Tillsamman måste vi hjälpas åt med att minska smittospridningen….

Lite omtumlad när jag skriver detta….. Nu är det dags att lägga i en växel till i sunt förnuft och bidra med allt man kan för att förminska och stoppa smittspridningen🙏🏻 !

Jag personligen som såg Corona på nära håll, inifrån sjukhusen i våras när Ludvig var som sjukast💔 Det var bland det absolut värsta jag varit med om. Rädslan, ovissheten och maktlösheten. Kombinationen av allt var nästan övermäktigt! Samtidigt som jag såg sjukhus personal brista ut i tårar… jag såg anhöriga stå utanför och gråta för att dom inte fick komma in… stannar med beskrivningen här! Det var hemskt rent ut sagt! 💔

Jag har inte släppt garden någon gång! Jag några veckor efter midsommar fram tills hösten så ”slappnade jag av” även om jag fortfarande hela tiden hållet avstånd och minskat umgänget, och anpassat vardagen till något ”mitt emellan” . Mitt liv har aldrig återgått till det ”normala” . Det var mycket enklare att förhålla mig till restriktionerna när jag i somras flyttade ut från lägenheten i Vasastan till Steninge slottsby .

Att kunna röra mig fritt i naturen UTAN risk att springa in i någon är vardagslyx i dessa tider 🙏🏻

Men nu räcker inte det längre….. Nu behöver vi anstränga oss ÄNNU mer!

Jag bor granne med Steningeladan i Steninge slottsby, när jag och min väninna var ute på våran PW häromdagen så stannade vi utanför LADAN Carola (genrep gissar jag) Ladan lyste vackert och hennes röst hördes utanför, Julsånger och Värme! 🙏🏻❤️

Idag när regeringen hade sin presskonferens så blev jag själv chockad….. Chockad över hur snabbt detta virus eskalerat åt FEL håll!? På bara några veckor är vi tillbaka där vi var i våras, när det var som värst 💔 MÅNGA branscher, och medmänniskor är påverkade. Vissa mer än andra….. När jag av en slump hamnade på Carolas inlägg på Instagram ( HÄR ) och såg hur hon TROTS insikten om inställd julkonsert ändå tar emot beskedet, lugnt, sakligt och säger TACK, Tack Stefan nu måste vi hjälpas åt❤️

DET ger mig hopp! Hennes reaktion på någonting som slår hårt mot det dom så länge jobbat för🙏🏻 Detta drabbar SÅ många där ute. Jag ställer själv in alla fysiska inomhus bootcamp och träningsresor och event.

-Vi MÅSTE hjälpas åt!

Som PT och coach vill jag ändå understryka att det är viktigt att hålla rörelseaktivitet och träning igång! Du kan träna hemma och utomhus om du inte längre kan gå till gymmet! 💪🏻

MEN fortsätt träna! Fortsätt ta hand om din kropp! Det är viktigare nu än någonsin att ta hand om sig själv! 🙏🏻

Jag jobbar även som online coach…. Då nästan alla mina fysiska klinter såklart ställt in, Så har jag nu möjlighet att ta emot några nya online klinter!

Jag hjälper dig med både träning och kost och anpassar det utifrån DIG, dina preferenser, målsättningar osv. Oavsett om du tränar hemma, eller utomhus ! 💪🏻 Du lämnar en intresse anmälan via hemsidan HÄR 👈🏻 . Så kontaktar jag dig för ett gratis konsultationssamtal.

Jag har nu ”bunkrat” . Inte för att jag tror att maten kommer att ta slut… nej nej! Det för den inte! ☺️ Men jag har gjort en storhandling! Just för att nu och framåt kommer vi att börja handla online med hemkörning! 🏘. Det är en av flera saker som vi kommer att göra asap för att bidra till minska smittospridning🙏🏻

– Vad kommer du att göra?

Var rädda om varandra ❤️

/ My Martens

34 Komentarer

 1. My, du gör helt rätt i att skippa hemska kommentarer. ALLT är inte pengar! Vilket tråkigt klimat vi har på bloggar nuförtiden. Jag själv har valt att faktiskt skippa en blogg som jag ändå tyckt om. Det går inte längre. Jag mår dåligt av alla hemska kommentarer. Valde att bara skippa och ägna mig åt seriösa bloggare som inte tar skit ❤️

 2. My, du gör helt rätt i att skippa hemska kommentarer. ALLT är inte pengar! Vilket tråkigt klimat vi har på bloggar nuförtiden. Jag själv har valt att faktiskt skippa en blogg som jag ändå tyckt om. Det går inte längre. Jag mår dåligt av alla hemska kommentarer. Valde att bara skippa och ägna mig åt seriösa bloggare som inte tar skit ❤️

 3. Hur kommer det sig att du tänker så här nu? Vi är väldigt många som levt så i 7 månader. Vi har också påpekat det för dig men då har du tyckt vi varit dumma.

  • Nej nej Mr P. Jag har själv inte levt som ”vansligt” sedan feb/mars. Jag har förändrat min verksamhet. Hittat nya sätt att umgås på både digitalt och utomhus. Begränsat oss enormt. Minskat umgänge, hålla avstånd och dragit ner på jobb och försöka att hitta nya vägar för att ändå få det att gå runt. Vi har planerat handling till udda tider med minimalt med folk, vi ar slutat med spontan handling osv. Avbokat middagar, planerade årsdagar osv… Men. NU är läget annorlunda. För bara några veckor sedan så FICK vi träffas i stora folkmassor igen. Först 50 personer, sedan höjdes det till 300 personer.
   Så man kan inte klandra oss som hållt oss ute på landet hela sommaren och umgåtts med våran familj och några få vänner /familjer för att inte tagit ansvar. Men nu behöver vi lägga i en växel till. Igen, följa kurvan som vi nu befinna ross i. Lyssna på regeringen och FHM direktiv och hjälpas åt ❤️

 4. Jag kommer inte åka till IKEA. Jag kommer inte gå till någon frisör. Jag kommer inte gå på kalas. Jag kommer inte umgås med någon annan än de jag bor med. Kommer inte gå på fik eller restaurang och kommer inte heller ta ”groupies med någon.
  Fortsätta som jag levt hela hösten helt enkelt.

  • Maja…. Maja. Restriktionerna har förändrats senaste veckorna. Pandemin har eskalerat sista veckorna. Vi har kunnat gå på affärerna, handla på IKEA, vi har tom fått samlas 300 personer tillsammans för BARA nÅGRA VECKOR sedan…. Men nu är det annorlunda. NU får vi agera igen, följa restriktionerna och hjälpas åt…..

 5. Kommer fortsätta som vanligt hålla mig hemma beställa från mathem, å måste jag komplettera, Gör jag det, med att gå till lokala matbutiken då det, är lite lugnare elller sent på kvällen! Tar då bilen el går ned! Hålla avstånd å allt det! Sen måste jag ju jobba, tyvärr! Men behöver aldrig åka kommunalt Vilket jag inte gör i normala fall heller…
  Å tack å lov bor jag 5min gå avstånd från jobbet.. Och jobbar natt inom vården! Då dom 16 patienterna, vi har oftast sover, å vi är 3 personal som är i var vår korridor…! Tar aldrig patienter i hand längre…, Spritar å tvättar händerna mellan varje patient osv.
  Nu på långledighet blev jag så klart sjuk, inte corona…. men småförkyld, kliar i halsen ingen feber… men kommer va hemma i helgen då jag egentlig skulle ha jobbat…(i normala fall skulle jag nog ha jobbat) ÄVEN OM JAG VET ATT MAN INTE SKA DET HELLER?
  Håller avstånd, åker inte hiss om den inte är tom. Pillar mig inte i ansiktet när jag är ute osv osv … Sen tror jag vi har har, tackat Ja 1 gång då vi var 7 styck å satt mestadelen ute,å snackade.. sen träffar jag bara familjen varannan vecka OM vi alla är friska! Å med andra släkt å vänner blir det mobil eller FaceTime
  Själv fattar jag inte varför man inte börjar med förbjudet idag??
  Hoppas bara att alla fortsätter å hjälpa till, för detta kommer hålla på länge…Tror det kommer va exat samma i 2021å tom ännu längre..
  Skulle så gärna resa utomlands, eller åka hem till Norge, Men icke sa nicke….? Tror heller inte det blir nått av det nästa år heller……
  Låter jag negativ??

 6. Dagens besked påverkar inte mig då jag i princip inte rört mig mer än nödvändigt utanför dörren sedan mars. Men det är bra att fler inser att de behöver ändra på saker, då får det ju önskad effekt.

 7. Hur kommer det sig att du tänker så här nu? Vi är väldigt många som levt så i 7 månader. Vi har också påpekat det för dig men då har du tyckt vi varit dumma.

  • Nej nej Mr P. Jag har själv inte levt som ”vansligt” sedan feb/mars. Jag har förändrat min verksamhet. Hittat nya sätt att umgås på både digitalt och utomhus. Begränsat oss enormt. Minskat umgänge, hålla avstånd och dragit ner på jobb och försöka att hitta nya vägar för att ändå få det att gå runt. Vi har planerat handling till udda tider med minimalt med folk, vi ar slutat med spontan handling osv. Avbokat middagar, planerade årsdagar osv… Men. NU är läget annorlunda. För bara några veckor sedan så FICK vi träffas i stora folkmassor igen. Först 50 personer, sedan höjdes det till 300 personer.

   Så man kan inte klandra oss som hållt oss ute på landet hela sommaren och umgåtts med våran familj och några få vänner /familjer för att inte tagit ansvar. Men nu behöver vi lägga i en växel till. Igen, följa kurvan som vi nu befinna ross i. Lyssna på regeringen och FHM direktiv och hjälpas åt <3

 8. Jag kommer inte åka till IKEA. Jag kommer inte gå till någon frisör. Jag kommer inte gå på kalas. Jag kommer inte umgås med någon annan än de jag bor med. Kommer inte gå på fik eller restaurang och kommer inte heller ta ”groupies med någon.
  Fortsätta som jag levt hela hösten helt enkelt.

  • Maja…. Maja. Restriktionerna har förändrats senaste veckorna. Pandemin har eskalerat sista veckorna. Vi har kunnat gå på affärerna, handla på IKEA, vi har tom fått samlas 300 personer tillsammans för BARA nÅGRA VECKOR sedan…. Men nu är det annorlunda. NU får vi agera igen, följa restriktionerna och hjälpas åt…..

 9. Kommer fortsätta som vanligt hålla mig hemma beställa från mathem, å måste jag komplettera, Gör jag det, med att gå till lokala matbutiken då det, är lite lugnare elller sent på kvällen! Tar då bilen el går ned! Hålla avstånd å allt det! Sen måste jag ju jobba, tyvärr! Men behöver aldrig åka kommunalt Vilket jag inte gör i normala fall heller…
  Å tack å lov bor jag 5min gå avstånd från jobbet.. Och jobbar natt inom vården! Då dom 16 patienterna, vi har oftast sover, å vi är 3 personal som är i var vår korridor…! Tar aldrig patienter i hand längre…, Spritar å tvättar händerna mellan varje patient osv.
  Nu på långledighet blev jag så klart sjuk, inte corona…. men småförkyld, kliar i halsen ingen feber… men kommer va hemma i helgen då jag egentlig skulle ha jobbat…(i normala fall skulle jag nog ha jobbat) ÄVEN OM JAG VET ATT MAN INTE SKA DET HELLER🙃
  Håller avstånd, åker inte hiss om den inte är tom. Pillar mig inte i ansiktet när jag är ute osv osv … Sen tror jag vi har har, tackat Ja 1 gång då vi var 7 styck å satt mestadelen ute,å snackade.. sen träffar jag bara familjen varannan vecka OM vi alla är friska! Å med andra släkt å vänner blir det mobil eller FaceTime
  Själv fattar jag inte varför man inte börjar med förbjudet idag??
  Hoppas bara att alla fortsätter å hjälpa till, för detta kommer hålla på länge…Tror det kommer va exat samma i 2021å tom ännu längre..
  Skulle så gärna resa utomlands, eller åka hem till Norge, Men icke sa nicke….😭 Tror heller inte det blir nått av det nästa år heller……
  Låter jag negativ🤣🤣

 10. Dagens besked påverkar inte mig då jag i princip inte rört mig mer än nödvändigt utanför dörren sedan mars. Men det är bra att fler inser att de behöver ändra på saker, då får det ju önskad effekt.

 11. Jag behöver inte vidta så stora förändringar för egen del.
  Bor så att jag behöver inte träffa nån enda människa utom de i mitt hushåll.
  Men det är många jag saknar och håller på att längta ihjäl mig efter.
  Men jag är i riskgrupp och tar inga onödiga risker.
  Jag handlar min mat själv ändå en gång i veckan och det kommer jag fortsätta med. Folk sköter sig jättebra här där jag bor och har gjort hela tiden.
  Har använt munskydd och det fortsätter jag med. Även om de diskuteras hela tiden.
  Det viktigaste nu är att vi trots allt gör det vi brukar, speciellt så här inför julen.
  Jag tänker pynta och baka osv precis som OM vi skulle få fira jul med våra kära.
  Går det inte att genomföra så kommer det ju att komma bättre tider och det får vi inte glömma.
  Men fram till dess får vi fortsätta hålla hoppet uppe och framförallt, följa de regler och föreskrifter som ges.
  Det är inte svårt.
  Umgås med de man BOR med, håll avstånd, gör bara nödvändiga besök i mataffär och apotek och låt livet gå lite på sparlåga.
  Ta promenader och vistas ute
  Vi kommer igenom det här med gemensamma krafter.

 12. Jag behöver inte vidta så stora förändringar för egen del.
  Bor så att jag behöver inte träffa nån enda människa utom de i mitt hushåll.
  Men det är många jag saknar och håller på att längta ihjäl mig efter.
  Men jag är i riskgrupp och tar inga onödiga risker.
  Jag handlar min mat själv ändå en gång i veckan och det kommer jag fortsätta med. Folk sköter sig jättebra här där jag bor och har gjort hela tiden.
  Har använt munskydd och det fortsätter jag med. Även om de diskuteras hela tiden.
  Det viktigaste nu är att vi trots allt gör det vi brukar, speciellt så här inför julen.
  Jag tänker pynta och baka osv precis som OM vi skulle få fira jul med våra kära.
  Går det inte att genomföra så kommer det ju att komma bättre tider och det får vi inte glömma.
  Men fram till dess får vi fortsätta hålla hoppet uppe och framförallt, följa de regler och föreskrifter som ges.
  Det är inte svårt.
  Umgås med de man BOR med, håll avstånd, gör bara nödvändiga besök i mataffär och apotek och låt livet gå lite på sparlåga.
  Ta promenader och vistas ute
  Vi kommer igenom det här med gemensamma krafter.

 13. Jag jobbar hemma sedan februari i år.
  Jag beställer hem mat
  Jag undviker vänner, bekanta och allt som har med människor utanför familjen, att göra, sedan februari.
  Jag tar mycket promenader och tränar hemma i mitt hemmagym.
  Det har inte varit tillräckligt som du skriver, för att vi inte gjort tillräckligt. Folk har festat som vanligt, samlats för middagar som vanligt och legat med 2 cm avstånd på stranden som vanligt, här i Sverige. så det är inte så konstigt att det inte varit tillräckligt.
  Hoppas alla gör vad de borde nu, på riktigt.

  • Vad bra gjort av dig =) Vi har ju under en period också haft pandemin under kontroll med minimal smittospridning. MEN, tyvärr har det eskalerat senaste veckorna. Just precis pga av att man gett efter FÖR mycket. Mitt liv har heller inte varit sig likt sedan i feb/mars. Men man har också hittat nya sätt att umgås på. Digitalt och utomhus. Hela min verksamhet har förändrats, vi kör tex gruppträningen utomhus osv. Men nu måste vi tänka till igen, göra lite till utifrån vad man själv kan göra =) -Hoppas vi är många som gör liiite till och STOR skillnad ❤️

 14. Jag jobbar hemma sedan februari i år.
  Jag beställer hem mat
  Jag undviker vänner, bekanta och allt som har med människor utanför familjen, att göra, sedan februari.
  Jag tar mycket promenader och tränar hemma i mitt hemmagym.

  Det har inte varit tillräckligt som du skriver, för att vi inte gjort tillräckligt. Folk har festat som vanligt, samlats för middagar som vanligt och legat med 2 cm avstånd på stranden som vanligt, här i Sverige. så det är inte så konstigt att det inte varit tillräckligt.

  Hoppas alla gör vad de borde nu, på riktigt.

  • Vad bra gjort av dig =) Vi har ju under en period också haft pandemin under kontroll med minimal smittospridning. MEN, tyvärr har det eskalerat senaste veckorna. Just precis pga av att man gett efter FÖR mycket. Mitt liv har heller inte varit sig likt sedan i feb/mars. Men man har också hittat nya sätt att umgås på. Digitalt och utomhus. Hela min verksamhet har förändrats, vi kör tex gruppträningen utomhus osv. Men nu måste vi tänka till igen, göra lite till utifrån vad man själv kan göra =) -Hoppas vi är många som gör liiite till och STOR skillnad <3

 15. Många av oss har följt samtliga rekommendationer sedan denna vår. Det är kanske något du borde testa – som konstant bryter rekommendationerna – och sedan ska försöka ”läxa upp” oss övriga att vi minsann måste skärpa oss. Testa det själv.

  • Kära Ludvig. Tänk om, och gör rätt. Jag ”läxar inte upp någon” . Jag flaggar för de nya restriktionerna som precis sats in. Du har NOLL insikt i vilka åtgärder jag, min familj och mina kollegor har gjort. Du tänker inte längre än vad nästan räcker just nu…. ? Du antar, du påstår och är ganska otrevlig dessutom =) Jag hyllar Carolas spontana relation, då jag VET hur mycket jobb dom lagt ner på konserterna som nu är inställda. Jag säger att vi alla bör gå till oss själva och se vad vi kan göra för att förbättra och bidra till minskad smittospridning. Jag personligen har inte haft en ”normal” vardag sedan pandemin kom… Jag bryter INTE några rekommendationer, men du bör också inse med en lite tillbakablick i backspegeln att restriktionerna HAR ändrats. VI KUNDE hälsa på våra nära och kära i somras. Även om vi även då begränsade vardagen och under hela perioden har hålla fast vid vissa saker. Avstånd, minskad umgängeskrets, jag har NIO resor inställda. Middagar/privata saker har jag slutat räkna för längesen…. osv. Vilket för mig är och har varit en självklarhet! Men att ta emot anklagelser som ifrån dig att jag bryter mot restriktionerna… Det är inte befogat! ?

 16. Många av oss har följt samtliga rekommendationer sedan denna vår. Det är kanske något du borde testa – som konstant bryter rekommendationerna – och sedan ska försöka ”läxa upp” oss övriga att vi minsann måste skärpa oss. Testa det själv.

  • Kära Ludvig. Tänk om, och gör rätt. Jag ”läxar inte upp någon” . Jag flaggar för de nya restriktionerna som precis sats in. Du har NOLL insikt i vilka åtgärder jag, min familj och mina kollegor har gjort. Du tänker inte längre än vad nästan räcker just nu…. 😉 Du antar, du påstår och är ganska otrevlig dessutom =) Jag hyllar Carolas spontana relation, då jag VET hur mycket jobb dom lagt ner på konserterna som nu är inställda. Jag säger att vi alla bör gå till oss själva och se vad vi kan göra för att förbättra och bidra till minskad smittospridning. Jag personligen har inte haft en ”normal” vardag sedan pandemin kom… Jag bryter INTE några rekommendationer, men du bör också inse med en lite tillbakablick i backspegeln att restriktionerna HAR ändrats. VI KUNDE hälsa på våra nära och kära i somras. Även om vi även då begränsade vardagen och under hela perioden har hålla fast vid vissa saker. Avstånd, minskad umgängeskrets, jag har NIO resor inställda. Middagar/privata saker har jag slutat räkna för längesen…. osv. Vilket för mig är och har varit en självklarhet! Men att ta emot anklagelser som ifrån dig att jag bryter mot restriktionerna… Det är inte befogat! 😉

 17. Hej My
  Ja nu måste vi alla hjälpas åt så vi får slut på detta.
  Munskydd hos frissa både jag som kund och den som klipper. Så här de varit länge hos oss.
  Undvika stormarknader tänka på vilka man ska umgås med.
  Ja ni vet allt. Snart kommer nog snart vi ska ha munskydd.
  Ha de

 18. Hej My
  Ja nu måste vi alla hjälpas åt så vi får slut på detta.
  Munskydd hos frissa både jag som kund och den som klipper. Så här de varit länge hos oss.
  Undvika stormarknader tänka på vilka man ska umgås med.
  Ja ni vet allt. Snart kommer nog snart vi ska ha munskydd.
  Ha de

 19. Nu är det extra viktigt att hålla ihopp och kämpa på,bra där my tipsa om mys ute och vikten med att hålla i gång ute isället för proppfulla krogar…du e bäst ❤?️‍♀️?

 20. Nu är det extra viktigt att hålla ihopp och kämpa på,bra där my tipsa om mys ute och vikten med att hålla i gång ute isället för proppfulla krogar…du e bäst ❤🏋️‍♀️🐾

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...