Vågar man be om att få ta med sig maten hem i en matlåda när man är på resturang? Tea

Vågar man be om att få ta med sig maten hem i en matlåda när man är på resturang? 

Äta bör man…. Annars dör man ?

Denna portion fick jag in när vi har på Pong härom dagen. Det var luncher för nästan en vecka på samma tallrik ?

Helt galet mycket mat! Det känns så dumt när man inte äter upp. På vanliga thai restaurangen utanför PT stuion tex, då ber jag om att få ta med i en matlåda. Men dom ”känner” jag ju nu. 
Men här på Östermalm så vågade jag inte det ??

Brukar ni be om att få ta med en matlåda hem om det blir en massa mat över? ?

Från det ena till det andra. Jag frågade på min Instagram story om någon av er skulle till vi som älskar 90-talet i Stockholm imorgon. Det var då många som svarade att dom skulle till Gävle och fick panik över att jag sa Sthlm. Så jag vill bara förtydliga situationen genom bilden ovan ??❤️‍? Vi som älskar 90-talet är både i Sthlm OCH Gävle imorgon. Så när vi vaknar upp u Gävle på söndag så åker vi till Jonas föräldrar ett par dagar ❤️
kram och gonatt ( 20:42)

 

18 Komentarer

 1. Tyvärr är vi jättedåliga på det! Men varför egentligen?
  Vi har precis kommit hem från en 3-veckors semester i Europa (vi har bilat runt) och där frågade ALLA restauranger om vi ville ha låda för det vi inte åt upp, även om det inte var jättemycket mat kvar.
  Tyvärr kunde vi ju inte det, vi bilade runt och hade svårt att både förvara maten + värma den, så vi tackade nej…. då blev dom nästan förnärmad o undrade om det inte va gott. Så vi lärde oss att tacka nej på rätt sätt o vi fick förklara läget att vi inte kunde osv….
  Man ser ofta folk sitter med sina lådor när de inte orkat upp.
  Säkert typiskt svenskt att inte fråga efter låda…
  Om man ser det såhär…. det är ju ett gott tecken att fråga efter låda för då betyder det ju att man är nöjd med maten, istället för att bara lämna om man inte orkar äta upp. (Man har ju ändå betalat för maten)
  Nej, nu tänker iaf. jag bli bättre på att fråga efter låda! ??‍♀️

 2. För några år sedan tyckte jag det var ”skämmigt” med doggy-bag men nu ber jag om det vid tillfällen jag inte orkar äta upp och skäms inte ett dugg!
  Tack för din fina blogg!
  Allt gott till dig med familj!

 3. Nej, har gjort nån gång bara, o det var på pizzeria. Där har de ju alltid lådor, så det kändes inte så konstigt. Plus att det var barnen som inte orkade äta upp, då kändes det inte heller så konstigt. Men annars skulle det nog kännas konstigt eller snålt på nåt sätt.
  Men din portion såg väl inte så stor ut? En helt vanlig ”hög” och lite tillbehör i två små skålar. ?tycker jag det ser ut som?‍♀️?

 4. Självklart,du har ju betalt för den.Inget konstigt alls att be om. Många gånger frågar dom själva på restaurangen när man inte ätit upp.

 5. Ja självklart! Det känns som ett bra betyg att man är nöjd, precis som någon redan här inne skrev tidigare. Så fin bild på dig My!

 6. Så klart! Jag har ju betalat för maten. Tror säkert att restaurangen hellre vill att man tar med sig maten än att de slänger den.

 7. Har jag missat något?
  Hur gick det på sjukhuset med behandlingsplanen?
  Nu pratar du om ny hund och om att ta med maten hem…..
  Jag undrar för att jag bryr mig. Du drar ju med oss i dina svårigheter, jag menar vi som läser bloggen så klart.

  • Du har inte missat något, jag skrev långt upp i något inlägg bakåt att det generellt hårt bra. Men att jag måste landa i ett beslut och fundera lite innan vi bestämmer oss. Jag skriver om det när jag själv vet/orkar❤️

 8. Hej! Helt rätt att be om matlåda!
  Hittat till dig rätt nyligen. Du är så inspirerande, ärlig, SÅRBAR, och stark!
  Jag har precis själv gått igenom en hemsk process med tumör på halsen (en annan körtel dock) och operationen var för en vecka sedan. Väntar också nu på provsvar som väntas komma om 2 månader. Denna väntan alltså!
  Jag har en fråga, kunde du känna dina knölar med fingrarna? Vet att de upptäcktes på röntgen.. jag blir så orolig att jag har FLER knölar. De har aldrig röntgat utan de tog bara biopsi på den som jag själv kunde känna med fingrarna. Vet att det låter hypokondriskt men så svårt när jobbiga saker händer.
  All styrka till dig!!!

  • Åh! Tänker på dig ❤️ Jag kunde vara känna 1 knöl med fingrarna. Den stora satt längre in så den kände jag inte…. Jag vet hur svårt det är . Men en stund i taget ?? ❤️‍?

 9. Yes, jag ber alltid om take away om det är gott.
  En gång fick jag 4 köttbitar och massa tillbehör. Orkade inte äta 4 köttbitar så jag bad om take away på 2 av dom. Kokade ris hemma och sallad voila, 1 matlåda till mig.
  Skäms inte en sekund om att ta hem mat.

 10. Detta gäller i Spanien:
  (Kopierat från FB-sida Svenskar i Torrevieja)
  ?? restauranger och livsmedelsbutiker blir förbjudna att slänga mat, med böter på upp till 600.000 kronor om de fortsätter. Idag slänger ?? 32 kilo mat om dagen och person. Restauranger MÅSTE nu erbjuda en doggybag för överbliven mat.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...