Fullt upp…. snart vet ni varför!

Heeej på er! 👋🏻

Hoppas att helgen har varit bra ☺️ Förlåt för bloggtystnad! Men jag har haft fullt upp……Snart ska ni få veta varför 😉

Lilleman kom hem ifrån Öland igår. Bilade upp med sin pappa. Han kom ur bilen och sprang direkt vidare till grannpojken ☺️ Han blev nämligen bjuden till grannen som ordnade en mysig halloween kväll för pojkarna ❤️🙏🏻

-Alltså vi har världens bästa grannar! 😭

Flera stycken! Det är ju inte en självklarhet när man flyttar till ett nytt ställe 🏡☺️ Ser fram emot att ”boa-in oss här”☺️

Dom gick bus eller godis 🍫 och hade väldigt kul ☺️🎃

Nu har jag möte i stan, sedan fullt upp hemma för att fixa inför ”det där” som jag ska berätta mer om sen….

Ville bara kika in och säga hej 👋🏻, och att jag inte glömt bort er 😉 hörs senare!

/ My Martens

68 Komentarer

 1. Simone , skriv inte efterblivet !
  Och till My vill jag säga, jag har följt dig sedan ensam mamma, och tycker om din blogg , den bjuder på lite av varje ?
  Solstrålar från Norr ☀️

 2. Simone , skriv inte efterblivet !

  Och till My vill jag säga, jag har följt dig sedan ensam mamma, och tycker om din blogg , den bjuder på lite av varje 🤗

  Solstrålar från Norr ☀️

 3. Jag fattar inte varför föräldrar tillåter sina barn gå Bus el godis i dessa tider. Föräldrar kan väl köpa godis till sina barn.
  När får vi veta va som ska hända.

 4. Jag fattar inte varför föräldrar tillåter sina barn gå Bus el godis i dessa tider. Föräldrar kan väl köpa godis till sina barn.
  När får vi veta va som ska hända.

 5. Chockad över att föräldrar tillåter barn att gå bus eller godis trots avrådan. Inte konstigt att Sveriges smittotal skjuter kraftigt i höjden. Att föräldrar inte har stake nog att säga nej till sina barn är sorgligt. Mycket sorgligt och oerhört egoistiskt.

 6. Chockad över att föräldrar tillåter barn att gå bus eller godis trots avrådan. Inte konstigt att Sveriges smittotal skjuter kraftigt i höjden. Att föräldrar inte har stake nog att säga nej till sina barn är sorgligt. Mycket sorgligt och oerhört egoistiskt.

 7. Rätta mig gärna, men vad är skillnaden i att gå och handla mat där man träffar folk i köer och tar på saker andra tagit i kontra ge godis till barn som står utanför dörren? Är jag trög nu:/

 8. Simone, är det nån som ska växa upp så är det du själv!
  Att bloggarna ger sk cliffhangers är ju vanligt och ALLA gör det! Kanske du bara läser my’s blogg? Förmodligen annars skriver man ju inte så efter……

 9. Handla mat i affär är kanske nödvändigt. Bus eller godis är ju faktiskt inte det.
  Fattar inte hur man tillåter sånt här o dessa tider.

 10. Kanske för att man ska undvika saker som man inte behöver göra. Tex man måste handla, gå i skolan osv. Men trick or treat och saker i som sådana är inte livsnödvändiga! Trist eller ej, men nu är det som det är och man borde bara kanske ha mer vett i vardagen!

 11. Men alla ni som klagar på de som går bus el godis, det är väl bara att låta bli att öppna dörren? Jag tror knappast ungarna kastar ägg för det?
  Sen är det väl så (i USA i alla fall) att om man har en pumpa på trappan så vill man ha besök av barnen som går bus el godis. Har man ingen pumpa så vill man inte ha besök. Eller har jag fattat fel? Tänk så enkelt om även vi i Sverige kunde tala det språket? Så slapp folk gnälla över att man gör såna där spektakel o knackar dörr o stör på helgen då vi ska tänka på de som dött osv. Dessutom är halloween den 31 okt och det är inte alla år som det sammanfaller med alla helgons dag, som alltid är en lördag. Pumpa=välkommen alla barn! Ingen pumpa= kom inte hit, jag firar inte halloween. Vore väl enkelt?

 12. Rätta mig gärna, men vad är skillnaden i att gå och handla mat där man träffar folk i köer och tar på saker andra tagit i kontra ge godis till barn som står utanför dörren? Är jag trög nu:/

 13. Malin, denna tradition halloween är ju inte nåt vi haft länge här i sverige så det där med att veta om man är välkommen eller inte med att visa eller inte visa pumpor på trappen har nog inte framgått. Bra du skriver det för många vet nog inye det. ?
  Tycker personligen halloween är väldigt osvenskt, men det är nog för att jag är 43 år och inte uppväxt med det. Det kanske kommer växa mer och mer men tror nog inte det.

 14. Simone, är det nån som ska växa upp så är det du själv!
  Att bloggarna ger sk cliffhangers är ju vanligt och ALLA gör det! Kanske du bara läser my’s blogg? Förmodligen annars skriver man ju inte så efter……

 15. Handla mat i affär är kanske nödvändigt. Bus eller godis är ju faktiskt inte det.

  Fattar inte hur man tillåter sånt här o dessa tider.

 16. Det handlar väl inte om havandet eller icke havandet av Halloween i Sverige som sed utan att DET FAKTISKT RÅDER EN PANDEMI DÄR ETT DÖDLIGT VIRUS SPRIDER SIG SKONINGSLÖST SNABBT JUST NU!
  Att det finns dom som jämför detta med att handla livsviktig föda kan jag verkligen inte greppa.
  My detta är riktat till dig och bara dig, inte dina tant-fans som tar allt mot dig personligt:
  TA DITT ANSVAR OCH SÄTT GRÄNSER! Du kan inte leva som att inget händer – ditt beteende är en av anledningarna till varför man inte kan få viruset under kontroll! Du far, flänger och har verkligen NOLL respekt för den fruktansvärda situation som råder nu. TÄNK TILL!!!

 17. Kanske för att man ska undvika saker som man inte behöver göra. Tex man måste handla, gå i skolan osv. Men trick or treat och saker i som sådana är inte livsnödvändiga! Trist eller ej, men nu är det som det är och man borde bara kanske ha mer vett i vardagen!

 18. Men alla ni som klagar på de som går bus el godis, det är väl bara att låta bli att öppna dörren? Jag tror knappast ungarna kastar ägg för det?
  Sen är det väl så (i USA i alla fall) att om man har en pumpa på trappan så vill man ha besök av barnen som går bus el godis. Har man ingen pumpa så vill man inte ha besök. Eller har jag fattat fel? Tänk så enkelt om även vi i Sverige kunde tala det språket? Så slapp folk gnälla över att man gör såna där spektakel o knackar dörr o stör på helgen då vi ska tänka på de som dött osv. Dessutom är halloween den 31 okt och det är inte alla år som det sammanfaller med alla helgons dag, som alltid är en lördag. Pumpa=välkommen alla barn! Ingen pumpa= kom inte hit, jag firar inte halloween. Vore väl enkelt?

 19. Restriktionerna kring bus eller godis kring halloween har varit tydliga, avstå! Där behöver alla ta ett kollektivt ansvar och på vår ort har man spridit budskapet kring detta i bla sociala medier. Inte ett enda barn gick runt på orten! Pinsamt dåligt att alla inte klarar att följa restriktioner och inte läser den typen av nyheter..

  • Ps: hacka inte på att våra barn gick bus eller godis. Dom gick till oss, deras EGNA föräldrar. Det var tre pojkar som bor grannar, och ses i skolan! ? okay… Take á chill-pill !

 20. Malin, denna tradition halloween är ju inte nåt vi haft länge här i sverige så det där med att veta om man är välkommen eller inte med att visa eller inte visa pumpor på trappen har nog inte framgått. Bra du skriver det för många vet nog inye det. 🙂

  Tycker personligen halloween är väldigt osvenskt, men det är nog för att jag är 43 år och inte uppväxt med det. Det kanske kommer växa mer och mer men tror nog inte det.

 21. M: Eller läser nyheten men högaktligen skiter i det då man resonerar att man ’redan haft det och inte kan få det igen’
  Inte en enda tanke på andra medmänniskor utan enbart på vad som är bra för en själv. Precis som skrivet en kommentar ovanför så handlar allt om en själv och man fullkomligt skiter i alla andra. Det är dessa personer som bidrar till att smittan ökar så kraftigt

 22. Ja det är ju såå mycket viktigare med
  ”detdär” istället för att hålla koll på riktlinjerna från FHM som funnits att hitta i varje nyhet senaste dagarna

 23. Det handlar väl inte om havandet eller icke havandet av Halloween i Sverige som sed utan att DET FAKTISKT RÅDER EN PANDEMI DÄR ETT DÖDLIGT VIRUS SPRIDER SIG SKONINGSLÖST SNABBT JUST NU!
  Att det finns dom som jämför detta med att handla livsviktig föda kan jag verkligen inte greppa.
  My detta är riktat till dig och bara dig, inte dina tant-fans som tar allt mot dig personligt:
  TA DITT ANSVAR OCH SÄTT GRÄNSER! Du kan inte leva som att inget händer – ditt beteende är en av anledningarna till varför man inte kan få viruset under kontroll! Du far, flänger och har verkligen NOLL respekt för den fruktansvärda situation som råder nu. TÄNK TILL!!!

 24. Restriktionerna kring bus eller godis kring halloween har varit tydliga, avstå! Där behöver alla ta ett kollektivt ansvar och på vår ort har man spridit budskapet kring detta i bla sociala medier. Inte ett enda barn gick runt på orten! Pinsamt dåligt att alla inte klarar att följa restriktioner och inte läser den typen av nyheter..

  • Ps: hacka inte på att våra barn gick bus eller godis. Dom gick till oss, deras EGNA föräldrar. Det var tre pojkar som bor grannar, och ses i skolan! 😅 okay… Take á chill-pill !

 25. Vi har bott i USA i 12 år nu och Halloween och trick-or-treat är jättepopulärt här. T.ex. klär många familjer ut sig i samma tema osv. Jag är inte mycket för det, kanske för att jag är 45+ och vi inte växte upp med det, plus att det är så otroligt mycket godis och onyttigt nuförtiden för barnen ändå… Men våra barn har vuxit upp här (är nu tonåringar) så vi har låtit dom delta också såklart. Pumpa utanför dörren har alla så det är inget tecken på att man deltar i trick-or-treat, utan istället låter man utebelysningen vara på för att signalera att man deltar. Är det släckt/huset mörkt, är man inte med. I år (vi bor på östkusten) ordnades en covid-säker Halloween, så istället för att barnen ringer på och man låter dom ta en bit ur en skål så placerade vi ut godisar, packeterade (typ mini-choklad och sånt) på ett bord eller upp-och-nervänd låta eller nåt, utanför dörren, med avstånd mellan godisarna så kunde varje barn ta en och bara röra vid sin egen godisbit. Vi kunde vinka till dom genom fönstret och en del placerade godiset i slutet av uppfarten och stod själva liksom vid dörren, typ 10-20 meter bort och vinkade/pratade med barnen. Sen får barnen spara godiset 24-48 timmar om det mot förmodan skulle va nån som nyst på det eller nåt och sen torkar vi av godisförpackningarna med våtservett/desinfektionsmedel. Så… ja, det är definitivt annorlunda här. Plus att alla bär mask. Men antalet fall och döda i Covid är % ungefär samma, sett till befolkningen, i USA som i Sverige MEN då ska man komma ihåg att här finns otroligt många i USA som inte har tillgång till vård och som bor och lever på en nivå som är långt under den i Sverige och det är många av dom som är drabbade. Jag tycker att ”problemet” med det som görs i Sverige är att man så desperat vill hålla fast vid allt man gjorde före Covid och inte liksom inser att det är några tuffa månader men att det finns en tid efter Covid och att vi alla solidariskt måste justera hur vi lever och det vi gör. Det är bara ultra-högern här i USA som är emot mask och emot att göra förändringar och vara mer försiktig och nu älskar dom ju Sverige eftersom Sverige tänker likadant. Konstigt hur det kan bli!

 26. M: Eller läser nyheten men högaktligen skiter i det då man resonerar att man ’redan haft det och inte kan få det igen’
  Inte en enda tanke på andra medmänniskor utan enbart på vad som är bra för en själv. Precis som skrivet en kommentar ovanför så handlar allt om en själv och man fullkomligt skiter i alla andra. Det är dessa personer som bidrar till att smittan ökar så kraftigt

 27. Ja det är ju såå mycket viktigare med
  ”detdär” istället för att hålla koll på riktlinjerna från FHM som funnits att hitta i varje nyhet senaste dagarna

 28. Hej och tack för intressant info kring firandet i Staterna cecilia ?
  I Sverige finns det en speciell skara människor som lever som att inget hänt och dom känner ett tvång att bevisa något för omvärlden och sin omgivning. Allt ska vara så grandiost.
  Man vill att allt ska se så himla bra och perfekt ut, såsom man fick det att framstå innan Covid-19 men problemet nu är att My exempelvisl inte tänker efter när hon skriver ut sånt här, precis som mycket annat hon skrivit och fått negativ respons för. Men när folk påpekat felaktigheter har dom blivit stämplade som troll.

 29. My bryr sig naturligtvis inte ett skit om de nya riktlinjerna, nu måste pengarna in och allt annat kan flyga och fara, så även riktlinjer från Folkhälsomyndigheten

 30. Vi har bott i USA i 12 år nu och Halloween och trick-or-treat är jättepopulärt här. T.ex. klär många familjer ut sig i samma tema osv. Jag är inte mycket för det, kanske för att jag är 45+ och vi inte växte upp med det, plus att det är så otroligt mycket godis och onyttigt nuförtiden för barnen ändå… Men våra barn har vuxit upp här (är nu tonåringar) så vi har låtit dom delta också såklart. Pumpa utanför dörren har alla så det är inget tecken på att man deltar i trick-or-treat, utan istället låter man utebelysningen vara på för att signalera att man deltar. Är det släckt/huset mörkt, är man inte med. I år (vi bor på östkusten) ordnades en covid-säker Halloween, så istället för att barnen ringer på och man låter dom ta en bit ur en skål så placerade vi ut godisar, packeterade (typ mini-choklad och sånt) på ett bord eller upp-och-nervänd låta eller nåt, utanför dörren, med avstånd mellan godisarna så kunde varje barn ta en och bara röra vid sin egen godisbit. Vi kunde vinka till dom genom fönstret och en del placerade godiset i slutet av uppfarten och stod själva liksom vid dörren, typ 10-20 meter bort och vinkade/pratade med barnen. Sen får barnen spara godiset 24-48 timmar om det mot förmodan skulle va nån som nyst på det eller nåt och sen torkar vi av godisförpackningarna med våtservett/desinfektionsmedel. Så… ja, det är definitivt annorlunda här. Plus att alla bär mask. Men antalet fall och döda i Covid är % ungefär samma, sett till befolkningen, i USA som i Sverige MEN då ska man komma ihåg att här finns otroligt många i USA som inte har tillgång till vård och som bor och lever på en nivå som är långt under den i Sverige och det är många av dom som är drabbade. Jag tycker att ”problemet” med det som görs i Sverige är att man så desperat vill hålla fast vid allt man gjorde före Covid och inte liksom inser att det är några tuffa månader men att det finns en tid efter Covid och att vi alla solidariskt måste justera hur vi lever och det vi gör. Det är bara ultra-högern här i USA som är emot mask och emot att göra förändringar och vara mer försiktig och nu älskar dom ju Sverige eftersom Sverige tänker likadant. Konstigt hur det kan bli!

 31. Hej och tack för intressant info kring firandet i Staterna cecilia 🙂
  I Sverige finns det en speciell skara människor som lever som att inget hänt och dom känner ett tvång att bevisa något för omvärlden och sin omgivning. Allt ska vara så grandiost.
  Man vill att allt ska se så himla bra och perfekt ut, såsom man fick det att framstå innan Covid-19 men problemet nu är att My exempelvisl inte tänker efter när hon skriver ut sånt här, precis som mycket annat hon skrivit och fått negativ respons för. Men när folk påpekat felaktigheter har dom blivit stämplade som troll.

 32. My bryr sig naturligtvis inte ett skit om de nya riktlinjerna, nu måste pengarna in och allt annat kan flyga och fara, så även riktlinjer från Folkhälsomyndigheten

 33. Det är då lätt att döma andra. En helg med många pekpinnar på sociala medier om platser och aktiviteter som inte anses nödvändiga. Sen hör man att köerna är långa på Systembolaget. Kanske är det samma vuxna med pekpinnar’s bus eller godis ?

 34. Men herre gud! pojken skulle in o leka med några kompisar! vad e det för fel på folk. Barnen får ju vara i skolan så då kan de väl få leka hos varandra. Det var säkert inte 50 barn utan några stycken. Kämpa My!

  • Såååå sant! Dom går i skolan tillsammans… och bor på våran gata ?? Och dom gick bus eller godis till oss… deras föräldrar ??

 35. Det är då lätt att döma andra. En helg med många pekpinnar på sociala medier om platser och aktiviteter som inte anses nödvändiga. Sen hör man att köerna är långa på Systembolaget. Kanske är det samma vuxna med pekpinnar’s bus eller godis 🤔

 36. Brukar inte kommentera eller bry mig om hur folk beter sig men här är det ju My som har kommit med pekpinnar om att folk inte respekterar reglerna åtminstone när hennes son var sjuk och då borde man väl vara en som lever som man lär tycker jag och fortsätta med det eftersom det här inte är över.
  Satu hon skriver faktiskt att de gick bus eller godis och då ringer man på hos andra inte inne hos kompisen.

  • Ps: hacka inte på att våra barn gick bus eller godis. Dom gick till oss, deras EGNA föräldrar. Det var tre pojkar som bor grannar, och ses i skolan! ? okay… Take á chill-pill !

 37. Men herre gud! pojken skulle in o leka med några kompisar! vad e det för fel på folk. Barnen får ju vara i skolan så då kan de väl få leka hos varandra. Det var säkert inte 50 barn utan några stycken. Kämpa My!

  • Såååå sant! Dom går i skolan tillsammans… och bor på våran gata 🏡🎃 Och dom gick bus eller godis till oss… deras föräldrar 😅🥰

 38. Camilla, ja vi vuxna skulle oxå ha godis i form av flytande till helgen, men där jag var hade de personal som stod utanför systemet och släppte in allt eftersom. Knappt någon i butiken pga det. Har märkt att just systembolagen är duktiga på att inte släppa in för många. Vet inte om just Systembolagen fått extra restriktioner faktiskt men det verkar ju så.

 39. Brukar inte kommentera eller bry mig om hur folk beter sig men här är det ju My som har kommit med pekpinnar om att folk inte respekterar reglerna åtminstone när hennes son var sjuk och då borde man väl vara en som lever som man lär tycker jag och fortsätta med det eftersom det här inte är över.
  Satu hon skriver faktiskt att de gick bus eller godis och då ringer man på hos andra inte inne hos kompisen.

  • Ps: hacka inte på att våra barn gick bus eller godis. Dom gick till oss, deras EGNA föräldrar. Det var tre pojkar som bor grannar, och ses i skolan! 😅 okay… Take á chill-pill !

 40. Camilla, ja vi vuxna skulle oxå ha godis i form av flytande till helgen, men där jag var hade de personal som stod utanför systemet och släppte in allt eftersom. Knappt någon i butiken pga det. Har märkt att just systembolagen är duktiga på att inte släppa in för många. Vet inte om just Systembolagen fått extra restriktioner faktiskt men det verkar ju så.

 41. När får vi veta va som ska hända du skriver ofta detta jag ska berätta sen dröjer de ett tag. Berätta när de dags inte skriva att de ska hända nåt.

 42. När får vi veta va som ska hända du skriver ofta detta jag ska berätta sen dröjer de ett tag. Berätta när de dags inte skriva att de ska hända nåt.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...