Mina utmaningar, blir mitt bränsle och min motivation

Hej från Spanien , Mike’s Gym!

Fokusera på det du har. Istället för det du hade.

Att börja om från början, eller på minus är inte lätt. Det är svin jobbigt! Frustration, ilska och sorg är bara några av känslorna!

MEN, jag vill verkligen slå ett extra slag för att se på dig själv, oavsett utgångsläge och fokusera på vad du faktiskt har. Positiva egenskaper fysiskt och menta?? Sen fokus på framtiden, sätta upp långsiktiga mål, men även delmål.

Som ni vet så står jag inför en kamp. En kamp jag kommer vinna ??

Det finns inga Quick-fix, det finns inga genvägar. Jag har börjat om förut, och vet hur det känns, och vad som krävs.

Men denna gången är det annorlunda. Jag känner inte igen min kropp. Den svarar inte på samma sätt som förut. Det tar längre tid att ladda upp batterierna, och dom blir inte längre fulladdade ?

Min sköldkörtel är nedsatt. Jag har oddsen emot mig rent hälsomässigt. Min medicin påverkar sköldkörtel negativt. Man kommer inte sätta in medicin för sköldkörtel förrän man ser om det kan rätta till sig av sig självt.

Jag tänker inte vänta på bättre tider. Jag har lagt om allt. Kost, sömn , min tid, umgänge med vänner har minimalisters, jobb = total omstrukturering inför framtiden. Jag har precis som jag gör med mina klienter, brutit ner vardagen i pusselbitar. För att zooma ut, och börja om.

Jag har börjat med små steg. Korta promenader, enkla basövningar hemma. Jag har ”väckt” kroppen. Samtidigt som min egen energi sakta men säkert kommer tillbaka. Långt ifrån bra, men åt rätt håll!

Jag känner hur ”livet” börjar komma tillbaka?? Jag har haft månader där jag tillåtet mig att vara arg, ilsken, känna sorg och rädsla.

Nu räcker det med det, jag accepterar sjukdomen, medicinerna jag får äta resten av mitt liv. Jag accepterar mina utmaningar , och antar dom ??

Istället för att se negativt på, denna skit jag genomgår, ser jag det som en andra chans i livet?? En chans där jag fått möjlighet att strukturera om och omvärdera ALLT!

Jag kommer prioritera min hälsa först , minimera stress och jobba utifrån min plan!

Jobba med det jag vill, ATT COACHA OCH HJÄLPA ANDRA TILL HÄR HÄLSOSAMMARE LIV❤️

Både fysiskt för ett begränsat antal klienter i min PT Studio, mina träningsevent inrikes och utrikes, men framförallt min online coachningen ??

Där jag efter denna resan kommer öppna upp ett par platser för dig som vill….

11 Komentarer

 1. Hoppas du känner dig bättre snart. Men hur måna gånger du har hintat om din sjukdom det vet jag inte. Kanske dax att du lägger korten på bordet och talar om vad det är för sjukdom du lider av. Går så många rykten och skitprat nu. Inget att skämmas för att man har en diagnos.

  • Lisa, jag kommer INTE prata om den förrän JAG vill. Dvs när mina värden är bättre, jag har hunnit komma in i rutiner med mediciner och hur jag behöver leva…
   när JAG är redo….. När JAG vill.
   Skitsnack och rykten…. Det skiter jag fullständigt i ?? Jag har betydligt viktigare saker att fokusera på än det…. Ha en fin dag❤️

   • Du äger din historia, My, och sätter sunda gränser. Jättebra. Utan att känna dig kan jag känna ett sådant hopp för dig, din son, din Indian, tja, alla dina nära och kära. Jag diagnosticerar INTE dig, det gör de lärde. Men jag delar gärna min berättelse utifrån ett dotterperspektiv; min älskade mamma blev diagnosticerad Bipolär 2, när jag var 20 år. Mamma fick initialt behandling på Mölndals sjukhus i Göteborg med medicinering och psykoterapi, vilket mamma svarade fantastiskt på. För första gången i mitt liv hade jag en balanserad, fungerade mamma som ”var sig själv” och kunde jobba och var snäll mot sig själv, utan att själv-medicinera med rödvin. Jag var världens stoltaste dotter. Började sakta få tillbaka henne, HELA mamma, vår relation förbättrades avsevärt. Tyvärr, lade hon av med medicineringen pga biverkningarna, framförallt viktökningen påverkade henne något otroligt negativt. Jag tror att den störst utmaningen med psykisk ohälsa är att flera diagnoser ofta kolliderar med varandra, som ex Bipolär med ADHD som gjorde att mamma blev handlingsförlamad för hon kunde inte ha koll på alla provtagningar och mediciner, varav hon lade av till min stora sorg, som stod bredvid utan att kunna hjälpa henne. Dessutom lade hennes sköldkörtel också av pga lithium etc, och stabiliserades aldrig. Mamma är idag min änglamamma, och det är lätt att vara efterklok och undra om hon hade accepterat cancerbehandling, om hon hade tagit hjälp av psykiatrin? Jag tror det, för mammas överlevnadsinstinkt och levnadsglädje var oslagbar, hon kunde lyfta berg av kraft och kärlek. Men likväl, kunde hon också gå under i ett hav av ändlös sorg och smärta. Mamma är med mig alltid, för hon är en del av mig, så vi är alltid tillsammans. Men jag önskar så att hon hade valt jordelivet ett tag till, för jag VET att det finns bot och bättring för psykiskt lidande. Shine on, My! Du är en warrior of light, och stark som en oxe brädparken:) Njut av Marbella och (tortyr)lägret haha hälsar hon under parasollet;)

 2. Ja heja dig! Tänk att du tagit dig till Spanien ?? Miljöombyte och omväxling i tillvaron. Vila och kanske ta en kaffe i solen!
  Tråkigt det där med nedsatt sköldkörtel pga mediciner och hoppas det rättar till sig själv. Du har mest fått stå ut med biverkningarna, stackare. Om inte finns bra mediciner för sköldkörteln. Då rättar trötthet och låg ämnesomsättning till sig. Men njut av idag! Du är inte på noll! Ett delmål måste vara att du orkade ta dig till Spanien. Heja dig! Ett större mål är att nästa gång du kommer till Spanien så kommer du vara starkare igen! Du har klarat att komma tillbaks förut och du kommer göra det igen!

 3. Du har verktygen och Du kommer att klara det här! Möjligen skall Du söka längst ner i verktygslådan och hitta ”farthållaren”!
  Solen gör under med Dig och Du äger tiden nu….
  Lycka till!
  Kram på Dig/ tant H

 4. Hej My! Jag ser att du inte har publicerat min kommentar, varför inte det? ? Det stod ju inget elakt i den. Tvärtom så menade jag ju bara väl med mitt tips. <3

 5. Uppskattar din blogg mycket. Modigt att du delar med dig av en tuff period i livet. Tror många kan känna igen sig. Lycka till !

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...