Glutenfria dadel muffins

I samarbete med Svensk Hälsokost

Ingredienser till 12 st muffins:• 12 st färska dadlar utan kärnor• 3 st ägg• 1 dl mandelmjöl• 3 msk kakao• 3 msk kokosolja• 1 msk agavesirap• 1 tsk vaniljsocker• 48 st chokladknappar eller små bitar av mörk choklad

Gör så här:

  • Mixa dadlarna tillsammans med äggen med en stavmixer.
  • Blanda vaniljsocker, mandelmjöl, kakao och bakpulver i en skål. Kakaon klumpar sig lätt så tryck ut klumparna ordentligt så allt blandar sig.
  • Häll i de torra ingredienserna i dadelsmeten och tillsätt kokosolja och agavesirap. Vispa till en slät och fluffig smet.
  • Häll smeten i små formar till hälften. Lägg i 4 st chokladknappar i varje form och häll på mer smet ovanpå.
  • Grädda på 175 grader i 8-9 minuter. Passa noga eftersom de kan bli torra om de får stå för länge. Testa gärna genom att trycka i en tandpetare efter ca 8 minuter. Om tandpetaren blir lite kladdig får du riktigt saftiga muffins.

Ingredienser till frosting:• 12 st färska dadlar• 2 dl kokosgrädde• 1 msk kakao• 2 msk chokladknappar eller 30 gram hackad mörk choklad

Gör så här:

  • Mixa dadlarna med kokosgrädde med en stavmixer.
  • Smält chokladknapparna i mikron eller i ett vattenbad.
  • Blanda ihop chokladen med kakaon och dadelsmeten.
  • Häll i en spritspåse och låt den stå i kylen någon timme så den stelnar till lite innan du spritsar på muffinsen.
  • Förvara muffinsen i kylen.

Detta är bara ett av många recept som finns att välja på hos Svensk Hälsokost☺️ Se fler ?? här

Ett hälsosamt liv innebär, balans. Ät bra, träna bra… Må bra ☺️

Posted in: My Martens
Kommentarer (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.