Varför börja dagen med färska citroner

475A0354

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter innan frukost”

I kombination med stegutmaning så tog jag upp min rutin med att börja dagen med citronvatten. En rutin som kommit och gått.

Som jag lovader er när jag började ”tjata” om citronerna i min utmaning så lovade jag också att förklara varför det är så himmelns bra att dricka just citronvatten! Här är en del av ett tidigare redaktionellt jobb jag gjorde för Hälsa & Fitness! 

Här kan du läsa om några av mina favvo anledningar till att älska citron och börja bossta med det varje dag! =)

 

Half-cut-Citron

Åtta anledningar till varför jag dricker citronvatten

Källa Hälsa Fitness

Underlättar matsmältningen. Citronsaft rensar ut oönskade ämnen och gifter från kroppen.

Rengör systemet. Citronsaft hjälper kroppen att rensa ut toxiner eftersom citroner är vätskedrivande.

Ökar immunförsvaret. Citroner är rika på C-vitamin, vilket är bra för att motverka och bekämpa förkylningar genom att stärka immunförsvaret.

Balanserar pH-nivån. Citroner är ett av de mest alkaliska livsmedlen för kroppen. Visst, de är sura i sig själva, men inuti våra kroppar är de alkaliska. Citronsyra skapar inte surhet i kroppen när den metaboliseras.

Rensar huden. C-vitamin och andra antioxidanter bidrar till att minska rynkor och blemmor och hjälper även till med att bekämpa fria radikaler. C-vitamin är viktigt för frisk hud, samtidigt som dess alkaliska natur dödar vissa typer av bakterier som är kända för att orsaka tex akne.

Stimulerar och förbättrar humöret. Citron är ett av få livsmedel livsmedel som innehåller mer negativt laddade joner som ger din kropp mer energi när den kommer in i magtarmkanalen. Doften av citron har också ”humörförbättrande” och energigivande egenskaper. Lukten av citronsaft kan få dig på bättre humör och hjälpa till att rensa ditt sinne 😉 

Friskare andedräkt. Förutom fräschare andedräkt har citroner länge varit kända för att hjälpa till att lindra tandsmärta och tandköttsinflammation.

Gynnar viktnedgång. Citroner har högt pektininnehåll, som hjälper till mot bland annat sockersug. Studier har visat att människor som äter en mer basisk kost går ner i vikt snabbare….. Den ger din ämnesomsättningen en extra skjut!

-Vilket jag inte tackar nej till!

 

Dela gärna detta inlägg på din facebook om du vill! ☺️

Önskar dig en bra dag ?

 Kram kram My Martens


Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...

Lifesum hjälper dig att nå dina mål

? I samarbete med Lifesum ? Ät bra, träna bra, MÅ bra. ? Ett bra...