Vi flyttar till Viggbyholm – Täby!

Vi flyttar till Viggbyholm – Täby

Okay….. Jag är egentligen för trött ikväll igen. Men nu måste jag få iväg detta inlägg så Godkväll till er som läser ikväll. Godmorgon till er som läser imorgon ☺️

Nu är klockan 22:47 när jag börjar skriva detta. Jag ligger i sängen bredvid Jonas. Ludvig ligger i sitt rum och sover tillsamman med Svea som ligger tätt intill… ❤️ Den där bilden säger allt just nu ??

Ser ni glädjen i Ludvigs ögon?? ? Han har haft sådan ångest över att han eventuellt skulle behöva börja på sin gamla skola. Vi hade ju inga svar på den frågan… Men nu tillbaka till just nu.

Det är nämligen så att Ludvigs våningssäng hämtades igår ? Anledningen för att jag säljer av allting som inte ska följa med oss när vi flyttar. För när jag insåg hur illa Ludvigs ångest var när han kom tillbaka från sin pappa och vi började prata om skolstart …. Då brast mitt mamma-hjärta?

Vi pratade ihop oss i våra familjer ( min och pappans ). Vi tog ett gemensamt beslut om att även om åtgärder vidtagits i skolan och man lovar stöd och support i att göra det bättre… Så kände vi att det inte kändes okay. Det är svårt att vända Ludvigs känsla till en positiv efter allt han har upplevt.

Han har känt sig otrygg, förnedrad, utanför, ledsen, sårad. Han har blivit mobbad både fysiskt och psykiskt Så jag förstår att hans tillit till skolan inte finns där. Nog om det du kan läsa mitt första inägg om detta HÄR

Sommaren har ägnats åt att bygga upp Ludvigs självkänsla. Samt att bara ha en skönt sommarlov med bad, glass, familj och vänner❤️

Så. När beslutet var taget så började jag jaga bostad och skola, allt behövde klaffa. Här börjar kaosets-kaos. Jag är van vid stress, kaos och utmaningar. Men detta blev extremt mycket FÖR mycket även för mig. Jag kan omöjligt ta med alla detaljer. Jag kommer dela med mig av fler än vad som egentligen är nödvändigt ?

Men bespara mig ”du borde gjort såhär” eller, ”varför gjorde du inte sådär” ??

Jag vill understryka att jag har vänt på varenda sten, ner till varenda gruskorn för att hitta en BRA lösning. Först och främst, det första jag började gräva i var om det finns skolor med cykel/gångavstånd från oss. Nej, det gör det inte. ( förutom en skola som vi efter många om och men valde att inte gå på. En friskola med annorlunda pedagogisk)

Sen började nästa projekt. Att se om man kunde få skolskjuts. Eller åtminstone köpa till det. Nej, det gick inte. Då började jag förhandla med lokala taxichaufförer. Nej det blev extremt mycket för dyrt? Att köra och skjutsa själva hade fungerat en kort period. Men inte i längden. Plus att vi vill att Ludvig ska ha friheten att ta sig enkelt till och från själv. För att även kunna följa med/ta hem kompisar när han skaffat det ??

Där någonstans insåg vi att vi måste flytta. Här kommer vi till den jobbiga punkten. Jag har ju köpt mitt dröm radhus 300 meter bort. Snäppet större, ett rum till. Fått välja inredning i köket. ( beige från Marbodal, med snygg stenskiva ) ? . Vi skulle få det sååå bra. 3 gånger så stor trädgård. Dubbla parkeringar m.m. Jag kan göra listan lång.

Jag insåg att vi inte har något val. Jag älskar att bo i Steninge Slottsby. Jag älskar naturen, området, alla grannar som vi lärt känna och även umgås med ❤️ Men vad gör man inte för sina barn…

Här börjar 3 processer samtidigt. Att diskutera med byggherren vad det kostar att hoppa av affären, och se vad jag skulle förlora, eller att snabbt som ögat slänga ut det för försäljning. Samtidigt som jag och jonas började åka på visningar. samtidigt som jag behövde nytt lånelöfte, brygglån och en övergång som matchar då TRE fastigheter ?? Orkar inte gå in på all detaljer… Men extremt komplicerat och påfrestande på alla plan!

Vi började leta bostäder i Sigtuna och Täby, jag är sen gammalt mest för Sigtuna. Jonas som är ifrån Täby mest för Täby. Skolorna är fantastiska på båda ställena. Detta diskuteras vi även med elevombudsmannen som varit med som ett bollplank och stöd hela vägen.

Men både Sigtuna och Täby är MYCKET dyrare, så det är ju också en aspekt att ta in. De radhus vi bor i ju ligger på ca 3.5 milj. Medan ett radhus i Täby ofta går för 6-7 milj och uppåt ( galet!! ?) Samma sak i Sigtuna, många miljon billigare beroende på storlek, läge osv.

Jag hittade ett fint radhus i sigtuna. Ett riktigt renoveringsobjekt. Jag var där flera gånger. Fick med mig Jonas. Jag var beredd att slå till…. När jag insåg att förutom att alla golva, liter, dörrar, innertak behövde bytas. Plus två badrum och en tvättstuga behövde göras om helt… Så hittade vi mögel i taket, och fick reda på att hela talet behövde bytas också ? Jag blev sååå besviken!

Jonas blev lättad, då hans magkänsla var att jag skulle ta på mig för mycket. Vilket han hade helt rätt i ?

Vidare på x-antal visningar till. vissa blev jag bara besviken på. En annan förlorade jag budgivningen på, för att min budget sprack. Såhär höll vi på. Jag grät av frustration ” Men Jonas det är tio dagar till skolstart” ? ( Paniken inom mig var brutal! )

Skolstarten kröp närmare och närmare. Inte alls många objekt ute på hemnet. jag kände att jag finkammat marknaden med förstoringsglas.

Då hittar vi ett radhus i Ellagård i Täby. I rimlig prisklass. Ett lite mindre radhus. Men ändå med liten uteplats och allt det där som jag värdesätter. Ett riktigt drömområde för barn att växa upp i ☺️ Jag var reda att kliva in även här. Innan visning. Då dyker det upp någon som direkt slänger in 1 miljon. Men WTF!? Vad hände med en traditionell budgivning…. Så där försvann den drömmen ??

Tillbaka till sigtuna… täby, sigtuna, täby. Sedan hamnar vi på 5 dagar innan skolstart. Då kan ni förstå hur intensiv dessa dgr har varit. Vidriga! Jag har vaknat och somnat med en inte stress.

Efter en heldag i Täby, så inser vi att nu har vi noll allternativ kvar. Jag har även ringt mäklare på båda ställena och frågat om dom har något på G in, som vi skulle kunna köpa innan. Men inte ens det lyckades jag med.

Samtidigt så säljer jag mitt nya radhus som jag inte tillträtt ? Så jag nästan gick plus minus noll på den affären. Till världens bästa människor! Mina grannar ❤️ Så en kaffe i köket jag beställde kommer jag att få ta framöver ändå ? Jag var glad över affären, men inser att vi kan bli bostadslösa en period, oavsett vad vi köper…

Vi sitter i bilen i Täby. Vi ska åka hem. Vi har gett upp. Ännu en dag av motstånd.

Då säger jag åt Jonas att köra in på en parkering. Då har det dykt upp ett objekt som ”kommande” . En etage lägenhet med uteplats. I området bredvid Jonas lägenhet. det vill säga ett område som både jag och Ludvig känner till. Affärerna, badplatserna, fotbollsplanerna, badhusen osv. ( Viggbyholm )

Lägenheten såg sååå fin ut! Balkong. En liiiten uteplats. Etage med två våningar, ljusinsläpp , nyrenoverat. Skolor och fotboll runt hörnet och allt för att ge Ludvig dom bästa förutsättningar.

Jag ringer Mäklaren. Förklarar min situation och säger att detta styr Ludvigs skolplats. ( absolut sämsta förhandlingslägenA för en köpare, men ett nödvändigt ont om jag skall få till affären )

Jag behöver göra en affär snarast möjligt. På mindre än ett dygn. Jag frågar om jag får komma och titta på en gång. Då får jag svar där man förklarar att den är bortlovad och att dom skriva på imorgon. ( Rösten inom mig skrek, nej, nej, nej!! ?)

Jag envisas med att jag vill titta ändå och att jag höjer hundra tusen utan att ha sett den ? För jag visste, den där bostadsrätten ska vi ha! Ingenting kunde vara bättre. Så nära ”radhus känsla” man kan komma. Tryggt och BRA område i en rimlig prisklass som jag klarar av.

Tillslut fick jag komma och titta. Jag stod fast vid att jag ville ha den, men behövde skriva på senaste imorgon lunch. ( detta var 18:30 på kvällen) .

Då vaknade det första paret till. Så vi började Vi buda mot varandra några gånger, innan jag tillslut vann budgivningen ? ?? Jag var så glad att jag grät av lycka?❤️ Tillslut skrev jag på ??

Jag ser inte så glad ut ? Men det är jag. Det är bara det att jag var chokad. På mindre en ett dygn så lyckades jag sälja mitt andra hus ( inte det jag bor i för det är redan sålt och ska utträdas inom kort)

Samtidigt som jag lyckas köpa en bostad som jag uppriktigt älskar ?? Woooow! Jag känner mig som en supermannen i denna situation ???

Sen började jakten på skolplats ? Nu har vi fått även den. I fredags fick Ludvig komma och hälsa på.

Han gillade det. Han fick även rektorn att hoppa in och spela gaga-boll med honom ☺️??

Imorgon är det dags …. Första skoldagen ? Jag kommer att få köra honom mellan oss och Täby i ganska exakt en månad ?. Sen måste vi tyvärr flytta in på hotell i 4-5 veckor innan vi får tillträde ? så nu har vi två tuffa månader framför oss. Men vi tar det för vad det är och gör så bra vi kan….

Nu är det alltså bara att bita ihop. För allting går om man bara måste ???

Detta var en låååång historia, lite kortare. Som ni kanske förstår har det varit extremt intensivt och mycket på alla plan… Men nu när man vet lite mer så känns det bättre. Jag kommer ta in hjälp med ALLT . Nedpackning, magasinering, flytt, inbärning. Osv. Plus att jag just nu rensar som en tok! Säljer av allt som inte passar i nya bostaden. Köksön tex, den såldes idag. Så nu är det tomt i köket ?. Lägenheten är. Ara 3.5 kvadrat mindre, så nästan samma storlek. Men mindre förvaring…

Imorgon ska ni få se bilder på den… Men nu sova ❤️?? Tidig morgon väntar då jag ska skjutsa Ludvig ☺️

52 Komentarer

 1. Efter en stor uppförsbacke följer något mycket bra! Så glad jag är av att se hur ni kämpat och Lyckats! Min kommentar för länge sedan om att flytta….ja det är i bland så att det är ”bättre fly än illa fäkta”!
  Ett stort Lycka till önskar jag familjen!/tant H

 2. Åh så roligt! Jag bor i viggbyholm sedan 20 år och stortrivs! Bor i en ombyggd butik ner mot stationen. Låter som att du löst allt på absolut bästa sätt. Lycka till!

 3. Åh, vad skönt att det löste sig med ny bostad och skola till Ludvig. Hoppas att allt blir bra för er alla nu ? och att Ludvig kommer trivas riktig bra i sin nya skola.

 4. Jag får tårar i ögonen när jag läser. Har följt dig i så många år. Du är en fantastisk mamma. Nu hoppas jag att allt blir bra för hela familjen! Lycka till ?
  Kram Biggan

 5. Jag tycker ju att det är bra att det ordnar sig med bostad men min moral säger mig att jag tycker väldans synd om de som skulle ha skrivit kontakt dagen efter.
  Då borde de ha fått göra det oavsett om nu säljarna fick nåt lite mer för att du hoppade in och bjöd över.
  Det borde vara så att lagt och taget bud ligger även i mäklarbranschen.
  Har nyligen haft nära anhöriga som blev snuvade på ett hus trots högsta bud.
  En väldigt rutten bransch.
  De som skulle ha skrivit kontaktet hade kanske också trängande behov.
  Du gjorde vad som var bäst för er , det vet jag…. Men bäst för en är kanske katastrof för nån annan.
  Hursomhelst, bortsett från mina åsikter om mäklarbranschen så önskar jag lycka till.

  • Jag tänker som du…. My blev ju precis innan snuvad på ett boende då någon annan klev in med 1 miljon, hon tyckte då ”WTF…” och gör sen typ likadant själv

   • Det är ju tyvärr så det går till ? Åt all håll. Det är inte bara en gång jag förlorat en budgivning under denna period. Snarare 4 .
    All har en budget, det är fritt fram att buda över varandra. Ingenting är klart förrän kontraktet är signerat ✍?. Det vet man om man ger sig in i bostadsaffärer.
    Sen får man naturligtvis blir sur/besviken om man förlorar… Vilket jag också blev de 4 gångerna jag själv gjort det under denna process.
    Men samtidigt så ber jag inte om ursäkt för att jag tillslut lyckades vinna på en bostad som jag verkligen tyckte om☺️
    Eller tyckte du att jag skulle säga, ”varsågoda jag ger bort denna affären och sätter mig bostadslösa” ???‍♀️
    Nja…. Funkar ju inte så. I alls vinner man, ibland förlorar man. Förlorar man får man kavla upp ärmarna och föröka lite till…

  • Angående nytt bud Så är det säljaren som har avgörandet Inte mäklaren utan mäklaren har skyldighet att uppge för säljaren att en ny intressent är med Sedan väljer säljaren hur den vill gå vidare om så med pennan i hand
   Mäklaren gör fel om den inte informerar
   Säljaren kan sälja till vem den vill oavsett bud Köparen har väldigt liten makt Innan kontrakt skrivits

 6. ????? GRATTIS ?????
  Herregud vilken resa. Förstår att du/ni är slut på alla plan.
  Vad gör man inte för sina barn.
  Vad skönt att ni äntligen kan andas ut.
  Lycka till nu ?

 7. Åh herregud vilken pärs å vilken lycka att allt löst sig ? Blir tårögd ? Tigern i oss kvinnor kommer fram när det handlar om våra barn ❤ Ludvig kan vara stolt som har en sån fin mor ? Å du gjorde helt rätt, vem vill gå tillbaks till ett ställe där man blivit så illa behandlad ? jag hoppas verkligen att skolan ändå gör något åt sina problem, för det är ju inte klokt hur de bara kastar in barn i svenska klasser som inte ens kan språket, det är barnmisshandel i min värld, å att det inte funkar är ju inte konstigt nånstans ? Kramkramkram ? Nu får ni vila å andas ?

 8. Wow så glad jag blir för eran skull. Du är en sån fighter. Å säkert mäklarna mardröm till envishet men den kommer man långt på heja dig…..

 9. Jösses vilket slit, underbart att du lyssnar på Ludvig och gör allt för honom (galet att det är han som ska behöva flytta på sig) att mobbare får hålla på utan att det får konsekvenser. Hoppas av hela mitt hjärta att det blir bra nu för er alla ❤️

  • Jo tack jag fick när jag gick i skolan flytta 60 mil för att bo närmre kusinerna och slippa mobbningen jag blev utsatt för. Ungefär som Ludwig, med både de ena och andra. Busschauffören va snäll och körde hem mig och mina syskon först för jag blev även utsatt på bussen, men skolan gjorde inget och föräldrarnas kommentar va: sådant gör inte mina barn?? Min självkänsla är ännu i botten för den får man ingen hjälp med. Jag är sååå stolt över dig My och du är så stark, glöm aldrig det ❤❤❤❤ Ha nu en fin tisdag och en fin dag på er. Och ha nu en fin dag Ludwig i skolan ❤❤

 10. Wow!! Måste bara säga att du är ju för jävla grym!! Man går genom eld och lite till för att sina barn och det gör man mer än gärna!!
  All lycka till för att ni ska få detta att fungera och att Ludwig ska få en bra skola med massa kompisar och att DU får lugn och ro i själen och kommer på fötter igen!
  Massor av bamsekramar till er!! ❤️
  Linda

 11. Säger bara wow ?, du är helt otrolig, villen power mamma du är, får verkligen glädjetårar. Är Såå glad för er och Ludwigs skull. Önskar er all lycka ❤️❤️❤️❤️

 12. Grattis till framförallt Ludvig, som nu kan gå till skolan utan en klump i magen.
  Gör ont i mammahjärtat när barnen blir utsatta och mår dåligt.
  Vilken lycka för honom att han har en så fantastisk mamma och därtill en bonuspappa som gör allt för honom. Säkerligen även hans pappa som gjort allt på håll.

 13. Så skönt för Ludvig att det löser sig. Men ge honom nu en ordentlig chans i nya skolan. Sluta exponera honom i dina sociala kanaler. Och ta bort örhänget ut hans öra. En sådan liten sak kan leda till mobbning. Ge inte eventuella mobbare något. För det gör du när du lägger upp bilder på honom halvnaken, sovande etc. Hoppas verkligen att det blir bra i nya skolan.

  • Men herregud, ta bort örhänget ur örat??!! Varför hela världen ska han behöva göra det för? Barn som mobbar andra barn, mobbar på alla olika grunder dom kan komma på. Ska han behöva klippa sig, färga håret, eller blir han kanske mobbad om han färgar håret? Ska barn som har glasögon behöva ta av sig dom för att inte bli mobbade?

 14. Jag sitter här tårögd och känner med dig. Jag känner känslan av att det måste bara lösa sig. Det gjorde det för mig också. Så värt allt. Men känslan som infinner sig är overklig. Den är overklig o för mig varade den ett år. Håller tummarna för att allt flyter på så bra det bara kan.

 15. Men hjälp va stressigt! Kan bara föreställa mig vilken lättnad att bitarna börjar falla på plats nu. Även om inte hotell och skjutsande är optimalt så är ändå ovissheten vad som kommer hända borta så jag tror ni fixar tiden innan flytt galant!

 16. Du är enastående!! Som du krigar och kämpar! Får så mycket kraft, hopp och positiv energi av att läsa din blogg. Du är en urkraft!

 17. Håller med dom andra du är grym??
  Det kommer bli så bra.
  Kan du inte få något bra samarbete med något hotell så det inte blir så dyrt och du kan få landa och bara njuta?
  Lycka till⚘⚘

 18. Jösses My!
  Ja, det ska vara du som klarar detta ihop med Jonas naturligtvis. Vilken lycka.
  Nu måste det gå bra för Ludvig. Men bo på hotell 4-5 veckor! är det ingen här inne som har en sommarstuga eller liknande som dom kan få hyra under tiden.
  jag önskar er verkligen lycka till.

 19. Grattis till ensvishet, beslutsamhet och lite flyt. Nu hoppas vi allt vänder och att ni får landa i Jonas älskade Viggbyholm, Täby. Jonas måste ju också vara överlycklig när han får komma ”hem”. Men mest av allt önskar jag såklart att Ludwig får det bra i skolan, med klasskamrater som är snälla så han trivs. Barn kan verkligen vara brutala, det är så sorgligt.

 20. Härligt att det löste sig och tänk första julen i den nya lägenheten. När allt är över.
  Men synd endå att en flytt från området och det nya huset var en nödvändighet (vilket jag förstår) pga skolan. Att behöva lämna det pga skitungar rent ut sagt. Så dåligt. Och steninge som ska vara ett område för familjer, vilka vill köpa bostad där när det blir så här?
  Kommunen har mycket att jobba på där.
  Lycka till i härliga Täby ?

 21. Underbart. Och så bra och mysigt ställe, såg lägenheten på mäklarbyrån Move home låg några bilder kvar ? burspråk ljus och ligger högt. Mysigaste boendet du har haft tycker jag ❤️. Stort stort lycka till och Täby är bara bäst och nära stan. Heja dig för denna affär.

 22. Nygård semesterhem i Täby kyrkby har hyrt ut sina stugor på långtid pga corona för 2000 i månaden vet jag, supermysigt ser d ut, ej varit där än ? vore ju nära å bra om det finns nån ledig ? du behöver ej visa denna kommentar är väl chansen större att nån är ledig ? man får ha hund i vissa av dom ? lycka till ❤

 23. Vilken stark mamma Ludwig har ❤ Så skönt att det löste sig till slut.
  Lycka till med ert nya hem och tillvaro i Täby.
  Kram Camilla

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...