Vad är meditation för dig?

Vad är meditation för dig? 

 ?Meditation ?

För mig har det alltid varit svårt att komma ner i varv. Att stanna på en yoga matta…. Eller att andas ”rätt” . 

Min andning ligger ofta högt upp. Svårt för mig att djupandas om jag inte verkligen koncentrerar mig. Detta är en av mina svagheter/sårbarheter som jag aktivt jobbar med. 

Är man medveten om sina utmaningar så har man alla förutsättningar för att jobba med dom och utvecklas. Jag behöver stanna upp och ”bara” andas. Jag behövde ta micropauser i vardagen. Det är ett sätt att ta hand om både kropp och knopp ??

Mina promenader är ett sätt, naturen, lätt förhöjd puls, men ändå ett behagligt tempo där jag fyller på kroppen med energi. Jag stannar alltid upp under mina PW, för min egen meditation. 

Jag har mina favorit ställen. På bilden ser ni ett av dom. Jag sätter mig på bryggan, andas. Reflekterar, fokuserar på att ”vara i nuet” . Att inte övertänka och analysera. 

Detta är min typ av meditation ?‍♀️ Året runt, oavsett väder. Går dock intensivt på vintern vid regn, storm eller snö-kaos ⛄️

I början var det svårt. Jätte svårt! Jag kände mig ganska dum. Blev stressad. For iväg i tankarna. Fick inte ner pulsen och andningen ska vi inte ens prata om ?

Målsättning och delmål
Men! Jag bröt ner det i delmål. 1 minut var mitt första mål. Det tog mig veckor att klara av att stanna upp en enda liten minut.

1 minut blev 3 minuter…. Osv
Idag ett drygt år senare så kan jag stanna upp och vara ”här och nu” i mellan 10-15 minuter ?  -Denna stunden gör mig SÅ gott! 

Jag har dock byggt upp och låst dessa tillfällen till ”mina” speciella platser… 
Nästa steg i min personliga utveckling är att kunna ta till min ”paus” och meditation överallt. Utan att vara knuten till en speciell plats ??

Vad är meditation för dig?
Hur gör du? Mediterar du? Är du bra på att stanna upp och ta en paus då och då? 

Jag skulle verkligen uppskatta om du ville dela med dig kring dina tankar och erfarenheter kring detta ?

Ha en fin dag?

Kram kram

/ My Martens

4 Komentarer

  1. Jag är duktig på att stanna upp och inte bara köra på. Min meditation gör jag innan jag ska sova. Sätter mig i skräddarställning, gör 2 olika sorters andningsövningar och sitter allt från 5-15 min (beroende på hur trött jag är eller hur många tankar som behöver sorteras). Jag märker att jag sover bättre på natten då, att jag liksom sorterar tankarna innan jag somnar och det blir lugnare i huvudet under sömnen ?

  2. Meditation? Kan man inte bara kalla det paus. Jag tar pauser ofta. Sätter mig än här än där och bara andas och njuter.
    Kan t o m sitta ute om det vrålsnöar eller regnar.
    Jag har lärt mig genom livet att inget blir bättre av att bara rusa på.

  3. Lyssnar på Minds unlimited, finns både korta å långa meditationer ? Ett par är gratis, annars kostar det 19 kr i månaden så finns större urval ?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...