För den som skippar glöggen på julafton – Varm äppeldryck!

I reklamsamarbete med Superfruit – varm äppeldryck! 🍎

Bild på My's juldekoration på hennes köksö. På bilden syns en ljusstake med två tända ljus. I bakgrunden gröna blommor och ett färgglatt pepparkakshus.

Juletider… Så mysigt eller vad säger du? Julgranen är uppe, årets pepparkakshus är byggt, ljusstakarna står i fönstret och tomtarna är framplockade. 🎄🤶🏻🕯

Jag är inte jättemycket för julmaten… Äter ju varken , sill, Janson eller all röror 😅 Jag gillar ägghalvorna bäst! ☺️ Därför gillar jag att dricka juliga drycker. Till exempel brukar jag toppa min kaffe med lite kanel eller byta ut några ingredienser i mina smoothies.

Vilka smaker är jul för dig? För mig är de juliga smakerna pepparkaka, saffran, ingefära, mustiga äpplen, grönkål och kardemumma!

Ett glas står på ett glasbord. I glaset är det kaffe med mjölkskum som är toppad med kanel. I bakgrunden ser man en julgran och en julstjärna.
Min dagliga kaffe med kanel på !

Till er som inte gillar den traditionella glöggen finns det flera olika alternativ. Ett recept jag hittade på Superfruits hemsida är denna varma äppeldryck som innehåller apelsin, kanelstång och ingefära – Mums! Perfekt till julafton när man till exempel annars brukar dricka glögg. 😋

Varm äppeldryck från Superfruit. Ett glas står på bordet fylld med äppeldryck. På bordet ligger även ett skuret äpple, en kanelskål, ingefära och en apelsinskiva. Bordet är träfärgad och glaset är ett vinglas.

Recept – Varm äppeldryck

Detta recept räcker till ca 4 portioner/drycker.

Ingredienser

33 cl äppelmust
1 tsk Superfruit Camu camu
En apelsin
En kanelstång
Färsk ingefära

Häll äppelmusten i en kastrull och tillsätt Camu camu och kanelstången. Ta sedan och skär en ganska tjock skiva apelsin, samt en skiva färsk ingefära och lägg i kastrullen. Värm under omrörning och servera direkt.

Camu Camu är en av världens mest C-vitaminrika frukter. Trädets frukter torkas varsamt för att sedan malas till ett fint pulver. Vitamin C bidrar till immunsystemets normala funktion och till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil, som jag tjatar om en del… 😉🌟

Just det här recept har jag inte provat göra ÄN, men det ska jag absolut göra till julafton, jag tror att detta kommer vara sååå uppskattat! 😍 HÄR hittar du fler recept som du kan baka till julafton eller varför inte tjuvstarta redan nu – jag hoppas hinna tid att baka lite själv!

/My Martens

4 Komentarer

  1. Önskar dig och din familj en riktigt God Jul ❤️
    Tack för alla peppande inlägg och stories under året. De har varit en stor hjälp på min hälsoresa ?

  2. Önskar dig och din familj en riktigt God Jul ❤️
    Tack för alla peppande inlägg och stories under året. De har varit en stor hjälp på min hälsoresa 🤗

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Recept Chokladtryffel – Perfekt som hälsosamt julgodis

i samarbete med Svensk Hälsokost Hej på er! Ni inför alla advents helger vill...

HEALTHWELL – Proteinmuffins

I samarbete med Healthwell / Svenskt Kosttillskott  Jag vill tipsa om ett grymt enkelt och...

HEALTHWELL – Dadlar med jordnötssmör

I reklamsamarbete med Healthwell / Svensk Hälskost ? Det här med snacks... Det är lätt...