Mellanlandning i Skärplinge

Hej från Skärplinge !

Efter att vi vaknade upp på hotellet i Gävle så körde vi hem till Jonas föräldrar. Efter ett minst sagt hektiskt dygn så kunde Jonas pusta ut här hemma ☺️
Det är högsäsong för alla musiker ? Normalt sett turnerar då och spelar både inrikes och utrikes året runt, men då pratar vi i snitt 1-2 gig/ veckan beroende på årstid. Med korya uppehåll då och då. Vilket ger gott om andrum emellan.  Just nu kan det bli både 4-5 spelningar en hektisk vecka. Själva gigen i sig är en sak. Men resandet. In/utcheckning från hotell. Transporter till/ från flygplats är fruktansvärda Härom veckan behövde dom utöver flygen åka 2X4 h Bil genom finska landskap. För att landa hemma mitt i natten, sova några timmar sedan påbörja nästa resa ? Jag får ofta frågan, ”Vad jobbar Jonas med?” ?

De större 90-tals artisterna turnerar året runt. Mer eller mindre beroende på band såklart. Basic element är ett av dom. Dom har alltså kunnat försörja sig mer än heltid sedan 20-25 är tillbaka ? Ganska häftigt ändå. Gänget på bilden under är riktiga krigare. Alltid leverat på topp och gått dom nästa bästa omdömen man kan få ❤️‍?  Hållt ihop i vått och torrt. Anpassar shower utifrån event och publik. Alltid ”stått på tå” , fortsatt justera och alltid komma med något nytt.  Det är teamwork det. Dom har dessutom överlevt en pandemi ?? Bara det är värt en eloge ???

Sen har ju Jonas och hans Basic kollega även bokningsföretag där dom bokar och och förmedlar artister till olika jobb ? 90-tals vågen är en färja som 2gg / året. En renodlade 90 tals kryssningar med en avgång vår och höst. Även det konceptet är Jonas med kollegor som startat upp och driver tillsammans ?. När pandemin slog ut HELA denna branschen så utmanades hela nöjesbranschen då det tog tvärstopp. Inte bara att allting tog stopp. Utan även en mardröm då majoriteten av flyg och resor är långt bokade innan. Många av artisterna flygs in ifrån USA, Finland, Tyskland m.m. Så allt det administrativa och all frågor kring vad som gäller och vilka rättigheter och försäkringar som eventuellt kan kliva in. Så, från allt till inget på bara några dagar. Med all de administrativa frågorna som dessutom blev en enorm utmaning. Tänk er vilken enorm utmaningen när man jobbar både framför och bakom scenen i hela sitt vuxna liv.  Självklart vet vi ju om att alla mer eller mindre har drabbats. Men denna situation har min bättre hälft befunnit sig. Jonas var kreativ och startade upp en musikskola. en musikskola som är upphandlad utav Täby kommun som sakta men säkert växer och expanderar ? Något jag är mycket stolt över ❤️
I deras studio som ligger i Stocksund så producerar det musik till både dom själv och andra ??? Så kreativiteten och hängivenheten till musik och nöjesbranschen har aldrig slutat. 
 Men i en hektisk period som denna så är det minst lika viktigt med avkoppling och lite mini-semester mellan all festivaler och spelningar. 

Hemma hos Jonas föräldrar är ser precis så. Lugn och ro. Hans familj ❤️ Det bästa stället av alla för Jonas att ladda upp batterierna tror jag ☺️
Hans syster med familj var med första dagen. Mysigt att ses! Vi är lite utspridda nu förtiden då dom flyttat norrut , brorsan är mitt i småbarnsliv och renovering /efter flytt. Jonas reser omkring och jag börjar resa mig igen efteråt ett långt j*vla helvetet. Så tillfällen som dessa värdera högt. Grillning, plock i svärmors växthus . Hon odlar så mycket som hon kan. Rabarber, gurla, potatis, fläder, jordgubbar, squash, lök, sparris, äpplen ,kryddor och SÅ mycket mer! Mer närodlat än såhär kan det inte bli ?? ? ? ? ? 

Idag skiner solen och jag ska övertala jonas att åka till en badplats. Annars får jag krupp och en inte stress då jag vill ta vara på varenda minut de få sommardagar som vi i Sverige får . Jag känner mig som en torr fisk på land om jag inte är vid vattnet ?

Ni ska få ett eget inlägg från festivalen i Gävle och Sthlm. Om ni inte har besökt någon av dessa festival så kan jag varmt rekommendera det! En otroligt blandad publik ifrån alla åldrar! 
 Men… nu ville jag bara kika in och säga hej ?? Önskar dig en fin dag ☀️  Kram kram 

5 Komentarer

  1. sluta upp med dumheterna att låta Svea få skälla på korna. En dräktig ko kan bli uppstressad och få missfall.

    • Mumman mumman mumman… Alltid samma ”vassa” och lite hårda ton ?
      Svea skällde inte på ”korna” . Svea blev livrädd för den busiga tjuren ( OBS ej dräktig ko ??) Svea hoppade en halvmeter och ville springa därifrån …
      Inga dräktiga kor, utan en hel drös med busiga tjurar ?

  2. Roligt att läsa lite om Jonas musikerliv? Imponerande att vara heltidsmusiker det är ju både ett jobb och en livsstil ? Underbart att du orkar vara igen lite igen ? Stor Kram?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...