Fördelar med att ha två hundar?

Svea har fått halvsyskon ?❤️ 

{Alla bilder på nya kullen kommer ifrån Perringos} 

Detta inlägg skrev jag för några dagar sedan och lade i utkast. Jag vill tacka för all kärlek och omtanke inför gårdagens läkarbesök. Orkar inte gå in på det just nu. Men vill säga att det i det stora hela är positivt. 

På bilden ovan så ser ni Sveas mamma Solan. Hon är världens finaste lilla boston Mamma ❤️ Bilden är tagen sista dagarna innan valparna kom ut. 
sex friska valpar föddes 1 juli. Allting gick bra och dom är HUR söta som helst! 

Dom föddes i den turordning som dom är numrerade. Alltså jag smäller av! 

Vi är lite sugna på en tik. En kompis till Svea. Dels för att rasen bostonterrier trivs bra med lekkompisar. Dom roar sig galet mycket när dom är två. Men precis så som med allt annat så är det för och nackdelar. Det blir dubbel så dyrt med försäkring, mat och allmänna löpande utgifter. Typ godis, ben , leksaker osv ? 

Men värst av allt är att det blir ca 1900:- extra när man ska flyga med två hundar till Spanien som är min långsiktiga plan att kunna göra då och då. Så med andra ord är den ekonomiska delen är klar nackdel ?
Men det finns ju även galet många fördelar Även om jag inte rabblar upp alla här ? Dom flesta jag pratar med mina vänner och bekanta som har två hundar menar att det är perfekt?

 Jag och Ludvigs pappa hade två hundar under en period. Nu råkade Tezz valp ”Biffen” som vi valde att behålla ut för en olycka. Men det var kul för dom när dom var två. Inte mycket mer jobb för oss. Det är väl mest dom löpande kostnaderna som är nackdelen. 

Men viktigast av allt utöver det ekonomiska som egentligen är den ”ytliga” delen. Så är det just det att Svea är van att sova mellan mig och jonas. Hon är en riktig liten kjel-Fia ❤️?

 Ovan är två av mina favorit bilder på Svea som valp några veckor efter att jag fick hem hemen. Ganska exakt  2 år och 2 månader sedan ? Det tål att funderas på. Har någon av er mina kära läsare flera hundar? Dela gärna med er av tankar, fördelar, tips och erfarenhet ??

Tack på förhand! kram kram ?

29 Komentarer

 1. Haft 3 men har nu bara 2 hundar tillsammans.
  Frågor man bör ställa sig 1.Har jag verkligen tid för flera? Individuella promenader och träning x-antal ggr/v + en valp behöver lära sig all the basic på egna ben 2. Har jag råd? Allt är x 2 vaccin/mat/försäkring osv + någon av hundarna behöver kanske medicineras dagligen pga sjukdom ev specialkost.
  Veterinär kostnader..(Mina 2 med en liten och en i mellan storlek ligger runt 5000:-/mån försäkring/mat + lite annat
  3.Hundpassning av 2 brukar vara betydligt svårare och man får använda sig av hundpensionat ca: 2000:- – 3000:-/v för 1 hund.
  4.Är jag redo och orkar jag verkligen till 100%att uppfylla mina hundars behov?
  5. Vad gör jag om inte hundarna skulle fungera ihop?
  6.Bilbur för 2 st ca 6000-7000:-
  Det är väldigt lätt att romantisera att ha flera hundar och visst kan det vara härligt och ibland helt för jävligt.
  1st hund mår inte dåligt och har sin familj som flock och räcker fint med att ha en promenad kompis?

  • Hej!
   Tack för att delar med dig ?? Du har helt rätt… Det är för och nackdelar som man noga bör överväga . Läs ovanstående svar där jag skriver lite längre ☺️
   Kort och gott. Rent ekonomiskt är det inga problem, praktisk har vi hittat flera bra lösningar ?? Med det sätt är det inte så att vi bestämt oss….. Men det lutar åt det ?❤️

  • Måste bara invända mot dessa negativa och felaktiga påståenden om att ha flera hundar.
   Finns inget som säger att man måste ta individuella promenader och träningstillfällen flera gånger i veckan. En valp kan man behöva träna lite på egen hand, men det är ju bara en kort period.
   Kostnaderna som du uppger låter starkt överdrivna. Jag har själv haft två hundar i många år och har aldrig ens kommit i närheten av dina kostnader.
   Det är klart att saker kan hända, men man kan väl inte utgå ifrån att någon ska behöva medicineras resten av livet.
   My, var inte orolig för att du inte skulle kunna älska en till hund lika mycket ❤️. Det kan du! Det är precis som när man får fler barn, hjärtat bara växer för att göra plats ??.

 2. Jag tycker inte ni ska ha två hundar, dels kostnaden och sen är ni ju ute ”i svängen” så mycket och det kn bli tufft med två hundar, kan bli jobbigt för dig och stressigt, hundarna kissar ju oftast inte på samma tid heller. Jag vet ,har haft två hundar , gosigt men fruktansvärt besvärligt ibland. Hundvakt t.ex. Många vill hjälpa till men vill inte ta två hundar. Tänk igenom det helaordentligt. Vill ju inte du ska gå in i väggen igen, du har nog med det du har.
  I all välmening skriver jag detta _

  • Hej!
   Jag håller med. Det ska analyseras och tänkas igenom två gånger. Redan när vi skaffade Svea var vi påväg att skaffa två. Så tanken har funnits sista åren?
   Men det är helt klart för och nackdelar med allt ?
   Gällande hundvakt så har vi redan nu börjat hälsa på ett hundpensionat för attiskans en relation även för Svea.
   Jag skulle vilja ha det som en naturlig plats när det behövs då och då ? Just för att inte vara beroende av någon.
   Sen tycker jag personligen att det är bäst om någon bor hemma hos oss om vi är borta ?
   När man bokar pensionatet så kan man boka eget rum med egen trädgård där båda vovvarna kan bo ?
   Typiskt mig. Men jag är alltid lösnings orienterad för att ha en plan redan från början? Med det sagt så ska vi ändå tänka efter ….
   Tack för att du delar med dig ?? Kram kram

 3. Jag trodde jag köpte en lekkompis till min hund, men nej. Först nu, 4 år senare kan de leka någon gång ibland. haha.
  I övrigt, det är ju mer jobb, dubbelt så många klor att klippa osv. och svårare att ta med två hundar när man ska någonstans, de har olika behov. Sen är det ju roligt med två också såklart, och det är väldigt olika tror jag beroende på individerna hos hundarna. Ångrar inte att det blev en andra hund, men nästa ”omgång” med hund, då blir det bara en. =)

  • Jag är helt med på ditt tänk ? För och nackdelar med allt … Alla hundar är olika och det extra ”jobbet” ska man vara beredd på ???

 4. Man behöver inte ha dåligt samvete om måste gå hemifrån utan dom. Glädjen att ge sin hund en kompis överväger om man är tveksam. Se dom ty sig till varandra gör en varm om hjärtat. Den extra kostnaden är inget man ens tänker på efter ett tag. Lycka till.

  • Men eller hur! ???
   Rent praktisk får man bara se över allting redan nu innan och planera och strukturera så att det blir så smidigt som möjligt??
   Tack för att du delar med dig ?

 5. Har levt med hundar ( alltid minst två) sen sjuttiotalet.
  Sista åren bara EN och jag måste säga att livet är bra mycket lättare med en hund bara.
  Billigare och enklare på alla sätt. Hundarna har mindre nytta av varann än man kan tro. Så det är inget bra argument att de behöver en kompis. Familjen de bor i ÄR deras flock och du hinner bättre med en, enklare att ta med i bil osv. Har du ingen som kan passa dina hundar kan det vara riktigt krångligt att ta sig på resor, fester, mm mm. Alla vill inte man tar med hunden och tyvärr passar inte hunden överallt heller.
  Räcker det inte med att ta med en hund till jobbet?
  Jag vet att många kommer säga nåt helt annat men mitt råd är att INTE skaffa fler hundar, eller djur överhuvudtaget.
  Lev ditt liv med mannen och barnet och Svea. Hon klarar sig med er

  • Jag är helt med på tänket ?
   Jag har flera vänner som haft två, men sedan en när den äldsta gått bort.
   Min väninna Pischa som har en liknande bransch som jag. Eget gym. Onlinecoach, träningsresor event osv.
   Hon har två, en först själv x-antal år ( kommer inte ihåg) sedan två ? Det funkar fint!
   Samma sak med Anki Bagger. På alla tillställningar två sötnosar med sig. Dom har jag träffat sedan dom var jätte små… det har också funkar fint ??
   Gällande bilen så var jag och likande på en ”galler bur” att fästa i bak. Idag har vi Svea i baksätet i en bur som man fäster där.
   Det finns burar som är som en bur, med med an delning i buren ( av säkerhetsskäl OM olyckan är framme ) dyr som sa*an men ändå en lösning ??
   Min andra väninna har haft två hundar i många år. Reser i jobb och har nästan alltid med dom. Men hon lämnar också in dom på spa, klippning och även ett ju hundhotell som hon använt i många år. Det funkar också bra. MEN när den ena tjejen blev sjuk så var hon tvungen att ta bort henne. Efter det har hon haft bara en. Vilket hon själv sagt är smidigare ( och billigare ?)
   Flera väninnor både på öland och här i Sthlm med just Boston har två….
   Så det är helt klart för och nackdelar åt alla håll ?
   Praktiskt fixar vi det… men hur ska jag kunna älska någon så mycket som Svea har jag tänkt ? låter så dumt och jag tror att det kommer naturligt?

 6. Jag har två sheltie tikar, mor och dotter. Dottern är min egen uppfödning. Förutom att det såklart kostar lite mer att ha två, så ser jag bara fördelar. De har så mycket sällskap av varandra, är aldrig ensamma när man lämnar dem, den äldre hjälper till att fostra den yngre, dubbelt så mycket kärlek till mig och dubbelt så många för mig att älska ?❤️.
  Jag ska para min yngsta, som nu är 4 år, nästa vecka. Hoppas på valpar och ska då behålla en, då har jag tre ?.

  • Åh Ghita☀️
   du har skrivit till /med mig i många år
   (tror jag? )
   Jag hade ingen aning om att du hade en uppfödning .
   Jag har också tänkt att sällskapet gör gott och att det blir mer underhållande för dom just även när dom är själva då och då ❤️?
   Ekonomiskt och praktiskt är ändå någonting som vi hanterar. Men ändå vart att tänka på ?
   Mysigt med kommande kull! Håller tummarna för att parning går bra ?

 7. Vi har två hundar, två flatcoated retrivers. Visst blir det extra kostnader på mat, försäkring och så. Men annars ser jag inte något mer jobb från att ha en hund eller två hundar. De har en glädje, lekkompis, sällskap av varandra och du/ni får dubbelt upp med sällskap, kärlek, glädje, skratt, och ytterligare en som alltid är glad när man kommer. Jag röstar på ja, för en syster eller bror till Svea. Ni kommer inte att ångra det.

  • Tack snälla för att du delar med dig ???
   Ja alltså det är många fördelar..,, Svea är våran bebis. Jag tänker också såhär , hur ska man kunna älska någon lika mycket som Svea? ? Låter så elakt, men det är ju våra lilla allt ❤️
   Samtidigt så tänker jag att det kommer naturligt ❤️

     • Innan vi köpte den yngre av våra, då tänkte jag samma tanke som dig. Men när valpen blir liiite äldre och vaken mer och när den bildar sin personlighet. Då kommer känslorna mer och mer allt eftersom.. dom gör verkligen det. Våra två älskar jag lika mycket, även fast de har helt egna personligheter och jag älskar dom på olika sätt, fast ändå samma. Flummigt, jag vet.

 8. Vi bort i Västerås och har två bostisar Leya & Åke och det är det bästa valet vi har gjort ? ? Leya är två år och Åke är 3 år och dom har sååå roligt tillsammans och dom sover med oss båda två såklart , under täcket PÅ mig ??❤️
  Vi hade först leya men sen kom Åke ett år efter, bästa bästa!
  Så vi har enbart positivt att säga om att ha två hundar. Sen är bostisar världens härligaste hundras som du själv vet ?? Precis som du skriver så blir försäkring / mat samt annat dyrare men helt klart värt det alla dagar i veckan.

  • Jaaaa! Bostisar är världens bästa ras!!! ?❤️
   Jag har alltid haft hund. Men jag är van med schäfer , golden retriever, och bordercollie mix ( Tezz ?)
   Så det är första gången ”småhund” och Boston . Men jag kan nog aldrig se mig med annat ??❤️

   • Samma känsla för oss ❤️ vi har haft större hundar innan som golden och rottweiler och trodde aldrig vi skulle ha en mindre hund men nu kan vi inte tänka tanken på en annan ras än bostisar ?? Alltså dom är ju världens charmigaste , roligaste goooosigaste ras. Din Svea är såå fin ? självklart ska du ha en till ?
    Styrkekramar till dig i allt du går igenom ❤️

    • Men precis så!!!kr håller med till hundra % ❤️? Dom är såååå roliga ??
     Många extra skatt i familjen sen Svea kom till oss Tack snälla du ???

 9. Jag ser bara fördelar med att ha fler hundar. Jag har 2 mopsar och en blandras ❤️
  Dom har alltid sällskap av varandra och det är dubbel kärlek eller trippel för mig ?❤️ Kostnaderna tar jag mer än gärna då dom ger så mycket glädje jämt hela tiden!! Har haft hund sen jag var 17 och är nu 60 och större delen av alla år har jag haft två men dom sista 7 har det varit 3. Dom är 10, 8 och 7 år. Så man kan väl säga att jag bara tycker det
  är positivt att ha fler än en hund ?
  Kram fina du ❤️❤️❤️

 10. Vi har nästan alltid haft 2. När vår före förrförra dog skulle vi inte ha fler…men det blev ju såklart en ny liten sötnos. När hon blev ensam så kom en ny men vi hade bestämt oss att när Elsa (10) inte finns mer…Då skall vi inte ha fler…vi fick ta över dotterns lilla hund hösten -20 och ja ända tills nu den 10/6 hade vi då 2 hundar men tyvärr fick Elsa bli en änglahund ?så nu har vi en…och skall inte ha fler?…men man vet ju aldrig??‍♀️Så kan ni så gör det! Elsa har alltid legat mellan oss på egen kudde…den tog lillasyster över? och som den enda av våra hundar är hon nu med i Kroatien dit vi kom nu ikväll, kör dock husbil.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...