Tillbaka efter några dagars bloggpaus…

Hej mina kära bloggvänner ❤️

Nu har jag haft en välbehövlig paus ifrån blogg och Instagram. Det har varit en känslosam helg med en salig blandning av känslor. Ledsen, trött, frustrerad, lättad och livrädd på samma gång!

Jag har haft fullt fokus på MIG, och min återhämtning! Sovit ut länge! Sovit på eftermiddagen …. vilat och skrotat runt i pyjamas. SÅ skönt! Inga måsten…. men fick ett ryck och ringde in en vän som hjälpte mig att slänga ut julen…. Sen sov jag 2 h igen! Alltså efter alla timmar jag sovit så borde jag vara piggast i världen?! Men icke, jag är fortfarande trött 😴

Jag är ett känslomässigt kaos just nu. Svårt att sätta ord på det. Svårt att inte upprepa det jag tidigare skrivit.

Men precis så som med mycket annat. Det kommer bli bättre. Jag vet det, och vilar i det 🙏🏻

Tack för din fortsatt visade omtänksamhet. Jag har fått fått så otroligt många DM av människor som delar med sig av sina egna situationer där man periodvis kämpar med ångest eller depression.

Jag är i grunden en väldigt positiv person. Nästan sådär löjligt provocerande positiv person😉 Du vet… en person som verkligen försöker hitta något positivt i allt.

Men när jag själv är låg. Som jag är nu. Så har jag svårt att hantera mina känslor. Svårt att acceptera att jag inte kan ta mig ”upp” .

I helgen var jag och Ludvig själva. Jonas är fortfarande bortrest. Han är sedan någon vecka hos hans föräldrar ❤️ Vi pratar på FaceTime varje dag… och jag har ärligt talat uppskattat egentiden just nu.

Det är svårt att visa sig så svag som jag känner mig just nu, även för Jonas. Så det passade ganska bra att han åkte nu, trots min tillfälliga känslomässiga kris.

Min ångest är brutal. Den gör så ont att det gör ont fysiskt. När en av mina närstående försökte förstå mig och bad mig att förklara … Så kom jag bara på ett sätt att beskriva det på.

-Jag lider 💔.

Jag tar en dag i taget. Eller som jag nämnde innan. En stund i taget. Jag har svårt att hålla ihop mig själv. Men tack vare att jag har ett jobb som jag älskar , så får dessa rutiner mig att på något konstigt sätt att fungera.

Jag jobbar långt ifrån heltid just nu. För att ta hand om mig själv. Men med tydlig struktur, ett bra schema och med min Kordinator … Så går det bra ❤️

Idag har jag haft städhjälp. SÅ skönt 🙏🏻

idag kom även ett gäng matlådor som jag beställt och slängt in i frysen för att ha som backup om energin tar helt slut. Så jag har både köpt färdiga hälsosamma matlådor, samt lagat mat till både mig och Lilleman för att inte känna en press över det också just ju.

En positiv sak med att ha gått igenom dessa turer av ångest, panikångest, depression och en enorm konstant trötthet. Det är att jag börjar bli ganska duktig på att med hjälp utifrån och även min egen struktur även ta mig igenom de mörkaste perioderna.

I helgen varken tränade jag eller gick mer än några korta promenader med Svea ( utanför dörren typ 😂) . Men att också acceptera att ibland får det vara helt okay. Det är en utmaning i sig… men i helgen hade jag inget val.

Så därför ser jag med skräckblandad förtjusning fram emot imorgon, när jag tränar med min egen coach 💪🏻 BRA för både kropp och själ! Min målsättning, att ta mig dit, och göra det jag orkar.

Hoppas att din helg har varit bra…. ❤️

Dom där två börjar komma riktigt bra överens 🐾

/My Martens

48 Komentarer

 1. Förstår och känner igen mitt mående när du skriver. Håll ut. Det kommer bätttre tider. Ta hand om dig själv och vila. En dag i taget. Du klarar det. Hoppas du bättre snart. Önskar dig allt gott. Mvh

 2. Bra om du fixar att träna själv med stöd av din coach. Men att hålla i Bootcamp som skulle börja imorgon verkar tufft, kanske blev inställd?
  Du svarade för en vecka sedan att du går på tuff diet, inte bara på kostschema. Du verkar så hård med dig själv. Är det något du skulle rekommendera dina klienter att göra som har liknande symtom?
  Vila, kortare promenader o umgås med familj och andra nära verkar vara bra medicin samt begränsa jobbinsats så långt som möjligt, inte inleda nya projekt. Så ser jag på det utifrån.
  Även du som egen företagare måste ha rätt att kunna sjukskriva dig. Kanske halvtid under en period. De som inte har tid eller råd att sjukskriva sig under en tid kan hamna i den situationen att till sist finns det inget alternativ. Och då tvingas till hel sjukskrivning under en längre tid.
  Om du inte snart mår bättre, sök hjälp och pröva psykofarmaka som jag skrev tidigare, vilken lämnar jag till professionen. Var rädd om dig själv.?

  • Nej nej… jag går INTE på en tuff diet!
   Det har jag INTE svarat.
   Jag går på ett kostupplägg där jag fokusera på att fylla på med riktigt bra energi! Jag som tex har svårt att äta grönskar dricker istället dom, varje dag för att få i mig mitt dagliga behov.
   Hålla i bootcamp är inga problem. Inte heller mina klinter. Det är just nu mina ljusa och ”bra” stunder ☺️
   Så med hjälp av arbetsterapeut och min Kordinator så har vi lagt upp ett schema för mig där jag håller en bra balans…
   Jag har jobbat deltid länge…. sedan i våras när jag fick mitt bakslag och gick 4 månaders stresshantering. ( jag ångest rond 357 ???)
   Jag är inte hård mot mig själv. Snarare tvärt om. Blev förvånad över att du uppfattar det så….
   Jag jämför mig heller inte med mina klinter. Man kan såklart relatera till varandra i vissa situationer.
   Men min proffessionalitet som coach har ingen koppling till min personliga behandlingsplan.
   Jag har varit inom sjukvården i snart 5 år. Där jag dagligen kämpar mot ångest, depression och framförallt den där kroniska tröttheten ☺️
   Jag går ju i rehabilitering fortfarande…. så att ”söka hjälp” är ju gjort sedan länge….
   Tack för
   Omtanken ??❤️

  • Ps: ja Bootcamp blev såklart inställda pga av dom ändrade restriktionerna. Men så snart det bli varmare ute så öppnar vi upp för nya bootcamp utomhus ☺️

 3. Förstår och känner igen mitt mående när du skriver. Håll ut. Det kommer bätttre tider. Ta hand om dig själv och vila. En dag i taget. Du klarar det. Hoppas du bättre snart. Önskar dig allt gott. Mvh

 4. Bra om du fixar att träna själv med stöd av din coach. Men att hålla i Bootcamp som skulle börja imorgon verkar tufft, kanske blev inställd?
  Du svarade för en vecka sedan att du går på tuff diet, inte bara på kostschema. Du verkar så hård med dig själv. Är det något du skulle rekommendera dina klienter att göra som har liknande symtom?
  Vila, kortare promenader o umgås med familj och andra nära verkar vara bra medicin samt begränsa jobbinsats så långt som möjligt, inte inleda nya projekt. Så ser jag på det utifrån.
  Även du som egen företagare måste ha rätt att kunna sjukskriva dig. Kanske halvtid under en period. De som inte har tid eller råd att sjukskriva sig under en tid kan hamna i den situationen att till sist finns det inget alternativ. Och då tvingas till hel sjukskrivning under en längre tid.
  Om du inte snart mår bättre, sök hjälp och pröva psykofarmaka som jag skrev tidigare, vilken lämnar jag till professionen. Var rädd om dig själv.🌷

  • Nej nej… jag går INTE på en tuff diet!

   Det har jag INTE svarat.

   Jag går på ett kostupplägg där jag fokusera på att fylla på med riktigt bra energi! Jag som tex har svårt att äta grönskar dricker istället dom, varje dag för att få i mig mitt dagliga behov.

   Hålla i bootcamp är inga problem. Inte heller mina klinter. Det är just nu mina ljusa och ”bra” stunder ☺️

   Så med hjälp av arbetsterapeut och min Kordinator så har vi lagt upp ett schema för mig där jag håller en bra balans…

   Jag har jobbat deltid länge…. sedan i våras när jag fick mitt bakslag och gick 4 månaders stresshantering. ( jag ångest rond 357 😉💪🏻)

   Jag är inte hård mot mig själv. Snarare tvärt om. Blev förvånad över att du uppfattar det så….

   Jag jämför mig heller inte med mina klinter. Man kan såklart relatera till varandra i vissa situationer.

   Men min proffessionalitet som coach har ingen koppling till min personliga behandlingsplan.

   Jag har varit inom sjukvården i snart 5 år. Där jag dagligen kämpar mot ångest, depression och framförallt den där kroniska tröttheten ☺️

   Jag går ju i rehabilitering fortfarande…. så att ”söka hjälp” är ju gjort sedan länge….

   Tack för
   Omtanken 🙏🏻❤️

  • Ps: ja Bootcamp blev såklart inställda pga av dom ändrade restriktionerna. Men så snart det bli varmare ute så öppnar vi upp för nya bootcamp utomhus ☺️

 5. Replik till Mys svar: Jag använde fel ord. Dem 19e januari svarade du i en kommentar att du går på strikt diet. Jag tänker att du ändå förstår vad jag menade? I mina öron låter det tufft när man inte mår bra.
  Bra om du tycker att ditt upplägg fungerar för dig, det är det viktigaste.

 6. Vill bara skicka en kram, en igenkännande kram.. been there done that.. och jag vet att du fixar det, du är så stark och har lärt dig så mkt senaste åren om hur du ska ta hand om dig så VILA… planera.. be om hjälp.. gosa med kissarna ä Svea å bara var med familjen ❤️ Heja dig!
  Kram

 7. Replik till Mys svar: Jag använde fel ord. Dem 19e januari svarade du i en kommentar att du går på strikt diet. Jag tänker att du ändå förstår vad jag menade? I mina öron låter det tufft när man inte mår bra.
  Bra om du tycker att ditt upplägg fungerar för dig, det är det viktigaste.

 8. Vill bara skicka en kram, en igenkännande kram.. been there done that.. och jag vet att du fixar det, du är så stark och har lärt dig så mkt senaste åren om hur du ska ta hand om dig så VILA… planera.. be om hjälp.. gosa med kissarna ä Svea å bara var med familjen ❤️ Heja dig!
  Kram

 9. Så fint att se att Sture och Svea leker lite ! Stina är fortfarande lite skeptisk till Svea ? Det är otroligt skönt att ta lite hjälp med städning och annat när man inte mäktar med . Det brukar ge lite ro i själen tycker jag i alla fall . Sköt om dig ? Det blir bättre ?

 10. Så fint att se att Sture och Svea leker lite ! Stina är fortfarande lite skeptisk till Svea ? Det är otroligt skönt att ta lite hjälp med städning och annat när man inte mäktar med . Det brukar ge lite ro i själen tycker jag i alla fall . Sköt om dig 🌷 Det blir bättre 🌷

 11. Känner så igen mig i ditt mående:/ Tyvärr är jag inne i dessa perioder ofta..mer deppig än glad sån är jag :(:(
  Tycker det är bra att du visar den psykiska ohälsan, den är vanligare än andra tror!
  Vill bara sända dig en stor varm kram

 12. Känner så igen mig i ditt mående:/ Tyvärr är jag inne i dessa perioder ofta..mer deppig än glad sån är jag :(:(
  Tycker det är bra att du visar den psykiska ohälsan, den är vanligare än andra tror!
  Vill bara sända dig en stor varm kram

 13. Hej My,
  En sak jag funderar lite över- du har inte gjort någon utredning för affektiv sjukdom , bipoläritet?
  Är ju klassiskt med återkommande depressioner och sedan uppåt-perioder med ökad energi och glädje. Behöver ju inte övergå i mani- utan de depressiva skoven kan vara mest framträdande vid bipolär typ 2.
  Jag mådde lite på samma sätt som du beskriver i mååånga år innan jag blev insatt på stämningsstsbiliserande. Har varit stabil i över 8 år nu. Fick tillbaka balansen utan toppar och djupa dalar. Fick ett nytt liv ? Bara ett tips !
  Kram

  • Tack så mycket för att du delar med dig ❤️?? jag har varit många turer inom vården nu. Snart 4-5 år. Vi får väl se vad man landar i ☺️ jag bryr mig inte om vad som är fel… bara jag kan få hjälp att MÅ BRA ??❤️ kram

 14. Hej My,
  En sak jag funderar lite över- du har inte gjort någon utredning för affektiv sjukdom , bipoläritet?
  Är ju klassiskt med återkommande depressioner och sedan uppåt-perioder med ökad energi och glädje. Behöver ju inte övergå i mani- utan de depressiva skoven kan vara mest framträdande vid bipolär typ 2.

  Jag mådde lite på samma sätt som du beskriver i mååånga år innan jag blev insatt på stämningsstsbiliserande. Har varit stabil i över 8 år nu. Fick tillbaka balansen utan toppar och djupa dalar. Fick ett nytt liv 😊 Bara ett tips !
  Kram

  • Tack så mycket för att du delar med dig ❤️🙏🏻 jag har varit många turer inom vården nu. Snart 4-5 år. Vi får väl se vad man landar i ☺️ jag bryr mig inte om vad som är fel… bara jag kan få hjälp att MÅ BRA 🙏🏻❤️ kram

 15. Hej. Jag går igenom precis samma känslor av ångest just nu. Det är så tungt. En minut i taget.. Det kommer vända, det måste vända!

 16. Hej My!
  Ännu en som känner igen mig i det du skriver. Har haft ums sedan 2013. Ibland fixar jag att arbeta 80% och ibland inte alls. Känns tyvärr som varje steg tillbaka gör att jag hamnar ett trappsteg längre ner. Så fast jag får mer verktyg och förståelse tar återhämtning så mycket längre tid. ?

 17. Hej. Jag går igenom precis samma känslor av ångest just nu. Det är så tungt. En minut i taget.. Det kommer vända, det måste vända!

 18. Hej My!
  Ännu en som känner igen mig i det du skriver. Har haft ums sedan 2013. Ibland fixar jag att arbeta 80% och ibland inte alls. Känns tyvärr som varje steg tillbaka gör att jag hamnar ett trappsteg längre ner. Så fast jag får mer verktyg och förståelse tar återhämtning så mycket längre tid. 😔

 19. Har du tänkt på att du kan vara bipolär . Du kanske redan vet att du är det( om du är det) låter nämligen som mig o jag tycker det verkar som du har energi för 10 pers för att sedan gå helt ”ner dej” o det är så typiskt en bipolär person. Mitt tips är att göra ett test ?

  • Tack Åsa för att du delar med dig ??❤️
   Jag har varit inom sjukvården och fått göra mängder av tester och diagnos utredningar… senaste 4-5 åren.
   Vi får väl se vad vi landar i??❤️

 20. Har du tänkt på att du kan vara bipolär . Du kanske redan vet att du är det( om du är det) låter nämligen som mig o jag tycker det verkar som du har energi för 10 pers för att sedan gå helt ”ner dej” o det är så typiskt en bipolär person. Mitt tips är att göra ett test 🙂

  • Tack Åsa för att du delar med dig 🙏🏻❤️

   Jag har varit inom sjukvården och fått göra mängder av tester och diagnos utredningar… senaste 4-5 åren.

   Vi får väl se vad vi landar i🙏🏻❤️

 21. Åå vilken urgullig bild på Sture och Svea o på allihopa finisar!
  Pratade med en 95 årig dam och vi pratade om mörker och vädret, hur trött man blir den här tiden på året, innan sol och värme kommer återigen. Jag vill bara äta och gå i ide ? men några veckor till med mörker och vinter ❄️ det klarar vi!
  Det kommer nya tider igen!
  Vad starkt att prova ta hjälp med tex hemleverans på nätet av matkasse. Alla stora matkedjor har näthandel och hemkörning av mat.
  Vilka fina ? blommor! Rutiner är bra och att skrota runt utan måsten är också ett bra sätt att ladda batterierna på. ?

 22. Åå vilken urgullig bild på Sture och Svea o på allihopa finisar!
  Pratade med en 95 årig dam och vi pratade om mörker och vädret, hur trött man blir den här tiden på året, innan sol och värme kommer återigen. Jag vill bara äta och gå i ide 😂 men några veckor till med mörker och vinter ❄️ det klarar vi!
  Det kommer nya tider igen!
  Vad starkt att prova ta hjälp med tex hemleverans på nätet av matkasse. Alla stora matkedjor har näthandel och hemkörning av mat.
  Vilka fina 🌷 blommor! Rutiner är bra och att skrota runt utan måsten är också ett bra sätt att ladda batterierna på. 🤗

 23. Åsa : Jag skrev något liknande. Låter som affektiva svängningar. Just perioder av flow och ökad energi och sedan återkommande dalar. Medicin är det som hjälper för det. Annars kan detta bli ett livslångt lidande och en kamp som inte går att bemästra genom enbart kost terapi eller träning.

 24. Åsa : Jag skrev något liknande. Låter som affektiva svängningar. Just perioder av flow och ökad energi och sedan återkommande dalar. Medicin är det som hjälper för det. Annars kan detta bli ett livslångt lidande och en kamp som inte går att bemästra genom enbart kost terapi eller träning.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...