När livet är upp och ner är det bara att hänga med! I veckan har det varit några knasiga dagar, MINST sagt! Men, jag möter dom knasiga dagarna med ett leende och hänger med! 🌸🦋☺️

09E5ABF5-F04D-4AFF-A5D1-E143AB56B8A8

Några dagar in i maj! Nu är våren här💕 ( tänkte jag) Men igår snöade det till och från hela dagen. Blä!

Ikväll åker Jonas på 90-talsvågen där han och sina kollegor är arrangörer och fyller en hel båt med roliga 90-tals artister och fullknökad med folk som ska få dansa till 90 talets största hits hela kvällen….. Jag själv stannar på fatlandet. Detta bestämdes redan när datumet släpptes. Det är nämligen så att en av mina bästa vänner Tilda fyller 25 år idag. Så ikväll har vi fest för henne på Vau de Ville och håller tummarna för hyfsat bra väder! 

Ibland snurrar livet på i 180. Vissa perioder mer än andra. Jag är generellt van vid ett ”högre tempo”. Just nu är en sådan period. Solen skiner och jag ler åt de utmaningar och äventyr som väntar! Jag mår så sjukt bra! Samtidigt som jag såklart har lite skräckblandad förtjusning med fjärilar i magen inför kommande projekt🦋

Det är vad min Terapeft brukar säga min styrka OCH svaghet…. Att jag är van vid högre tempo! 

Jag  jobbar aktivt, VARJE dag med att bromsa mig. Jag har en tendens till att ta på mig för mycket. Vilja hjälpa ”alla andra” och finnas där för alla runtomkring mig. Just nu är det mycket som händer. Jag hat haft en molande känsla av ångest och ett dålig samvete gentemot er, mina fina trogna läsare 😌

Ni frågar om flera saker. Lifestyle, resorna, relationen, och mycket mycket mer. Jag har gjort vissa förändringar. Vilket jag förstår att ni förstår. Jag har bloggat kryptiskt, undvikit vissa frågor och försökt att låta det vara så en stund…

Men. Jag har något jag vill dela med mig av. Flera saker. 

För första gången på år så kände jag att jag verkligen blev irriterad på mig själv och min öppenhet här inne…  ”j*vla blogg j*vle” tänkte jag.

Kände mig lite “inmålad i ett hörn”…. Finns inga alternativt vissa saker kan jag inte mörka. Så är det i detta fallet…  

Jag har flera saker att dela mig av vilket jag kommer att göra genom ett inlägg i taget. Jag älskar min blogg, den där tanken ovan 👆🏻 Försvann lika snabbt som den kom😌

Jag vet att jag genom åren när jag öppet delat med mig av när jag gick in i väggen, kraschade och sedan efter några bakslag till, tillslut reste mig upp på Båda fötterna och kom ut på andra sidan… Jag VET hur det har berört många av er! Och de tillfällena när vissa av er skriver till mig, och tackar för min ”öppenhet” och modigt delar med er av era egna situationer… Då blir jag glad ❤️🙏🏻

-Då är det värt det!

Det är inte alltid enkelt att veta HUR jag ska dela med mig.

Tex när jag modigt klev på märklarutbildningen. Jag satsade högt, gav allt. Men kände ganska snart att min historik till utbrändheten i kombination med ständiga säljkrav, långa STYRDA arbetsdagar inte var bra för min hälsa. Jag skulle jaga upp mig själv, och sikta högt för att mätta min ”prestations” djävul som jag har inom mig. (Du vet, dem där lilla mini-My som bor inom mig som alltid vill känna sig bekräftat, och söker kickar genom framgång och utmaningar). Den hade drivit mig rakt in i väggen igen… denna insikt kom en bit in i utbildningen. Med facits hand, tacksam för just det. 

Samtidigt som öppnade sig en roll och möjlighet för mig på Lifestyle. Där jag kunde få jobba med en annan struktur och frihet, med allt som jag redan gör. 

Jag vågade ta den möjligheten. Jag blev headhuntad för tjänsten och tackade ja. Lifestyle hade det kämpigt när jag klev på. En utmaning med en rejäl uppförsbacke att ta sig upp för. 

Jag klev av utbildningen 3 tentor in, efter en lång och tuff rekrytering av Erik Olsson där jag skulle ha en garanterad tjänst efter utbildning.

Jag mötte mina arbetsgivare och tittade dom i ögonen och sa som det var. ”Jag inser att detta inte är någonting som passar mig”. Vi kramades och skiljdes åt som vänner (än idag) . 

6852B4BF-6420-478C-AD38-74D476F0A177

Sedan började jag på LS. Det var läskigt, och otroligt roligt på samma gång!😅 Jag hade dock ingen aning om HUR brant den där uppförsbacken var. Många av det teamet jag introducerades på slutade strax efter att jag började. LS stod inför en rejäl utmaning och omstrukturering. Det är var jag ägnat mitt sista år åt. Helhjärtat. 

Jag är så stolt över mig själv som vågade, som vågade stå upp för mig själv och min magkänsla att det inte var ”rätt” att löpa linan ut som mäklare.  Trots att jag visste att det skulle finnas de som ”dömde”  mig och skulle se det som något negativt. 

Exakt vad som hände. Det vinklades av vissa ”troll” här inne till något negativt. Jag fick höra att jag misslyckats?

-Jag såg det inte så😊 Jag provade och, vet nu att det inte är någonting för mig ☺️ Hur skulle man annars veta? 🤷🏼‍♀️

Jag har inte hoppar runt särskilt mycket enligt mig själv. Jag har jobbat inom blomsterbranchen med min pappa genom hela min uppväxt. Jag drev sedan My’s Blommor i drygt TIO år. (Lååååång tid om man tänker på min ålder!)

Sista åren parallellt  med blogg (sociala medier) och träningsresorna där bloggen stöttade upp My’s Blommor in i det sista. Under åren på My’s blommor pendlade jag även tio år till Amsterdam där vi hade vårat andra kontor. Med grossist verksamhet. ( Här ser ni kanske en röd tråd i sälj, marknadsföring och varumärkesuppbyggnad)

Som Fredrik Eklund skriver i sen bok  SÄLJ. Man kan sälja vad som helst, till vem som hela om man står bakom produkten och brinner för det man gör. 

Efter My’s Blommor så gjorde jag den långa pt utbildningen. I syfte att göra det jag gör idag. Träningsresor/event, möjlighet att coacha och få vägleda folk till bättre hälsa och livskvalitet☺️🙌🏻🙏🏻🦋

Att förstå och lära känna kroppen, på riktig! Att genom min egen kompetens kunna höja min livskvalitet och sprida pepp och motovation till andra människor. Att få jobba som hälsoinspiratör. Jag har vägt drygt 100 kg. Jag fick även en diastas efter graviditet och vet hur svårt det kan vara att komma tillbaka från just det. Jag har även kraschat. Jag VET hur viktigt det är att ta hand om sig själv för att må så bra som möjligt! Träningen är min medicin för utmattningsdepressionen. Min medicin för att hålla balansen. Jag lever med ångest. Träningen får mig att må bra och förhålla mig till det på ett enormt mycket bättre sätt. 

Jag har varit chef och VD i hela mitt liv. Jag är van att ta mycket ansvar, ledarskap, stora beslut och allt vad det innebär…. jag har alltid jobbat 7 dagar/veckan, kört på och aldrig stannat upp. (SÅ dumt med facit i hand!!)

-karriär V/s Hälsa?

2B5B781C-6630-40B5-886B-115DACDC72D3Hälsan all dagar i veckan 🙏🏻❤️

Den röda tråden är som sagt att jag alltid jobbat med marknadsföring, pr och varumärkes uppbyggnad. Vilket går hand i hand i nästan alla branscher. Man behöver ha en pr/marknadföringstrategi! 

Jag har jobbat med marknadsföring för både mig själv och andra företag. Jag skulle kunna gå in i detalj och dela med mig av allt som jag varit med och byggt upp eller konsultation genom åren.. Men det skulle bli alldeles för långrandigt.

Men kort och gott, i stora drag har jag som ”bara” är 31 år ändå hunnit vara med om en del. På både gott och ont🤗 Det finan alltid några få troll här inne som ska kritisera och göra narr av att jag bytt jobb osv. men jag ser det inte så. jag har utvecklats, VÅGAT prova nya saker, och lärt mig under åren. Jag tittar hellre tillbaka i min “backspegel” och ser vad jag gjort, ser hur jag levt och vad jag fått uppleva. Än att jag skulle stått på samma arbetsplats i 20 år utan att provat något nytt. Det är INGET fel med att jobba tex 15-20 år på samma plats. Men det är inte jag. Det är ingenting för mig. jag vill alltid fortsätta utvecklas…- Annars blir jag raslös. 

Men jag är tacksam, tacksam för erfarenheterna som jag fått med mig🙏🏻 Tacksam för den kunskap och alla de åren jag har följt mitt hjärta, vågat ge mig på de utmaningar som jag mött med skräckblandad förtjusning.

Jag har utvecklats, gjort misstag, nått framgång, ramlar, rest mig, gjort succé. Vunnit pris som årets unga entreprenör (sjukt stolt 😌), kursat (mindre kul). Rest mig igen. Spottat i nävarna. Tagit några hundår. betat av skulder och kommit på fötter igen. Jag har krigat som en liten ninja.

 Men, nu till Lifestyle. Jag har allt att avsluta min tjänst på Lifstyle. Av flera anledningar. Jag behåller dom för mig själv tillsvidare och hoppas slippa dela med mig av dom här inne. Jag har bestämt mig för att satsa på mig själv och min hälsa. Jobba med någonting som jag mår RIKTIGT RIKTIGT bra av.

70C375C9-C05F-4B16-ABBE-76E5C2773936

jag vill jobba i träningsbranschen igen. Med människor, och träning och hälsa. Helhjärtat. på min hemsida www.mymartens.com  där kommer jag att samla mina träningsevent och bootcamp som ni kan hänga me spå både i Sverige och utomlands. Nästa vecka kommer det upp två event till som ni kan hålla utkik efter.

Men, min “stora” hemlighet är att jag öppnar min egna träningsstudio. En charmig, exklusiv, liten träningsstudio som jag kommer få nyckel till nu i mitten/slutet av maj. Tanken med denna är att köra bootcamp, mindre event och att jag ska släppa på ett begränsat antal pt-kunder som jag själv kommer att ta hand om. -Som jag längtar!!!!!!! Den ligger centralt innanför tullarna här i Stockholm. 

Med exklusiv så menar jag att jag kommer att kunna ge mina pt klienter möjligheten att träna själva med mig i studion. Utan “alla andra” och utan allt folk som finns på dom större gymmen.

Vissa av de som jag möter och har mött tidigare har inte så lätt att vara på dom större gymmmen. (flera anledningar, självkänsla, ångest, oro osv) Såg min egen studio så är det en möjlighet jag erbjuder för dom som vill och behöver. Jag kommer anpassa mig utifrån varje klient, och helhjärtat gå in för att jobba mot en hållbar helhetshälsa. Fokusera på att bygga upp de kvinnor jag möter som delar samma erfarenhet av stress, ångest och utmattning. Köra bootcamp, och funktionell styrketräning så att mina lineter kan följa programmen som jag gör både på gym eller hemma. (anpassa utifrån varje person såklart) 

 Det kommer såklart fler överraskningar, ifrom av mindre event där jag bjuder in mina branchkollegor för tex förläningar, må-bra dagar. En del Yoga kommer förekomma, och jag är SÅ taggad på att få komma igång! Lite läskigt såklart. Mycket ska göras, och det är alltid en utmaning att dra igång något nytt. Det kostar både tid, energi och pengar! Men detta känns SÅ rätt i magen!

Jag är både glad och stolt att jag bestämde mig för detta. Det var inte lätt att säga upp mig. jag velade och tvekade länge. Men lyssnade på min magkänsla och gjorde det.

MEN, nu när jag ska komma igång så ska jag att ta det i min takt. Ingen onödigt eller negativ stress. Utan  ett steg i taget. Ni ska såklart få följa denna resan också. 

Så mina vänner nu har jag iallafall delat med mig av en två saker som jag hålt för mig själv ett tag….. tack för tålamodet! Vad jag sysslat med senaste dagarna ska du snart få ta del av också… hehe! 

Kram på er !

/ My Martens 

Kommentarer (76)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *