OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hej! Idag har vi haft en underbar dag! Mysig, lugn och skön. Jag badade med Lilleman. Vi lekte och hade skoj. Han har inte haft ont idag. Han mår mycket bättre. Mitt mamma-hjärta skår dubbel volter av lycka när jag ser hur han är glad och pigg igen, och faktiskt kan njuta av sitt sommarlov!

Under nästa bild ska du få se en av MÅNGA kommentarer som jag fått. Folk har ju fullkomligt går banans, här inne på bloggen! Jag är en värdelös mamma, jag är gränslös, sjuk, egoistiskt och behöver söka hjälp pga av det inlägget där jag delade med mig av våran situation.

( Läs det HÄR , följt av ett inlägg där jag ”ryter ifrån” HÄR )

 Hundratals människor har hört av sig via olika forum, blogg, instagra och Facebook. Jag är inte värd att kallas mamma, jag förstör hans liv! Men på riktigt! Det är 2018 och hela samhället har påverkat och förändrats av just sociala medier. jag säger inte att jag tycker om alla delar av det. Långt ifrån. MEN någon måtta får det väl ändå vara?

Hur mycket skit ska jag som offentlig profil genom, blogg, podd, och instorma egentligen behöva ta? Jag är en småbarnsmamma, mitt i livet som VALT att tacka ja till en tv produktionen, VAÖT att blogga, padda osv. jag har VALT detta. Därför ska jag behöva ta både hota, hat och förta?!!!!!!!!  

-Så, f*n heller!

Det är ju lika dumt som att säga att bara för att hon hade så uringad topp och kort kjol så var det okay att vålda henne! Man kan ha olika åsikter. Det uppuntrar  jag, men att man också respekterar just att man har olika åsikter. Att man beter sig inom ramarna för vad som är okay att göra, ser jag som en grund förutsättning!

Vissa profiler, kändisar, artister, offentliga personer väljer att helt gömma sina barn från allt vad social medier heter.

-Det respekterar jag!

 Andra profiler, kändisar, artister, offentliga personer väljer att filma sin egna förlossning. Som tex Margaux Dietz gjorde. De som missade det, kanske ändå såg henne i Let’s Dance där hon fångade hela svenska folkets hjärtan genom att bara vara hon. Influncerns som filmade sin förlossning. Skapar detta en trend tror du? Ja, antagligen….. 

Andra offentliga personer väljer även att skaffa youtube kanaler åt sina barn. Vissa skapar instgramkontn som är enorma innan bebisen ännu är född. Wahlgrens värld är en otroligt folkkär och framgångsrik realityshow där hela familjen (i stort sett) medverkar.

-Jag älskar denna serie, gör du?

För att inte tala om super-talangen Theoz, från Linköping. Han är bara 12 år, han har flera hundra tusen följare på youtube. Dansade senast i melodifestivalen. Han har över en miljon följare på musikally. Han reser runt och framträder tack vare just sociala medier.

Nu ska jag inte påstå att jag känner honom, men det gör Bobby. Men, Bobby är mer än insatt och är mycket stolt över lilla Theo. Theo har dessutom en familj bakom sig. En mamma som stöttar, (be)skyddar och vägleder även genom framgång.

Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst. skriva en halv bok med exempel på vad mina läsare kallar ”kändisar”.

Majoriteten av våra svenska profiler lägger upp bilder på sina barn, schulman, hedman, familjen annorlunda mammorna, bloggare, artiser osv. Men jag förutsätter att varje mamma/pappa tar ett  beslut grundat utifrån sig själv och sin egna familj. Med fokus på sina barn i första hand. 

Jag är själv en profil. Jag lever i mediabranschen med blogg, podd, instagram, och har gjort tv. Jag ligger med just bloggen på en föräldrar portal. Ganska harmlöst va? jag kommer inte ifrån skandal-tv, jag är en mamma mitt i livet på 30 år som låter dig som vill, följa mig i min blogg och vardag.  

E5CD581D-DDA9-4322-BF8B-ED8094D6B17F

 

Här lägger jag upp en av det längre kommentarerna så påtalar både det ena och det andra: Jag skyddar såklart vem som ligger bakom, men ställer dig frågan, är inte detta att dra min situation liiiiite för långt? 

EN, av MÅNGA BLOGG KOMMENTARER:

”Mycket av det du skriver, och flera av de bilder du lägger ut på din blogg, förmedlar inte att det är en mogen, klok och ansvarsfull person som står som avsändare.
Att påstå att ett litet barn klarar av att bedöma att det är helt ok att du visar upp honom på det sätt du gör, är alldeles tillräckligt för att förstå att du saknar insikt om mycket.
Vet du något om ett barns mentala utveckling eller om hur hjärnan förändras under barnaåren fram till vuxen ålder? Har du faktakunskap om hur barn mognar? Vet du vid vilken ålder en ung person kan analysera och förstå hur upplevelser och händelser i ung ålder påverkar dem senare i livet? Eller hur beteendet hos människor i deras nära omgivning kan få ödesdigra konsekvenser för dem i framtiden?

My, det kan du inte göra, det förstår jag till fullo.
Och detta trots vad du själv varit med om, eller kanske snarare på grund av det du själv varit med om.
Du skriver även om integritet på ett sätt som gör att jag inser att du inte heller vet vad det innebär. Du kan inte besluta om var Ludvigs integritetsgräns går.Det är din egen gränslöshet som gör att du tror att du kan det. Du kör över honom helt enkelt, men inser inte det själv.

Tyvärr så är det nog så att du kommer att falla hårt många gånger till om du inte får tillgång till verklig professionell hjälp.
För trots det du skriver om dina läkar- och psykologkontakter så visar du tecken på att bli mer och mer omdömeslös i din blogg och även mer och mer integritetslös.

Din ”familjesituation” kan inte sägas vila på stabil grund, det kan vilken vettig person som helst förstå. Du skriver;
”Jag tittar på dom. Inser att vi verkligen är en familj. Lilleman sitter naken och ”luftar” och är helt bekväm brevid Jonas”

När Ludvig är i 13-14 årsåldern och Jonas kanske är ett minne blott i hans liv, tror du då att Ludvig kommer att uppskatta hur du hängt ut honom i en period av hans liv då han inte förstod vilka konsekvenser detta skulle få senare i livet?

Om du vill må bättre, om du vill skapa ett bra liv för dig och de dina så bör du inte värja dig mer för många av de kloka synpunkter du får ta del av här inne.
Det ska inte handla om illasinnade påhopp, de människor som ägnar sig åt sådant är inte värda en enda sekunds energi.
Men det här är allvar. ”

 

Följt av mitt svar: som inte bara riktar sig mot just denna kommentaren. Utan även generellt mot alla andra morakärringar som gastar omkring mig! 

 

JAG SVARAR: ( lååååångt svar, hoppas att du inte har nån tid att passa! hehe ) 

Din långa kommentar skrämmer mig. Du sitter som en främling till mig och min familj. Du analyserar och grubblar. Du bestämmer dig för att delge mig din åsikt, vilket du självklart får göra. MEN, det du skriver är mycket obehagligt. Du skriver med en, översittare-attityd, där du blankt utgår ifrån att alla barn är och regerar precis lika. Som jag skrivit och förmedlat om och om igen i mitt kommentarsfält, Det är individuellt .
Jag hoppas och antar att du känner dina egna barn, bäst. Samma sak gör jag. jag känner min son, inte du.

Du stannar inte där, du skriver till mig som om du känner mig. Du skriver på ett extremt hotfullt sätt att jag kommer falla hårt, många gånger om… Ifall jag inte får professionell hjälp på riktigt.

Med andra ord så minimerar du, det jag öppet berättat att jag får. Jag får professionell vård hos Sveriges främsta psykiatri. Pga av min utmattningsdepression, samt kbt för att ge mig verktyg som kan ta mig framåt. Jag är en person som valt att öppet dela med mig av just det. Därför får jag räkna med en del människor, som du som mer än gärna vill sätta på plats eller trycka ner.

MEN, jag bad om hjälp för att jag vill få må riktigt bra. För att jag förtjänar att vara lycklig och gör allt och lite till för att resa mig upp. Bara det är att komma en bra bit påvägen… och inte heller någonting jag skämmas över. jag tycket att det är viktigt att belysa psykisk ohälsa, då det är ett vände problem i sverige. Inte bara bland vuxna, utan framförallt hos våra barn. Det är helt okay att inte må så bra ibland……

Att du sedan fortsätta och gå in på min familjerelation gällande Jonas, och poängtera att han kanske inte ens är där när Ludvig är 13-14.
Det är ju bara så dumt att jag inte kan hålla mig för skratt. Självklart vet jag inte OM jonas är där när Ludvig blir 13-14 år. Tyvärr finns det ju inga garantier för någonting i livet.

Jag vet ju inte ens om jag själv är där när Ludvig når den åldern… Men jag vet att jag ska göra mitt bästa, för att vara där för honom, nu och i minst 60 år till om jag får bestämma!
För om vi ska vara helt ärliga så kan man ju varken ta någon eller något för givet. Livet kan ta en fasansfull vändning från en dag till en annan. Ludvigs egen pappa hade jag levt med i sex år när Ludvig föddes, redan efter ett par veckor så var han borta. inte död, men borta. Vi har ändå hittat en fin relation med fokus på Ludvig idag.

Jag har själv förlorat närstående på min mammas sida. Dödsfall bland både äldre och yngre. Min egen storasyster förlorade sin fullt friska 31 åriga man, när hon var ca 25 år, med två gemensamma barn. Han var borta från en dag till en annan. För att inte tala om en vän, som förlorade sitt barn lika plötsligt. -Fruktansvärt! Ingenting av detta önskar jag min värsta fiende…. Men, dessa händelser som blivit erfarenheter,gör att jag stannar upp, reflekterar och påminner mig om hur bra jag faktiskt har det. Att jag ännu mer i vardagen visar de nära och kära hur mycket jag älskar dom. Att jag lättare väljer bort skit, och negativa människor, just för att livet är för kort, för att slösa bort på strunt.

Jag lever här och nu, utan att ta någon eller något för givet.
MEN, samtidigt så planerar jag såklart en framtid, jag drömmer och jobbar hårt för att nå våra både del och långsiktiga mål. Min, Jonas har friat, och jag har tackat Ja till att gifta mig med honom. Av hela mitt hjärta.

Att jag beskrev i bloggen hur jag sitter i soffan och reflekterar över hur fin våran lilla familj har blivit. Ett jag beundrar och är gal dock lycklig över Jonas och Lillemans relation som man absolut inte heller kan ta för givet. Det tycker inte jag är något fel. jag skulle säga att det är mänskligt och levande i allra högsta grad.

Du skriver även ”Om du vill må bättre, om du vill skapa ett bra liv för dig och de dina så bör du inte värja dig mer för många av de kloka synpunkter du får ta del av här inne”

-Vad menar du? -Är du helt ifrån vettet?
Här inne sitter periodvis mellan 60-80 tusen människor. Människor som kikar in lite då och då. Människor som jag inte känner, och som absolut inte känner mig… Vissa vill mig väl, vissa hatar mig.
Tycker du då på fullaste allvar att jag ska lägga mitt liv i dessa människors kommentarer som spretar både högt och lågt?
Jag får majoriteten kärlek, omtanke och har en god relation till de läsare som följer mig, och får ta del av det jag väljer att visa upp här inne. Men jag får också avundsjuka, hat, hot, förtal och en del så sjuka saker att du skulle knappt skulle tro det du såg om du fick läsa dessa…. Så nä, jag fortsätter att sätta min familj i första läget, och handlar utefter vårt bästa där jag känns mig hel trygg i min roll som Mamma……

Det finns ingen handbok eller manual för hur man ska vara en förälder. Men jag kan iallafall säga dig en sak jag gör det bästa jag kan. Jag sätter honom först i alla lägen och älskar honom villkorslöst. Det är en balansgång mellan vara vara för snäll, eller för hård.Jag skulle kunna skämma bort honom om jag inte la band på mig. Samma sak åt andra hållet, jag vill låta honom utvecklas…. jag vill förbereda honom inför livet, ge honom en trygg och stabil grund att stå på. med sunda värderingar, och en självkänsla att luta sig mot.

Jag har tex stoppat honom från att skapa sin egen youtube kanal, vilket valt ett extremt uttjatat ämne i våran familj. Kommer inte på fråga har jag sagt. Detta kommer jag inte ge vika på, förrän han är gammal nog att själv veta vad han ger sig in på. han har ännu inte fått sin mobil, fastän han tjatar regelbundet om detta. Detta är två exempel av många. Det är också fullt naturligt…

Det sista jag kan lova dig och övriga moral-kärrringar som tycker sig veta mer om mig själv, och min son än vad vi själva vet….. Det är just det, att det jag väljer att visar upp av Lilleman och våran familj här på bloggen kommer inte att ge honom några men för livet eller skada honom på något vis!

Hoppas att du fick svar på dina frågor! / My Martens

2CB35460-964B-4639-8B18-7A9278461898

Nästa exempel på en annan lite kortare bloggkommentar: 

” Håller med föregående ”talare”. Jag är både mormor o farmor och INGEN av de skulle vid 7 års ålder tycka det är normalt att bada nakna. Du o Jonas kan göra vad helst ni behagar, men blanda inte in Ludwig.
Nu kommer du säkert inte låta denna kommentaren gå igenom? För det där ”trycker jag på IP-numret lyser det bara rött”. Jag brukar inte skriva negativa kommentarer, men nu gäller det inte dig utan din son.”

JAG SVARAR:

Varför skulle inte denna komma igenom? Det är ett öppet kommentarsfält.

Härligt att höra att du är mormor, och farmor =) Låter ju underbart! Det hoppas jag också få bli en dag =)

Men du, om det är ett gäng barn som befinner sig hemma, efter en roadtripp (som vi precis hade gjort) Poolen står öppen och redo, vi har 1-2 timmar att busa på…. Barnen väljer att hoppa i nakna i poolen då det inte fanns badkläder tillgängligt precis just då. Solen gassar, det är ca 28 rader i skuggan. Är det hela världen då?

Ska du då i egenskap av farmorm/mormor behöva logga in, skrolla dig igenom kommentarerna och

” -Ve och fasa upptäcka att My Martens son har badat naken, en gång mitt i sommarvärmen, hemma i en privat-pool” 😅
Förlåt, men jag kan inte låta bli att skratta högt! hahahaha! Ja, det är iallafall tur att du inte har större problem änsåhär att dela med. Ha en fin kväll nu!💗💗 Med vänlig hälsning, My Martens

09E64699-9553-472E-9DF5-BAD84FC2C8AC

Nu tycker jag att dramat kring mitt blogginlägg gällande Ludvigs sjukhusbesök har gått på tok för långt! Jag har några procent här inne som inte gör annat än att leta fel. Skriva jag rött, så svarar dom blått. Tränar jag, då tränar jag för mycket. tränar jag inte, då tränar jag för lite. Du fattar nog poängen. Men detta, detta är en klass för sig!!!

Jag är mamma, en hårt arbetande mamma som varit ensamstående i drygt 6 år av Ludvigs 7.5. Det finns ingen handbok eller manual för hur man blir en bra förälder, skrev jag i svaret till kommentaren .

Det är väldigt sant. Men en sak kan jag då lova er alla som läser här inne. jag säter min Lilleman i första hand, jag älskar honom villkorlöst och gör allt och lite till för honom. Dubbla bostäder, ett evigt pusslande till våran ”moderna” familj med växelvis boende. jag svalde och släppte min bitterhet gentemot pappan och hans nya familj. Jag har kämpat så hårt för att landa på fötterna och resa mig igen efter den smäll och krasch jag var me dom 2016 .

Inte en enda gång har jag släppt fokuset på Lilleman. Inte en ena gång har jag svikit hans förtroende! jag är långt ifrån perfekt. Precis som med allt annat så utvecklas man och formas för varje år som går. Jag lever me dinställningen att man inte kan bli fullärd, jag vill fortsätta att lära mig och utvecklas om både mamma och person. Det är ett enormt driv inom mig….. att alltid utvecklas. MEN , att ifrågasätta mig som mamma pga av de inlägg jag skrev. Det anser jag inte är okay! jag är oftast löjligt politiks korrekt, jag ber nästan om ursäkt för att jag finns emellanåt, Jag är den som sväljer och sväljer när det kastats skit! Men nu är även min gröna nådd!!! 

Så till alla moralkärringar som gastar och gapar kring hur jag är som mamma.  -SKÄMS på er!

Nu är det upp till var och en att själva välja om ni tar åt er. Känner du dig träffad så tycker jag att du kan tänka efter en eller kanske 5 gånger innan du ger dig på någon via nätet!

Detta gäller inte alla som skrivit här inne, men det gäller en he drös!

/ My Martens 

Posted in: Vardag
Kommentarer (204)
 • Ullika

  Bra jobbat My. Ha nu en skön semester det är du värd !!!

 • Cissi j

  Man blir ju mörkrädd när man ser vad folk skriver till dig. O att man ens orkar hålla på om man nu tycker du bara gör fel.
  Gillar din blogg o fortsätt skriv precis som du gör?
  Kram Cissi

 • Jezz

  Heja dig My! Kan fan inte förstå vad folk håller på med, men tydligt dom inte har egna liv å barn att bekymra sig om när dom måste engagera sig så mkt i ditt familjeliv.
  Hoppas nu att lilleman får vara pigg och kry resten av sommaren. Ha det gott ?? Kramis

 • Sara

  Skickar styrkekramar genom cybervärlden till dig fina My. ? Jag känner inte dig personligen, har aldrig träffat dig irl. Vad har jag då för rätt att döma dig och det du gör och skriver om här på bloggen? Har full förståelse för att du gör saker och ting som vi inte får ta del av här på bloggen och det är helt ok för mig att du gör eftersom jag antar att det är saker som de som står dig nära får ta del av. ? Skulle i och för sig aldrig döma det någon nära vän gör heller för att vi har fått ett liv var och det tycker jag att var och en har rätt att göra vad de själva vill med. Inom lagens gränser förstås ? ha nu en fantastisk kväll med din lille vapendragare. Kram Sara ?

  • My

   Tusen tack sara…. TACK! ❤️

   • Susanne

    Hej My, jag brukar aldrig kommentera en blogg eller andra inlägg på sociala medier men det som hänt nu gör mig tvärilsk! Vad du/ni gör är det ingen annans rätt att lägga sig i! Om de inte gillar ditt sätt att vara kan de väl för sjutton sluta följa dig?!?! Jag tycker det är underbart att följa dig, se hur du är en fantastisk mamma som får ihop det med de kontraster du har i ditt liv! Så en uppmaning till de som inte gillar ditt liv: SLUTA FÖLJA MY! (Finns många andra bloggare) ?

 • Pia

  Hej fina My. Jag måste ha varit naiv för jag kunde inte nånsin tro vad du och andra influencers får stå ut med! Personangrepp som i ett annat sammanhang vore åtalbart. Och attack på attack på dej. Förstår inte hur du orkar. Jag tar åt mej alldeles för mycket för att klara den tuffa värld ni lever i. Sänder dej en stor kram och styrka och kärlek till dej och din fina familj! ❤️ Pia

 • Martin

  Finaste My! Du e värdens finaste människa o sån otrolig fin mamma till Ludvig. Man blir så varm i hjärtat när man ser er på bild på bloggen ? låt inte kommentaren knäcka dig. Stor kram Martin ???

 • Charlotte

  Lilla lilla älskade my. Ta hand om dig nu. Puss!!

 • Fia

  Herregud My, jag blir mörkrädd av hur andra påpekar rätt och fel för dig!? Jag ser inget fel i att du delar med dig av ditt liv med ditt barn på en föräldraportal. Då är det läsarna som är på fel ställe.
  Kram ❤

 • Ulrika

  Att du orkar My. Jag förstår att du känner du måste. Men vi som lärt känna dig ”på riktigt” VET att du är den bästa mamman som finns. Olivia (dottern) har ju varit modell (”känd”) sen hon var 2år…. Har varit med om så mycket skitsnack men framförallt avundsjuka. Gisses att folk inte har ett eget liv. Eller dom är inte nöjda med sitt liv och behöver få utlopp för sin frustration och det går ut på dig…. snälla My fortsätt vara DU. ?????

 • Lena A

  Helt otroligt vad många kan sitta o leta fel bakom en skärm ? förstår om du behöver säga ifrån.
  Du är den bästa mamman för Ludvig ❤️ Glöm aldrig det ❤️

 • Linda

  ❤️ Du är en alldeles underbar mamma och en stark kvinna. Det är allt som behövs.

 • Carina

  Fan vad du e stark My. Gillar dig starkt. Kram

 • Carola

  Jag tycker synd om alla som fyller sitt liv genom att leta fel hos andra. Obegripligt och tragiskt.
  Förstår att du tröttnar på alla petimetrar som bara MÅSTE förmedla sina åsikter.
  Du vet bäst när det kommer till din son och ert liv, så är det bara.
  All lycka till er ?

 • Kina

  Om du står för det du skriver och visar så behöver du inte, har inte behov för att inte bemöta allt detta och svara folk, så många gånger, det gör det bara värre. Du har ett öppet kommentarsfält där folk också kan skriva vad de vill men låt det vara, låt det stanna där och gå vidare istället, har inte upplevt alla dessa bitska konversationer med bloggaren någon annanstans.

  • My

   Om jag går lättklädd på stureplan och man då tar sig friheten att tafsa och ge mig otrevliga sexuella inviter muntligt, ska jag bara acceptera det? Är det okay?
   Ska jag svara de som säger att jag inte borde få vara mamma, eller att jag är en värdelös mamma, eller en sjuk gränslös och hems mamma. Ska jag svar dessa genom att acceptera hur man better sig?
   -Nej, det kommer jag inte att göra. Jag tycker att vi som bloggar, instagrama eller vilken kanal vi nu än använder MÅSTE sätta stopp när det går för lågt. Inte för minsta lilla, men när det blir påtagligt fel.
   Tiderna förändras, sociala medier är idag en viktig del i samhället. (oavsett vad jag eller du tycker om det) Regler och ordning behövs även här. Vi är en inspiration för nästa genration och nästa.
   Barn/ungdommar gör inte som vi säger, dom gör som vi gör….
   Med vänlig hälsning, My

 • Catharina

  Bästa My!
  Bra att du läxar upp de människor som på ett fullkomligt hänsynslöst sätt ger sig rätten att döma dig. Till dom säger jag, lägg er energi på något annat, sluta att spridda elaka förtal och personangrepp. Du är bäst My, och dessutom fullkomligt normal, inte klokt vad du får stå ut med, tur du är stark och blir starkare. Fortsatt trevlig semester!☀️?

 • Flipp

  Man undrar ju lite vem i hela fridens namn som skulle leta upp ett 5 år gammalt blogginlägg här och kommentera det till Ludvig i framtiden… men så läser man kommentarerna och inser att det är säkert flera av barnen till läsarna här som skulle kunna fostras till att bete sig så urbota idiotiskt, utifrån de värderingar och åsikter som framförs.

 • Sandra

  Hej! Följt dig ett tag och tycker du verkar både vara en superhärlig person och en underbar mamma! Hopas du kan släppa alla kommentarer som dessa moralpredikande kärringar utan liv och fokusera framåt på dig och din familj ❤️ Helt sjukt vad mycket elakt ni offentliga personer ska behöva ta för att ni delar med er om vardagliga saker/incidenter/tips etc. stå på dej och krama om din Lilleman ❤️
  Kram till er

 • M

  Ursäkta My
  Men inte behöver du lägga upp vare sig kommentarer eller svar i dina blogginlägg.
  Du bara gjuter olja på vågorna och det kommer fortsätta och fortsätta.
  Läsarna kan själva se i kommentarerna vad det står.
  Jag har också haft åsikter men tycker att vi ALLA kan släppa det här nu va?
  Sätt din son / familj först nu och släpp det här.
  Ju mer det skrivs ju mer kommentarer får du av samma slag.
  Ha det gött istället

  • My

   När det är riktigt fel… som det är i detta felet. Då MÅSTE jag sätta ner foten. Det är banne mig mitt ansvar. Såhär beter man sig inte mot varandra vi nätet…. Detsamma!

 • Caroline

  Hej på dig My! Det finns sååå många tragiska människor som sitter bakom sina skärmar och låter sin bitterhet gå ut över andra människor. Sorgligt…. Bara DU vet som är bäst för din son och er lilla familj, bara DU! Hemskt att man ska behöva försvara sitt föräldrarskap och hur man agerar som mamma inför andra… Du är omtänksam & kärleksfull och man ser/läser att Ludvig alltid är prio ett för dig! Ta hand om dig och din familj ❤️

 • Ullika

  Bra jobbat My. Ha nu en skön semester det är du värd !!!

 • Malin

  Jag håller med dem som skriver inläggen.
  Du har inte en aning om hur detta kommer påverka ditt barn när han blir äldre.
  Han har inte valt att vara offentlig. Det har du valt åt honom.
  Sen ser man mer och mer, och har gjort i många månades tid. Att din son verkar inte alls vilja va med på film. Ham höjer handen, vänder sig om och verkar mest obekväm.
  Och du skrattar alltid bort det. Alltid.

  • My

   ?????? ? Så bra känner du min son…. ??‍♀️ han är en riktig linslus, han önskar att dansa, och showa framför oss och mer än gärna framför kameran ☺️ Han ber om ”mamma, ta en bild” ”mamma, kan du filma detta”
   Jag bromsar det… inte tvärt om. Lagom är ett svenskt ord. Men i detta fallet är lagom bäst….

   • Malin

    Ja skrev bara det man ser på dina inlägg på instagram. Att han inte verkar vilja. Utan mest verkar tycka att du ska lägga ner din telefon och sluta filma honom.

    • My

     Han älskar att bli filmad, på instagram ? men tack för din omtanke ❤️???

     • Malin

      Sorgligt att det inte syns om han älskar det så mycket?

     • My

      Eller så är det DIN tolkning. Om jag tex busar me honom och driver med honom (som även han gör med mig) så kan det se ut på et sätt. När jag sedan har filmat, så kastar hans ig på mig och säger ”får jag titta” ”får jag vara med igen” ”kan jag shuffle och du filmar det till din instagram” osv. Fler saker än så…. Men som sagt, jag känns min son. Inte du. Du får se små skymtar av honom. En liten snutt då och då En bild eller fem. That’s it! Resten känner varken du eller någon annan till….. Det finns inget sorgligt över det. Dessutom tvekar jag starkt på att du ser allt som jag lägger upp. Det är iof inget konstigt, du har såklart ett liv utanför min blog och instagram =) Men om du sett allt, så hade du aldrig skrivit som du gör… Då hade du sett vilken teater-apa och linslus han är =)

    • P

     Malin kan du inte bara sluta att tro att du känner L bättre än vad hans mamma gör? Och kan du inte bara sluta nedvärdera hans mamma och få det att låta som du vet bäst?

 • Maria

  Härliga My!
  Fortsätt precis som du gjort innan i din stil. Försök att inte bry dig om de elaka, avundsjuka, hemska kommentaren du får.
  Mina barn har alla badat nakna, de har suttit nakna i soffan och inte f*n har de fått men av det! De är 21, 26 & 30, fullt normala?som tur är?
  Stackars killen, skulle han låsas in i ett rum till han blir frisk igen?! Idioter säger jag bara!!
  Hoppas ni får en fin fortsättning på sommarlov & ledighet
  Tycker ni fixar ert liv galant?
  Kram från Skåne

 • Cissi j

  Man blir ju mörkrädd när man ser vad folk skriver till dig. O att man ens orkar hålla på om man nu tycker du bara gör fel.
  Gillar din blogg o fortsätt skriv precis som du gör💖
  Kram Cissi

 • Jezz

  Heja dig My! Kan fan inte förstå vad folk håller på med, men tydligt dom inte har egna liv å barn att bekymra sig om när dom måste engagera sig så mkt i ditt familjeliv.

  Hoppas nu att lilleman får vara pigg och kry resten av sommaren. Ha det gott 🏖🌸 Kramis

 • Sara

  Skickar styrkekramar genom cybervärlden till dig fina My. 😘 Jag känner inte dig personligen, har aldrig träffat dig irl. Vad har jag då för rätt att döma dig och det du gör och skriver om här på bloggen? Har full förståelse för att du gör saker och ting som vi inte får ta del av här på bloggen och det är helt ok för mig att du gör eftersom jag antar att det är saker som de som står dig nära får ta del av. 😊 Skulle i och för sig aldrig döma det någon nära vän gör heller för att vi har fått ett liv var och det tycker jag att var och en har rätt att göra vad de själva vill med. Inom lagens gränser förstås 😝 ha nu en fantastisk kväll med din lille vapendragare. Kram Sara 💕

  • My

   Tusen tack sara…. TACK! ❤️

   • Susanne

    Hej My, jag brukar aldrig kommentera en blogg eller andra inlägg på sociala medier men det som hänt nu gör mig tvärilsk! Vad du/ni gör är det ingen annans rätt att lägga sig i! Om de inte gillar ditt sätt att vara kan de väl för sjutton sluta följa dig?!?! Jag tycker det är underbart att följa dig, se hur du är en fantastisk mamma som får ihop det med de kontraster du har i ditt liv! Så en uppmaning till de som inte gillar ditt liv: SLUTA FÖLJA MY! (Finns många andra bloggare) 🤪

 • Pia

  Hej fina My. Jag måste ha varit naiv för jag kunde inte nånsin tro vad du och andra influencers får stå ut med! Personangrepp som i ett annat sammanhang vore åtalbart. Och attack på attack på dej. Förstår inte hur du orkar. Jag tar åt mej alldeles för mycket för att klara den tuffa värld ni lever i. Sänder dej en stor kram och styrka och kärlek till dej och din fina familj! ❤️ Pia

 • Martin

  Finaste My! Du e värdens finaste människa o sån otrolig fin mamma till Ludvig. Man blir så varm i hjärtat när man ser er på bild på bloggen 😊 låt inte kommentaren knäcka dig. Stor kram Martin 💕💕💕

 • Charlotte

  Lilla lilla älskade my. Ta hand om dig nu. Puss!!

 • Fia

  Herregud My, jag blir mörkrädd av hur andra påpekar rätt och fel för dig!? Jag ser inget fel i att du delar med dig av ditt liv med ditt barn på en föräldraportal. Då är det läsarna som är på fel ställe.

  Kram ❤

 • Bettan

  My, tycker du det finns något uns att ta till dig i den kritik som framkommit vad det gäller din sons integritet för som jag uppfattar de flesta kritiska kommentarerna är det just integriteten? Inte användandet av ordet snopp osv utan just gränser och gränslöshet.

  • My

   Jag instämmer inte gällande varken hans eller min egna integritet. Det är hur naturligt som helst, och ingenting av det jag sirvit, sagt eller gjort kommer skada honom eller tullar på hans integritet. Det kan jag garantera som är han mamma… Frågor på det, Bettan?

   • Bettan

    Är man offentlig, öppen och pro sociala medier får man nog räkna med att folk kommenterar och har åsikter, särskilt i ett ämne som barn och medier.
    Att reagera med taggarna utåt när man får kritik är nog den vanligaste reaktionen, särskilt när man blir kritiserad i sin föräldraroll, då kommer lejoninnan fram i en… Jag tror att många hade uppskattat om du sa, tack för att ni engagerar er i min son och hans eventuella utlämnande och jag lyssnar på det ni har att säga (kanske t o m fört ett resonemang, dialog med läsarna) men jag har gjort bedömningen att det här är helt ok för honom. När du går i rasande försvar gör nog läsarna det också, just för att frågan om barn i sociala medier, integritet versus utsatthet är ett ämen som berör. I mina ögon hade du då vunnit en hel massa respekt för det visar på en mognad, att bara gå i försvar är för mig precis tvärtom. Omoget.
    Tror du på riktigt att kommentarerna om integritet är taget ut luften, för att trycka till dig osv, inte att värna om din som på ett omtänksamt och genuint sätt?

    • Malena

     My verkar tyvärr inte kunna till sig feedback alls så jag tror att det är meningslöst att försöka föra en dialog med henne. Så många kommentarer hon nu fått med samma budskap. Hon intar offerrollen och låter kritiken passera obemärkt. Synd. Då ksn hon heller inte utvecklas.

     • Bettan

      Är nog benägen att hålla med, tyvärr, och det verkar följa samma mönster gång efter annan. Tänker att man skulle vilja utvecklas och inte vara fast i samma mönster, särskilt när man går i terapi och förmodligen får tillgång till nya verktyg och kanske ngn form av reflekterande…

 • Ulrika

  Att du orkar My. Jag förstår att du känner du måste. Men vi som lärt känna dig ”på riktigt” VET att du är den bästa mamman som finns. Olivia (dottern) har ju varit modell (”känd”) sen hon var 2år…. Har varit med om så mycket skitsnack men framförallt avundsjuka. Gisses att folk inte har ett eget liv. Eller dom är inte nöjda med sitt liv och behöver få utlopp för sin frustration och det går ut på dig…. snälla My fortsätt vara DU. 💖💖🤩💖💖

 • Lena A

  Helt otroligt vad många kan sitta o leta fel bakom en skärm 😔 förstår om du behöver säga ifrån.
  Du är den bästa mamman för Ludvig ❤️ Glöm aldrig det ❤️

 • Linda

  ❤️ Du är en alldeles underbar mamma och en stark kvinna. Det är allt som behövs.

 • Carina

  Fan vad du e stark My. Gillar dig starkt. Kram

 • Evelina

  Jag är mycket nöjd med mitt liv.
  Jag är inte en bitter person.
  Jag är lycklig.och glad dör det mesta.
  Jag tillbringar mycket lite tid framför datorn
  Jag har bara kommenterat en blogg en gång tidigare.
  Jag är alltså inte alls en sk bitter moraltant utan eget liv.
  Men när jag nu läser My’s senare inlägg och sedan hennes svar på kommentarer som lämnats från läsare vill jag tillägga följande;
  Ett barn i Ludvigs ålder kan absolut inte ha insikt om vad inegritet innebär.
  Ett barn i den åldern har långt kvar innan han/hon kan avgöra vad som är lämplig publicering och vad som kan få negativa följder för framtiden.
  Att påstå något annat är naivt och obegåvat.
  Och att skriva ’ att jag vet vad som är bäst för mitt barn’ samtidigt som man gör sitt barn till en offentlig person rimmar falskt.
  Hur fin du än är som mamma i många andra avseenden så visar detta på stor respektlöshet för barnets rättigheter till den egna integriteten. Och det är du som förälder som han ansvaret för att värna om ditt barns integritet..
  Jag är helt oförstående till alla hjärtan och hejarop.