Vill du ha tips på hälsosamma mellanmål?

Mellanmål!

Såhär kan det se ut när jag förberett mina mellanmål ??‍♀️ Men, ibland kan det vara en frukt. En färdig portion keso eller kvarg tex. Det år alltid bra att ha en backup eller en plan om man tex behöver springa in på en mack eller pressbyrå. Där hittar du alltid tex frukt, kvarg, och keso .

Betydligt fräschare, mer mättande och med mer fibrer, vitaminer än tex en korv med bröd ??

Planering är avgörande vid en livsstils förändring.
Att skapa nya vanor. Ta bort eventuella ovanor… Det tar sin lilla tid. Här behöver du jobba med ditt tålamod är och vara konsekvent i allting som du gör. Hitta rutin för både träning och kost???

Gällande kosten:

? Skriv en inköpslista innan du handlar
? Planera dina måltider för hela veckan
?Gör matlådor ( Food prepp ) för flera dagar.
? Se till att du får i dig tillräckligt med vatten / dag ?
? Se alltid till att ha ”extra” mellis allternativ hemma, och som är enkla att ha med sig när man är på språng

För att hålla en jämn blodsockernivå under dagen behöver man fylla på med bra mellis?? ???

Jag personligen får inte i mig tillräckligt med grönsaker, det är en stor utmaning för mig.
Jag har aldrig tyckt om eller klarat av att äta det? Jag har verkligen provat allt! Det kan fungera när jag ”gömmer” tex morot i köttfärsen tex… men det blir ändå långt ifrån mitt dagliga dagsbehov??‍♀️

Jag dricker istället mina grönsaker, vilket funkar minst lika bra och blir ett perfekt mellis till ett par kokta ägg tex ☺️?? Jag ska lägga upp receptet på drinken ovan igen ?

Som Lic kostrådgivare är jag frustrerad över min egen kosthållning?
Mina klienter får varierad kost med MASSOR av grönsaker i sin kost, dom älskar det! Men hur jag än gör, så tycker jag inte om det….

Just nu coachar jag 2 vegetarianer och 1 vegan, det har jag inga problem med ☺️, trots att vi inte tycker om samma saker ?

Ibland möter jag någon som mig själv…. Då plockar jag fram alla min små knep och knåp för att få i sig allting som man behöver för att må som allra bäst, genom juicer och taktik ”gömma grönsaker i maten” metoden ?
Den metoden är väldigt beprövad och framgångsrik på barn kan jag tillägga ??

Skämt åsido. Att fylla på med mellanmål innebär att man slipper att hamna i dom där blodsocker fällorna där man blir super trött, och hungrig på i princip ALLT… Då är det lätt att det slinker ner lite vad som helst i farten?

Det finns SÅ mycket mellanmål man enkelt kan ta med sig. Eller köpa i farten, om man har glömt sitt mellis hemma tex.

Vill ni att jag delar med mig av lite tips om det här inne? Hälsosamma, näringsrika, goda mellanmål ? Skriv det i kommentarerna isåfall …..

En nyfiken fråga, Äter du mellanmål?
Och isåfall , Vad äter du?

4 Komentarer

 1. På förmiddagen blir det alltid en liten yoggi och på em en banan. Inte så varierande kanske, men lätt att slänga med till jobbet…

 2. Dela gärna med dig mellanmålsförlag.
  jag är jättedålig på att dricka tillräckligt med vatten. Hjäper inte att jag har drickaflaska med till jobbet. den kommer med hem lika full som när jag tog den hemifrån.
  Försöker äta mellanmål men ..
  kommer jag ihåg det så kan det vara apelsin, äppel, banan ibland,
  dåliga dagar kan det bli en tårtbit, choklad mm
  kämpar/kämpat många år att få balans i mat/godis mm men det faller snabbt tillbaka i gamla ovanor. samma med gym. har anmält mig till olika gym-grupper. deltagit akivt – tar slut och då slutar även jag med gym. har hemmagym, springmatta, motionscykel, hantlar, gummiband. börjar .. och slutar efter ett tag för det är så tråkigt. en ordentlig spark i rumpan skulle vara bäst ?

 3. Ja gärna förslag tack ❤❤ Sen en fråga till angående chiafrön som du skrev i ett inlägg. Jag kan inte med konsistensen på dem, blir dem lika konstiga och så i smoothie? Måste försöka äta bättre om jag ska orka jobba. Nja äter inte så ofta mellanmål.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...