Ryggskott och smärta utan dess like!

2020 året av prövningar 💫💪🏻

Fan! Ni vet den där känslan när man vill slita sitt eget går? Lägga sig ner på golvet likt en 3-åring och gråta och sparka på samma gång! 😭

-Så känner jag just nu….


Detta året har varit FULLT av prövningar! Om man helt bortser från att Lilleman i våras var svårt sjuk i covid -19, vi åkte in och ut på sjukhus i flera månader … Så har även jag lyckats vara sjuk till och från hela året🙈

❌Årskiftet feber och förkylning 2 veckor. Sedan strul med en visdomstand 🦷 som ledde till operation i käke och tand . Jag fick då en infektion som påföljd, antibiotika och helt sänkt i 2-3 veckor😅.

❌Sen hela familjen magsjuka! ( SUCK! 😝).

(Då tänkte jag såhär ”vilken tuff start på nya året” )

❌3 dagar senare blir jag svin-dålig ( februari) och åker ilfart med ambulans 🚑 till sjukan, kommer in medvetslös med feber på 41. 2 . Fick åka hem efter ett dygn med info om att jag har fått något virus, dvs en jobbig influensa 🙄🤒😷 Jag blev lättad och skämdes på samma gång! har ALDRIG varit så dålig som då, och skämdes över att jag behövt åka 🚑 med ”bara” influensa 🙈😂!

❌Detta var strax innan pandemin bröt ut och Lilleman blev jätte sjuk💔 just i covid 19 . Jag blev bara milt sjuk om man jämför med honom. Endast feber, hosta i 8 dygn…. Men han var sjuk i månader!

❌efter covid fick Lilleman 2 lunginflammationer 🙄🤒 Som påföljd av covid-19, ingen som vet? 🤷‍♀️


❌ Jag fick under tiden ett grovt bakslag i utmattningen och har gått i rehabiliterings träning och ett 12-stegs program stresshantering! ( Utmanande, men j*vligt nyttigt)

❌sen lyckades jag stuka foten . ( flera här inne påstod att jag ljög om detta 😅) tyvärr är foten fortfarande inte på banala utan svullnar nästan varje dag. Väntar tid på magnetröntgen. Under tiden tränar jag ”runt ” problemet.


Nu har jag äntligen kommit ”tillbaka” , börjat om från noll igen 😅styrka, flås och rutiner. En evig balansgång mellan aktivitet och vila, min största utmaning att hålla just ”balansen” ☺️

Det går riktigt bra, mina långa promenader i kombination med att jag även mår bättre och då också kan träna lågintensiv styrketräning har gett fina resultat på vågen! 💪🏻 Men framförallt så har min energi kommit tillbaka, sover bättre och börjar känna mig som ”mig själv igen” . Fram tills i förrgår.

❌ Jo…. jag lyckas få ryggskott vid min första rep när jag ska köra marklyft med min coach 🙄 -Va faaan! När jag har en sånt bra flyt så lyckas jag såklart med något nytt! 😝😭🙈 så nu ligger jag hemma och kan varken gå eller stå 🙄 SUCK!

Detta året har varit händelserikt på MÅNGA sätt! Men framförallt så har jag lärt mig att inte ta hälsan för givet 🙏🏻

Och som en liten påminnelse , så är ingen ”resa” spikrak. Det är så det är helt enkelt… Så denna lilla vägbula som tillfälligt bromsar mig är snart ett minne blått 😅

Men just idag är jag lite extra låg och gnällig! Och det är helt okay… att vara det ibland! Imorgon är en ny dag 😉

Jonas har skjutsat/hämtat Lilleman i skolan i två dagar nu. Plus att han gjort min favorit kaffe och gröt till mig

Jag sover som en kratta…. och känner mig som 105 är gammal då jag är stel och konstig i kroppen! 😂

/ My Martens

28 Komentarer

 1. På story sa hon just att hon ska läsa nån kurs inom pt. Orkade inte lyssna så noga. Hon har kanske fått kalla fötter om vad hon egentligen har för bristfällig utbildning.

  • Hej Vicky, jag ska gå ytterligare en kurs för att få mer kunskap, för att jag tycker att det är så spännande och intressant. Precis som allt annat är det kul att lära sig mer och få ännu mer kött på benen, man kan aldrig lära sig för mycket eller hur! Jag är supertaggad och kommer såklart dela med mig av mina nya kunskaper här på bloggen. ?

 2. På story sa hon just att hon ska läsa nån kurs inom pt. Orkade inte lyssna så noga. Hon har kanske fått kalla fötter om vad hon egentligen har för bristfällig utbildning.

  • Hej Vicky, jag ska gå ytterligare en kurs för att få mer kunskap, för att jag tycker att det är så spännande och intressant. Precis som allt annat är det kul att lära sig mer och få ännu mer kött på benen, man kan aldrig lära sig för mycket eller hur! Jag är supertaggad och kommer såklart dela med mig av mina nya kunskaper här på bloggen. 😃

 3. Stackare!! Ryggskott är verkligen inte kul, jag har haft flera stycken och det blir värre för varje gång. Naprapat- och kiropraktorbesök får mej i någorlunda bra skick, men det kan ta flera månader att bli riktigt bra. Krya på dej!

 4. Inte kul alls! Ingen pekpinne men kanske behövs grönsaker som större del av kosten för att slippa så mycket förkylningar mm? Krya på dig.

 5. Stackare!! Ryggskott är verkligen inte kul, jag har haft flera stycken och det blir värre för varje gång. Naprapat- och kiropraktorbesök får mej i någorlunda bra skick, men det kan ta flera månader att bli riktigt bra. Krya på dej!

 6. Inte kul alls! Ingen pekpinne men kanske behövs grönsaker som större del av kosten för att slippa så mycket förkylningar mm? Krya på dig.

 7. Så bra att även examinerade/diplomerade vidareutbildar sig! Faktiskt väldigt viktigt inom alla branscher för att uppdatera kompetenser och ta del av helt ny forskning och kunskap. Bravo My!

 8. Klarar du att vara hemma har du ändå fått en lindrigare variant..I mitt fall var det total låsning och jag kunde inte gå alls – fick bäras ut ur bilen och rullas på bår. Kunde inte ens gå på toaletten.. fick ligga inne ett dygn med maxad smärtlindring. Det mest panikartade dygnet i mitt liv. En smärta utan dess like – föder hellre barn än åker på det igen.

 9. Så bra att även examinerade/diplomerade vidareutbildar sig! Faktiskt väldigt viktigt inom alla branscher för att uppdatera kompetenser och ta del av helt ny forskning och kunskap. Bravo My!

 10. Klarar du att vara hemma har du ändå fått en lindrigare variant..I mitt fall var det total låsning och jag kunde inte gå alls – fick bäras ut ur bilen och rullas på bår. Kunde inte ens gå på toaletten.. fick ligga inne ett dygn med maxad smärtlindring. Det mest panikartade dygnet i mitt liv. En smärta utan dess like – föder hellre barn än åker på det igen.

 11. Krya på dig My! En olycka kommer ju sällan ensam och så är det väl med kroppen också… Kanske var ryggen extra utsatt om du eventuellt har gått lite annorlunda mot i vanliga fall iom att din fot var stukad. Jag har en del småkrämpor i år (inget alls emot vad du har så jag ska inte klaga!) men märker att det gärna kommer på samma sida som där jag hade ont nyss, t ex körde jag löpträning och drog knäet och när det nääästan var bra lyckades jag på nån vänster vrida mig i sidan, även det på höger sida som knäet. Då sa min PT att det nog var för att jag hade belastat fel eller mer än vanligt i bålen pga knäet. Så ja… men som du sa i din story, allt går ju över och vi ska ju alla en vacker dag se tillbaka på 2020 (och 2021??) och tänka att det var verkligen en annorlunda tid skönt det är över. Men jag är impad att du kör ditt kostschema, jag började själv idag och ska ta det sjukt lugnt den här gången – brukar utesluta alla kolisar osv osv men det funkar ju aldrig i längden. Så nu blir det mer balanserat ävne om det blir långsammare viktnedgång. Jag är 10+ år äldre än du men man lär sig visst aldrig att en snabb viktminskning inte håller i längden ?

 12. Krya på dig My! En olycka kommer ju sällan ensam och så är det väl med kroppen också… Kanske var ryggen extra utsatt om du eventuellt har gått lite annorlunda mot i vanliga fall iom att din fot var stukad. Jag har en del småkrämpor i år (inget alls emot vad du har så jag ska inte klaga!) men märker att det gärna kommer på samma sida som där jag hade ont nyss, t ex körde jag löpträning och drog knäet och när det nääästan var bra lyckades jag på nån vänster vrida mig i sidan, även det på höger sida som knäet. Då sa min PT att det nog var för att jag hade belastat fel eller mer än vanligt i bålen pga knäet. Så ja… men som du sa i din story, allt går ju över och vi ska ju alla en vacker dag se tillbaka på 2020 (och 2021??) och tänka att det var verkligen en annorlunda tid skönt det är över. Men jag är impad att du kör ditt kostschema, jag började själv idag och ska ta det sjukt lugnt den här gången – brukar utesluta alla kolisar osv osv men det funkar ju aldrig i längden. Så nu blir det mer balanserat ävne om det blir långsammare viktnedgång. Jag är 10+ år äldre än du men man lär sig visst aldrig att en snabb viktminskning inte håller i längden 🙂

 13. Usch o fy för ryggskott. Dock är rörelse bästa medicinen. Värktabletter, värme, mjuka upp. Kettlebellsvingar, men med lättare kettlebell än du vanligtvis har. Krya på dig!

 14. Usch o fy för ryggskott. Dock är rörelse bästa medicinen. Värktabletter, värme, mjuka upp. Kettlebellsvingar, men med lättare kettlebell än du vanligtvis har. Krya på dig!

 15. Kanske tål inte din kropp all din träning och din kosthållning. Låter inte normalt att leva så. Hoppas du nu kan krya på dig och att du fåren fin jul .

 16. Kanske tål inte din kropp all din träning och din kosthållning. Låter inte normalt att leva så. Hoppas du nu kan krya på dig och att du fåren fin jul .

 17. En naprapat brukar hjälpa. De har ofta akuttider. Kunde inte ens sitta på toaletten (tog mig inte upp och ner) men efter besöket så kunde jag röra mig utan smärta.

 18. En naprapat brukar hjälpa. De har ofta akuttider. Kunde inte ens sitta på toaletten (tog mig inte upp och ner) men efter besöket så kunde jag röra mig utan smärta.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...