Svea är hemma från veterinär

Hej!

Nu har jag varit offline sedan igår. Mitt tidigare inlägg var tidsinställt i ett ideellt samarbete med Non Smoking Generation. Viktigt budskap, läs gärna 🙏🏻

Nu är vi hemm, jag och Svea ❤️. Stukning eller möjligtvis spricka.

Man vill inte röntga när hon fortfarande är så liten då man måste ge lugnande …Därför drar man sig från att röntga.

Men man drar ändå slutsatsen att ingenting är brutet då hon kan belasta lite ibland 🙏🏻 Då och då.

Vi fick åka hem, efter att hon blivit väl undersökt, och även fått ta 2 sprutor . En med smärtstillande och en med medicin som hon ska få varje dag i en vecka.

Så nu ska hon var HELT stilla i 3 dagar…. sedan medicin och väldigt lugn utan promenader 1 vecka. ( – HUR nu det ska gå?! Det är ju en Bostonterrier😅)

OM hon blir värre så får vi åka in igen och röntga 🙏🏻 Så då har vi ett direkt nr och blir isåfall prioriterade 🙏🏻

Svea var så duktig och hjälpsam vid undersökningen att hon fick en nallebjörn 🧸❤️

Nu en liten hälsning till dom dårarna som kallar mig för djurplågare, och sa att jag skulle köra in inatt🤦‍♀️

Det pågår en pandemi. Detta gör även att restriktionerna är annorlunda hos veterinären. Att kall mig djurplågare är inte okay!

Jag hade redan igår kontakt med BÅDE veterinär och uppfödare för rådgivning. FaceTime, video, bilder, förklaring osv.

Jag blev ombedd att avvakta hemma tills idag. OM hon skulle bli sämre eller bete sig annorlunda och uppge vissa symtom som man noggrant gick igenom med mig… Då skulle jag kontakta dom via ett journummer och jag visste exakt vart jag skulle ta mig.

Men det behövdes inte. Hon sov som en stock hela natten. När jag väckte henne imorse var hon glad och pigg, men öm och haltandes. Då gick vi tillbaka till ursprungsplanen och jag fick en akuttid idag på förmiddagen.

Jag åkte hemifrån imorse, och vi är tillbaka nu 🙏🏻 En kaffe i solen i lugn och ro…. ❤️ Sen film med Svea i soffan …

Till er andra som skickar omtanke ❤️🙏🏻 TACK!!! Det värmer verkligen när man är så orolig som vi varit och är ❤️

/ My Martens

42 Komentarer

 1. Nej Stackars lilla vovven och er förstås!! Hoppas nu allt blir bra fort. Så jobbigt att hålla en vovve still, och vet du vad?
  Jag tror att dom flesta läsare förstår att du är fullt kapabel att ta hand om en liten vovve och att du självklart vill dess bästa. Fattar inte vad det är med människor i bland! Du om någon är ingen djurplågare….grrrrrr!
  Ha nu en jättefin dag kära du och pussa vovven från mig!
  //Berith

 2. Skönt ni är hemma igen.
  Ta hand om er och ge Svea en extra kram så skall du se att det ordnar sig till det bästa. Det kan bli som med barn, det blir en ”fix idé” att de inte skall gå ”på” det onda eller röra det. Bra du är lyhörd. Det kommer man långt med ihop med sitt eget hjärta och sunda förnuft.
  Kram till er från SkåneMaria?

 3. Åh va skönt att allt gick bra trots allt ? hoppas hon snart är bra i sitt ben, hon är ju så söt Svea ? djuren är ju som ens bebisar, har två katter själv här hemma och man blir såå orolig när de inte mår bra kram på er

 4. Ta aldrig åt dig av ” dårarna” som försöker uppvigla dig med anklagelser om vanvård av djur — eller barn.
  Jag vet ingen som är mer kärleksfull och vårdande än du, så bara tig ihjäl dem.
  Det mår både du och vi andra bäst av . Ge dem inget utrymme.

 5. My ingen är större djurvän än du. Tråkigt människor är så elaka. Slå dövörat till som vi säger i Småland. Nu håller jag tummarna för lilla Svea. Kram ?

 6. Åh Lilla vännen ?All kärlek till henne. ?Och dig⭐️. Så bra du fick bra hjälp. Håller tummarna att det går åt rätt håll nu snabbt. Du e så duktig m allt My! Kram!

 7. Du e ju super, både mamma o matte. Har följt dig sen du var i Landskrona för där bor jag. Hoppas ni mår bra. Från en mormor 76 år. Älskar mina barnbarn. Och du gör helt rätt alltid. Heja dig o din familj. Kram ?

 8. Nej Stackars lilla vovven och er förstås!! Hoppas nu allt blir bra fort. Så jobbigt att hålla en vovve still, och vet du vad?
  Jag tror att dom flesta läsare förstår att du är fullt kapabel att ta hand om en liten vovve och att du självklart vill dess bästa. Fattar inte vad det är med människor i bland! Du om någon är ingen djurplågare….grrrrrr!
  Ha nu en jättefin dag kära du och pussa vovven från mig!
  //Berith

 9. Skönt ni är hemma igen.
  Ta hand om er och ge Svea en extra kram så skall du se att det ordnar sig till det bästa. Det kan bli som med barn, det blir en ”fix idé” att de inte skall gå ”på” det onda eller röra det. Bra du är lyhörd. Det kommer man långt med ihop med sitt eget hjärta och sunda förnuft.

  Kram till er från SkåneMaria🌸

 10. Åh va skönt att allt gick bra trots allt 💕 hoppas hon snart är bra i sitt ben, hon är ju så söt Svea 🥰 djuren är ju som ens bebisar, har två katter själv här hemma och man blir såå orolig när de inte mår bra kram på er

 11. Ta aldrig åt dig av ” dårarna” som försöker uppvigla dig med anklagelser om vanvård av djur — eller barn.
  Jag vet ingen som är mer kärleksfull och vårdande än du, så bara tig ihjäl dem.
  Det mår både du och vi andra bäst av . Ge dem inget utrymme.

 12. My ingen är större djurvän än du. Tråkigt människor är så elaka. Slå dövörat till som vi säger i Småland. Nu håller jag tummarna för lilla Svea. Kram 🥰

 13. Åh Lilla vännen 🐶All kärlek till henne. 🧡Och dig⭐️. Så bra du fick bra hjälp. Håller tummarna att det går åt rätt håll nu snabbt. Du e så duktig m allt My! Kram!

 14. Du e ju super, både mamma o matte. Har följt dig sen du var i Landskrona för där bor jag. Hoppas ni mår bra. Från en mormor 76 år. Älskar mina barnbarn. Och du gör helt rätt alltid. Heja dig o din familj. Kram 🤗

 15. Du är absolut inte en djurplågare. En underbar människa med stort hjärta. Tar hand om alla i din närhet. Värnar om allt och alla. Håller tummarna att Svea håller sig lugn, köp en snuffmatta så hon kan leta godis på den. Finns på arken zoo. Jag fick det rådet av veterinären när min hund vart opererad för korsband och artroser. Massa styrke kramizar

 16. Jag är själv uppfödare sedan många år och tyvärr har man ibland sjuka djur. Om ditt djur inte är tillräckligt sjukt så blir du hemskickad och får återkomma nästa dag. Det är viktigt att nattöppna djurkliniker bara används till riktigt allvarligt superakuta sjuka djur
  Hoppas det blir bättre snart

 17. Du är absolut inte en djurplågare. En underbar människa med stort hjärta. Tar hand om alla i din närhet. Värnar om allt och alla. Håller tummarna att Svea håller sig lugn, köp en snuffmatta så hon kan leta godis på den. Finns på arken zoo. Jag fick det rådet av veterinären när min hund vart opererad för korsband och artroser. Massa styrke kramizar

 18. Jag är själv uppfödare sedan många år och tyvärr har man ibland sjuka djur. Om ditt djur inte är tillräckligt sjukt så blir du hemskickad och får återkomma nästa dag. Det är viktigt att nattöppna djurkliniker bara används till riktigt allvarligt superakuta sjuka djur
  Hoppas det blir bättre snart

 19. Du är alltid SÅ SNÄLL och omhändertagande av alla dina djur ❤️
  Så om någon säger något annat bör du inte ens blinka åt det ?
  Skönt att ni nu fått träffa veterinären och har er plan.
  ?? Svea är snart pigg och kan skutta runt obehindrat igen ska du se.
  Kram kram A.

 20. Du är alltid SÅ SNÄLL och omhändertagande av alla dina djur ❤️
  Så om någon säger något annat bör du inte ens blinka åt det 😁

  Skönt att ni nu fått träffa veterinären och har er plan.
  🙏🏼 Svea är snart pigg och kan skutta runt obehindrat igen ska du se.

  Kram kram A.

 21. Nu igen då! Bry Dig inte om negativa uttalanden – det har jag slutat med för länge sedan. Klart Du skall lita på veterinärens ord och eget omdöme det har just Du. Krya på Dig Svea- Lycka till hela familjen/

 22. Bry dig inte om dom. Har själv varit i samma sits som du för 3 månader sedan fast med en kattunge. Dom rekommenderade att avvakta lite eftersom han inte ömmade när man tog på hans tass. Men vi åkte ändå in dagen efter och dom kunde inte se något. Han blev helt bra efter 3 dagar.

 23. Nu igen då! Bry Dig inte om negativa uttalanden – det har jag slutat med för länge sedan. Klart Du skall lita på veterinärens ord och eget omdöme det har just Du. Krya på Dig Svea- Lycka till hela familjen/

 24. Bry dig inte om dom. Har själv varit i samma sits som du för 3 månader sedan fast med en kattunge. Dom rekommenderade att avvakta lite eftersom han inte ömmade när man tog på hans tass. Men vi åkte ändå in dagen efter och dom kunde inte se något. Han blev helt bra efter 3 dagar.

 25. Skönt att ni är hemma igen och att inget är brutet! Stackars er och Svea! Vad gulligt att Svea fick en nalle ? Hoppas hon kan ta medicinen och skutta omkring om någon vecka. Krya på er!!

 26. Skönt att ni är hemma igen och att inget är brutet! Stackars er och Svea! Vad gulligt att Svea fick en nalle 😍 Hoppas hon kan ta medicinen och skutta omkring om någon vecka. Krya på er!!

 27. Jag hade en katt som var sjuk. Samtidigt var jag själv sjuk i feber och kraftig förkylning. Nu behövde jag inte åka till veterinär, men vilken veterinär hade velat ta emot mig? Och vem skulle velat hämta katten hos mig när jag tagit i bur och katt? Det är inte så himla lätt och en hund, katt eller häst klarar hälta något dygn så länge de inte är allmänpåverkade. Krya på dig Svea!

 28. Jag hade en katt som var sjuk. Samtidigt var jag själv sjuk i feber och kraftig förkylning. Nu behövde jag inte åka till veterinär, men vilken veterinär hade velat ta emot mig? Och vem skulle velat hämta katten hos mig när jag tagit i bur och katt? Det är inte så himla lätt och en hund, katt eller häst klarar hälta något dygn så länge de inte är allmänpåverkade. Krya på dig Svea!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...