Nedsatt sköldkörtel … Fortsatt utredning

Berättar om min nedsatta sköldkörtel i detta inlägg...

Godkväll!

Vi börjar med några härliga snö-hund bilder från igår ☺️ Innan vi går vidare till mitt mående .

Igår fick vi galet, galet mycket snö i Sthlm! Måste erkänna att jag tycker det är mysigt ❤️ Bara man tar det extra lugnt i trafiken och kör försiktigt 🙏🏻

Igår satt jag nån till på Mellquist café ( Rörstrandsgatan, precis i till min gamla gata) . Så mysigt att sitta utomhus mitt i snöstormen!

Milla höll mig sällskap och vi tog be kaffedejt med hundarna ☕️🐶 mysigt!

Igår var jag och lämnade blodprov. Jag ska göra det med 1 veckas mellanrum ungefär. Ibland även oftare.

Nedsatt sköldkörtel … Fortsatt utredning.

Det jag redan har fått veta sedan förra gången är att jag har nedsatt sköldkörtel-funktion… (sköldkörtel producerar hormon i kroppen). Jag gör även en större utredning kopplat till allt annat jag gått igenom och nu börjar jag sakta men säkert att finna vissa svar….

Uppriktigt frustrerad just nu. Jag äter riktigt bra kost sedan flera månader. En bra fördelning mellan BRA mat med både kolhydrater, protein, fett och fibrer. Jag dricker mycket vatten och sover iof sjukt mycket utan att känna mig utvilad.

Men jag tränar också 5-6 styrketräningspass veckan. Plus mina dagliga promenader. Mycket mer finns det inte energi till då min ångest och depression satt stopp för allt sista månaderna.

Jag pusslar och tar in hjälp för att mäkta med helheten just nu.

Ni vet… det berömda vardagspusslet med barn, jobb, träning, vila osv. Det är såklart en utmaning i vanliga fall till och från. Men att få ihop det när det känns som om jag befinner mig på gardets botten, det är nästan omöjligt! Jag bloggar relativt öppet, men ni ser inte allt i min vardag som krackelerat. Tack och lov 😅🙏🏻🙈

Utöver själva måendet med ångest och depressionen som inte släpper taget .. Så börjar min Frustration över att kroppen inte svarar ?! Bli otroligt utmanande!

Jag känner inte igen mig själv, min orkeslöshet varvas med små stunder som känns okay. Men det mörka är betydligt mer än det bra och lite ljusare…..

Jag har hjälp inom psykiatrin och är öppen och mottaglig för allt. Då jag bara vill må bra.

Jag har gått igenom stresshanterings kurser, KBT, kognitiv beteende förändring i både ångest och utmattning pga av min utmattningsdepression.

Jag har dragit mer på tempot på ALLA plan. I god tid för att undvika en ”krasch” . Att stanna upp helt är inte heller bra… Då skulle jag inte komma upp över huvudtaget. Jag har även en arbetsterapeut som har varit ett bollplank i att bygga upp en struktur, minimera onödigas energi fällor och deligera bort så mycket som möjligt av det jag inte borde göra själv osv.

Jag har för länge sedan testat antidepressiva läkemedel. Men svarade riktigt, riktigt illa på dessa…. Höll på att sluta riktigt illa.

Fokus att hitta en hållbar livsstil

Sedan dess har fokus varit på kosten och träningen. Att hitta en hållbar livsstil. Alkohol och rökning är ett minne blott. ( kan knappt fatta att jag varit rökare idag… med distans till det)

Jag har en daglig utmaning i att bibehåll en balans mellan antikvitet och vila. Jag har små marginaler att ta av och hamnar lätt i ett ”bakslag” .

Men samtidigt så har jag byggt upp en struktur med att jobba mycket, mycket mindre. Förenklar saker runt omkring mig. Matlådor, städhjälp, mindre krav på mig själv. Lägger bort skärmar minst 1 h innan läggdags. Kör mindfulness varje dag. Tagit bort allt annat än just familjen i perioder… För att nämna NÅGRA av mina åtgärder.

Kanske är det så att man verkligen har missat någonting genom alla mina turer fram och tillbaka inom psykiatrin och sjukvården…

För även om jag också har haft bra stunder och även riktigt bra stunder så åker jag ner i dessa djupa, djupa svackor emellanåt. Dom håller inte i sig några dagar, utan i MÅNADER….

Men men, jag får hjälp och hoppas att det ska hjälpa mig 🙏🏻

Då min sköldkörtel är nedsatt så tänker jag vara fortsatt konsekvent med kosten och träningen så att jag iallafall inte går upp ännu mer i vikt 💪🏻 Satan vad tufft det är rent motivation mässigt , när jag slitet röven av mon för inga resultat!

Men som min doktor sa.. ” Tänk hur det hade varit om du INTE hållit i det på sättet som du gör, då hade det kanske inte stannat med 18 kg plus”

Fortsättning följer…..

/ My Martens

52 Komentarer

 1. Ska du inte äta Levaxin för din låga ämnesomsättning? Det är inget som botar sig själv. Jag äter själv Levaxin och får jag för låg ämnesomsättning så blir jag nedstämd, frusen, trött och humöret åker berg och dalbana.
  Har du tagit TSH, T3, T4 och Traxprov, TSH ska helst ligga under 2,5 enligt min endokrinolog då mår man som bäst.
  Lycka till!

 2. Har man problem med nedsatt funktion i sköldkörteln mår man riktigt dåligt både psykiskt och fysiskt. Men det kanske läkarna talat om för dig…Har själv haft både hyperthyreos som efter 2 radiojod behandlingar vände och blev hypothyreos..Orkade ingenting ville åka till psyket o lägga in mig gick upp i vikt ochville bara sova..alla kroppens celler är involverade i denna djävulska sjukdom. Idag är jag välinställd på levaxin men det tar ett tag att komma tillbaka det ska man vara medveten om. Sen ska man inte bara gå efter referensintervallen på t3 t4 o tsh. Det är måendet som avgör. Mår som sagt kanon idag. Det kommer du också att göra…Lycka till. Kram!

 3. Ska du inte äta Levaxin för din låga ämnesomsättning? Det är inget som botar sig själv. Jag äter själv Levaxin och får jag för låg ämnesomsättning så blir jag nedstämd, frusen, trött och humöret åker berg och dalbana.

  Har du tagit TSH, T3, T4 och Traxprov, TSH ska helst ligga under 2,5 enligt min endokrinolog då mår man som bäst.

  Lycka till!

 4. Har man problem med nedsatt funktion i sköldkörteln mår man riktigt dåligt både psykiskt och fysiskt. Men det kanske läkarna talat om för dig…Har själv haft både hyperthyreos som efter 2 radiojod behandlingar vände och blev hypothyreos..Orkade ingenting ville åka till psyket o lägga in mig gick upp i vikt ochville bara sova..alla kroppens celler är involverade i denna djävulska sjukdom. Idag är jag välinställd på levaxin men det tar ett tag att komma tillbaka det ska man vara medveten om. Sen ska man inte bara gå efter referensintervallen på t3 t4 o tsh. Det är måendet som avgör. Mår som sagt kanon idag. Det kommer du också att göra…Lycka till. Kram!

 5. Att ha nedsatt sköldkörtelfunktion s.k. hypotyreos kan faktiskt vara svaret på många ( de flesta ) av dina signaler/kroppsfunktioner/mående. En omedicinerad hypotyreous är ett helvete! Symptomen är desamma som depression, utbrändhet mm. Kroppen svarar inte på träning eller kost och man vill bara Sova!
  När diagnosen väl är fastställd börjar nästa resa, att ställa in rätt medicin, dos mm.
  Hypon är en av vår tids stora folksjukdomar som kan utlösas av trauma, sämre livsstil bl.a.
  Tyvärr är läkarvården inte alltid på vår sida. Den skolade läkarkåren stirrar sig blinka på referensvärde och inte mående, men ge inte upp!
  Lycka till!

 6. P.S Be också om att få ta prover på hur dina binjurar mår. Många samma symptom, Stress, för mycket träning om än lågintensiv ger inte den effekt du söker, tyvärr blir binjurarna än mer stressade. Addisons heter denna sjukdom

 7. Härliga bilder!
  Ja det har verkligen kommit mycket snö senaste dagarna ⛄️
  Så utredningen har gett provsvaret nedsatt sköldkörtelfunktion, en kompis till mig har fått det också
  men hon var orkeslös, trött och blek. Nedstämd och låg och tappade hår och fick problem med vikten, det löste sig med medicin. Då försvann hennes symptom. Men det tog lång tid för henne att hitta rätt dos medicin, det tog tid för henne att ställa in medicinen.
  Så är det nog inte för alla. För vissa tar det bara några veckor innan doktorn hittat rätt läkemedels justering. Du är fantastisk som orkar hålla igång med promenader, styrketräning. Ha en bra dag ⛄️☀️ Kram ?

 8. Fick en klump i magen när jag läste detta om sköldkörteln. Jag har haft problem med överfunktion i tre år, många av symptomen är samma. Det påverkar hela ens liv och vardag och jag förstod långt efter diagnosen varför jag mått som jag gjorde både fysiskt och psykiskt. Bra att du får hjälp och stöd, för det blir bättre. Kämpa på, och framför allt, lyssna på kroppen och knoppen. Må så gott!

 9. Att ha nedsatt sköldkörtelfunktion s.k. hypotyreos kan faktiskt vara svaret på många ( de flesta ) av dina signaler/kroppsfunktioner/mående. En omedicinerad hypotyreous är ett helvete! Symptomen är desamma som depression, utbrändhet mm. Kroppen svarar inte på träning eller kost och man vill bara Sova!

  När diagnosen väl är fastställd börjar nästa resa, att ställa in rätt medicin, dos mm.

  Hypon är en av vår tids stora folksjukdomar som kan utlösas av trauma, sämre livsstil bl.a.
  Tyvärr är läkarvården inte alltid på vår sida. Den skolade läkarkåren stirrar sig blinka på referensvärde och inte mående, men ge inte upp!

  Lycka till!

 10. P.S Be också om att få ta prover på hur dina binjurar mår. Många samma symptom, Stress, för mycket träning om än lågintensiv ger inte den effekt du söker, tyvärr blir binjurarna än mer stressade. Addisons heter denna sjukdom

 11. My, tycker att du ska ta dig tid att läsa på hur det är att ha Hypotyreos som det heter när det bildas för lite hormoner. När sköldkörteln inte fungerar som den ska.
  Hela du går då på lågvarv. Beroende på hur dåliga värden du har.
  Allt du skriver att du har problem med, har med sköldkörteln att göra.
  Många har fått felaktig depressionsdiagnos, där det sen visat sig att det är obehandlad Hypotyreos.
  Hoppas du har en läkare som kan det där med värdet kontra tablettdos. Lycka till

  • Tack P för din omtanke och att du delar med dig… ??
   Hela jag får på halvfart, helt korrekt. Sedan månader nu.
   Halvdagar med jobb, halvdan träning, sjukt mycket sömn, halvdan vaken tid, halvdan sömn….
   Men i mitt fall så är det flera olika saker. Men jag försöker att vila i att det ska bli bra . Att jag mer rätt hjälp kommer att bli frisk igen ☺️
   Men det kommer att ta tid, och det är nog det som är det svåraste för mig. Jag är Såå trött på att vara trött. Trött på att kroppen inte svarat. Trött på att oavsett hur tidigt jag lägger mig så vaknar jag och är fortfarande trött ?. Ångesten, den har jag levt med till och från i 16 är. Men sedan jag gick i väggen 2016 så har det varit för j*vlig rent ut sagt.
   Men jag ska försöka att hålla fokus på det som är bra. Att jag kan genomföra halvdagar, att jag ändå kan träna, ( även om intensiteten inte är där den brukar/borde vara)
   Jag ska försöka att hålla fokus på de BRA stunderna och de positiva sakerna ☺️
   Jag tror absolut att min doktor har koll på mina värden. Idag tar jag heller inga tabletter ☺️ men det kommer jag nog att få
   Göra inom kort… tack ??

 12. Härliga bilder!
  Ja det har verkligen kommit mycket snö senaste dagarna ⛄️
  Så utredningen har gett provsvaret nedsatt sköldkörtelfunktion, en kompis till mig har fått det också
  men hon var orkeslös, trött och blek. Nedstämd och låg och tappade hår och fick problem med vikten, det löste sig med medicin. Då försvann hennes symptom. Men det tog lång tid för henne att hitta rätt dos medicin, det tog tid för henne att ställa in medicinen.
  Så är det nog inte för alla. För vissa tar det bara några veckor innan doktorn hittat rätt läkemedels justering. Du är fantastisk som orkar hålla igång med promenader, styrketräning. Ha en bra dag ⛄️☀️ Kram 🤗

 13. Fick en klump i magen när jag läste detta om sköldkörteln. Jag har haft problem med överfunktion i tre år, många av symptomen är samma. Det påverkar hela ens liv och vardag och jag förstod långt efter diagnosen varför jag mått som jag gjorde både fysiskt och psykiskt. Bra att du får hjälp och stöd, för det blir bättre. Kämpa på, och framför allt, lyssna på kroppen och knoppen. Må så gott!

 14. My, tycker att du ska ta dig tid att läsa på hur det är att ha Hypotyreos som det heter när det bildas för lite hormoner. När sköldkörteln inte fungerar som den ska.
  Hela du går då på lågvarv. Beroende på hur dåliga värden du har.
  Allt du skriver att du har problem med, har med sköldkörteln att göra.
  Många har fått felaktig depressionsdiagnos, där det sen visat sig att det är obehandlad Hypotyreos.
  Hoppas du har en läkare som kan det där med värdet kontra tablettdos. Lycka till

  • Tack P för din omtanke och att du delar med dig… 🙏🏻

   Hela jag får på halvfart, helt korrekt. Sedan månader nu.
   Halvdagar med jobb, halvdan träning, sjukt mycket sömn, halvdan vaken tid, halvdan sömn….

   Men i mitt fall så är det flera olika saker. Men jag försöker att vila i att det ska bli bra . Att jag mer rätt hjälp kommer att bli frisk igen ☺️

   Men det kommer att ta tid, och det är nog det som är det svåraste för mig. Jag är Såå trött på att vara trött. Trött på att kroppen inte svarat. Trött på att oavsett hur tidigt jag lägger mig så vaknar jag och är fortfarande trött 🙈. Ångesten, den har jag levt med till och från i 16 är. Men sedan jag gick i väggen 2016 så har det varit för j*vlig rent ut sagt.

   Men jag ska försöka att hålla fokus på det som är bra. Att jag kan genomföra halvdagar, att jag ändå kan träna, ( även om intensiteten inte är där den brukar/borde vara)

   Jag ska försöka att hålla fokus på de BRA stunderna och de positiva sakerna ☺️

   Jag tror absolut att min doktor har koll på mina värden. Idag tar jag heller inga tabletter ☺️ men det kommer jag nog att få
   Göra inom kort… tack 🙏🏻

 15. Ett halvårs användning av Healtwell magnesium,känner jag mig bekväm igen,innan ständigt trött irriterad oro,tog prov och hade magnesium brist.

  • Åh vad kul att höra, toppen att det fungerade för dig och att du hittade en lösning på dina problem! Gillar verkligen deras kosttillskott.❤️

 16. Ett halvårs användning av Healtwell magnesium,känner jag mig bekväm igen,innan ständigt trött irriterad oro,tog prov och hade magnesium brist.

  • Åh vad kul att höra, toppen att det fungerade för dig och att du hittade en lösning på dina problem! Gillar verkligen deras kosttillskott.❤️

 17. Styrkekram till dig❤️ Håll i och håll ut då du kommer att fixa även detta. Så bra att du öppet delar med dig om hur du mår då det inte syns utåt. Kram

 18. Styrkekram till dig❤️ Håll i och håll ut då du kommer att fixa även detta. Så bra att du öppet delar med dig om hur du mår då det inte syns utåt. Kram

 19. My ta hand om dig det kommer bli bra tillslut, en dag i taget. Älskar din blogg o blir alltid inspirerad. ??
  Jag funderar om du vill berätta var du köpt din långa fina jacka.
  Ps vid något tillfälle vore d intressant o lärorikt o du kunde dela med dig o ekonomi. Hur du hittar lösningar på det. Att bygga upp en ekonomisk trygghet tips o tankar tex ?
  Ha en fin kväll ?

 20. My ta hand om dig det kommer bli bra tillslut, en dag i taget. Älskar din blogg o blir alltid inspirerad. 👌🌱
  Jag funderar om du vill berätta var du köpt din långa fina jacka.

  Ps vid något tillfälle vore d intressant o lärorikt o du kunde dela med dig o ekonomi. Hur du hittar lösningar på det. Att bygga upp en ekonomisk trygghet tips o tankar tex 🙏

  Ha en fin kväll 🙏

 21. Förstår vad du går igenom. Har levt med underfunktion i sköldkörteln i 15 år nu. Det är en komplex sjukdom med många jobbiga symptom om man inte är fullt ut rätt medicinerad. Jag tror det är viktigt för dig att inte pressa dig för hårt och försöka att inte bli frustrerad över att din kroppen just nu är ur spel. Det stressar bara dig ännu mer❤️. Den tröttheten mm som kommer med denna diagnosen är något som ingen förstår som inte vart där du är just nu. Vila när kroppen vill vila, vet att det kan bli dygnet runt ibland, träna inte för hårt, helst egentligen bara lugn promenad när kroppen själv vill, försök att hitta de små ljusglimtarna emellan vilan, bra att inte äta för mycket inflammatorisk mat, stärk upp dig med d vitamin, b6, b12, folat, mega b, c vitamin, jodikelp, magnesium, zink och Enzymeja. Detta har hjälpt mig massor. Jag äter Euthyrox för min underfunktion och B12 för min brist på det. Är väldigt vanligt att man har B 12 brist ihop med underfunktion. Jag äter även NAC för att få bort mitt ödem. Var rädd om dig och ta en dag i taget i ditt tillfrisknande. ❤️ Det tar tid men det kommer bli så mycket livar jag dig. Kram

 22. Förstår vad du går igenom. Har levt med underfunktion i sköldkörteln i 15 år nu. Det är en komplex sjukdom med många jobbiga symptom om man inte är fullt ut rätt medicinerad. Jag tror det är viktigt för dig att inte pressa dig för hårt och försöka att inte bli frustrerad över att din kroppen just nu är ur spel. Det stressar bara dig ännu mer❤️. Den tröttheten mm som kommer med denna diagnosen är något som ingen förstår som inte vart där du är just nu. Vila när kroppen vill vila, vet att det kan bli dygnet runt ibland, träna inte för hårt, helst egentligen bara lugn promenad när kroppen själv vill, försök att hitta de små ljusglimtarna emellan vilan, bra att inte äta för mycket inflammatorisk mat, stärk upp dig med d vitamin, b6, b12, folat, mega b, c vitamin, jodikelp, magnesium, zink och Enzymeja. Detta har hjälpt mig massor. Jag äter Euthyrox för min underfunktion och B12 för min brist på det. Är väldigt vanligt att man har B 12 brist ihop med underfunktion. Jag äter även NAC för att få bort mitt ödem. Var rädd om dig och ta en dag i taget i ditt tillfrisknande. ❤️ Det tar tid men det kommer bli så mycket livar jag dig. Kram

 23. Det är såå mycket Du vill lyckas med på en gång. Det håller inte i längden, Du blir utbränd, med stress och ångest som följd.
  Varför inte fokusera på din lilla familj, din son är faktiskt det viktigaste projektet Du har. Gör honom trygg, följ hans skolarbeten, hans hobbies, var en närvarande mamma.
  Dina djur, ge dem kärlek och omtanke.
  Dina PT kunder, inspirera dem.
  Ta dagen som den kommer, allt behöver inte göras samtidigt!
  Ät vanlig mat, chilla mer.
  Livet är här och nu My. Du duger precis som Du är, ingen begär mer av Dig.
  Skala bort all stress kring alla samarbeten. Få din inkomst från din PT verksamhet, förenkla för Dig själv. Varför inte ha verksamheten närmare där Du bor, onödigt att stressa in till stan i tid och otid, eller hur.
  Sköt om Dig och våga chilla. Ditt enda liv är här och nu. Okey.
  ??

  • Vad får dig att tro att jag inte ser Lilleman som det ”viktigaste projektet” jag har??
   Eller att vi inte äter ”vanlig” mat??
   Skulle vi äta ovanlig mat? ?
   Jag förstår att du menar väl och det uppskattar jag ❤️
   Men om du jämför en PT lön, med en Tim-lön på mellan 499:- – 799:- ( ungefär när man köper paket )
   Gentemot 15000 – 20 000 för en kampanj så kan vi nog ganska snabbt räkna ut att för att vara täcka upp en lön som jag här runt på… så skulle jag gå jobba dygnet runt som PT ?
   Men tack vare min struktur, planering och framförhållning så har jag möjligheten att ”chilla” mer, att kunna vara med Ludvig dagtid när många har barn på fritids.
   Att jag tack vara min flexibilitet har kunnat skapa mig mycket tid för återhämtning och därför kommit upp på fötterna igen… ❤️
   Sen att gymmet ligger i stan det passar mig perfekt! Då kan jag även använda det som kontor och utgångsläge för de möten där jag fysiskt krävs på plats då och då .
   Jag jobbar i stan 2.5 dag / veckan och tillbringar majoriteten av min tid med min son ❤️
   Kram på dig

 24. Det är såå mycket Du vill lyckas med på en gång. Det håller inte i längden, Du blir utbränd, med stress och ångest som följd.

  Varför inte fokusera på din lilla familj, din son är faktiskt det viktigaste projektet Du har. Gör honom trygg, följ hans skolarbeten, hans hobbies, var en närvarande mamma.

  Dina djur, ge dem kärlek och omtanke.

  Dina PT kunder, inspirera dem.

  Ta dagen som den kommer, allt behöver inte göras samtidigt!

  Ät vanlig mat, chilla mer.

  Livet är här och nu My. Du duger precis som Du är, ingen begär mer av Dig.

  Skala bort all stress kring alla samarbeten. Få din inkomst från din PT verksamhet, förenkla för Dig själv. Varför inte ha verksamheten närmare där Du bor, onödigt att stressa in till stan i tid och otid, eller hur.

  Sköt om Dig och våga chilla. Ditt enda liv är här och nu. Okey.

  🌸🙏

  • Vad får dig att tro att jag inte ser Lilleman som det ”viktigaste projektet” jag har??

   Eller att vi inte äter ”vanlig” mat??

   Skulle vi äta ovanlig mat? 😅

   Jag förstår att du menar väl och det uppskattar jag ❤️

   Men om du jämför en PT lön, med en Tim-lön på mellan 499:- – 799:- ( ungefär när man köper paket )

   Gentemot 15000 – 20 000 för en kampanj så kan vi nog ganska snabbt räkna ut att för att vara täcka upp en lön som jag här runt på… så skulle jag gå jobba dygnet runt som PT 😅

   Men tack vare min struktur, planering och framförhållning så har jag möjligheten att ”chilla” mer, att kunna vara med Ludvig dagtid när många har barn på fritids.

   Att jag tack vara min flexibilitet har kunnat skapa mig mycket tid för återhämtning och därför kommit upp på fötterna igen… ❤️

   Sen att gymmet ligger i stan det passar mig perfekt! Då kan jag även använda det som kontor och utgångsläge för de möten där jag fysiskt krävs på plats då och då .

   Jag jobbar i stan 2.5 dag / veckan och tillbringar majoriteten av min tid med min son ❤️

   Kram på dig

 25. Jag tänkte precis som dig Amina. Jag funderade även på ”det berömda vardagspusslet” som verkligen inte är samma pussel som när jag var mamma till skolbarn. I mitt pussel ingick jobba heltid, handla, laga mat, skjutsa barn till träningar, förhöra läxor, vara aktiv i barnens skolor och fritid på olika sätt, tvätta, städa och gå på Friskis nån gång. Det var inte lätt, men det gick. Numera är vardagspusslet enormt egocentriskt. Förutom arbete så är det bara aktiviteter som gynnar föräldrarnas inre och yttre skönhet. Och värma färdigköpt mat. Varför ens kalla det för livspussel?

 26. Jag tänkte precis som dig Amina. Jag funderade även på ”det berömda vardagspusslet” som verkligen inte är samma pussel som när jag var mamma till skolbarn. I mitt pussel ingick jobba heltid, handla, laga mat, skjutsa barn till träningar, förhöra läxor, vara aktiv i barnens skolor och fritid på olika sätt, tvätta, städa och gå på Friskis nån gång. Det var inte lätt, men det gick. Numera är vardagspusslet enormt egocentriskt. Förutom arbete så är det bara aktiviteter som gynnar föräldrarnas inre och yttre skönhet. Och värma färdigköpt mat. Varför ens kalla det för livspussel?

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...