Svea rymde ut på motorvägen. Hon hade änglavakt

Igår hände det där som inte får hända ?

Svea hade uppriktig änglavakt ??

Min lilla tjej är riktigt rymningsbenägen. När vi bodde i Slottsbyn hände det flera gånger. Vi hade säker inhängnad på baksidan. MEN om någon glömde stänga ytterdörren, så tvekade hon inte en sekund! Hon springer som en galning med ett brett leende med tungan utanför. Svea lever life!

Där ute blev jag också livrädd! Maskiner och byggområdet i omgivningen. Vägar , även om man kör sakta på motorvägen. Men, tack vare grannar ( Mest Per ❤️) så lyckades vi ändå fånga in henne.

När vi flyttade till Tåby var jag orolig. Vi bör en trappa upp med egen ingång. Vi har en uteplats som till våren skall gängans in, där Svea kan springa runt, och om det kommer hundkompis landbon leka tillsamman. Vi ska ha ett lite utomhus bord och en grillplats där. Det är litet, men kommer att bli jätte bra.

Sen vi flyttade in har vi varit jätte noga med att förklara för Ludvig, hans kompisar, mina kompisar och oss själva… Att vi ALLTID måste stänga dörren. Hellre känna efter en gång för mycket.

Men idag gjorde inte Jonas det. Stressad och sen som vanligt! Sprang ut genom dörren och missade att stänga den helt ?

Idag gick det det snett. Samtidigt vädrade jag i sovrummet. Så jag körde trafiken från motorvägen ( tyst om det är stängt) . Därför reflekterade jag inte över att ytterdörren var öppen, då ljuder redan fanns. Men så inser jag att hon är borta ?

Jag får fullkomlig panik, ropar på henne kollar en gång extra inne. Ringer jonas ( som såklart inte svarar) springer ut samtidigt. Skriker av ren panik. Tittar ut på den smockfulla motorvägen. Hjärtat bister då jag inser att hon har en minimal chans att klara detta.

Det dyker upp en golden retriver med sin husse och matte. Svea kommer då i full fart från motorvägen. Hon har alltså lyckats korsa den minst 2 gånger ?? Det känns nästan som om hjärtats ska stanna av ren rädsla ?

Dom börjar locka på henne… hon får upp intresset för hunden. Hon själv är livrädd från alla bilar från motorvägen tror jag… Hon måste varit helt panikslagen där ute ?

Efter många om kommer hon över på ”våran sida” men en mindre väg emellan oss. Med hjälp av människorna med golden hunden så lyckas vi mota in henne så att hon hamnar i ett läge där hon tillslut springer till mig.

Hon kollapsar , pulsen är skyhög. Där sitter vi kvar. Hon blöder. Jag har svårt att förstå varifrån. Hon är intakt, hon har TACK och LOV ?? inte blivit påkörd…. Hon flämtar, och gnyr i min famn… Jag tänker att jag ska ringa djursjukhuset Albano , fråga vad jag ska göra. Sitta kvar, lugna ner henne. Eller Kasta mig i bilen till djurakuten. men inser att jag tappar mobilen på vägen…

Vi sitter kvar. Jag vet inte hur länge. Vågar inte släppa yenen. Hennes puls går ner, hon nästan somnar i min famn. Då brister det igen ? Jag tror uppriktigt att hon dör.

Men samtidigt som jag reser mig för att springa hemåt mot bilen så börjar hon gny. Hon har ont, men är helt med mig. Hon var nog uppriktigt påväg att somna av utmattning.

När jag lyckas komma hem, så ser jag att det ”bara” är tassen ?? ❤️‍? Då gråter jag igen… glädje tårar

Vi sätter oss på badrumsgolvet jag sköljer tassen för att se hur illa det är… en tå och en klo. Jag fattar dock inte hur mycket en tå kan blöda. Mobilen låg utanför trappan påvägen ner . Jag köade till djursjukhuset som tillslut svarade…

Dom lugnad mig, och förklarade att stressen hon utsatts för på motorvägen…. Vi avvaktade en stund till hon somnade i famnen på mig. Senare åkte vi ändå in för att vara på säkra sidan. Hon mår bra ❤️ Tån kommer att läka ?? ?

Vi kan konstatera att Svea hade änglavakt och det är jag evigt tacksam ❤️? Tack käre gode gud ??

Där ser ni motorvägen på andra sidan vägen… ?

Här ser ni uteplatsen som jag ska säkra upp och bygga om….

Här ser ni våran trappa upp. Där ska det snarast upp en grind. Just för tillfällen som igår. PLUS en barngrund ( typ Ikeas standard, vid ytterdörren)

Nu ska vi förädla samla ihop oss. För idag har vi födelsestad kalas ? och sleepover här hemma ❤️

19 Komentarer

 1. Vilken mardröm tur det gick bra. Köp kompostgaller och sätt fast där så länge och även vid ytterdörren . Det har vi gjort funkar utmärkt att ingen av som kan rymma

 2. Vilken skräckupplevelse. Nu får ni tänka att huvudsaken är att familjen lever och håller ihop så spelar inget annat så stor roll ❤️❤️❤️

 3. Vaddå hoppa? Staket?
  Vi använder inte uteplatsen. Vi flyttade in i slutet av oktober , så det har inte blivit att vi gjort det ännu.
  Gällande grund vi dörren hade vi det först. Men flyttgubbarna hade tagit sönder den. Så vi lagade den provisorisk . Funkade okay, tills vi kom hem ifrån Åre.
  Sen har det inte blivit av…. Jag skyller inte på någontiny

 4. Vilken tur att det gick bra ❤ vi har haft två hundar (rymningsbenägna) hade barngrind från Ikea ut till hallen av den anledningen. Bästa oxå om fler kom besök och inte kunde stänga dörren direkt när de stod på ”kö”.

 5. Oh vilken mardröm men sån otrolig tur att hon lever och nästan inte är skadad. Och att du förstod snabbt och fick hjälp! Du får väl försöka träna henne – kan inget om hundar själv – men jag ser att många kan ha sina hundar tom utan koppel och dom vill inte rymma. Det finns säkert nån slags kurs man kan gå så att du får mer pli på henne. Även om hon lever life och kanske är en aktiv ras så är det ju massor som har en aktiv hund där dom inte riskerar bli överkörda om man inte låser dörren.

  • Min före hund Tezz. ( Border collie ) har alltid gått lös. Både hemma och i min tidigare blomsterbutik My’s Blommor har vi varken haft koppel eller staket/stängsel…. Utan problem.
   Jag har tränat Svea. Hon är jätte duktigt på mycket. Men inte in-kallning eller att stanna om det är öppet…
   Jätte läskigt….
   Vi hade även schäfer när jag växte upp. Men den var samma sak som min bordercollie . Super trygg, lydig och helt med på att inte rymma…
   Jag kommer ändå boka in lydnads kurs till våren… så får vi se.
   Men nu. Dubbla grindar och skyltar ( ”stäng dörren, rymningsbenägen hund ”) ❤️

 6. Åh fy vilken mardröm! Tur att det gick bra ???❤️❤️?
  De är ju såå snabba och det är lätt hänt, men att hon rymmer bara sådär. Busmajan ?❤️

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...