Glutenfria dadel muffins

I samarbete med Svensk Hälsokost

Ingredienser till 12 st muffins:• 12 st färska dadlar utan kärnor• 3 st ägg• 1 dl mandelmjöl• 3 msk kakao• 3 msk kokosolja• 1 msk agavesirap• 1 tsk vaniljsocker• 48 st chokladknappar eller små bitar av mörk choklad

Gör så här:

  • Mixa dadlarna tillsammans med äggen med en stavmixer.
  • Blanda vaniljsocker, mandelmjöl, kakao och bakpulver i en skål. Kakaon klumpar sig lätt så tryck ut klumparna ordentligt så allt blandar sig.
  • Häll i de torra ingredienserna i dadelsmeten och tillsätt kokosolja och agavesirap. Vispa till en slät och fluffig smet.
  • Häll smeten i små formar till hälften. Lägg i 4 st chokladknappar i varje form och häll på mer smet ovanpå.
  • Grädda på 175 grader i 8-9 minuter. Passa noga eftersom de kan bli torra om de får stå för länge. Testa gärna genom att trycka i en tandpetare efter ca 8 minuter. Om tandpetaren blir lite kladdig får du riktigt saftiga muffins.

Ingredienser till frosting:• 12 st färska dadlar• 2 dl kokosgrädde• 1 msk kakao• 2 msk chokladknappar eller 30 gram hackad mörk choklad

Gör så här:

  • Mixa dadlarna med kokosgrädde med en stavmixer.
  • Smält chokladknapparna i mikron eller i ett vattenbad.
  • Blanda ihop chokladen med kakaon och dadelsmeten.
  • Häll i en spritspåse och låt den stå i kylen någon timme så den stelnar till lite innan du spritsar på muffinsen.
  • Förvara muffinsen i kylen.

Detta är bara ett av många recept som finns att välja på hos Svensk Hälsokost☺️ Se fler ?? här

Ett hälsosamt liv innebär, balans. Ät bra, träna bra… Må bra ☺️

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...