Berättar om min nedsatta sköldkörtel i detta inlägg...

Godkväll!

Vi börjar med några härliga snö-hund bilder från igår ☺️ Innan vi går vidare till mitt mående .

Igår fick vi galet, galet mycket snö i Sthlm! Måste erkänna att jag tycker det är mysigt ❤️ Bara man tar det extra lugnt i trafiken och kör försiktigt 🙏🏻

Igår satt jag nån till på Mellquist café ( Rörstrandsgatan, precis i till min gamla gata) . Så mysigt att sitta utomhus mitt i snöstormen!

Milla höll mig sällskap och vi tog be kaffedejt med hundarna ☕️🐶 mysigt!

Igår var jag och lämnade blodprov. Jag ska göra det med 1 veckas mellanrum ungefär. Ibland även oftare.

Nedsatt sköldkörtel … Fortsatt utredning.

Det jag redan har fått veta sedan förra gången är att jag har nedsatt sköldkörtel-funktion… (sköldkörtel producerar hormon i kroppen). Jag gör även en större utredning kopplat till allt annat jag gått igenom och nu börjar jag sakta men säkert att finna vissa svar….

Uppriktigt frustrerad just nu. Jag äter riktigt bra kost sedan flera månader. En bra fördelning mellan BRA mat med både kolhydrater, protein, fett och fibrer. Jag dricker mycket vatten och sover iof sjukt mycket utan att känna mig utvilad.

Men jag tränar också 5-6 styrketräningspass veckan. Plus mina dagliga promenader. Mycket mer finns det inte energi till då min ångest och depression satt stopp för allt sista månaderna.

Jag pusslar och tar in hjälp för att mäkta med helheten just nu.

Ni vet… det berömda vardagspusslet med barn, jobb, träning, vila osv. Det är såklart en utmaning i vanliga fall till och från. Men att få ihop det när det känns som om jag befinner mig på gardets botten, det är nästan omöjligt! Jag bloggar relativt öppet, men ni ser inte allt i min vardag som krackelerat. Tack och lov 😅🙏🏻🙈

Utöver själva måendet med ångest och depressionen som inte släpper taget .. Så börjar min Frustration över att kroppen inte svarar ?! Bli otroligt utmanande!

Jag känner inte igen mig själv, min orkeslöshet varvas med små stunder som känns okay. Men det mörka är betydligt mer än det bra och lite ljusare…..

Jag har hjälp inom psykiatrin och är öppen och mottaglig för allt. Då jag bara vill må bra.

Jag har gått igenom stresshanterings kurser, KBT, kognitiv beteende förändring i både ångest och utmattning pga av min utmattningsdepression.

Jag har dragit mer på tempot på ALLA plan. I god tid för att undvika en ”krasch” . Att stanna upp helt är inte heller bra… Då skulle jag inte komma upp över huvudtaget. Jag har även en arbetsterapeut som har varit ett bollplank i att bygga upp en struktur, minimera onödigas energi fällor och deligera bort så mycket som möjligt av det jag inte borde göra själv osv.

Jag har för länge sedan testat antidepressiva läkemedel. Men svarade riktigt, riktigt illa på dessa…. Höll på att sluta riktigt illa.

Fokus att hitta en hållbar livsstil

Sedan dess har fokus varit på kosten och träningen. Att hitta en hållbar livsstil. Alkohol och rökning är ett minne blott. ( kan knappt fatta att jag varit rökare idag… med distans till det)

Jag har en daglig utmaning i att bibehåll en balans mellan antikvitet och vila. Jag har små marginaler att ta av och hamnar lätt i ett ”bakslag” .

Men samtidigt så har jag byggt upp en struktur med att jobba mycket, mycket mindre. Förenklar saker runt omkring mig. Matlådor, städhjälp, mindre krav på mig själv. Lägger bort skärmar minst 1 h innan läggdags. Kör mindfulness varje dag. Tagit bort allt annat än just familjen i perioder… För att nämna NÅGRA av mina åtgärder.

Kanske är det så att man verkligen har missat någonting genom alla mina turer fram och tillbaka inom psykiatrin och sjukvården…

För även om jag också har haft bra stunder och även riktigt bra stunder så åker jag ner i dessa djupa, djupa svackor emellanåt. Dom håller inte i sig några dagar, utan i MÅNADER….

Men men, jag får hjälp och hoppas att det ska hjälpa mig 🙏🏻

Då min sköldkörtel är nedsatt så tänker jag vara fortsatt konsekvent med kosten och träningen så att jag iallafall inte går upp ännu mer i vikt 💪🏻 Satan vad tufft det är rent motivation mässigt , när jag slitet röven av mon för inga resultat!

Men som min doktor sa.. ” Tänk hur det hade varit om du INTE hållit i det på sättet som du gör, då hade det kanske inte stannat med 18 kg plus”

Fortsättning följer…..

/ My Martens