emot mig själv, och försökt att kommunicera utifrån det …

   Svårt i skrift , då det lättare blir missförstånd då man läser in egna känslor och tolkningar.

   Men som sagt, tack för dina ord 🙏🏻

 15. För ca ett år sedan fick jag här hemmavid som en blixt från en klar himmel tunnelseende, allt snurrade, var som i ett vacuum, otroligt otäckt! Min man blev så klart jätteskärrad och ville ringa 112 med en gång men jag lyckades i mitt snurr stoppa det. Efter ca 30 min fick jag ge med mig och han ringde nödnumret och ambulans kom efter ca 10 min.
  Två otroligt fina tjejer kom och stannade i ca 1.5 timmar. Dom kollade hjärtat och lite annat, allt var ok på den biten.
  Då frågade dom om jag varit med om något jobbigt den senaste tiden och JA på den frågan.
  De trodde att jag hade haft en panikångestattack! Jag hade bara hört talas om det och visste inte vad jag skulle tro.
  Jag fick sätta mig på sängkanten och en av tjejerna satt bredvid och sa: ta ett djuuupt andetag in genom näsan och ut genom munnen. Hon fortsatte upprepa det med mild, låg röst i ca 5 minuter.
  Kände att det jobbiga släppte mer och mer.
  När dom åkte iväg (”erbjöd” mig att åka in till sjukhuset men jag tackade nej) så mådde jag mkt bättre.
  Har aldrig *peppar peppar* haft en sådan attack igen men variant av det med oro.
  Brukar då försöka andas på det sättet som ambulanssköterskan hjälpte mig med och jag tycker det fungerar bra. Jag får ett lugn och pulsen går ner.
  Kanske låter som ett amatörförslag men om du provar andas såsom hon lärde mig samt samtidigt säga högt eller tänka ”det kommer att bli bättre, det blir snart bättre” under en stund så kanske det kan hjälpa något?
  Ta väl hand om dig!
  Tack för din fina blogg!

 16. För ca ett år sedan fick jag här hemmavid som en blixt från en klar himmel tunnelseende, allt snurrade, var som i ett vacuum, otroligt otäckt! Min man blev så klart jätteskärrad och ville ringa 112 med en gång men jag lyckades i mitt snurr stoppa det. Efter ca 30 min fick jag ge med mig och han ringde nödnumret och ambulans kom efter ca 10 min.
  Två otroligt fina tjejer kom och stannade i ca 1.5 timmar. Dom kollade hjärtat och lite annat, allt var ok på den biten.
  Då frågade dom om jag varit med om något jobbigt den senaste tiden och JA på den frågan.
  De trodde att jag hade haft en panikångestattack! Jag hade bara hört talas om det och visste inte vad jag skulle tro.
  Jag fick sätta mig på sängkanten och en av tjejerna satt bredvid och sa: ta ett djuuupt andetag in genom näsan och ut genom munnen. Hon fortsatte upprepa det med mild, låg röst i ca 5 minuter.
  Kände att det jobbiga släppte mer och mer.
  När dom åkte iväg (”erbjöd” mig att åka in till sjukhuset men jag tackade nej) så mådde jag mkt bättre.
  Har aldrig *peppar peppar* haft en sådan attack igen men variant av det med oro.
  Brukar då försöka andas på det sättet som ambulanssköterskan hjälpte mig med och jag tycker det fungerar bra. Jag får ett lugn och pulsen går ner.
  Kanske låter som ett amatörförslag men om du provar andas såsom hon lärde mig samt samtidigt säga högt eller tänka ”det kommer att bli bättre, det blir snart bättre” under en stund så kanske det kan hjälpa något?
  Ta väl hand om dig!
  Tack för din fina blogg!

  • Jaaa jag vet, min telefon autokorrektar nu för att jag råkat skriva det så många gånger och tror att det är ”klinter” jag menar haha. Ska lägga in rätt igen! ?

  • Jaaa jag vet, min telefon autokorrektar nu för att jag råkat skriva det så många gånger och tror att det är ”klinter” jag menar haha. Ska lägga in rätt igen! 😂

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...