Non Smoking Genration – Alla borde stötta detta!

Detta är ett ideellt samarbete med Non Smoking Generation 👊🏻🚭

Det här med rökning…. Jag växte upp med föräldrar och morföräldrar som rökte. Min mormor rökte inomhus, och hade fina askfat i kristall. Det var HUR naturligt som helst.

Jag brukade gå över gatan och köpa cigaretter till min mamma. Jag kanske var 8-9 år. Inget konstigt alls. Expediten hälsade hem till mamma.

Man rökte inomhus och överallt!?! Det var vanligare att man rökte, än tvärt om!!?

Vilket idag känns HELT SJUKT🤯

Jag var en av dom som själv började röka. Väldigt ung 12-13 år gammal. Helt omedveten om faran, riskerna och utan konsekvens tänk🤦‍♀️

Jag ville vara cool, passa in bland dom coola tjejerna! Jag fastande i ca 12-13 år 🤯

Tills samhället började kommunicera kring hur farligt det var. Tills jag förstod kopplingen till Cancer. Jag blev LIVRÄDD!

-Vad hade jag gjort?! Hade jag under så många år frivilligt köpt och betalt för en biljett till ett kortare liv?! 💔

Jag som MAMMA har ett större ansvar än så!!! 💪🏻

Vägen ur detta beroende som dessutom blivit min snuttefilt och min quickfix att dämpa min stress och ångest! Det var tufft! Vägen ur, var inte lika enkelt som vägen in….

Men jag bestämde mig, och jag skämdes över att jag skadat mig själv under så många år!

Min son fick mig att sluta! ❤️

Min son är framtiden och jag ska de till att han och alla andra i våran tid här och nu ska ALDRIG hamna där!

Dom ska vara så in-i-helvete medvetna rent ut sagt! Att tanken om att testa inte ens ska finnas där….

Jag är idag 33 år, och jag kan med distans till det inte ens fatta att jag varit rökare 🥴🤢!

Min mamma har också slutat… ❤️💪🏻 #stolt

Det är INTE coolt att röka!

Non Smoking Generation

Det är idiotiskt och egoistiskt!!!! Så därför vill jag slå ett slag för att jag aktivt stöttar @nonsmokinggeneration som gör ett ENORMT bra jobb för att sprida kunskap och jobba mot en tobaksfri miljö 🚭

Du kan få stöd och råd via deras hemsida, även ta del av viktigt information. Tips för hur du som föräldrar kan hantera situationen om du har ett barn som röker tex. Hitta mer info 👉 HÄR!

Ni kan läsa min ”bikt” som jag skrev om i ett tidigare blogginlägg. Att gå från en storrökare till icke-rökare.

/ My Martens

8 Komentarer

  1. Håller med non smoking generation gör ett bra arbete i samhället och för att förebyggande kunna stötta barn och unga. Hela samhället har blivit mer tobaksfritt. Tex när jag var liten och man gick ut och åt på restaurang så röktes det och när man kom hem så luktade man rök i håret och om kläderna, trots att man själv inte ens hade rökt något. Det var coolt att röka. Men farligt för hälsan. Många får lungcanser. Hoppas mina barn inte börjar röka och kan stå emot det sociala trycket, om sådant finns fortfarande. Snygg tröja!

  2. Håller med non smoking generation gör ett bra arbete i samhället och för att förebyggande kunna stötta barn och unga. Hela samhället har blivit mer tobaksfritt. Tex när jag var liten och man gick ut och åt på restaurang så röktes det och när man kom hem så luktade man rök i håret och om kläderna, trots att man själv inte ens hade rökt något. Det var coolt att röka. Men farligt för hälsan. Många får lungcanser. Hoppas mina barn inte börjar röka och kan stå emot det sociala trycket, om sådant finns fortfarande. Snygg tröja!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...