En fuktkräm som funkar på min hy! Rosacea systrar… Se hit!

I samarbete med Rosenserien 🌹 Nya krämen Anti Redness funkar på min Rosacea hy. Hurra!!

Ni vet att jag har kämpat med min rosacea i flera år (ni kan läsa mer om det 👉 HÄR!). Den blossas upp när jag är stressad… Men nu börjar jag äntligen känna att jag kommer på banan igen. 💪🏼

Visste ni att Rosenseriens produkter bara innehåller naturliga ämnen? Du kan alltså äta produkterna om du vill (kanske inget jag smakmässigt rekommenderar haha🤣), men därför gör det inget om du har en busig liten valp som slickar dig på benen. 😍

Både min och Sveas favorit – Body Butter Shaping.

Rosenseriens nya ansiktskräm funkar med min rosacea 🙏🏻

Rosenserien har nu släppt en ny ansiktskräm som funkar hur bra som helst för min hy. 🌟🙏🏻 Jag har testat den långt innan den släpptes. Redan för något år sedan var jag med i deras ”testgrupp” ☺️

Den är en lugnande fuktkräm som dämpar rödhet i huden. Krämen förebygger och reducerar kronisk och tillfällig rödhet i huden, samtidigt som den återfuktar och mjukgör din hy. 🙌🏼💫

Fakta från Rosenserien

Den stärker kapillärer och gör blodkärlen mindre synliga så att rodnad dämpas. Innehåller prebiotika och fermenterade mineraler som hjälper till att återställa den mikrobiologiska balansen och öka hudens motståndskraft och fasthet🙏🏻

Rosenserien – Calming Moisturizer Anti Redness

En kronisk inflammatorisk hudåkomma💫

Rosacea är en kronisk inflammatorisk hudåkomma som ofta får de centrala partierna i ansiktet att bli röda….. Eller som jag. Röd, prickig och med små sår 👎🏻😩 ( såren gör sviiin ont)

Det verkar finnas en genetiskt betingad tendens till rosacea. Det är i nuläget okänt varför man drabbas av rosacea, men mekanismen är att blodkärlen i ansiktet blir överkänsliga mot olika yttre och inre faktorer…. Cirkulationen ökar då och bidrar inflammation. De typiska symtom som uppstår vid rosacea är flusher, rodnad och svullnad som successivt leder till en brännande känsla ansiktet, vidgade blodkärl, inflammerade knottror och varblåsor.

– Blääää! 👎🏻😩

Hur min rosacea-hy ser ut emellanåt

Här är en bild på mig för bara några veckor sedan: ( skärmdumpar ur en video där jag filmar och pratar med Lena på kropps kliniken som också hjälper mig att föröka hålla det i schakt)

Det tar emot att lägga upp denna 😭😩 Men vill att ni ska förstå hur illa det faktiskt är emellanåt….

Jag var såååå ledsen just när jag filmade/fotade detta. Bad om hjälp och då och då så måste jag kombinera hudvård med antibiotika 🙈.

I många fall kommer utslag och rodnad i skov, men att huden där emellan är röd men ”under kontroll”. Här är det viktigt att vara snäll mot huden med lugnande produkter för ansiktet, men också att jobba lugnande inifrån.

Detta påverkar Rosacea av

Man kan påverka jättemycket via kosten. Ni vet, allt man stoppar i sig, påverkar ju huden enormt mycket. Oavsett om man har Rosacea eller inte ☺️

Livet generellt påverkar också. Stress kan vara en utlösande faktor som sätter igång ett ”skov” . Jag har haft min rosacea i många, många år nu…. Det är SÅ frustrerande när det bryter ut! MEN, jag börjar få bättre och bättre balans på det.

Jag har ju som ni vet testat allt och lite till 😅😎 Man kan inte bli frisk från det, men man kan få färre skov, och lindrigare utbrott…. Vilket är vad jag jobba mot ett lyckas med 😅

Så, därför vill jag verkligen tipsa er om Rosenseien nya ”Anti Redness” kräm ❤️

Rabattkod Rosenserien 20%

Ni är många ”Rosacea systrar” där ute som vet vad jag pratat om…❤️

Ni ALLA får hela 20% på HELA rosenseriens sortiment med koden Martens20 ☺️ Antiredness krämen är redan på kampanj! ( HÄR )

Men koden Martens20 ger alltså rabatt på allt som inte är på kampanj också ! ☺️

In och shoppa HÄR 👈🏻❤️🥰

/ My Martens

( några andra favoriter är ju deras GRYMMA DEO, rosenoljan, body butter shaping m.m ☺️)

18 Komentarer

 1. Probiotika är jättebra att äta i tablettform också. Hud och mage hänger ihop och måste va i balans. Blev sugen på prova krämen just för du skrev din innehåller probiotika!

 2. Probiotika är jättebra att äta i tablettform också. Hud och mage hänger ihop och måste va i balans. Blev sugen på prova krämen just för du skrev din innehåller probiotika!

 3. Har din kostomläggning gett resultat än? Eller är det för tidigt.
  Visst var det både laktos och gluten du skulle utesluta för hyns skull?

 4. Har din kostomläggning gett resultat än? Eller är det för tidigt.
  Visst var det både laktos och gluten du skulle utesluta för hyns skull?

 5. Tycker du är superfin oavsett vikt, utslag etc, du är äkta!
  Finns det möjlighet att göra så att när man trycker på kommentarer att man kommer till dom direkt i stället som nu behöva scrolla genom inlägget en gång till?
  Kanske jag som gör fel…?
  Tack för din fina blogg!

 6. Ulrika! Jag har ett tips; tryck direkt på kommentarerna innan du läser inlägget så kommer inlägget och kommentarerna samtidigt ?

 7. Tycker du är superfin oavsett vikt, utslag etc, du är äkta!
  Finns det möjlighet att göra så att när man trycker på kommentarer att man kommer till dom direkt i stället som nu behöva scrolla genom inlägget en gång till?
  Kanske jag som gör fel…?
  Tack för din fina blogg!

 8. Ulrika! Jag har ett tips; tryck direkt på kommentarerna innan du läser inlägget så kommer inlägget och kommentarerna samtidigt 🙂

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...