Hur ska man tänka kring kosten runt jul?

Hej på er!

Dagen innan julafton ❤️ Avslutade gårdagen med ett pass hos min coach! Börjar lyfta tyngre nu! 💪🏻 Så skön känsla !

Hur ska man tänka kring kosten runt jul?

Vissa av er bad mig skriva kring detta. För det första så är det såklart individuellt. Jag tycker inte om att sätta förbud! Förbud triggar och ger oftast mer bekymmer än fördelar. Är du sugen på en skumtomte ät en skumtomte 😅 Jag skulle personligen rekommendera en sund inställning och balans…. Svårt att ge annat än generella tips, då det är SÅ individuellt.

Det är lätt att man hamnar i ”hetsätande” och äter ”bara för att” .

Först och främst! Detta är hur en strategi jag själv utgår ifrån just nu….. ta del av den, eller delar av det om du vill❤️

Jag försöker att följa min ”vanliga” kost så nära som möjligt. Kommer tex att äta samma frukost, och mellanmål ☺️ Men i övrigt :

Drick vatten! Ha gärna en vatten flaska med färsk vatten med dig… börja varje måltid med ett glas vatten! ☺️ ( Många av mina klinter blir förvånade över hur lite vatten dom dricker när dom börjar analysera det )

Måltider : hoppa inte över måltider…. Ät frukost, lunch och middag. Om du äter ifrån en buffé, tänk på att få en balanserad talrik med mycket grönt, lite mer av protein och även kolhydrater ☺️ En variation helt enkelhet…..

Ta inte dubbla portioner! Ät men ät med sunt förnuft, magknip vill ingen ha 😉

Ät det du tycker om : Men är inte ”bara för att” . Jag personligen gillar tex inte prinskorvar , men brukade ÄNDÅ ta 2-3 st och äta dom ”för att det hör julen till” …. -SÅ dumt! 🤣 Ät det du gillar och skippa resten!

Byt ut läsken: Om du verkligen vill dricka läsk, tex julmust. Byt ut den mot sockerfri! Eller cola mot cola -Zero ! Det gör ENORMT stor skillnad gentemot vanlig läsk med skyhögt socker innehåll!

Rör på er /träna: Jag tycker om att träna… så jag kommer köra ett Styrkepass på morgonen. Samt försöka få med familjen på promenad på eftermiddag och kväll ☺️

Det blir ju ofta att man äter /fikar mer, och sitter stilla mycket mer än vanligt…. så därför kan man försöka få till lite gemensamma promenader!

Fika med förnuft : När fatet med kakor, julgodis skicka runt….. Ta inte om. Ta första gången, men låt det stanna där ☺️ Ät, njut,.., men ”över-ät” inte!

Om man äter mer runt jul 1-2 dagar, är det inte hela världen om man gör det under kontrollerade former. Sen är det ju bara att gå tillbaka till sina vandring rutiner igen ☺️ Men fortsätt inte att småäta i flera veckor till bara 😉

Konstiga tider minst sagt! Lilleman är som ni vet, hos sin pappa…. Min mamma och mina syskon ska vi inte åka till. Alla andra vi brukar träffa har vi ställt in…. Men samtidigt har jag aldrig känt mig så avslappnad och nere i var som jag gör just nu ❤️ ingen Julstress här inte 😉

Jag och Jonas ska till Jonas föräldrar ❤️. Det blir vi fyra. Så innan ni går på oss om detta så vill jag poängtera att detta är ett familjärt beslut tagit av Jonas och hans familj 🙏🏻

Det är oroliga tider även för dom som normalt sett har hemtjänst. Vilket jonas föräldrar har. Det är nämligen många sjuka inom vården. Därför har dom pausat hemtjänsten under en period när vi är där istället….. Efter oss kommer Jonas syskon med familjer dit osv ❤️ så vi får hjälpas åt och umgås på samma gång ❤️ – Mysigt!

Jag har slagit in Ludvigs alla klappar och dom får ligga under granen tills han kommer hem ☺️

Just nu sitter jag i bilen påväg till Jonas föräldrar…..

Vill passa på att önska dig en riktigt god jul ❤️

/ My Martens

20 Komentarer

 1. Jag tänker inte gå i taket för att ni firar med Jonas föräldrar
  Kanske bättre med bara några få nära och kära än hemtjänstpersonal som ju ofta springer hos många.
  Här blir det jul i en jätteliten krets av de närmaste.
  Ett val som vi också gjort själva.
  Vi är friska i övrigt och ska ju inte precis sitta i knä på varann
  Njut av julen nu.
  God Jul till er.❤️??

 2. Jag tänker inte gå i taket för att ni firar med Jonas föräldrar
  Kanske bättre med bara några få nära och kära än hemtjänstpersonal som ju ofta springer hos många.
  Här blir det jul i en jätteliten krets av de närmaste.
  Ett val som vi också gjort själva.
  Vi är friska i övrigt och ska ju inte precis sitta i knä på varann
  Njut av julen nu.
  God Jul till er.❤️🤶🏻

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...