hjärntrötthet och tacksamhet

Hej från vardagen ?? 

Hej på er! Här kommer ett inlägg med lite gott och blandat.

hjärntrötthet och tacksamhet 
i helgen som vi vi precis passerat så orkade jag inte följa med Jonas på festival ”vi som älskar 90-talet ” . Energin tog slut❤️‍? Jag var påväg att puscha mig själv. Men drog i nödbromsen och tog mitt förnuft till fånga innan det var försent.  Denna helgen var dom i Karlstad, kul att ni är många som hört av er och sagt att ni var där ??

Istället stannade jag hemma och laddade upp min energi så gott som det går  med träning, promenader, bra kost och långa sovmornar i kombination med tidiga kvällar? I gymmet spelade jag båda scooter och Basic element  ❤️‍?? Just för att hålla igång 90-tala andan ändå.
jag har svårt för att vara ensam just nu.
Jag tampas med en dödsångest och drömmer  mardrömmar om hela situationen. Fullt normalt säger kuratorn från sjukhuset. Bearbetning och acceptans. Men inte blir det lättare för det. Nervositeten inför nästa operation gör mig stressad. Den börjar smyga sig på. Hur ska det gå, vad ska provsvaren visa osv. Jag gör allt jag kan för att ge min kropp så bra förutsättningar som möjligt inför operatione.  Jag ser även  till att sysselsätta mig på alla tänkbara sätt. När vi varit på spelningarna så har jag dock sovit på dagen men ändå varit ”med” . Jag har sett till att få slippa köra bilen utan bara ”åkt med” för att inte göra av med energi som jag behöver vara rädd om.  Jag har skrattat och tänkt på helt andra saker. Levt. Njutit och varit mer ”här och nu.

Men i min ensamhet kommer osäkerheten fram. Därför var det nyttigt att vara själv i helgen. Exponera mig för det som är tiggt. Något som jag tränat på i många år genom olika omgångar med KBT. Jonas är inte hemma ännu, men kommer ikväll. Ludvig är fortfarande hos sin pappa. Nu börjar jag längta ihjäl mig! Nästan så att det gör ont. Låter så töntigt. Vi har varit separerade sedan han var liten. Men jag vänjer mig aldrig. Speciellt inte nu när dödsångesten kryper fram då och då. Jag är glad att han varit där ett tag nu. Alla andra kompisar hemma i Täby är bortresta nu ändå. Öland är underbart på sommaren ☀️ När han kommer tillbaka så ska vi hälsa på mormor, mostrar och kusiner i Vadstena ❤️ Sen en tur till Gröna Lund ? Ludvig vill gå med bara mig själv och Jonas ringde han och sa. Det ska bli mycket roligt! Utöver det bada, leka, minigolf, grilla och njuta av allt som hör sommarlovet till. Vi har även bestämt oss för att skaffa ett akvarium  ? Jag har haft det i hela min uppväxt. Jag skötte det själv och var mycket stolt över hur jag höll det rent och fick fisk-bebisar på löpande band ? Idag är det mycket bättre rengöringspump så det ska tydligen vara ännu lättare att håll det fräscht! det finns inget värre än ”mossiga” och smutsiga akvarium. Så får man bara inte göra mot fiskarna! Jag har lovat Ludvig att vänta med detta tills han kommer hem . Så även om det kliar i fingrarna och jag vill påbörja projektet redan nu. Så väntar jag såklart på Ludvig . Akvariumet är sexkantigt och svart. Det ska stå längst upp till höger på bänken.

Bortse från den sneda bilden ?? Gällande placeringen till höger så tar emot litegrann då dom snygga, nyinköpta urnorna passar otroligt bra just där! Men, där ska det ändå stå. När det är mörkare ute under hösten och vintern så passar det perfekt med ljuset där. Akvarium är rogivande tycker jag. Först ska vi köpa själva akvariume, fylla det med växter, grus osv. En vecka senare kan man börja köpa fiskar. Några i taget. Så Ludvig och jag ska köpa några i taget i x-antal veckors tid. Så det blir en rolig period. Vi ska även ha mini räkor, mini ål, malar samt fiskarnä. Jag har läst på och friskat upp minnet, jag har varit i djuraffären och diskuterat hur många fiskar/vattendjur man kan ha i detta 60L akvariumet. Vilka sorter som vill vara med varandra osv. Träffade en sjukt påläst tjej som hade flera akvarium hemma och var sådär härligt ”nördigt” insatt ? Jonas blev både förvånad och imponerad över min kunskap.

Här ska ni få se en skärmdump på en bild ifrån en video. Räkorna är jonas som bestämt att vi ska ha. Enda sättet att få med honom på hela idén var att gå med på det. Men vi andra höll ju också med så det var enkelt ! Blå och röda ska det bli. Kolla längst ner på bilden sänder du dom. -Ganska söta va? ☺️

Lagom stort tycker jag ☺️ Men. Det tar vi när Ludvig kommer hem. Det ser litet ut på bilden men kommer passa perfekt på bänken som vi har.

Svea vaktar ingången till PT studion när jag tränar. Hon solar i sin lilla korg ☀️ ❤️
Nu ska jag lägga mig och sova middag . Klockan är 14:40 . Jag inser att jag sällan lägger upp, skriver eller visar de ”tuffa” bitarna. När energin faller. När jag får ångest eller blir hjärntrött. Jag känner att jag efter dessa två år av hälsoproblem vill ge er mer positivitet. Men samtidigt så tror jag att ni uppskattar när jag visar båda delarna…. Eller vad säger ni?

stor kram ?

2 Komentarer

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...