Mellanmåls tips tillsammans med Lifesum

I samarbete med Lifesum ?

Vi har pratat mycket mellanmål på senaste tiden. Jag tänker att jag ska presentera en del av mina favoriter… ??

En av mina absoluta favoriter år chia oudding! Så otroligt smidigt att förbereda och lätt kunna ta med sig, eller veta att dom väntat i kylen hemma eller på jobbet???

Via LIFESUM har du tillgång till fantastiska recept. Men genom att tracka och lägga in din kost så lär du dig också vad råvarorna som du äter/ dricker innehåller ☺️ Många får en riktig , ”Aha” upplevelse efter ett tag…

Med ökad kunskap kan du enklare planera din kost. Justera det du eventuellt behöver ändra på och på så vis också nå ditt mål!

Därför tycker jag verkligen att du ska passa på nu när jag har kampanjen med Lifesum för du får ett årsmedlemskap till halva priset. Gå in via länken HÄR och för att bli medlem och läsa mer ?

Här ser du bara några av Lifesum’s goda recept! ?

Jag måste fråga, visste du chiafrön är fullproppade med nyttigheter?

För många är det kanske självklart, men det finns nog fortfarande några där ute som ställer sig frågan ”Varför ska jag äta chiafrön?” . Jag hör det återkommande bland mina egna klienter.

Jag ska ge er några bra anledningar till varför du ska äta dessa vitamin-frön så ofta som du bara kan??

 1. Chiafrön är fullproppade med omega-3
  Chiafrön innehåller högre halter av fettsyran omega-3 än något annat naturligt livsmedel. Två teskedar chiafrön innehåller mer omega-3 än en normalstor laxfilé?? Perfekt om man är slarvig med med att äta fisk ?
 2. Bra källa till vegetabiliskt protein
  Dessa dunderfrön innehåller 21 gram protein per 100 gram och 18 av de 20 aminosyrorna. Det är lika mycket protein som i samma mängd nötkött. Bra för dina muskler??
 3. Höga halter av kalcium och c-vitamin.
  Chiafrön kan bidra till ett starkare skelett då de innehåller fem gånger mer kalcium än mjölk. De innehåller dessutom sju gånger mer c-vitamin än ? apelsiner. Även om vi såklart inte ska utesluta frukt ?
 4. Chiafrön är även rika på Antioxidanter, vilket vi vet hjälper kroppen att bekämpa fria radikaler och ströks vårat immunförsvar
 5. Chiafrön mättar och underlättar matsmältningen. Därför ett bra mellanmål ??
  Chiafrön absorberar upp till tolv gånger sin egen vikt, vilket bidrar till en ökad mättnadskänsla. Nära på 90 procent av kolhydraterna i chiafrön utgörs av vattenlösliga fibrer, som hjälper till att bibehålla en jämn blodsockernivå samtidigt som det underlättar och förbättrar tarmfunktionen….. vilket i sin tur leder till mindre sötsug när man håller en bättre mättnad och jämnare blodsockernivå.
 6. Ger även mer energi och ökar uthålligheten
  Många vittnar om chiafröets positiva effekter kroppens uthållighet. En chiasmoothie innan nästa träningspass kanske
 7. Jag är ingen mästare i köket! Så mina chiafrön används ofta i chiapudding som på bilden. Men även i havregrynsgröten till frukost/mellis och i smoothie. Lilleman får i sig chiafrön flera gånger i veckan ? Perfekt sätt att få i barnen nyttigheter utan att dom märke det… ?

Vill du beställa chiafrön så hittar du prisvärda hos Svensk Hälsokost HÄR ??

Efter en förmiddag med onlinecoachning , ska jag nu fortsätta fixa, montera och greja inför öppning…. Svea hjälper såklart till! ❤️-Hörs sen!

/ My Martens

2 Komentarer

 1. Max ett par matskedar chiafrön per dag.
  Om man använder dem i en måltid ska hela den bestå av max 10 %chiafrön.
  Samt att man bör tänka på ( som ovan ) att det är mycket fibrer så man får se till att dricka ordentligt.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...