Recept Rawfood Semla

Tips på en semla som du kan göra hemma! Innehåller annonslänk.

Hej mina vänner!

Det är verkligen semlornas tid nu. Min väninna bjöd mig på Rawfood Semla för några år sedan. Jag tycker nämligen inte om vanliga semlor… Därför blev jag glad när jag fick upp ögonen för denna! Sååå god och dessutom rawfood, perfekt! Nu har även både Jonas och Ludvig fått smaka. Så om du vill vaks i helgen så kanske du vill testa denna:

Rawfood Semla

Ca 4 semlor

Ingredienser:
2 dl cashewnötter
2 msk kokosolja (jag använder denna)
10 färska dadlar
2 krm kardemumma
2 krm vaniljpulver

Kärna ur dadlarna och mixa sedan ihop alla ingredienser till en krämig smet. Rulla fyra bollar och ställ in i kylen så de får stelna. Medan de står i kylen kan du börja med mandelmassan…

Mandelmassa:
1/2 dl mandelmjöl
5 färska dadlar
1/2 tsk vatten
1/2 tsk kokosolja
1 nypa salt
1 krm vaniljpulver

Ta ut semmelbullarna från kylen, platta till dom något innan du sedan skär av locket. Fyll dem med mandelmassa, en klick vispad kokosgrädde (det funkar med vanlig grädde också, men då blir det inte rawfood) och lägg sedan på locket och servera! 😍

Otroligt goda! Om du gillar detta receptet, dela gärna 🙏🏻 Här hittar du fler recept som jag älskar att dela med mig av!

/ My Martens

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Recept Chokladtryffel – Perfekt som hälsosamt julgodis

i samarbete med Svensk Hälsokost Hej på er! Ni inför alla advents helger vill...

HEALTHWELL – Proteinmuffins

I samarbete med Healthwell / Svenskt Kosttillskott  Jag vill tipsa om ett grymt enkelt och...

HEALTHWELL – Dadlar med jordnötssmör

I reklamsamarbete med Healthwell / Svensk Hälskost ? Det här med snacks... Det är lätt...