Rosenseriens Carina Zwarts får ordet

Reklam för vännerna på Rosenserien .
Carina får ordet genom att gästblogga . Med kod Martens20 får du 20% hela sortimentet HÄR


Hej alla härliga My följare,

Idag har jag, Carina Swartz fått möjligheten att titta in hos er för att prata sol och solskydd. men först vill jag kort presentera våran bakgrund.

Rosenserien har funnits i 38 år och det var min mamma Laine och hennes väninna Agneta som startade och drev företaget i de tio första åren och sedan har jag drivit det vidare, senaste 28 åren. Min mamma arbetade som frisör och märkte att hennes hud inte mådde bra av alla kemikalier på salongen och då växte idén fram om ekologiska och naturliga schampon och hudvårdsprodukter. De var så långt före sin tid med detta tänk men idag är det en självklarhet för många att välja det naturliga ?


Jag jobbar alltså med svensk, ekologisk och vegansk hudvård och driver Rosenserien och Sweden Eco skincare for men. Jag får ofta frågan varför ska jag använda solskydd? Jo sol är bra i lagom doser men överexponering kan ge soleksem, pigmentproblem, för tidigt åldrande av huden och i värsta fall hudcancer. För att skydda sig mot solens skadliga effekter bör man använda ett solskydd som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar, tänka på att vara i skuggan mitt på dagen när solen är som starkast och bära hatt, solglasögon och skyddande kläder?☀️

Det finns UVA,UVB och UVC strålar. UVA strålar gör hudens pigment mörkt och tränger djupare in i huden. UVA får huden att åldras i förtid och kan i värsta fall orsaka hudcancer. UVB strålar är de som gör att vi bränner oss. De gör även att huden åldras och kan även de kan ge hudcancer. Dock tränger de inte ner lika djupt i huden. UVC strålar når inte jordens yta utan absorberas i atmosfären.

Det finns olika sorters solskyddsmedel, fysikaliska filter består av partiklar som reflekterar UV-strålningen och kemiska filter som absorberar UV-strålning och omvandlar den till oskadlig strålning inuti huden genom en kemisk reaktion. Jag som arbetar med naturlig hudvård använder bara fysikaliska filter med stora partiklar som inte kan gå in i huden.


Vad ska jag ha för solskyddsfaktor? Ja redan SPF 2 blockerar faktiskt 50% av UVB strålningen, SPF 10 hela 90% av strålningen och skillnaden mellan SPF 30 och 50 är endast 1%. Rosenseriens Sunscreen with carotene har SPF 7,7 och det motsvarar ungefär skyddet av en t-shirt eller blockering av 88% av strålningen, i Sverige med normal exponering i sol är det precis lagom upplever vi. Det är viktigt att man inte snålar med solskyddet för att få den effekten som det står på flaskan och man behöver också bättra på krämen under dagen om man tar ett bad eller svettas mycket.

Rosenseriens solskyddskräm innehåller fysikaliska filter utan nanopartiklar, produkten har en bas av aloe vera som bevarar fuktigheten och smidigheten i huden. Aloe vera används även mot brännskador inom folkmedicin så använd solkrämen både före, under och efter solning. Krämen förebygger för tidigt åldrande i huden ??

Njut av solen på ett säkert sätt i sommar! ☀️

Genom kod Martens20 får ni 20% ? på hela sortimentet. Du hittar hemsidan ?? HÄR

/ Kram Carina

PS: Senaste tillskottet i Rosenserien familjen är nageloljan…


Ni kan även läsa Mys tidigare inlägg HÄR med fler av hennes favoriter.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...