Lite njursten lägger vi till i årets journal

 

❤️‍? Njursten ❤️‍?

När ska det ta slut? ?Vi skulle åka till min mamma igår. 
Väskorna packade, längtat länge! 
Men blev så sjukt dålig.
Hög feber och konstig…. Innan den riktiga smärtan slog till ?

Många ev er och även jag själv tänkte att det kanske kunde vara Corona igen. 
Just för att jag kände mig så konstig…

Men sen kom den välbekanta känslan som jag inte upplevt på flera år. Njursten ?
Jag har haft njursten TVÅ gånger tidigare. Ingen lek vill jag lova

Det är nästan jag vågar säga att det är värre än att föda barn ??

Väl på plats på sjukhuset med smärtstillande och kräkpåsen om vartannat… Med mobilen i handen skrev jag till Mamma ( se del av konversation bild)

Hurra! Det var inte corona ?????
Det är njursten, vilket går över relativt snabbt och som dessutom inte smittar?? Så vi kommer snart ❤️‍???

Detta året kommer i våran familj att gå till historien! 
Mina tumörer, olidlig väntan på cancerbesked, operationer och allt som hör min pågående situation till. Min storasyster var med om en cykelolycka och blev överkörd av x-antal cyklister bakom❤️‍? ( syrran… jag är dock lite Avis på din permobil dock ?) 
Så min stackars mamma hade två döttrar inlagda på två olika skjuthus i landet. Samtidigt som hon själv var nyopererad och inte kunde gå. Så min andra syster agerade kommunikation mellan alla och tog hand om dom som fanns på ”hemmaplan”?

Min morbror hade ( hans ord) ”bara”  diskbråck i nacken som fick akutopereras ? Men vad gör väl det menade han… får ju ändå simma om 3-4 månader ? Han kör normalt sett ultra triathlon, VM m.m Så hans pannben är därefter ???
Går inte in på övriga släckningar/familj.Men som jag skrev till mamma. Vilket härligt år vi haft i våran familj ?❤️

Det är ju lite så man måste ta det….. 
skratta åt eländet och vara rädda om varandra ❤️‍?

Jag tog min obligatoriska sjukhus selfie innan jag checkade ut för denna gång?

Min läkare som jag tillslut fick prata med tittade i min journal igen, tittade på mig och jag brast ut i ett gapskratt ? När hon såg hur jag skrattade så skrattade hon också och sa att det är tur att du har humor med dig???

Ska vila lite till…sen kommer jag mamma❤️
 

15 Komentarer

 1. Det finns ett tydligt samband mellan proteinpulver och njursten. Jag fick njursten för några år sen och min läkare sa att jag absolut inte fick äta mer proteinpulver eftersom ett överintag av protein är en starkt bidragande orsak till njursten. Du verkar äta väldigt mycket proteinpulver och rent krasst, som hälsocoach som gör kostprogram till dina klienter så borde du redan veta det.

  • Hanna…. Vet du hur mycket protein du behöver äta för att komma upp i ett ”överskott”. ?
   Jag äter inte särkilt mycket proteinpulver…. Vad tänkte du på? ????

 2. Men nu kan det vara bli bättre!! Hade njursten när jag var gravid med första barnet och ja, smärtan var värre än att föda.

 3. Åh vad jag känner igen det där med att det ena avlöser det andra. Min Journal är typ flera pärmar tjocka men inte hjälper det eller blir bättre av att jag gräver ner mig för det. Jag gör det bästa av det i den mån jag kan och skrattar som du många gånger åt eländet. Sen måste man få tycka att det är jobbigt mellan varven för vi är ändå bara människor. Viktigast är ändå att vi aldrig ger upp!
  Massor av kramar och styrka till dig❤️

 4. Det räcker då till för dig.
  Men jag undrar över hur du så snabbt kan säga att det var njursten?
  Jag fick åka ambulans för ett par år sen med de vidrigaste smärtor jag nånsin haft ( och ja, det VAR värre än att föda barn )
  Med stark smärtlindring över nån timma så gav sig värken.
  Läkaren trodde direkt jag kom in att det var njursten. Men efter röntgen och ultraljud har jag fortfarande ingen bekräftelse på att det verkligen var det. Inga besvär alls när jag kissade heller så vet än idag inte vad det var riktigt.
  Hur får de bort dina stenar?
  Kom de ut av sig självt?
  Nyfiken ifall jag skulle råka ut för detta igen.
  Hoppas du mår bättre nu
  Kram ❤️

  • Hej!
   Jag har haft det två gånger tidigare, så smärtan kände jag igen ganska så snabbt.
   Ena gången lite likt det du beskriver, ambulans men med akutoperation som följd. för att det var för stora stenar för att kunna ”komma ut” själva? i kombination med skyhöga infektions världen. Livsfarligt om man inte får hjälp.
   Konstigt att dom inte såg det på röntgen/ ultraljud. Det kan man ju oftast se direkt.
   Plus att dom även kan se det på vissa av provsvars värden ?
   Jag äter medicin ocg har fått stötvågsbehandling. Skönt att slippa operation. Men fy f*****n vilken pärs!
   Mår bättre nu ❤️‍??? Redan efter några dagar ?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...