Sommarlov & sista minuten! 

53364B3F-557D-49AB-AC27-6D3292DCE2C2

Hej fina!

Nu är det ”normal” stämning här inne igen… SKÖNT!🙏🏻 Kommunicera gärna både mig och varandra. Åsikter är helt okay men en grundläggande regel är ömsesidig respekt 🙏🏻❤️

Nu njuter vi för fullt! Sverige och vädergudarna skämmer bort oss med en fantastik sommar 😎

Igår spenderade vi dagen vid Hornsbergs strand. Det är ett jätte charmigt område som, har förvandlats från ett gammalt tråkigt industriområde till ett populärt bostadsområde med magisk utsikt, fyllt av resturanger och vatten aktiviteter. Perfekt ställa att chilla på😎

Det känns nästan som att vara utomlands, just när vädret är så bra som det är just nu ☀️🌴

Lilleman mår bättre, han äter mdicin några dagar till och smörjer och håller efter sig🙏🏻

Tack och lov så är det nog över nu. man vet ju aldrig riktigt med tex njursten. Det kan komma i vågor och ibland när man tror att det är över, så kommer nästa våg…. Men nu får det räcka med otur för Lilleman ❤️

 Lilleman älskar att bada. Vid Hornsbergsstrand är det dock djupt och man får öva extra mycket på simningen. Han hoppade och dök ifrån kanten och simmade i stort sett  hela dagen….. Grym träning, med andra ord! (För oss båda, då jag var standby i vattnet hela tiden😂)  

Lillemans favoriter, Bobby och Jimi var med. jossan och en kompis till henne också…

Det jag gillar med det där området är att  folk kommer och går som dom vill….. spontant, mysigt och okomplicerat 🙌🏻 Alla känner alla, men ändå inte.

57BE7735-A92F-4CAD-AB98-01487DFE5726 EBD49D21-DFBA-4169-AD97-B63018567ED0

Vi gick och åt tidigt middag innan  vi avslutade med kvällsdopp igen…. Jimi hade sin första semesterdag. Jag själv gick på semester i måndags…..

Första gången på många, många år som jag är ledig på sommaren överhuvdtaget.

Så detta är helt  nytt för mig och jag behöver öva på att bara vara. Ta dagen som den kommer, inte planera för mycket.

Måna om att ligga kvar i sängen och njuta av en sovmorgon …. 

DCE02318-37C9-4622-B6AC-3B7DBF8E49B4 59DE265F-9F46-4395-89F0-163FB5708CFD EEDD4CB3-4CD9-4CBE-8619-2DB58A0F7A54 5458FD70-202B-4F6A-A8B5-4ACCCBECEA1A 7A47557B-710F-4171-87E7-620CCE45AB34

Jag funderar på att ta en charter-resa ✈️ Till mig och Lilleman. Du vet, vara han och jag.

All-inclusive, Bamseklubben och solstol 😎 så mycket charter som det bara kan bli!

 just för att kunna slappna av helt. Checka ut hjärnan helt. Få maten serverad, strosa runt bland palmerna, bada och busa…. Att ett beslut som vilken solstol vi ska välja, ska vara dagens största ”problem”

jag vet att det är magiskt väder här hemma. Jag brukar vara emot att åka iväg just under svenska högsommaren. Men samtidigt tror jag att ett miljöombyte och egentid för mig och Lilleman skulle vara mysigt!

Han var så liten sist vi åkte ensamma. Då var vi i Turkiet, och han kommer inte ens ihåg det 😎

Nu är han 7 år. Vi kan skapa oförglömliga semesterminnen…. ja, det är hur mina tankar går just nu.

Vädret ska vara magiskt fram tills på torsdag nästan vecka. Sen utlovar man regn… Nu kan man ju inte lita på dessa väder appar, men jag funderar ändå på att boka något med avgång runt tors-fre.

Jonas är på turné, med Basic Elemwnt. Han kom hem igårkväll. Men åkte imorse vid 06:00 igen. Vi fick kvällen och natten ihop…. Man får vara glad för det lilla 😉 Just nu, är dom påväg till ryska gränsen. (Typ.. tror jag. nånstans i Finland ) i Förrgår var som i Varberg, så det varierar enormt ☺️

Basic Element är så sjukt uppbokade, jag är både glad och stolt för hans skull ❤️

(Även om jag såklart saknar honom när han är borta… 😝) 

E8990EDE-F280-42DD-BD17-681FAD8F9CFE

Han och jag kommer föröka få till en vecka utomlands i höst, när deras spelschema lugnar ner sig lite….  då går Lilleman i skolan. Därför känner jag att en resa nu, med Lilleman vore mysigt!

Just för att få släppa alla måsten HELT!

Vardagsgrejer som jag inte kan låta bli när jag är hemma (vardagen generellt, tvätt, möten, städning, m.m ) 

-har du några resetipstips? Vart borde vi åka för den ultimata charterresan som är barnvänlig deluxe 😄🙏🏻

Kram kram

My Martens 

 

Posted in: Vardag
Kommentarer (75)
 • Jezz

  Gör det! Är helt underbart att få chansen att åka ensam med sitt barn, jag har åkt med A flera gånger. En gång var vi i Turkiet å en annan gång blev det gran canaria.
  Denna årstiden är det ju Mallorca, Kreta, Turkiet och såna ställen som är populära att åka till. Jag tipsar om att åka med Ving, tycker deras barnhotell och service är grym!
  Hoppas du hittar en perfekt resa till er och ha det så himlans mysigt. Själv jobbar jag hela sommaren men har en resa till Rhodos att se fram emot i början på september ☀️☀️
  Kramis

  • My

   Tack för bra tips! ??? ja, egentid är underskattat☺️ I ett semestwrparadis dessutom ??
   Ska sätta mig och kika ikväll…. Härligt att segrar emot Rhodos! Älskar rhodos! ? kram

 • Anette

  Välj något annat än Mallorca, det är ju lite ”hata turister” där just nu, har för mig att en turist blev ihjälslagen av ett gäng.

 • Annette

  På väg till ryska gränsen/Finland…?
  De spelar ju i Göteborg ikväll??

  • My

   Hej Anette! Nej, Basic spelar inte i Göteborg ikväll… Dom spelar i finland, mot ryska gränsen =) Vi som älskar 90-talet är i Göteborg, do är med på alla gigg förutom just Göteborg, då denna festivalen är bokad sedan förra året =)
   Däremot kommer dom till helsningborg nästa gång med samma festival …

 • K

  Kissarna då? Om ingen är hemma?

  • My

   Jonas är hemma. Han har ett gigg nästa helg är borta ett dygn.. Då har jag kattvakt som hjälper till =) Hon vattnar även blommorna nu när det är så hiskligt varmt!
   Gulligt av dig att tänka på Stina och Sture =)

 • Jezz

  Gör det! Är helt underbart att få chansen att åka ensam med sitt barn, jag har åkt med A flera gånger. En gång var vi i Turkiet å en annan gång blev det gran canaria.
  Denna årstiden är det ju Mallorca, Kreta, Turkiet och såna ställen som är populära att åka till. Jag tipsar om att åka med Ving, tycker deras barnhotell och service är grym!
  Hoppas du hittar en perfekt resa till er och ha det så himlans mysigt. Själv jobbar jag hela sommaren men har en resa till Rhodos att se fram emot i början på september ☀️☀️
  Kramis

  • My

   Tack för bra tips! 🙏🏻😃 ja, egentid är underskattat☺️ I ett semestwrparadis dessutom 😎🌴

   Ska sätta mig och kika ikväll…. Härligt att segrar emot Rhodos! Älskar rhodos! 😍 kram

 • Anette

  Välj något annat än Mallorca, det är ju lite ”hata turister” där just nu, har för mig att en turist blev ihjälslagen av ett gäng.

 • eva

  Vi kom hem från Cypern häromdagen. Åkte med barnbarnen. All inclusive.
  Åkte med tui. Vi var på Fig tree bay.
  Mycket för barnen.
  Kram

 • A

  Är det ok med soc att åka utomlands efter alla orosanmälningar som gjorts? Kan inte situationen bli värre då? L lär ju bli besviken om det blir inställt.

  • My

   Orosanmälningar? PÅ vem? och varför?

   • A

    Du lär väl bli kontaktad. Vet inte hur sånt funkar, Minst 5 st torsdag o fredag.

    • My

     hahahaha! Stackars dig ”anna” som dessutom enligt dig själv VET att det gjorts 5-6 soc anmälningar på mig, gällande Ludvig. Socialtjänsten behövs. Mer än någonsin hoc våra barn och ungdomar. Det är sorgligt att såna som du bidrar till att myndigheter får in anmälningar som är baserade på felaktiga grunder och helt saknar substans. Det som händer är att dom får en massa administrativt jobb, dom miste kontakts mig per telefon samt via brev. Dom ber om ursäkt för besväret vi pratar en stund och sedan kan dom avsluta ärendet och gå vidare och faktisk hjälpa de barn och familjer som på riktigt behöver hjälp. Det kostar både tid och resurser när såna som du beter er rent av idiotiskt! Inte konstigt att samhället ser ut som det gör…

    • Carina

     Till A
     Vad menar du med torsdag och fredag? Vad hände då eftersom du nu vet hur My lever?

  • Bytt nick

   Vad är det här?
   Förstår ni vad som händer när ni (som gör det) gör orosanmälan bara för att jävlas? Dom barn som verkligen far illa och blir både fysiskt, psykiskt och socialt ”misshandlade” av sina föräldrar/andra/barn får inte den hjälp dom behöver. Det kostar inte bara pengar, tid och extra arbete för alla redan överarbetande socionomer som går på knäna, det skadar redan utsatta barn. Barn kan hamna på sjukhus, bli allvarligt skadade och/eller ta livet av sig. Det här är bedrövligt.
   Hoppas verkligen inte att ett barn nu fått ett extra slag pga att ni sett till att resurser tagits ifrån dom som verkligen behöver det. Tänk noga igenom nu. Det kan ha varit just ”DU, den/dom som anmälde” som såg till att ett barn tog sitt liv, fick slag, fick vara utan mat, mm för att socialtjänsten fick arbeta med MY.s 4-5 anmälningar.

 • Ulrika

  Hej, om min son precis hade haft ett njurstensanfall hade jag tagit det mycket lugnt och soft och njutit av semestern i Sverige, finns så mycket att göra i Skärgården eller varför inte Öland & Gotland, det är ju helt fantastiskt på sommaren! Finns inget värre än att bli sjuk utomlands eller ännu värre när ens barn måste ligga på sjukhus utomlands, speciellt när man är ensamresande. Men så tänker jag då

  • My

   Absolut… jag håller med dig. Men nu är han frisk igen. I samråd med doktorn har vi diskuterat detta. Chanserna för att få en njurstensattacj igen direkt efter finns inte. Myggbett och fästingbett är också överspelat och över, tack och lov!
   Det vi vill åt är just miljöombytet =) Öland lämnar vi direkt när turisterna kommer tex =) Avskyr att vara på öland lediga dagar… inget nytta har alltid varit så =) Tack för omtanken ändå.

 • Addie

  Finns det någon som på allvar tror att My ska lämna katterna själva om hon åker utomlands med Ludvig. Hon kan tänka själv både för Ludvig, sig själv och katterna. Låt henne få sköta sitt liv själv och få njuta av sin ledighet.

 • Marita

  Enligt Google ska Jonas va i Göteborg

 • Annette

  På väg till ryska gränsen/Finland…?
  De spelar ju i Göteborg ikväll??

  • My

   Hej Anette! Nej, Basic spelar inte i Göteborg ikväll… Dom spelar i finland, mot ryska gränsen =) Vi som älskar 90-talet är i Göteborg, do är med på alla gigg förutom just Göteborg, då denna festivalen är bokad sedan förra året =)

   Däremot kommer dom till helsningborg nästa gång med samma festival …

 • K

  Kissarna då? Om ingen är hemma?

  • My

   Jonas är hemma. Han har ett gigg nästa helg är borta ett dygn.. Då har jag kattvakt som hjälper till =) Hon vattnar även blommorna nu när det är så hiskligt varmt!
   Gulligt av dig att tänka på Stina och Sture =)

 • Camilla J

  Kan tipsa om att åka till Samos med tui, har precis varit där med barn och barnbarn. Det var perfekt med all-inclusive , bamse, bodde vid havet samt ett fint poolområde. Bra platser att sola/slappa på vid havet, pooler eller på gräset mellan hav o pool. Mycket aktiviteter för barnen om de vill (gratis) på hotell området. Nära flygplatsen så ingen lång bussresa till hotellet. Helt perfekt, rent o fint, bra personal.

 • eva

  Vi kom hem från Cypern häromdagen. Åkte med barnbarnen. All inclusive.
  Åkte med tui. Vi var på Fig tree bay.
  Mycket för barnen.
  Kram

 • A

  Är det ok med soc att åka utomlands efter alla orosanmälningar som gjorts? Kan inte situationen bli värre då? L lär ju bli besviken om det blir inställt.

  • My

   Orosanmälningar? PÅ vem? och varför?

   • A

    Du lär väl bli kontaktad. Vet inte hur sånt funkar, Minst 5 st torsdag o fredag.

    • My

     hahahaha! Stackars dig ”anna” som dessutom enligt dig själv VET att det gjorts 5-6 soc anmälningar på mig, gällande Ludvig. Socialtjänsten behövs. Mer än någonsin hoc våra barn och ungdomar. Det är sorgligt att såna som du bidrar till att myndigheter får in anmälningar som är baserade på felaktiga grunder och helt saknar substans. Det som händer är att dom får en massa administrativt jobb, dom miste kontakts mig per telefon samt via brev. Dom ber om ursäkt för besväret vi pratar en stund och sedan kan dom avsluta ärendet och gå vidare och faktisk hjälpa de barn och familjer som på riktigt behöver hjälp. Det kostar både tid och resurser när såna som du beter er rent av idiotiskt! Inte konstigt att samhället ser ut som det gör…

    • Carina

     Till A
     Vad menar du med torsdag och fredag? Vad hände då eftersom du nu vet hur My lever?

  • Bytt nick

   Vad är det här?

   Förstår ni vad som händer när ni (som gör det) gör orosanmälan bara för att jävlas? Dom barn som verkligen far illa och blir både fysiskt, psykiskt och socialt ”misshandlade” av sina föräldrar/andra/barn får inte den hjälp dom behöver. Det kostar inte bara pengar, tid och extra arbete för alla redan överarbetande socionomer som går på knäna, det skadar redan utsatta barn. Barn kan hamna på sjukhus, bli allvarligt skadade och/eller ta livet av sig. Det här är bedrövligt.
   Hoppas verkligen inte att ett barn nu fått ett extra slag pga att ni sett till att resurser tagits ifrån dom som verkligen behöver det. Tänk noga igenom nu. Det kan ha varit just ”DU, den/dom som anmälde” som såg till att ett barn tog sitt liv, fick slag, fick vara utan mat, mm för att socialtjänsten fick arbeta med MY.s 4-5 anmälningar.

 • Ulrika

  Hej, om min son precis hade haft ett njurstensanfall hade jag tagit det mycket lugnt och soft och njutit av semestern i Sverige, finns så mycket att göra i Skärgården eller varför inte Öland & Gotland, det är ju helt fantastiskt på sommaren! Finns inget värre än att bli sjuk utomlands eller ännu värre när ens barn måste ligga på sjukhus utomlands, speciellt när man är ensamresande. Men så tänker jag då

  • My

   Absolut… jag håller med dig. Men nu är han frisk igen. I samråd med doktorn har vi diskuterat detta. Chanserna för att få en njurstensattacj igen direkt efter finns inte. Myggbett och fästingbett är också överspelat och över, tack och lov!

   Det vi vill åt är just miljöombytet =) Öland lämnar vi direkt när turisterna kommer tex =) Avskyr att vara på öland lediga dagar… inget nytta har alltid varit så =) Tack för omtanken ändå.

 • Addie

  Finns det någon som på allvar tror att My ska lämna katterna själva om hon åker utomlands med Ludvig. Hon kan tänka själv både för Ludvig, sig själv och katterna. Låt henne få sköta sitt liv själv och få njuta av sin ledighet.

 • Marita

  Enligt Google ska Jonas va i Göteborg

 • Camilla J

  Kan tipsa om att åka till Samos med tui, har precis varit där med barn och barnbarn. Det var perfekt med all-inclusive , bamse, bodde vid havet samt ett fint poolområde. Bra platser att sola/slappa på vid havet, pooler eller på gräset mellan hav o pool. Mycket aktiviteter för barnen om de vill (gratis) på hotell området. Nära flygplatsen så ingen lång bussresa till hotellet. Helt perfekt, rent o fint, bra personal.

 • Emma

  Turkiet är väldigt prisvärt och barnvänligt! Var på ett hotell som hette side resort och det var fantastiskt! Otroligt bra mat, mycket att välja mellan. Jag har nog varit i Turkiet 10 ggr, men detta hotellet slår alla, kan rekommendera de. Man behöver inte alls lämna hotell området, allt finns, mycket för barn. Jag såg på nyheterna igår att sista minuten resorna sänkts med flera tusen pga värmen i Sverige, så du kanske kan göra ett klipp ? Ha en fin sommar. Kram

 • Ingegerd Jönsson

  Mitt tips, åk till ÖLAND.

 • Emma

  Turkiet är väldigt prisvärt och barnvänligt! Var på ett hotell som hette side resort och det var fantastiskt! Otroligt bra mat, mycket att välja mellan. Jag har nog varit i Turkiet 10 ggr, men detta hotellet slår alla, kan rekommendera de. Man behöver inte alls lämna hotell området, allt finns, mycket för barn. Jag såg på nyheterna igår att sista minuten resorna sänkts med flera tusen pga värmen i Sverige, så du kanske kan göra ett klipp 😊 Ha en fin sommar. Kram

 • Ingegerd Jönsson

  Mitt tips, åk till ÖLAND.

 • Lena

  Hoppas ni hittar en mysig resa!!! Och njut!! Kram kram ?❤?

 • Lena

  Hoppas ni hittar en mysig resa!!! Och njut!! Kram kram 🌞❤👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.