Hormoner, kroppsförändring och trädgårdsjobb


Hormonrubbningar och kroppförändring

Hej på er ??  Dessa bilder togs ett par månader innan pandemin bröt ut, 2019/2020 . Drygt 2 år sedan.
En plåtning tillsamman med min fina vän Jossan ? Där vi plåtade hennes underklädesmärke Tigelle?Jag var inte i min ”bästa” form. Men trivdes bra med några kilo extra mer än vad min dåvarande coach tyckte att jag skulle ligga på .

Jag tycker att jag är snygg som f?n! Men minns att coachens ord fick mig att tillfälligt få sämre självförtroende. Vilket är olikt mig, då jag själv coacher i att bygga upp självkänsla, genom en helt annan taktik. Inte bryta ner och bygga upp ? aja ni fattar, men även jag kan bli fartblind och osäker ibland. Ett par månader senare började min kropp att strejka. Hormonerna, sköldkörteln, orkeslös, trött. Extremt trött!!! Hur jag än gjorde så tappade jag kontrollen över min egen kropp. När jag förväntade mig att den skulle göra si, så gjorde sen så. Samlade på mig vätska, gick upp i vikt. Nedsatt immunförsvar… sjuk gång på gång på gång. Jag tänkte att jag kanske var deprimerad. Det kan jag ju bli ibland. Men inte såhär !?? Inte såhär länge! Sedan dess har jag letat efter svar, ( och fel??‍♀️) för att ta tillbaka min balans igen. Blodprover, tester, rehab, olika kost och träningsupplägg. Inga tester visade några avvikande resultat direkt… 

Vissa gånger svarade kroppen på det jag gjorde, jag blev glad och tänkte , nu, nu har det vänt ???

Men kortvarig glädje innan jag föll tillbaka på ruta ett igen. Visa perioder har varit bättre men inte hållit i sig. tränat i snitt 4-5 gg/veckan. Äter bra. Druckit bra. Sjysst vardagsmotion med steg, promenad med hud osv. Står även mycket i mitt fysiska jobb som PT. Osv.
Sista året har helt klart varit värst! Tröttheten och orkeslöshet har nästan tagit över helt….. Nu idag. När dessa två år har gått så skiter jag i allt vad gäller utseende och vikt! Jag vill bara bli mitt ”gamla” jag. Innan dessa två riktiga skräp år! Jag vill vara den där PIGGA, STARKA mamma som jagade Ludvig och vara precis sådär lagom pinsam som jag alltid tänker att vara! Med detta sagt så ville jag bara skriva av mig lite ✍? Även coachen kan vara extremt frustrerad ibland ??


Men men. Vi får väl se var framtiden säger….
fotade lite blomster här hemma i min lilla mini trädgård …

Trädgårdsjobb , och småfix


Penséerna har jag satt dit själv . Men har slarvat och inte orkat plantera som ännu ?? Skomakarens barn ni vet… I övrigt rensar vi bort de sista löven. Klipper ner grenar ( lite för sent) ifrån träden.

Iakttar och väntar med spänning på vad som komma skall ??


Jonas håller på att göra iordning sin gamla grill! Perfekt storlek för våran trädgård!

Fler saker som kryper upp ur rabatten… Lavendel, smultron och jordgubbar ?☺️

Alla mornar som jag har möjlighet starar jag dagen i trädgård men en kopp kaffe, Sea ( soldyrkaren ☀️) i mitt knä. Oftast efter morgon PW och Ludvig kommit iväg till skolan….


Ludvig spelade hemmamatch för ett tag sedan. Dom vann ☺️ ⚽️ Tänk att det tar bara 10 min att gå till fotbollen hemifrån. Skolan 7 min åt andra hållet ! Underbart ??

2 Komentarer

 1. Jag tänker att
  Hormoner=sköldkörteln
  Orkeslös=sköldkörteln
  Viktuppgång=sköldkörteln
  Extrem trötthet=sköldkörteln
  Immunförsvaret=sköldkörteln
  Dina problem som du radar upp, kommer alla från en sköldkörtel som inte fungerar.
  Är den inte ok, så måste det till medicin.
  Du har sagt att du inte kan/får ta typ Levaxin. Då blir det nog svårt att må bra.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...