TACK för support och stöd. Många föräldrar som varit/är med om samma sak…

Hej…. Jag vill börja med att säga TACK, gällande föregående inlägg ❤️??? Det betyder jätte mycket!

Jag har fått in hundratals med DM, kommentarer och mail. Jag har inte hunnit svara på en bråkdel ännu.

Men jag läser och ser ALLT!

Idag har vi haft en BRA dag, umgås med vänner på sjön. Badat, fikat och sedan spelat fotbollsmatch ⚽️??❤️

Igår var det ”tränings match” Ludvigs första. Idag var det riktig match. Så med andra ord ord, Ludvigs debutmatch. Han kämpar på sååå bra! ⚽️?? Jag är riktigt stolt? Vissa av pojkarna har spelat fotboll i 4-6 år. Ludvig har alltid spelar på raster men aldrig på ”riktigt” . Men de andra spelarna peppar och hejar på. En riktigt fin gemenskap mellan pojkarna.. Denna klubb var det rektorn som tipsade om och hjälpte oss att komma i kontakt med. Guld värt❤️?? För här har han äntligen börjat få lite gemenskap ☺️

Men, åter till mitt aktuella ämne gällande Ludvigs mobbning. Jag har grinat och grinat när jag inser hur många som varit /befinner sig i likande situationer som vi?

Jag har fått långa meddelanden från föräldrar som haft barn i skolan, även tidigare elever ifrån just Ludvigs klass. Jag blir mörkrädd när jag läser detta. Tydligen har problematiken börjat efter att valsta skolan lagt ner. Oavsett vad. Det är en kombination av olika problem.

Men att min son ska behöva stå ut med fysiskt våld, psykiskt våld, kränkningar och få leva med dessa ord som ”mamma knullare” , ”svenne fitta” , ”kelb”, ”horunge” , ”pussy” osv, osv.

Det kommer jag aldrig att gå med på. Jag är beredd att vända upp och ner på himmel och jord för att detta ska få ett stopp?? När man väckt lejonhonan ? inom mig, så har man gått FÖR långt.

Jag tror att alla mammor /pappor kan relatera till min känsla….

Men saker tar tid. Det är administrativt jobb, strax är det semestertider , och många frågetecken som kommer kvarstå innan hösten. Personalen är involverad och vissa av dom har varit / är ett fantastiskt stöd??

Man har lovat en förändring. Fler resurser osv osv. Men för mig räcker det inte. Sedan i oktober förra året lovade man en förändring…. men det blev snarare värre och värre….

Jag säger inte att det är EN persons fel. Jag pekar inte mot någon särskild, Men jag säger att fler resurser behövs. Denna skola har mer problem än resurser att ta hand om problemen… Personalen kommer och går ….. Problemen växer och växer…..

Ludvig tyckte jätte mycket om sin lärare. Vilket han ofta påpekade ??❤️ *Hen blev Ludvigs trygghet. Men läraren kan omöjligt se/höra allt som sägs med så stor klass. Mellan lokalerna till och från raster, gymnastik, slöjd, osv. Små mobbare hittat dom där tillfällena när ingen ser eller hör ?

Nog om detta. Ni fattar poängen. Jag vet inte exakt vad jag ska göra. Eller vilken skola det blir, om han byter. Men jag vet en sak…. Detta ska inte fortsätta!

Nästa steg är ett möte med rektor och elevombudsman. Det känns jätte bra ??

/ En jävligt frustrerad mamma!

15 Komentarer

 1. Heja My, barn tar verkligen fram urkraften i en mamma ? Underbart att han gillar fotbollen å pojkarna där, var går de i skolan? Kan han börja där? Lycka till kramar ? Tänker så här, hur ska han ens kunna gå tillbaks till den där skolan utan att få ont i magen, när han fått utstå så mycket skit där ? Ha en underbar sommar ??

  • Han stormtrivs i fotbolls laget ???⚽️
   Men dessa barn går i många olika skolor… ? men vi ser över alla alternativ ❤️ Tack snälla för
   Omtanken … ?? Detsamma?

 2. Du pekar inte ut en person men du säger att barnens ursprung är anledningen. Du verkar inte reflektera över huruvida mobbning finns bland etniskt svenska barn. Hade du lyft barnens ursprung då? Du säger att du är inte rasist MEN…
  Att ha vänner med annat ursprung ger dig inget frikort från att var rasist.

  • Jag är inte rasist Sara.
   Jag delar endast fakta. Jag säger inte heller att barnens ursprung är
   Problemet. Utan omständigheterna runt i kring….. läs gärna inlägget igen.

  • Lägg av, Sara, vad är det för trams! Hon hade väl ALDRIG flyttat till Märsta-området om hon var rasist eller hade problem med olika etniciteter! My har ju bara berättat om vad sonen mobbas ”för” – det är ju ofta en anledning till mobbningen (i alla fall som mobbarna ser det) och i det här fallet att han är annorlunda pga sin färg och sitt ursprung. Hon har också sagt att hela situationen försvåras av de trauman som familjerna (och barnen?) bär på och det faktum att föräldrar (och barn?) inte pratar engelska och det är därför supersvårt att kommunicera både för skolan och henne och därför har det dragit ut på tiden att hitta en lösning.
   Lägg av, rasistkortet funkar INTE här. För billigt, du måste klara att tänka två spår samtidigt – JA man kan förespråka att ta hand om flyktingar som behöver skydd och det är synd om dessa familjer och barn och SAMTIDIGT konstatera att resultatet av situationen är ett svårt läge i skolan för Mys son just nu.

 3. Kämpa på My du har många som stödjer dig. Att börja vifta med rasistkortet är bara löjligt, problemen måste åtgärdas oavsett var dom kommer från.Kram.

  • Jag har avböjt att kommentera…. Jag har kontakt med rektor och kommun och hoppas att vi tillsamman ska hitta ett sätt att få stopp på detta ??

 4. Hej My!! Blir det ingen bättring får du skriva en skrivelse till Skolverket så dom får kolla upp skolan vi har haft en tjej som blev slagen och mobbad 3-6 an
  Tyvärr höll personalen varandra om ryggen så för oss gjorde det ingen ändring till och med stod rektorn och såg på ändå kunde han inget säga men vi försökte allafall
  Lycka till och hoppas det blir ändring

 5. Tyvärr fanns det mobbing förr också. Själv bodde jag nära en skola och kunde höra de mest fruktansvärda rund ord liknande Ludvig fått höra. Då tänker jag tillbaka 20 år och en skola med enbart medelklassbarn, inga invandrarbarn. Det fanns rastvakter som verkade döva. Ringde till rektorn och berättade både vad jag hört och sett, han hade sin exp. på en annan skola men han kom som ett skott körande sin gamla Saab på cykelvägen, (gick snabbare). Han lyckades få igång grupper som kamratstöd mm. Införde ordet ”värdegrund”.
  Några år var det ganska lugnt, men problemen återkom efter att han slutat. En rektor med pondus kan göra underverk.
  Hoppas det löser sig för Ludvig.
  Ölandskramar

 6. Hej My, jag läste om hur din pojke blev mobbad i skolan. Jag tycker det är fruktansvärt och det ända lösningen är nog att byta skolan eller minst klassen om det ser hoppfullt där. Det skulle jag ha gjort i alla fall. Även om det skulle innebära att köra honom till den nya skola. Fröken kommer inte att stå bredvid honom hela tiden och bevaka så min gissning är att mobbningen kommer att fortsätta. Egentligen borde mobbare byta skolan men så går det inte tyvärr till. Det är alltid de som är kvar och de oskyldiga måste agera. Och jag skulle kolla om barnen i den nya skola kan prata svenska så han har någon att prata med på rasterna. Lika barn läker bäst.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...