Tandläkaren och familjemiddag. En dag ur min vardag…

Hej på er!

Min gårdag i bilder…. regnigt och trist i Sthlm. Morgonträning hemma. Sedan möte i city. Köpte mig en kaffe påvägen som smakade blä 😝

Fick en godare på mötet…. ☕️🔝😍

Reflekterade över ju julbelysningen redan kommit upp…. irriterar mig över hur alla VOI:ar ligger slängde huller om buller. Dessa låg iof ganska prydligt. Men hela stan är full av livsfarliga högar av dom!

Då var det dags igen. Tandläkaren. Dagen innan jag var påväg till Åre, så slog den till igen. Tandvärken. Jag var på en akuttid men men kunde ingenting göra då. Nu har vi gjort en grundlig undersökning igen. Min tandläkare som påbörjat ”allting” har slutat… så en ny ska ta över. Jag har 1 visdomstand kvar att dra ut 😩 1 rotfyllning kvar att göra. 2 kronor ( om jag måste ) och nu det som gör ont… det är en gammal lagning som vi måste ta bort och göra om…. för att se om det kan vars orsaken till värken 😷 Alltså SUCK! 🙈 Men sen är jag ”klar” . Då ska jag gå på undersökning 2 gånger åter och ta hjälp av tandhygienisten 💫

Alltså halva min familj har sedan generationer alltid haft problem med tänderna! Sååå orättvist det där! 🤣😝 vissa har haft Tandlossning sedna UNGA år. Hål sedan tidig ålder. Jag har haft det Trångt och en massa tänder att dra ut …. 🦷 Jag har nog dragit ut 4 eller 5 vanliga och 3 visdomständer hittills 🙈 dom ”vanliga var så länge sedan att jag förträngt det! Visdomständerna jag brottats med! Den sista jag drog ut var i januari. Den satt ”fel” i käken, så det krävdes en mer avancerad operation där jag sövdes och man gjorde något med köken också…. jag är Livrädd för tandläkaren . Men får hjälp med det också där jag är nu☺️ tror att jag hittat världens bästa tandläkare tillslut 🙏🏻

Min stresstärning har jag alltid 😌

Igår var jag i stan 3 gånger ?! 😂

Ludvig har höstlov. Jag hade möte på morgonen, sedan tandläkare på em. För många timmar där emellan så jag åkte hem och åt lunch med Lilleman och jobbade hemifrån Innan vi på kvällen skulle möte upp Ludvigs pappa och familj på djurgården ☺️ Vi åkte till Hasselbacken där vi satt med några få sällskap till i hela restaurangen. Helt galet med tanke på hur det brukar vara knök-fullt där 🙈 konstiga tider….. men otroligt skönt med så lite folk.

Ludvig med 2 av sina halvsyskon ❤️❤️. Alltså bus-bröderna! Och Lilltjejen 💕

Vi åt en jätte mysig middag tillsammans och hade jätte trevligt ❤️ kul för mig att se honom tillsammans med syskonen. Dom hade rest långt och ska nu va i huvudstaden några dagar…

Ludvig stannade kvar med dom. Idag ska dom göra Sthlm och gå på sevärdigheter och annat skoj ☺️ så nu är Lilleman hos sin pappa på höstlovet ☺️ Som tydligen döpts om till läslov 📚☺️

Nu ska jag köra min morgon cykling hemma…. innan det är dags för möte i stan med samarbetspartner och min Kordinator.

Vi hörs senare! Ha en grym dag!

/ My Martens

26 Komentarer

 1. Varför gjorde du inte klart allt hos tandläkaren förra gången när du berättade om allt de skulle göra istället för att börja om flera gånger?
  Har du en egen kordinator som planerar dina dagar och har hand om din kalender med tider och platser?

  • Hej! Förra gången jag var hos tandläkaren fick jag en akuttid och hann inte få den hjälp jag behövde. Denna gång var en rutinkoll då jag inte har varit där på länge.
   Jag har en koordinator som hjälper mig med mina jobb, men inte mina privata ärenden. ?

 2. Varför gjorde du inte klart allt hos tandläkaren förra gången när du berättade om allt de skulle göra istället för att börja om flera gånger?
  Har du en egen kordinator som planerar dina dagar och har hand om din kalender med tider och platser?

  • Hej! Förra gången jag var hos tandläkaren fick jag en akuttid och hann inte få den hjälp jag behövde. Denna gång var en rutinkoll då jag inte har varit där på länge.

   Jag har en koordinator som hjälper mig med mina jobb, men inte mina privata ärenden. 😄

 3. Det där med tänderna är inte kul nånstans! Jag har ”svaga” tänder med massor av behandlingar sen unga år. Har nu äntligen lärt mig att det är täta kontroller och tandhygienist som gäller för att slippa rotfyllningar och annat elände.
  Heja dig My ?

 4. Men My du skrev ju för jätte länge sedan att du skulle dra ut visdomständer och laga och att du var på flera möten om detta, blev det inte klart då?

  • Ja och nej.
   Jag har 1 visdomstand kvar. Så vissa saker är färdiga, andra är kvar att göra ?
   Sistas jag gjorde vara att operera tand och kökens januari. Sedan skulle jag få ”vila” med ingrepp några månader…
   Men den tanden satt HELT fel! Så så illa borde det inte bli nästa gång ????

 5. Det där med tänderna är inte kul nånstans! Jag har ”svaga” tänder med massor av behandlingar sen unga år. Har nu äntligen lärt mig att det är täta kontroller och tandhygienist som gäller för att slippa rotfyllningar och annat elände.
  Heja dig My 🤗

 6. Men My du skrev ju för jätte länge sedan att du skulle dra ut visdomständer och laga och att du var på flera möten om detta, blev det inte klart då?

  • Ja och nej.

   Jag har 1 visdomstand kvar. Så vissa saker är färdiga, andra är kvar att göra 😄

   Sistas jag gjorde vara att operera tand och kökens januari. Sedan skulle jag få ”vila” med ingrepp några månader…

   Men den tanden satt HELT fel! Så så illa borde det inte bli nästa gång 🙏🏻😬😅

 7. Tack för en bra blogg! Tråkigt du har några som tydligen bara ska leta fel o verkar trivas med det …
  hursomhelst tänkte jag fråga om träning då du brinner för det. Har en dotter som hatar träning o jag blir så stressad över hur mycket hon bara sitter. Hon är tonåring ska tilläggas så det är inte så enkelt, men lite promenader får vi till iaf men känner det inte är tillräckligt. Hur ser du på barn o träning? Hur intresserad är Ludvig av träning? Tips till en tonårs mamma tack!

 8. Tack för en bra blogg! Tråkigt du har några som tydligen bara ska leta fel o verkar trivas med det …
  hursomhelst tänkte jag fråga om träning då du brinner för det. Har en dotter som hatar träning o jag blir så stressad över hur mycket hon bara sitter. Hon är tonåring ska tilläggas så det är inte så enkelt, men lite promenader får vi till iaf men känner det inte är tillräckligt. Hur ser du på barn o träning? Hur intresserad är Ludvig av träning? Tips till en tonårs mamma tack!

 9. Så tröttsamt med alla dessa kommentarer om att folk letar fel så fort de frågar eller ifrågasätter något suck, koncentrera er på inlägget istället och låt bli att läsa vad andra tycker och tänker.

 10. Åh haha, läste faktiskt inte texten fullt ut i föregående inlägg. Såg huvudrubriken och var snabb på tangenterna.
  Du fyllde inte år my, men gör 10 dagar efter mig och dvs den 6 nov . ❤️

 11. Så tröttsamt med alla dessa kommentarer om att folk letar fel så fort de frågar eller ifrågasätter något suck, koncentrera er på inlägget istället och låt bli att läsa vad andra tycker och tänker.

 12. Åh haha, läste faktiskt inte texten fullt ut i föregående inlägg. Såg huvudrubriken och var snabb på tangenterna.

  Du fyllde inte år my, men gör 10 dagar efter mig och dvs den 6 nov . ❤️

 13. Susanne, du kan få ett tips av mig!
  Min son hade svårt att hitta en idrott som han tyckte om. Han provade på längdskidåkning, utförsåkning, fotboll, simning…kravet var att fullfölja en termin. När han var 15 år tog jag med honom till gymmet och DÄR hittade han sin plats! Nu har jag en hälsosam och vältränad ung man till son, själv är jag en stolt mamma..!
  Mitt råd till dig är alltså att låta din dotter få prova på den idrott hon själv väljer, för att sedan byta till något annat om det inte känns rätt för henne.
  Lycka till!

 14. Susanne, du kan få ett tips av mig!
  Min son hade svårt att hitta en idrott som han tyckte om. Han provade på längdskidåkning, utförsåkning, fotboll, simning…kravet var att fullfölja en termin. När han var 15 år tog jag med honom till gymmet och DÄR hittade han sin plats! Nu har jag en hälsosam och vältränad ung man till son, själv är jag en stolt mamma..!
  Mitt råd till dig är alltså att låta din dotter få prova på den idrott hon själv väljer, för att sedan byta till något annat om det inte känns rätt för henne.
  Lycka till!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...