Tack för ditt stöd. Psykisk ohälsa, vanligare än vad man tror.

Hej!

Jag är helt överväldigad , tacksam och ödmjuk på samma gång…. SÅ berörd ❤️? Jag har börjat skriva detta inlägg flera gånger, men inte kunnat omvandla min känslor till ord. Så nu gör jag ett nytt försök.

Först och främst, TACK❤️ Från botten av mitt hjärta…… TACK??

Jag vill tacka för den genuina omtanken ni överöser mig i. Det betyder jätte mycket!

Jag vill även tacka alla er som tagit er tiden att sätta er ner och skriva till mig. Jag har fått tusentals DM, kommentarer, Mail, och meddelanden. Ni är så många som vågat dela med sig av sina egna erfarenheter av ångest, depression, kroniska sjukdomar, psykisk ohälsa.

Alltså på riktigt, VI ÄR SÅ MÅNGA! ❤️ ?!

Det är både skönt och skrämmande på samma gång. Men samtidigt så blir det också uppenbart att vi behöver prata med kring detta. Fånga upp de människor som lider i det tysta, och inte får rätt hjälp ?? Få människor att förstå att man inte är ensam. Även jag har under många år kännt mig ensam i hur jag har mått och ändå inte förstått varför.

MEN, jag ska inte ”rädda världen” just nu? För just nu så behöver jag prioritera mig själv. Jag behöver plocka ihop pusselbitarna och laga mig själv….

För att reda ut några saker. Jag har tyvärr inte haft möjligheten att svara på allt som skrivs till mig, men jag vill att ni ska veta att jag ser och läser allt?? Ni är också många som frågade NÄR jag låg inlagt. Vad min diagnos är, vem som tog hand om Ludvig m.m

Jag vet inte om jag var otydlig i mitt inägg. Men vi kan ju försök reda ut det som är oklar.

Jag är hemma nu. Jag har varit hemma i flera veckor. Efter att jag också legat inlagd i flera veckor ?. Jag har inte haft ork eller kraft till någonting annat än att hålla mig över vattenytan. Jag var med och firade påsk hos mina svärföräldrar i skärpning. Jag sov mycket, men det var ändå mysigt ❤️ Min familj vet, hur jag mår och vad jag har för sjukdom.

Jag har som jag beskrev tidigare mått fruktansvärt dåligt. Jag har aldrig tidigare varit på en så mörk plats i livet. Så jobb, blogg och annat har därför varit på paus. Tidsinställda inägg har gått ut, och jag har haft hjälp med precis allt. Hjälp att ta hand om Ludvig, hjälp att ta hand om Svea, jobb, post, räkningar, osv. ( precis som jag skrev i förra inlägget )

Jag föll redan innan jag blev inlagd. Någon dryg vecka var jag hemma. Helt offline från allt och alla. Jag fick även förkylnings symptom och trodde att jag skulle bli ”influensa sjuk” mitt upp i allt . Men det drog sig tillbaka efter några dagar med feber.

Min älskade sambo Jonas har styrt upp ALLT hemma/ i vardagen, Tagit hand om Ludvig, Svea och hemmet ?? Mitt i allt skulle även radhuset inom kort säljas ? Så stackars Jonas fick rodda med styling, fotografering, städning osv.

Tack och lov så var Anna & Felicia där och Styrde upp. Tillsammans med Milla och även Alban som dök upp. Ni som känner mig VET att jag har ett kontrollbehov och sällan släpper saker…. Så när jag fick videohälsning från ovanstående så skrattade jag så jag grät i sjukhus sängen…. Det var en komiskt surrealistisk situation. Det hjälpte mig att slappna av i den frågan ??

Samtidigt så var Kin inne hos mig med kläder och mentalt stöd ❤️?? Kin är som ni vet som min kloka storasyster….

Vad skulle jag berätta mer… Egentligen tror jag att jag har förmedlat det jag just nu orkar förmedla. Min sjukdom och diagnos tar jag när jag känner mig redo för det. Snälla försök att respektera det ??

Jag förstår att mina inägg leder till spekulationer, och även vissa ”hobby doktorer” tittar fram. Majoriteten är omtänksamma och menar väl. Men jag är inte redo att prata om det ännu. Jag behöver bearbeta, landa och komma upp på ”andra sidan” först ??

Jag gör små framsteg, men det är trots allt framsteg. Jag mår verkligen inte bra och det har framgår tydligt. Men jag känner mig trygg med att jag kommer att må bra. Där borta… lite längre fram ??

Vägen är krokig, guppig och allt annat är rak enligt min läkare. Men det ska bli bättre. Mina mediciner driver mig till vansinne. Men rutinerna börjar sättas även gällande dom. Men det är mycket att hålla reda på ? Ena sorten ska dessutom ökas med en tablett /veckan per dag. Pusslande, och ett evigt plockande…..

För mig som knappt vågat ta huvudvärkstabletter så är detta brutalt mycket att stoppa i sig. Jag har haft en fientlig inställning till mediciner. Jag är uppfostrad från ena hållet med extremt negativ inställning till medicinering och diagnoser. Som att det är något ”fult” eller ”dåligt” . Så detta har varit en STOR mental utmaning och acceptans. Men jag känner sånt enormt förtroende till min nuvarande läkare att jag helt enkelt bara gör som han säger ??

De värsta biverkningarna försvann när jag var inlagd. Jag fick inte åka hem förrän vissa värden var där dom skulle . Det tog tid. Lång tid. Den dagen vi mätte in ”minimi nivån” så grät jag av lycka??? Mamma hjärtat längtade hem till Ludvig såklart. OCH Svea tass ? och Jonas ❤️ Min familj.

Pga av Corona så fick jag inte ta emot besök. Så jag fick specialtillstånd att gå mer till ett lite yta vid en kiosk. Där träffade jag Ludvig, och Jonas ?

Jag är gladare än jag ser ut…. Även om bilden inte riktigt säger det ?

Jag tycker att det är jobbigt att möta mig i spegeln. Jag är otroligt vätskefylld och trött. Det syns, och känns vill jag lova. Just nu är min största utmaning energin. Jag ”funkar” i korta stunder, blir trött och sover. Såhär håller jag på. Jag försöker att göra små saker då och då. Tex promenera, prata med en vän, titta på en film, eller som idag. Tvinga med Jonas till Plantagen ? Inte hans favvo plats, men jag orkar inte åka själv, och jag påstod att växter gör mig glad , vilket är helt sant som ni vet!

Det blev en kumquat ? och ett citronträd ? . Från My , till My ☺️ Men jag orkade inte plantera dom . För när vi kom hem var jag helt slut. Det ligger endast 10-12 min hemifrån oss. Jonas körde. Men ändå slog det ut mig. När vi kom hel så lagade Jonas mat och jag vilade ?? Vi har kommit varandra mycket nära under denna svåra tid. Vi har ju snart varit tillsammans fem år, så visst känner vi varandra? Men denna speciella situation som vi befunnit oss i sedan strax efter årsskiftet har fört oss ännu närmare varandra ❤️

Min sjukdom är dödlig. Speciellt när man inte får hjälp , eller rätt behandling. Den är skrämmande på alla sätt och vis. Jag har under ett par månader kämpar hårt med acceptans och att förlika mig med den.

Nu när jag accepterat situationen och landat lite grann… Så har det vänt ??
Jag har just nu en inre kamp, den kommer pågå ett tag till. Jag behöver få in medicinerna, få in rutinerna, rätt värden osv. Jag behöver omvärdera mitt liv, fortsätta med bra kost och regelbunden träning ?️‍♀️.

Jag ska komma tillbaka, starkare, friskare och mer välbalanserad än någonsin ????

Allting blir erfarenheter, på både gott och ont…. även detta ?

Återigen, tack snälla ni för erat stöd . Ni är fantastiska . Använda gärna mitt kommentarsfält för att stötta varandra om ni vill. Jag har just fått en insikt i hur många vi är därute…. och om någon kan känna sig mindre ensam , så blir jag glad ☺️

Kram på er

38 Komentarer

 1. Tack fina My för att du skriver ”till oss” här ute. Tänker på dig och önskar att allt ska lösa sig snart. Vilken lycka att du har så fina människor omkring dig. Styrkekram !!!!!!

 2. Vi är så många som mår dåligt. Själv fick jag en cancerdiagnos för 3 år sedan. Opererades och det har varit goda nyheter på alla efterkontroller. MEN för två år sedan fick jag ångest och depression. Fattade inte vad som hände och trodde jag skulle dö. Äter fortfarande medicin mot ångesten och det tror jag att jag kommer göra ett bra tag till.
  Jag hoppas verkligen att du lyssnar på kroppen och tar allt i din egen takt. Skönt att höra att du har människor omkring dig som stöttar. Kram

  • Men åhhhhh! Vilken krigarinna du är ??❤️?? Tack för att du delar med dig….
   Jag lyssnar på kroppen, läkaren och min familj ?? Tack snälla ❤️ Kram

 3. Åh, mitt hjärta brister för dig ? Hoppas du snart finner den väg av hälsa och tillförsikt som du förtjänar.
  Många varma kramar Cecilia

 4. Var rädd om dig! Lyssna på kroppens signaler för den vägleder dig tillbaka till ett bra mående. Det får ta den tid som behövs att finna ut vad som är rätt för just dig. Så underbart att denna jobbiga tid har gjort er så tighta, precis som det ska vara. Ja, vi är många som kämpar med olika kroniska sjukdomar och det behövs verkligen skrivas mer om detta. Men just nu ska du endast tänka på dig själv! Du får lov att vara egoistisk! Tro mig det kommer perioder då det behövs! Massor med kramar

  • Tack snälla Elisabeth ??❤️
   Jag håller med dig på alla punkter. Man bör vara mer transparent och öppen kring ämnet. Jag tror att det skulle hjälpa många andra i liknande situationer…
   För min egen del. Fullt fokus på mig, och mitt mående ?? stor kram tillbaka??❤️

   • Jag håller helt med Elisabeth, fokus på dig själv nu My, lägg inte ner nån enetgi på alla frågor, Du behöver den till dig själv, å varför ska man ens fråga, hur, när, var å vem som tar hand om vem, det som är viktigt är väl att nån gör det ? Å du har ju verkligen helt underbara människor runt dig, speciellt Jonas, tummen upp för dig ❤ Jag har själv varit inlagd, för många år sen nu, för psykiskt dåligt mående efter en taskig barndom, utnyttjad, vilket jag inte visste då, jag mådde så dåligt å skämdes över att jag öåg inne? Därför tycker jag att du är så otroligt stark som pratar om detta å visar verkligheten ? Men alla dessa frågor, kan ingen annan plocka bort de, så du slipper de just nu om du ändå vill Blogga ? När jag var inlagd så hade jag ännu inte barn ännu, men har varit tuffa tider även efter det å jag vet att det absolut svåraste man gör är att be om hjälp med att nån tar hand om sitt barn, men det är oxå det absolut bästa man kan göra både för barnet och för sig själv ? Du gör helt rätt i det du gör nu, gör små saker som att köpa några blommor ?? jag har som du oxå varit emot tabletter, men behöver man de ska man självklart göra det ? Blir otroligt glad i hjärtat över å se att Jonas stöttar dig å finns där för er alla, blir faktiskt tårögd, för vet vad det betyder ? Ta hand om dig My ? Många kramar från maskrosbarnet ❤

    • Tack snälla du❤️❤️ både för din omtanke och att du delar med dig…..
     Precis som du skriver, man ska inte behöva skämmas ❤️☺️

    • En till tanke slog mig, jag har ju varit i psykiatrisnurren i många år, å tyvärr inte fått just nån hjälp och oxå blivit feldiagnoserad som bipolär, vilket jag ganska snabbt kände att det där stämmer ej ? Du känner väl igen dig i din diagnos, är ju inte helt enkelt kanske när man mår som sämst å tänka på att är detta verkligen jag? Jag vill ej ha några svar här såklart, utan tänk bara själv å prata med dina nära stämmer detta ? hoppas jag ej rör till det för dig, vill bara att det ska bli rätt å att du får må bra ?
     DU vet väl om att DU är värdefull, att DU är viktig här och nu, att DU är älskad för din egen skull för ingen annan är som DU ❤KRAM ?

 5. Krya på dig. Du har så rätt. Psykisk ohälsa behövs tas upp, diskuteras och ge folk en liten kunskap om det. Jag fick min bipolär diagnos för 1 1/2 år sedan. Det va som ett slag i ansiktet. Men ändå en förklaring på varför jag funkar som jag gör. Från super speedad till apatisk och sängliggande. Det finns en fras som jag hatar när folk säger till en. Det är ”du ser ju så pigg och glad ut”. De menar väl. Men den kampen man har inom sig att hålla sig flyttande är hemsk. Nog om mitt… jag hoppas det vänder för dig? och med en diagnos och en underbar familj så blir det lite lättare att kämpa och förstå

  • Wow! Jag blir så berörd att ni är så många som delar med er. Taco för att DU också gör det ❤️??
   Och tack för din omtanke ❤️

 6. Som alla andra blir jag berörd på djupet av mitt hjärta ? samtidigt som jag läser detta blir jag enormt orolig då jag känner igen din historia med min son som är 23 år och spelat fotboll på elitnivå i många år men bliv bara tröttare och tröttare och alla tror att han är deprimerad! Men hans egen känsla är att han inte mår bra! Trött, orkar inget och håller sig mest till sängen! Infektion på infektion och nyligen låg han inne 2v för lunginflammation utan bakterie och utan covid! Vi står kvar på ruta ett: vad är det då? Varför så trött, hur kan han få infektioner när han inte träffar folk? Vad kom lunginflammation ifrån, utan bakterie? Vi vet inget och ingen vet varför! Så läser jag om dig, med all respekt att inte vilja gå ut med vad du fått för diagnos. Men det är som att läsa om honom! Vill du, litar du på mig, så är jag extremt tacksam för om jag kan komma till ruta 2 och få tips på vad det kan vara❤️ Ta hand om dig fina du

  • Jag förstår att det är tufft ?
   Nu är jag ingen expert inom området. Utan skriver endast utifrån mig själv, och mina egna erfarenheter….
   Men som råd från en mamma, till en annan. Stå på dig inom sjukvården och hjälp honom att ta fighten även om han är myndig ( OM han vill )
   Jag skulle rekommendera att vända dig till psykiatrin för en kontakt och möjlighet till rådgivning och eventuella utredningar kring situationen ….
   Lycka till ??❤️

 7. Jag blir rörd när jag läser ditt inlägg. Vi/ni ÄR många med psykisk ohälsa. Man blir inte alltid frisk från en sjukdom men man kan ändå få må bra (senare). DU är tillräcklig även om du inte alltid känner det. Varma kramar från Maria E

 8. Styrkekramar, blir tårögd när jag ser bilden på dig och Ludvig. Vilken kämpe du är ! Skönt med tryggheten med familj och vänner som nätverk när det händer jobbiga saker i livet.

  • Tack snälla du ??❤️ Ja… jag är tacksam över min familj, men och mina närmare vänner ?? jag är inbäddad av kärlek och omtanke …..

 9. Sköt om dig och ta en dag i taget!! Så bra att du tar upp det man inte pratar om, måendet!! ❤️❤️Så starkt!!
  Har ingen dödlig sjukdom men är just nu sjukskriven pga depression en av många gånger så känner igen mig i mkt av vad du berättar.
  Tänker på dig och din lilla familj ofta!!
  Tack för att du delar med dig!!
  Stor Kram!!! ❤️❤️❤️❤️

 10. Vilken beskyddande arm Ludvig lägger om dig. Han börjar att bli så stor. Så fint att se. Sköt om dig och gör bara det du känner att du orkar. Vi finns alltid här för dig. Kram?

 11. Älskade vännen.
  Du skriver om psykisk ohälsa och det är jättebra. Att dela med sig och samtidigt ta del av andras erfarenheter är viktigt.
  Som jag tidigare skrivit är jag ”omgiven” av psykisk ohälsa med en massa olika diagnoser.
  Du delar med dig och har gjort så under lång tid och trots att jag ibland tycker man ska FRAMÅT så hjälper det tydligen dig att skriva långt och mycket ibland. ♥️
  Men nu läser man att din sjukdom är dödlig och då stannar hjärtat till i bröstet på mig.
  Vad har du drabbats av, tänker man.
  Men vi finns här och läser och ”lyssnar” så ta det i din takt.
  Vad det än är för diagnos du fått så önskar jag dig bättring.
  Var rädd om dig.
  Tusen kramar.
  ❤️

 12. Ta hand om dig My ❤!
  Gör dina små framsteg en dag I taget .
  Jag har haft två stora deppration och det har varit lång väg tillbaka även för mig .Men jag mår mycket bättre nu .

 13. Fina My ! Vi har ju följts åt lite ibland då jag med blev sjuk i ångest o depression o utmattning för 5 år sen och hur knäppt det nu verkar så är jag med på energidipp som är lika med 0 just nu ❤️
  Vad fick du för diagnos ?
  Hejar på dig !!kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...