I väntan på provsvar står tiden stilla …



Hej! Jag har sagt det förut. Men det tål att upprepas. Tack snälla ni för det stöd som ni ger mig ❤️ Senaste 6 veckorna har varit och svåra att förhålla mig till. 

Det har nu gått nästan två veckor sedan min första operation när man avlägsnade tumörer. Som ni redan vet så gick operationen bra. Jag mår bättre och är på benen igen ??

Första veckorna gick jag med rullator. Sov nästan dygnet runt. Nu känner jag mig stark och målmedveten??

Det är tre parallella utredningar som pågår samtidigt. Detaljerna stannar inom familjen med hänsyn till att jag har barn. 

Just nu lever vi i ovisshet. Vi väntar och väntar. Innan man kan gå vidare med nästa operation behöver vi invänta provsvar ifrån den genomförda operationen. Därefter kan man göra en behandlingsplan och fortsätta med nästa steg. 

Att leva i ovisshet är största utmaningen. Det är extremt psykiskt påfrestande. Jag vaknar varje natt av obehagliga mardrömmar. 

Ett sätt att bearbeta säger KS kurator som hjälper mig och familjen att hantera situationen. Oron inombords gör att en dag känns som en evighet. Jag bevakar mobilen som en hök. I väntan på ”det där” samtalet. Samtalet som är så extremt avgörande. Alla nummer ifrån Karolinska börjar på 123. När det ringde igår så tog jag upp mobilen med skakande hand och försökta samla mig någon sekund. Inga nya besked. Bara en uppmaning om att jag skulle behöva åka in för fler provtagningar.

Sen den där morgonen jag kollapsade så har jag fått en helt annan inställning till livet❤️Jag uppskattar saker jag tidigare tagit för givet.

Jag har varit egenföretagare sedan tonåren. En fartblind arbetsnarkoman som sökt bekräftelse och kickar genom målsättningar och prestation. När jag fick priset ”årets unga entreprenör” så var jag så uppe i mitt att jag knappt han närvara på plats för att ta emot priset.Jag har varit så fokuserad på framtiden att jag inte ”haft tid” att stanna upp för att leva HÄR och NU??‍♀️ Ingen av oss vet vad som händer imorgon och hur klyschigt det än låter.Lev ditt liv fullt ut så som DU vill. Vänta inte på bättre tider… Här och nu.
Tack för ditt stöd❤️‍???

Kram kram

/ My Martens

16 Komentarer

 1. Detaljerna stannar inom familjen med hänsyn till att du har barn, skriver du.
  Berättar du inte för sonen som ju ändå är 11 år…eller han kanske läser här, eller hans kompisars föräldrar.
  Jag tror nog My, att oavsett vad du går igenom eller vad det är för prover som tas så måste du berätta för sonen.
  Det sätt du skriver detta på skapar kanske bara frågor och spekulationer men hoppas du gör honom delaktig och att det är vi läsare du vill hålla utanför.
  Önskar dig dock en stor Kryapåkram och att allt ska gå väl.❤️

  • Jag kan känna samma sak. Just med hänsyn till att du har barn är det viktigare än någonsin att vara tydlig, öppen och rak för att undvika spekulationer och ev elakheter som kan komma av antaganden. En privatperson kan absolut tänka som du gör, men har man valt att vara offentlig så gäller nog precis motsatsen – tycker jag ☺️

 2. ❤️sänder dig styrkekramar och tackar för att du orkar ge oss styrka med kloka ord när du är mitt i en storm. Kram

 3. Kära My, förstår din oro och att vänta är hemskt. Jag gick igenom bröstcancer 2014 med totalt 5 operationer och efterbehandlingar men allt har gått bra och 2019 blev jag friskförklarad. Det kommer gå bra även om det tar tid. Positiva tankar ❤️

 4. Tänker på Dig/Er! Precis som regnet sköljer träden så kommer den svåra tiden att tvättas bort och du är tillbaka igen…men kom i håg min ”pekpinne”….förakta inte den låga växeln!
  Kram!

 5. Tre parallella utredningar låter väldigt allvarligt. En kompis till mig gick bort med spridd cancer mamae, väldigt spridd till flera ställen bla hjärnan. Men hon genomgick endast en utredning, så om du har tre parallella utredningar så tolkar jag det som att du är väldigt allvarligt sjuk, möjligen i ett palliativt skede. Men en tumör kan ju även vara benign…och då inte allvarlig. Tumörer i sköldkörteln är till största procent benigna, så det måste vara något annat som hänt dig. Är det en malign cancer så är ju oddsen lägre överlevnad. Krya på dig och hoppas att det inte är malignt och allvarlig cancer med strålning och behandling med cytostatika. Det är tufft, jävligt tufft. En benign tumör är ju inte så mycket att behandla för utom att operera bort och sedan fortsätta leva. Lycka Till!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...