Att inte låta motgångarna göra att man fastnar i bitterhet

Ny vecka, nya möjligheter ???

Träningsprogram skall skrivas, kostplanet skickas ut ? Uppföljning av mina grymma klienter ??

Efter ett riktigt skit-år hälsomässigt, som började bra strax efter årskiftet tidigt i år ?

Jag blev super sjuk, inlagd på sjukhus och fick reda på att jag är kroniskt sjuk, och aldrig kommer bli frisk ? ( brottas med att acceptera konsekvenserna fortfarande. Inte redo att prata om det)

Efter en tid med medicin så kom problemet med sköldkörtel som en biverkning av medicin av ickenämnd sjukdom?

Som om det inte räckte med det andra??

jag började gå upp i vikt. Snabbt också. Totalt + 30kg? Fatta den känslan, när jag slaviskt tränade, la om kosten, ansträngde mig för att möte min ny fiende… utan framgång ??‍♀️

Som PT kan jag säga att det är enormt frustrerande.
Men i somras vände det. Nu har jag lyckats få ner ca 10 kg av dom ( för dagbok över det, kan va kul att ha sen ) Just nu står det stilla varvat med liiite neråt. Läkaren säger bra?? Jag säger ?? ? snigeltempo är det svåraste för mig att hantera. Jag har ofta bråttom, och jag har alltid varit sån. Jag hade t.o.m. bråttom ut, när jag skulle födas. Stackars mamma fick åka till förlossningen med ambulans och göra akut kejsarsnitt, drygt 8 veckor för tidigt ? Så vi brukar skoja om det i familjen, att jag är ”fröken bråttom”. Jag vet att det kan vara jobbigt för folk runtomkring mig. Men jag försöker Att behärska mig , precis som jag gör nu. När jag förort att acceptera att min viktnedgång går extremt långsamt ??? Det är verklig ironiskt ..

Detta följt av att familjen också blivit sjuk gång på gång . ( inget allvarligt ??) Nu senaste Corona och hemma i ca 3 veckor ??

Vi mår bra nu… Men väldigt trötta och jag känner mig matt i allt jag gör ?

Det blir långsamma PW , lite mer slow -walk skulle jag säga ?. Men jag går iallafall … ?? Ger inte efter för tröttheten. Jag det till att jag får min vila, men att vila FÖR mycket är inte heller bra. Balans och lagom är ord min läkare använder ofta.

Det får ta den tid som det tar, jag verkar nämligen inte kunna påverka det mer än jag gör. Jag tränar hemma med egen kroppsvikt och accepterat min tillfällig svacka ☺️

Det är just det som är grejen med mig…. Oavsett vad livet ger mig, eller vad jag utsätts för ???‍♀️ Så bemöter jag det med humor. Självdistans. Ironi. Det är min grej… hellre ett skratt för mycket, än att gräva ner sig och bli bitter??

Jag vägrar låta negativiteten av allt som j*vlas hälsomässigt komma åt mig, eller min familj. Dom blir ju drabbade om jag blir negativ/bitter.

Så icke, sa Nicke ?

Jo, vad skulle jag komma med mina långa utläggning ?
Jag ska ägna närmaste tiden är att vara ta hand om mig själv.
Mitt inte jobbar jag mer på än vad du någonsin kan förstå?

Men för att må lite bättre så ska jag piffa mig och mitt yttre. I kombination med fortsatt träning och fortsatt kaloriunderskott ?? Fylla på med BRA näring och ge kroppen de bäst förutsättningarna ? ? ?

Jag går all in ? Jag har bokat in vanlig massage, plus LPG. Jag ska göra naglar, och tår, fransar & bryn. idag ska jag göra en make-over och sätta i extensions och kanske byta hårfärg ???

För även om jag inte mår på topp , så blir det inte bättre av att de en dyster, blek, och okammad My i spegeln till 90% av tiden ? Så nu ska jag vända på det! För det…. Kan jag påverka ?

4 Komentarer

  1. Asså du är ett riktigt energiknippe (även fast du kör in i väggen)? och du verkligen strålar livslust.
    Du inspirera verkligen med din styrka och din öppenhet kring bla vikt och psykisk ohälsa.
    ❤️❤️
    Fina du

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...