Sjukstuga…..

Hej från sjukstugan!

Efter några tuffa dagar med feber ( ändå låg ca 38 grader) , lite frossa, snuvig, hosta, ont i kroppen osv… Lilleman var hemma från skolan förra veckan. Men blev bättre. Sedan sjuk igen 🤒😷 Hörda av hans lärare att det är många sjuka i klassen och på skolan….

Han är frisk nu, men jag håller honom hemma ändå. Ni vet, symptomfri minst 2 dygn…

Jag dricker ”jossans special” . Jonas servar mig med den. Han känner sig krasslig men är inte sjuk. ( än 😅🙏🏻)

Min väninna tipsade mig. Det är hett vatten, citron, gurkmeja, cayennepeppar , honung, ingefära, äppelcidervinäger, svartpeppar ☺️. Morgon och kväll 💪🏻 Vet inte om det hjälper, men jag vill tro det 😂

Min bästis ligger bredvid mig halva dagarna 😍 om ni undrar vad det är för gula fläckar på täcket så är det min hälsodryck 🙄

Lilleman har varit hos sin pappa i helgen. ( det var då han blev sjuk igen ) 🙈😭. Nu är han som sagt var hemma igen……. Denna veckan ska han även få ta bort gips! 😍

Det är banne mig höst på riktigt… jag har tagit bort alla dynor, ( dom går att plocka fram om det blir sådär härligt väder igen) . Så fort jag är frisk ska jag göra lite krispiga höstplanteringar!

Satan så sur jag är över att jag blivit sjuk!

Jag VET ju om att jag har nedsatt immunförsvar och att jag är känslig…. men det att mig ändå! Jag har sååå bra flow i livet, i träningen och u min rehab att detta gör mig uppriktigt ledsen men framförallt frustrerad! 😤🙄 V

issa skriver att ”det är dumt att ta vitaminer, det hjälper ändå inte, du är ju alltid sjuk” .

För det första är jag inte alltid sjuk 😅. För det andra så vågar jag inte ens fundera på hur jag skulle må om jag inte tog mina vitaminer och reglerade kosten för att få i mig det som hjälper mig att få energi och må bra ! 😅 jag är skör, och mitt immunförsvar är nedsatt…. Men jag är medveten kring det och gör mitt bästa utifrån det 💪🏻.

Justin ligger jag mest och vilar , Sover, dricker vatten i mängder) och sover igen 🙏🏻😅

-Hur mår du? Har ni många sjuka omkring er?

/ My Martens

26 Komentarer

 1. Jag personligen hoppas på lite striktare restriktioner framöver. Bl a när det gäller skolorna.
  Man hör att många barn kommer till förskola / skola fast de är mer eller mindre genomsnoriga.
  Vore bra för personalens del om det blir så att barnen SKA hållas hemma.
  Vi vet ju inte nu längre om det är vanlig förkylning eller covid-19.
  Blir det enklare för föräldrar att få från försäkringskassan så kanske inte ekonomin behöver stupa om de stannar hemma med snoriga ungar.
  Mina tankar och funderingar gäller inte personligt mot er My, utan i största allmänhet.
  Vi måste vara rädd om skol och omsorgspersonal nu så att de ändå kan jobba vidare.
  Hur skulle det här samhället klara sig annars.
  Kryapåkramar till er och hoppas ni snart mår bättre och att ni får hålla er friska sen.

 2. St, ja du, jag jobbar i förskola och ända sedan covid -19 bröt ut så har det varit irritationer och allmänt tråkig stämning med ledsen personal och föräldrar som inte VILL förstå.
  Det mest ironiska är att på den förskolan jag jobbar på är det många av barnens föräldrar som är läkare:/ knäppt va? Vi får för oss att vi ska få något mer av förståelse av den kategori av yrkes arbetande.
  Men de är värst! Lämnar sina rödmosiga barn som knappt kan stå för egen maskin med snoret rinnandes på morgonen och skyller på allt möjligt. Hur slutar de? Jo, vi tar tempen och nån timme senare for de återvända och snällt hämta sina barn som är så ledsna så ledsna och skulle få legat kvar i sina sängar.
  Vad får vi personal? Inte förståelse eller ett ödmjukt oj, trodde bara att….. ett försök att ljuga lite fint iaf tänker jag. Nej nej, vi får o da ögat och knappt ett hej då. Dagen efter är de oftast tbax.
  Inte lätt idag och tampas med detta för oss inom omsorger och vård??

 3. Nu kommer ju säkert någon att påpeka att det är inte lätt för läkare som slits hit o dit idag pga detta virus, men tänk lite längre då att det blir inte friskare människor av detta system att lämna sina sjuka barn då både fler barn och personal blir sjuka. Sen är det väldigt synd om dessa små barn som måste vistas i miljöer med hög volym medans de sjuka barnet lider i feber och föräldrar längtan.
  Ingen är oersättlig och barnen är de finaste vi har❤️

 4. Jag personligen hoppas på lite striktare restriktioner framöver. Bl a när det gäller skolorna.
  Man hör att många barn kommer till förskola / skola fast de är mer eller mindre genomsnoriga.
  Vore bra för personalens del om det blir så att barnen SKA hållas hemma.
  Vi vet ju inte nu längre om det är vanlig förkylning eller covid-19.
  Blir det enklare för föräldrar att få från försäkringskassan så kanske inte ekonomin behöver stupa om de stannar hemma med snoriga ungar.
  Mina tankar och funderingar gäller inte personligt mot er My, utan i största allmänhet.
  Vi måste vara rädd om skol och omsorgspersonal nu så att de ändå kan jobba vidare.
  Hur skulle det här samhället klara sig annars.
  Kryapåkramar till er och hoppas ni snart mår bättre och att ni får hålla er friska sen.

 5. St, ja du, jag jobbar i förskola och ända sedan covid -19 bröt ut så har det varit irritationer och allmänt tråkig stämning med ledsen personal och föräldrar som inte VILL förstå.

  Det mest ironiska är att på den förskolan jag jobbar på är det många av barnens föräldrar som är läkare:/ knäppt va? Vi får för oss att vi ska få något mer av förståelse av den kategori av yrkes arbetande.

  Men de är värst! Lämnar sina rödmosiga barn som knappt kan stå för egen maskin med snoret rinnandes på morgonen och skyller på allt möjligt. Hur slutar de? Jo, vi tar tempen och nån timme senare for de återvända och snällt hämta sina barn som är så ledsna så ledsna och skulle få legat kvar i sina sängar.

  Vad får vi personal? Inte förståelse eller ett ödmjukt oj, trodde bara att….. ett försök att ljuga lite fint iaf tänker jag. Nej nej, vi får o da ögat och knappt ett hej då. Dagen efter är de oftast tbax.

  Inte lätt idag och tampas med detta för oss inom omsorger och vård😫😢

 6. Nu kommer ju säkert någon att påpeka att det är inte lätt för läkare som slits hit o dit idag pga detta virus, men tänk lite längre då att det blir inte friskare människor av detta system att lämna sina sjuka barn då både fler barn och personal blir sjuka. Sen är det väldigt synd om dessa små barn som måste vistas i miljöer med hög volym medans de sjuka barnet lider i feber och föräldrar längtan.

  Ingen är oersättlig och barnen är de finaste vi har❤️

 7. Jag har inte varit förkyld sen några dagar i maj. Sonen blev febrig ett par dagar och därefter täppt i näsan nyligen och fick vara hemma drygt 1,5 vecka från skolan. Enligt en ny rekommendation (FHM 31/8) så får barn gå tillbaka till skolan lätt snoriga och lite hostiga om de varit sjuka mer än 7dgr men i övrigt mått bra 2dgr. Jag vågade inte chansa och skicka tillbaka min son förrän det täppta var helt borta dock.
  Tittar på din fasad (på bilden med utesoffan), den ska målas en gång till va? Är det bostadsrättsföreningens ansvar med fasaden eller ska du måla själv?

 8. Jag har inte varit förkyld sen några dagar i maj. Sonen blev febrig ett par dagar och därefter täppt i näsan nyligen och fick vara hemma drygt 1,5 vecka från skolan. Enligt en ny rekommendation (FHM 31/8) så får barn gå tillbaka till skolan lätt snoriga och lite hostiga om de varit sjuka mer än 7dgr men i övrigt mått bra 2dgr. Jag vågade inte chansa och skicka tillbaka min son förrän det täppta var helt borta dock.

  Tittar på din fasad (på bilden med utesoffan), den ska målas en gång till va? Är det bostadsrättsföreningens ansvar med fasaden eller ska du måla själv?

 9. Här har vi också haft förkylningar. Har en 10-årig dotter och i hennes klass har drygt hälften av eleverna varit sjuka och hemma förra veckan. Hoppas du kryar på dig snabbt.

 10. Sjukstuga här hemma.
  Lill tjej på snart två år precis börjat förskolan gick mån, tisdag föra veckan sen feber snorig. Sen bara snorig hoppas hon kan få på onsdag. Men nu ligger jag tvärförkyld.

 11. Här har vi också haft förkylningar. Har en 10-årig dotter och i hennes klass har drygt hälften av eleverna varit sjuka och hemma förra veckan. Hoppas du kryar på dig snabbt.

 12. Sjukstuga här hemma.
  Lill tjej på snart två år precis börjat förskolan gick mån, tisdag föra veckan sen feber snorig. Sen bara snorig hoppas hon kan få på onsdag. Men nu ligger jag tvärförkyld.

 13. Åh tack, Petra J, för den informationen ?!
  Min son har varit hemma i 11 dagar nu. Fortfarande lite täppt i näsan och lite tjock i halsen, men pigg och feberfri. Då kan han ju få gå till skolan nu. Halleluja ??!

 14. Åh tack, Petra J, för den informationen 🙏!
  Min son har varit hemma i 11 dagar nu. Fortfarande lite täppt i näsan och lite tjock i halsen, men pigg och feberfri. Då kan han ju få gå till skolan nu. Halleluja 🙏😇!

 15. Nej, vi har inte varit sjuka vi håller oss hemma. Här i USA är det skola online och jobb hemifrån om man kan. Vi beställer mat och åker inte på flyg, träningsresor och andra event utan träffar vänner (begränsat antal) utomhus och resten får vänta ett par månader till. Hoppas på vaccin osv. snart (nya året iaf). Så vi är inte sjuka och de flesta här är det inte heller… Krya på er, måste vara oroligt eftersom man inte vad vad det är.

 16. Nej, vi har inte varit sjuka vi håller oss hemma. Här i USA är det skola online och jobb hemifrån om man kan. Vi beställer mat och åker inte på flyg, träningsresor och andra event utan träffar vänner (begränsat antal) utomhus och resten får vänta ett par månader till. Hoppas på vaccin osv. snart (nya året iaf). Så vi är inte sjuka och de flesta här är det inte heller… Krya på er, måste vara oroligt eftersom man inte vad vad det är.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

www.mymartens.se

Bloggen går över till egna plattformar. www.mymartens.se   Hej! Mycket hundar här inne nu ?? Valpperioden...

Fulladdad med energi efter mysig helg

Fulladdad med Energi efter mysig helg  Hej hopp! Vaknade pigg och utvilad efter en solig...

Vardag och valp uppdatering

 Här kommer en liten valp uppdatering. Vi övar på att gå i koppel ??Jag tycker...