Våga be om hjälp…. Det är inte att vara svag. Utan tvärt om. Det kräver både mod och styrka

Först och främst så vill jag säga TACK❤️ Stort tack till alla er som visat omtanke, kärlek och respekt🙏🏻

Men också ett stort TACK till alla er som modigt, ärligt och öppet delat mer er av likande situationer som den jag själv befinner mig i. Såå modigt av er 🙏🏻

Jag har ägnat dagen åt att tänka, analysera. Jag har tillåtligt mig att vara ledsen. Vet inte hur många gånger somnat har gråtit. Tårarna borde tagit slut för längesen…. Men på något konstigt sätt så fylls dom på.

Men dagen började bra. Lilleman och jag är själva hemma. ( Jonas är bortrest) .

Så vi började med en mysig frukost, tända ljus och lite tv innan jag skjutsade honom till skolan. Sen en kort promenad med Svea. Jobb med mina online klinter … ( som för övrigt är SÅ grymma 💪🏻) .

Men sen… När jag avslutat mitt jobb idag, släppt mina ”måsten” . Då kommer det över mig. Som en våg. Idag har det ärligt talat varit lite rörigt i min hjärna 🧠. Jag har känt mig ganska tom, ledsen men även arg.

VARFÖR kan jag inte bara få må bra?!

Allt runt omkring mig är ju väldigt bra. Ovanligt lugnt och stabilt. Alla de erfarenheter jag har med mig från förr har jag ju genom år av kbt och delvis proffesionellt hjälp , lämnat bakom mig. Jag är inte bitter över saker som har hänt. Jag är inte ledSen för det jag har varit med om.

Jag har förlikat mig med det jag inte kunnat påverka. Förlåtit de människor som gjort mig illa. Sörjt, bearbetat och rest mig igen. Lärt mig av mina egna misstag…. analyserat, utvecklats och gjort om och gjort rätt.

Så därför är jag full av frustration över att jag inte kan kontrollera eller påverka HUR jag mår.

Jag tar just nu en dag i taget. Eller rättare sagt en STUND i taget 🙏🏻

Jag fokuserar på Lilleman och familjen först. Sen mitt jobb och det får mig verkligen att må bra ❤️ Om så för en stund, så kommer jag ”upp igen” .

Just nu sover jag onormalt mycket. Jag kan sova 14 h men är forfarande trött! 🙈 Helt galet!

Förut kunde jag i perioder sova 2-3 h , ändå jobba hur mycket som helst utan att vara det minsta trött! Nu menar jag inte att ”det” är hälsosamt heller. Det var ju just ”det” som körde mig rakt igenom den berömda väggen….

Men skillnaderna är så stora att jag verkligen inte känner igen mig själv…..

Men den här lilla tjejen…. hon ger mig SÅ mycket kärlek! ❤️

Om du går in på min Instagram HÄR så kan du lyssna på en story, där jag sitter på mitt köksgolv och pratar lite mer er som vill lyssna…

Jag satt där i flera timmar. Tills jag fick träsmak i rumpan. Men … jag orkade inte att gå upp. Då kom hon där…. Svea, min lilla Boston. Pussade på mig. Fick mig att skratta när hon busade med Sture ( min han – katt), precis intill mig.

Sen kröp hon upp i mitt knä och Somnade direkt och började snarkade mig högt i örat 😂

Världens bästa vän! Alltid❤️

Sture snodde för övrigt kalkon, som dom syskonlikt delade. Jag skulle precis ta ett kort när Sture tittade rakt in i kameran. Då han gick till kalkon attack 😂

Med mina små djur så känns de svåra stunderna lite lättare ❤️ Det är verkligen så….

Hmm. Nog om det. Jag ville framförallt summera några saker idag. Hur glad och tacksam jag är över att du finns här med mig, i både med och motgång.

Idag kom Anna förbi 🙏🏻❤️

med kärlek och omtanke. Utan att jag ens förklarat eller berätta om min situation för henne… Så satte hon ord på det. Utan att dömma mig över hur jag mår. Utan tvärt om…. TACK Anna för att du är DU!

Kolla bilden hon fångade på Sture 😂👌🏻

Det jag ville förmedla genom inlägget igår och min story som jag pratade in till er idag. Jag är inte ensam om att uppleva ångest och depression. DU är inte ensam om att uppleva det heller…. om just du är en av de alla som gör det 🙏🏻

Våga be om hjälp.

Det är inte alltid enkelt att be om hjälp. Men att be om hjälp betyder inte att man är svag. Tvärtom, att våga be om hjälp kräver både mod, styrka och extremt mycket energi. Att be om hjälp innebär att man väljer sig själv. Att man förtjänar bättre….

Det tog mig många år att komma dit. Jag hamnade på sjukhus innan jag blev tvungen att ta emot hjälp. I början stretade jag emot. Förstod inte. Fick inte ihop det… men när jag väl sänkte garden, så blev jag mottaglig. Det var min vändpunkt.

MEN. Hade någon DÅ sagt till mig att jag fortfarande skulle kämpa med ångest, depression och en konstant trötthet ( och allt vad det nu innebär ) NU fortfarande 5 år senare… Då hade jag nog inte trott på det . Jag hade aldrig klarat av att i förhand veta vad dess år skulle innebära😅

Jag har inte förstår varför jag mår som jag gör. Men jag har gjort allt för att MÅ BRA igen. Men nu…. nu är jag inne på en ny utredning. Som pågått i månader. Den tog vid efter att jag avslutat mon stresshantering som också pågick i 4-5 månader. Kanske kan jag hitta ett sätt som hjälper mig🙏🏻

Ett sätt förutom träningen och mina ”verktyg” av struktur, planering, återhämtning och balansen mellan aktivitet och vila 🙏🏻

Fram tills dess… En dag i taget. Med fokus på allt som ger energi istället för tvärt om.

När Lilleman kom hem så hade han för första gången gått hem. ( det har han väntat länge på att få göra ) men just idag så öppnade himlen sig, och han och hans kompis var genomblöta !!

Så.. efter en lång varm dusch så fick han slå sig ner vid köks-ön. För en kort middags dejt med mig… innan han dumpade mig för ”gaming kväll” med sina polare…

Wow! Han börjar bli stor nu! På riktigt!!!😭😎🙈❤️

Tack för att du finns ❤️

/ My Martens

40 Komentarer

 1. Du är så klok My med så många erfarenheter som gör att du är väl rustad för motgångar. Rustad men inte imun. Ingen av oss är det, aldrig. Du kommer fixa och komma över denna svacka. Låt det ta sin tid, skynda inte på din återhämtning. Var snäll mot dig själv. Stor kram ?

 2. Du är så klok My med så många erfarenheter som gör att du är väl rustad för motgångar. Rustad men inte imun. Ingen av oss är det, aldrig. Du kommer fixa och komma över denna svacka. Låt det ta sin tid, skynda inte på din återhämtning. Var snäll mot dig själv. Stor kram 💕

 3. Tunga pass hjärnan vill mycket kroppen ngt annat,energin slut då hjälper det inte med sömn för min del.Jag behöver då ett stimulerande samtal träffa ngn jag inte sett på länge,ibland känns det som jag blir uppäten och behöver vila från det dagliga helt enkelt en paus.vi är många med dig och vi fixar det,vi har klarat det förr och livet är en spännande resa.Du är härligt positiv med facit i hand säkerligen en väldigt god mor matte och vän//all heder till dig?

 4. Inte ett dugg konstigt att du mår dåligt psykiskt allt som hände förra våren med Coronaviruset kommer upp till ytan nu…..
  Det brukar oftast bli så när man gått igenom svåra grejer att när man fått lugn o ro o stabilitet igen då har hjärnan orken att bearbeta allt det jobbiga

 5. Tunga pass hjärnan vill mycket kroppen ngt annat,energin slut då hjälper det inte med sömn för min del.Jag behöver då ett stimulerande samtal träffa ngn jag inte sett på länge,ibland känns det som jag blir uppäten och behöver vila från det dagliga helt enkelt en paus.vi är många med dig och vi fixar det,vi har klarat det förr och livet är en spännande resa.Du är härligt positiv med facit i hand säkerligen en väldigt god mor matte och vän//all heder till dig🦋

 6. Inte ett dugg konstigt att du mår dåligt psykiskt allt som hände förra våren med Coronaviruset kommer upp till ytan nu…..

  Det brukar oftast bli så när man gått igenom svåra grejer att när man fått lugn o ro o stabilitet igen då har hjärnan orken att bearbeta allt det jobbiga

 7. Nu kommer jag väl som vanligt få på käften av en del, för det får jag ju så fort jag skriver, oavsett vad jag skriver.
  Men du My vet att jag menar bara väl.
  Jag har flera i min absoluta närhet med psykisk ohälsa.
  Märker faktiskt på ditt sätt att skriva att du inte mår bra.
  Men skriv, jag vet att det lättar.
  Undrar om du går på nån medicinering? Om inte, be att få testa.
  Det är inget att skämmas för utan kan tvärt om hjälpa dig till ett bättre, lugnare liv.
  Det finns så många olika sorter och nåt hjälper säkert.
  Här har det medicinerats i flera år, en del dagligen, en del bara när de känner att panikångesten kommer.
  Jag har sett innan de började med sina tabletter vad deras hjärnor ställer till.
  Otaliga resor till akuten då de trott att de skulle dö, otaliga nätter när man fått vandra omkring, krama och försöka trösta så gott det går.
  Många gånger dagligen med tårar och rädsla.
  Medicineringen har tagit bort i stort sett det mesta av det där.
  De lever som ”vanligt” fast vi vet ju att det ligger där bakom. Men samtal, privat och proffesionellt hjälper vidare.
  Jag vet att det är liksom enkelt att sitta och säga att ”släpp det gamla och gå vidare”, men det är just vad du ändå ska försöka göra.
  Det är inte lätt och det är bra att du ändå kan förmedla vad du känner genom bloggen ( och instagram) men du måste framåt, då som nu.
  Det finns nog ingen som kan säga var ångesten kommer ifrån eller vad det beror på, men att stanna i det är inte sunt. Inte bra.
  Jag vet att du jobbar på och får hjälp, men kanske behöver de som du har hjälp av ( du utreds ju) ge dig ett förslag till medicinering utöver samtal.
  Om jag får tala av egen erfarenhet och som språkrör för mina nära så vet vi att det hjälper och jag kan lova dig att de går INTE omkring som några trötta zoombiesar.
  Tvärtom. En helt annan livskvalité.
  Kramar till dig och lycka till
  ❤️

 8. Nu kommer jag väl som vanligt få på käften av en del, för det får jag ju så fort jag skriver, oavsett vad jag skriver.
  Men du My vet att jag menar bara väl.
  Jag har flera i min absoluta närhet med psykisk ohälsa.
  Märker faktiskt på ditt sätt att skriva att du inte mår bra.
  Men skriv, jag vet att det lättar.
  Undrar om du går på nån medicinering? Om inte, be att få testa.
  Det är inget att skämmas för utan kan tvärt om hjälpa dig till ett bättre, lugnare liv.
  Det finns så många olika sorter och nåt hjälper säkert.
  Här har det medicinerats i flera år, en del dagligen, en del bara när de känner att panikångesten kommer.
  Jag har sett innan de började med sina tabletter vad deras hjärnor ställer till.
  Otaliga resor till akuten då de trott att de skulle dö, otaliga nätter när man fått vandra omkring, krama och försöka trösta så gott det går.
  Många gånger dagligen med tårar och rädsla.
  Medicineringen har tagit bort i stort sett det mesta av det där.
  De lever som ”vanligt” fast vi vet ju att det ligger där bakom. Men samtal, privat och proffesionellt hjälper vidare.
  Jag vet att det är liksom enkelt att sitta och säga att ”släpp det gamla och gå vidare”, men det är just vad du ändå ska försöka göra.
  Det är inte lätt och det är bra att du ändå kan förmedla vad du känner genom bloggen ( och instagram) men du måste framåt, då som nu.
  Det finns nog ingen som kan säga var ångesten kommer ifrån eller vad det beror på, men att stanna i det är inte sunt. Inte bra.
  Jag vet att du jobbar på och får hjälp, men kanske behöver de som du har hjälp av ( du utreds ju) ge dig ett förslag till medicinering utöver samtal.
  Om jag får tala av egen erfarenhet och som språkrör för mina nära så vet vi att det hjälper och jag kan lova dig att de går INTE omkring som några trötta zoombiesar.
  Tvärtom. En helt annan livskvalité.
  Kramar till dig och lycka till
  ❤️

 9. Hej My! Så fruktansvärt jobbigt med psykisk ohälsa! Du gör helt rätt att kämpa på med träning och bra kost. Du har säkert redan en bra läkare och psykologstöd. Jag har för mig att du har skrivit att du testat läkemedelsbehandling men av olika orsaker inte kunna fortsätta.
  Jag har egna erfarenheter av ångest. Vill tipsa dig om läkemedlet Brintellix. Det är den enda medicinen som funkat för mig. Fick tips av min vän som är psykiater. Vanliga SSRI passar inte alla och vissa får besvärliga biverkningar. Stor kram,

 10. Hej My! Så fruktansvärt jobbigt med psykisk ohälsa! Du gör helt rätt att kämpa på med träning och bra kost. Du har säkert redan en bra läkare och psykologstöd. Jag har för mig att du har skrivit att du testat läkemedelsbehandling men av olika orsaker inte kunna fortsätta.
  Jag har egna erfarenheter av ångest. Vill tipsa dig om läkemedlet Brintellix. Det är den enda medicinen som funkat för mig. Fick tips av min vän som är psykiater. Vanliga SSRI passar inte alla och vissa får besvärliga biverkningar. Stor kram,

 11. Du är nog något på spåren när du skriver att du inte känner igen dig själv, det kan säkert vara en del av måendet att man måste lära känna den nya versionen av dig själv när man gått igenom livsförändringar. Så har jag känt, den gamla Katta kan jag utan o innan men den ”nya” som är kvar i spillrorna efter diverse händelser det senaste åren henne har jag svårt att få ordning på och bara det ger många jobbiga känslor.
  Lycka till!

 12. Du är nog något på spåren när du skriver att du inte känner igen dig själv, det kan säkert vara en del av måendet att man måste lära känna den nya versionen av dig själv när man gått igenom livsförändringar. Så har jag känt, den gamla Katta kan jag utan o innan men den ”nya” som är kvar i spillrorna efter diverse händelser det senaste åren henne har jag svårt att få ordning på och bara det ger många jobbiga känslor.
  Lycka till!

 13. Absolut – det låter verkligen som medicinering ska vara nästa steg för dig. Även om du provat en eller två (?) gånger och det inte funkade just då en kort period så är du skyldig dig själv och inte minst din son att försöka må bättre och testa alla alternativ. Även om det är jobbigt att få medicinen rätt, rätt mängd osv. 5 år är inte bra och i synnerhet som det inte blir bättre heller. Lycka till.

 14. Har nästan förstått efter att jag följt din blogg att du inte mår så bra mentalt, det är flertal tråkiga händelser tillbaks i tiden som du upprepar gång efter gång. Får en känsla av att det är mycket som gnager inom dig, som du inte kan släppa.
  Känns som att du inte blir riktigt fri från dom känslorna. Vad jag förstår så har du ett bra team omkring dig som kan hjälpa dig på bästa sätt, som blir bra för just dig.
  Ha det så bra du nu kan❤
  Måste även tacka dig för jag blev så peppad av din utmaning att ta dagliga promenader. Jag går inte milen men det blir i alla fall 6-7 km dagligen i princip.

 15. Absolut – det låter verkligen som medicinering ska vara nästa steg för dig. Även om du provat en eller två (?) gånger och det inte funkade just då en kort period så är du skyldig dig själv och inte minst din son att försöka må bättre och testa alla alternativ. Även om det är jobbigt att få medicinen rätt, rätt mängd osv. 5 år är inte bra och i synnerhet som det inte blir bättre heller. Lycka till.

 16. Har nästan förstått efter att jag följt din blogg att du inte mår så bra mentalt, det är flertal tråkiga händelser tillbaks i tiden som du upprepar gång efter gång. Får en känsla av att det är mycket som gnager inom dig, som du inte kan släppa.
  Känns som att du inte blir riktigt fri från dom känslorna. Vad jag förstår så har du ett bra team omkring dig som kan hjälpa dig på bästa sätt, som blir bra för just dig.
  Ha det så bra du nu kan❤
  Måste även tacka dig för jag blev så peppad av din utmaning att ta dagliga promenader. Jag går inte milen men det blir i alla fall 6-7 km dagligen i princip.

 17. Sättet du skriver på våga be om hjälp har många här tolkat som medicinering. Vet inte om det är så eller bara allmänt be om hjälp. Be om hjälp från släkt, vänner och omgivningen. Eller be om hjälp med städhjälp eller vad man vill är det många som gör.
  Vilka härliga bilder på Lilleman ?? våra älskade ungar. De ger ork att gå upp på morgonen och fortsätta framåt! Det ruskiga vädret vi haft, genomblöt av regnet men ändå glad på bilden. Sov gott ?

 18. Sättet du skriver på våga be om hjälp har många här tolkat som medicinering. Vet inte om det är så eller bara allmänt be om hjälp. Be om hjälp från släkt, vänner och omgivningen. Eller be om hjälp med städhjälp eller vad man vill är det många som gör.
  Vilka härliga bilder på Lilleman 😂😘 våra älskade ungar. De ger ork att gå upp på morgonen och fortsätta framåt! Det ruskiga vädret vi haft, genomblöt av regnet men ändå glad på bilden. Sov gott 😴

 19. Tror att Du just nu inte orkar ta emot så många goda råd så jag önskar bara att Du får en bra dag…en fin söndag på Dina egna villkor!
  Kram till Dig!

 20. Tror att Du just nu inte orkar ta emot så många goda råd så jag önskar bara att Du får en bra dag…en fin söndag på Dina egna villkor!
  Kram till Dig!

 21. Konstig fråga Britt-Marie. För att en partner är bortrest? Då skulle min man vara på väg att lämna mig 1000 gånger enligt ditt resonemang.
  Eller du kanske inte mår så bra Britt-Marie och vill skapa problem? Krya på dig i såfall!

 22. Konstig fråga Britt-Marie. För att en partner är bortrest? Då skulle min man vara på väg att lämna mig 1000 gånger enligt ditt resonemang.
  Eller du kanske inte mår så bra Britt-Marie och vill skapa problem? Krya på dig i såfall!

 23. ja alltid samma slutsatser när en inte mår bra så tror många det BARA är för att en karl ska dumpa en….finns ju liksom massa annat som får oss, som, kämpar med, GAD mm att må dåligt… bara det att ensam dra lasset om barnen… styrka till dej My❤️

 24. ja alltid samma slutsatser när en inte mår bra så tror många det BARA är för att en karl ska dumpa en….finns ju liksom massa annat som får oss, som, kämpar med, GAD mm att må dåligt… bara det att ensam dra lasset om barnen… styrka till dej My❤️

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...