En dag på stranden…

Tack Skärplinge , Gävle och alla små smultronställen 

Igår kom vi hem. Jag säger alltid ”borta bra, men hemma bäst” ? Precis så är det. Jag mår som bäst i min egen säng. Med mina egna rutiner. vilket också uppskattas ännu mer när man varit iväg ett par dagar.  3 dygn stannade vi i Skärplinge hos Jonas föräldrar. Så skönt ❤️ För första gången på våra snart 5 år tillsammans så visade Jonas mig badplats och hälsade på storkusin Per . ( som ni ser på bilden ovan) . Han och hans fru var med oss på festivalen I Gävle. Första gången dom såg Jonas live någonsin ?
Påvägen hem ifrån badplats så stannade vi och köpte potatis ? Älskar att man går in, tar det man vill och betalar med svisch. Det hoppas jag att turister inte förstör och fortsätter att vara ärliga ? Otroligt charmigt ! Ganska vanligt på Öland också…

En av badplatserna vi var på var ”Rullsan” . Långa fina stränder med möjlighet att dra sig utanför för med mindre folk om man promenerade bort en bit…  Vi höll oss ganska nära resturangen. Så vi var inte ensamma direkt! Men mysigt att äta lunch där, jag krånglade med beställningen för att beställa ett nyttigare alternativ. Bort med pommes och bea? Istället tjatade jag till mig färskpotatis. jag åt ca hälften och lät Jonas ta resten! Saftiga kycklingspett och potatis är en perfekt kombo! Man ska våga göra så när man äter ute tycker jag…. Inget att skämmas över! Tvärt om, vill man gå ner i vikt eller välja nyttigare allternativ  så är det det enda rätta att göra ?    

Jag älskar att det tog nästan 1 timme innan Jonas Klädde av sig trots värmen ? ? Jag kan bara inte låta bli att retas ? Vi var alltså hos Jonas stor-kusin och hälsade på. dom har det SÅ mysigt!!! Båthus, två strand/vatten nedgångar med sol både morgon och kväll ? Vilken idyll!! Se några av bilderna därifrån ??

4 Komentarer

  1. Om de har färskpotatis på menyn kan det väl inte vara några bekymmer få byta. Det borde man få göra utan att ”tjata”. Jag själv äter aldrig pommes eller strips då det inte är ”mat” i mina ögon och min mage mår inte bra av det ( tyvärr byts oljan ut för sällan på vissa ställen)
    Får man fråga varför bryggan inte är ilagd vid sjön på första bilden? Inte för det har nån betydelse ?men man blir nyfiken

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...