7F3EA488-FF31-48FE-AB49-98FDB69EE7FD

Godmorgon!

-Först, TACK för dina krya-på-dig hälsningar! Dom värmer verkligen! 

Vad det gäller senaste dagarnas drama här inne gällande mitt förr-förra inlägg där jag delar med mig av våran situation så kan jag bara sammanställa det med ett bra ord, TRAMS!!!!!

Det är upp till var och en mamma/pappa att själv besluta kring sin egna familj. Jag precis som du känner mitt egna barn bäst. Det behöver man inte vara en Einstein för att räkna ut. Vissa är känsligare än andra. Vissa är introverta, andra extroverta. Vissa tycker snoppar och snippor är skämmigt,  Jag anser att snippor och snoppar som jag valt att uttrycka mig i ord är det mest naturliga som finns.

Jag har ingenting att be om ursäkt för eller skämmas över. De inlägg som jag publicerar här inne, är publicerande med eftertanke. Inlägget jag skrev är inte ett problem för mig eller Lilleman. Oavsett om du eller ditt barn delar en annan åsikt! Alla är vi olika, vi är extroverta och utåtriktade, vi utgår ifrån våra känslor och våran familj.  -Respektera gärna det! Punkt! 

Nu bjuder jag på en rödmosig, svettig bild på mig själv! Trött efter senaste dagarnas sjukhusbesök och dåliga nattsömn så är det ändå en god morgon…. Lilleman har fått sova hela natten, -ÄNTLIGEN!

De senaste två nätterna så har vi varit uppe ca 1 gång/timmen. Hela familjen, inkl katterna… 

Men inatt var det en riktigt bra natt, så Ludvig har sovit i nästan 9 timmar och det behöves verkligen! Medan båda mina killar sov så passade jag på att ta en PW innan killarna vaknade. Så skönt. Det är verkligen balsam för själen. Jag var lite segstartad i början. Men behövde komma ut och få luft och få röra lite p´å mig…  -Alltså på riktigt, jag har nog aldrig varit såhär blek mitt i sommaren?! 

I alla år har jag varit bortskämd med att jobba utomhus mer eller mindre året runt. Så är det ju inte längre… Så nu skulle jag vilja  beställa lite sol, och så ska jag knapra betakaroten under tiden =)

Min form. ja, nu svarar kroppen på det jag gör. ÄNTLIGEN! Jag är inte vid min målvikt eller där jag brukar ligga. Men jag är en bra bit påväg.  I ca 1.5  års tid har den protesterat. Inte svarat på träning eller kost. Jag tränar inte överdrivet mycket nu, utan håller mi till någon form av daglig aktivitet och ca 2-3 styrepass /veckan. Men med egen kroppsvik eller väldigt lätta vikter. Jag är livrädd att kroppen ska låsa sig igen, så jag utsätter den för minimal stress. Inga dieter, lagom träning och sakta men säkert går jag ner mot min normalvikt igen. Det enda hjälpmedel jag har är Bobbys Slim tabletter som jag äter dagligen sedan ett tag…  

CE7F85F1-B523-40D8-A8CD-2D60B4E5A5DA

 

 

Titta hur vacker omgivningen är där vi bor. En av mina favvo-bryggor.

Om man bortser från att vi har motorvägen precis utanför våran lägenhet,  Så är det underbart! Den har jag iof, vant mig vid.

Går man ut får våran dörr, in i tunnel under motorvägen och går i ca 2-3 minuter så kommer man ner hit. Vacker natur,bryggr, lekplatser, lite skog och en mysig strand. Barnvänligt, djurvänligt och perfekt för löpning/träning/PW. Vi kommer att börja leta efter annan lägenhet eller radhus framöver. Jag kan nog tänka mig att bo just här i Hägernäs. Men ner mot vattnet, så man kommer bort ifrån just motorvägen….  Dörr till dörr hemifrån oss till Lifestyle kontoret tar det exat 15 min, OM det inte är köer. Men det får man planera in. Så att man kör innan eller efter rusningstrafik! 

71990DD4-ABB8-48EE-A338-03E030611570

Idag gjorde Jonas frukost till oss. VI åt ute på våran lilla mini-balkong. Tog dock inga bilder på det (konstigt nog) fotar u typ allt.

 Jonas skulle åka iväg på gigg, han spelar ikväll i Varberg (tror jag… ) och vidare på festival i Finland imorgon.

Såhär såg vårt tillfälliga bord ut. TROR du att jag varit trött på detta? Vårt byggarbets-bord sedan renoveringen har varit vårt tillfälliga matbord! 

B355F26A-262E-47E1-9DA8-2FEDAB8C9D88

Men igår kom vårat nya bord! SOM vi längtat! Vi hade beställt hemleverans OCH montering, där dom även tar med sig allt skräp som följer med alla kartonger. Det är värt varenda krona! Ska sladdrig mer göra på annat sätt! 

Nu ska vi tömma en garderob, montera ner och slänga ut den. Sedan behöver vi organisera om och få bort sista kartongerna… Stolarna ska inte heller stå sådär, och det ska va färska fin-fina blommor på bordet!

Men snart så, snart har vi en mysig matplats och röran är bort!  Ville bara ge dig en glimt av nya bordet, -Vad tycker du? 

A56C5625-910E-40DA-9072-01E2327C3B83

Nu ska Ludvig och jag promenera ner till stranden utanför oss. han ska få ta ett dopp! Efter samråd med läkaren. Njurstens attackerna verkar vara över. Svullnaden efter mygg/fästingbett strular dock fortfarande. Men nu är han pigg och vill göra saker. Så detta får bli en mjukstart….. Vi hörs sen!

Stor kram

/ My Martens 

 

 

 

Posted in: Vardag
Kommentarer (66)
 • GC

  Skönt att Lilleman är på bättringsvägen. Undra om ett myggbett har blivit mer omdiskuterat i bloggvärden nån gång. Jättesnyggt bord och snygga bekväma stolar ni köpt. Helt i min smak. Kram ?

 • eva

  Det bordet var fint. Lite fina blommor och några fina ljus så är det klart ! Du köpte ju så fina saker av Anneli. Det är bara att placera ut.
  Kram till er.

 • tant H

  Du hittade just rätt ord ”trams”! Verkade nästan som en hagelskur drabbade Bloggen.
  Hoppas nu det är över (för denna gång!)
  Önskar er fina dagar och mycket roligt tillsammans nu när du omger Dig med två toppenkillar!

 • tant H

  Bordet – superfint!
  Blir mycket fina stunder där kan jag förstå!

 • Sanna

  Hej My! Håller delvis med dig,det jag kan tycka iså fall är mer märkligt är hur Lilleman vill vara naken? Jag förstår såklart om man låter en 2-3 åring vara nakenfis,men är inte Ludwig typ 7?Mina tjejer är 7 och 9 och de skulle aldrig tänka sig att vara nakenfis bland kompisar och andra vuxna? Är mest nyfiken på hur du tänker där? Sen de andra nötterna som kommenterar om det andra kan ju rannsaka sig själva! Kram

  • My

   Det varierar…. i detta fallet så hade ingen badkläder, då blev det så ☺️ Poolen var igångsatt, det var varmt och alla slängde av sig kläderna och hoppare i ☺️

 • Madelene

  Blir lika förundrad varje gång jag läser en dels kommentarer. Hur orkar en del lägga energi på andras val och beslut. Alla kan tycka vad de vill men varför måste de ifrågasätta saker och ting bara för de motsätter deras eget tycke. Jag inspireras av din styrka!! Hoppas ni får fina dagar och inga sjukhusbesök! Superfint bord och stolar, vart är de inköpta?! Nu ska jag fortsätta min packning, imorgon blir det till stugan på Öland men först ett stopp på arontorps… ett måste ? Njut av sommaren!! ☀️???

  • My

   Tack snäll Madelena ☺️❤️ Ja, visst blor man förvånad ibland ?
   Härligt med öland! Arontorp är ett måste! ☺️ Möblerna kommer ifrån Mio ☺️ Kram

 • Sara

  Blir jättebra med bordet. ? Skönt att det verkar gå åt rätt håll. Ha så skönt i plurret. ? Kram Sara ?

 • GC

  Skönt att Lilleman är på bättringsvägen. Undra om ett myggbett har blivit mer omdiskuterat i bloggvärden nån gång. Jättesnyggt bord och snygga bekväma stolar ni köpt. Helt i min smak. Kram 🙂

 • eva

  Det bordet var fint. Lite fina blommor och några fina ljus så är det klart ! Du köpte ju så fina saker av Anneli. Det är bara att placera ut.
  Kram till er.

 • tant H

  Du hittade just rätt ord ”trams”! Verkade nästan som en hagelskur drabbade Bloggen.

  Hoppas nu det är över (för denna gång!)

  Önskar er fina dagar och mycket roligt tillsammans nu när du omger Dig med två toppenkillar!

 • tant H

  Bordet – superfint!
  Blir mycket fina stunder där kan jag förstå!

 • Helene

  Håller med, bor också i området så fint och älskar närheten till vattnet.

 • Sanna

  Hej My! Håller delvis med dig,det jag kan tycka iså fall är mer märkligt är hur Lilleman vill vara naken? Jag förstår såklart om man låter en 2-3 åring vara nakenfis,men är inte Ludwig typ 7🙈Mina tjejer är 7 och 9 och de skulle aldrig tänka sig att vara nakenfis bland kompisar och andra vuxna? Är mest nyfiken på hur du tänker där? Sen de andra nötterna som kommenterar om det andra kan ju rannsaka sig själva! Kram

  • My

   Det varierar…. i detta fallet så hade ingen badkläder, då blev det så ☺️ Poolen var igångsatt, det var varmt och alla slängde av sig kläderna och hoppare i ☺️

 • Madelene

  Blir lika förundrad varje gång jag läser en dels kommentarer. Hur orkar en del lägga energi på andras val och beslut. Alla kan tycka vad de vill men varför måste de ifrågasätta saker och ting bara för de motsätter deras eget tycke. Jag inspireras av din styrka!! Hoppas ni får fina dagar och inga sjukhusbesök! Superfint bord och stolar, vart är de inköpta?! Nu ska jag fortsätta min packning, imorgon blir det till stugan på Öland men först ett stopp på arontorps… ett måste 🙂 Njut av sommaren!! ☀️💦🍦🍒

  • My

   Tack snäll Madelena ☺️❤️ Ja, visst blor man förvånad ibland 🙈

   Härligt med öland! Arontorp är ett måste! ☺️ Möblerna kommer ifrån Mio ☺️ Kram

 • Sara

  Blir jättebra med bordet. 😊 Skönt att det verkar gå åt rätt håll. Ha så skönt i plurret. 😘 Kram Sara 💕

 • Helene

  Håller med, bor också i området så fint och älskar närheten till vattnet.

 • Lilly Sundberg

  Mycket av det du skriver, och flera av de bilder du lägger ut på din blogg, förmedlar inte att det är en mogen, klok och ansvarsfull person som står som avsändare.
  Att påstå att ett litet barn klarar av att bedöma att det är helt ok att du visar upp honom på det sätt du gör, är alldeles tillräckligt för att förstå att du saknar insikt om mycket.
  Vet du något om ett barns mentala utveckling eller om hur hjärnan förändras under barnaåren fram till vuxen ålder? Har du faktakunskap om hur barn mognar? Vet du vid vilken ålder en ung person kan analysera och förstå hur upplevelser och händelser i ung ålder påverkar dem senare i livet? Eller hur beteendet hos människor i deras nära omgivning kan få ödesdigra konsekvenser för dem i framtiden?
  My, det kan du inte göra, det förstår jag till fullo.
  Och detta trots vad du själv varit med om, eller kanske snarare på grund av det du själv varit med om.
  Du skriver även om integritet på ett sätt som gör att jag inser att du inte heller vet vad det innebär. Du kan inte besluta om var Ludvigs integritetsgräns går.Det är din egen gränslöshet som gör att du tror att du kan det. Du kör över honom helt enkelt, men inser inte det själv.
  Tyvärr så är det nog så att du kommer att falla hårt många gånger till om du inte får tillgång till verklig professionell hjälp.
  För trots det du skriver om dina läkar- och psykologkontakter så visar du tecken på att bli mer och mer omdömeslös i din blogg och även mer och mer integritetslös.
  Din ”familjesituation” kan inte sägas vila på stabil grund, det kan vilken vettig person som helst förstå. Du skriver;
  ”Jag tittar på dom. Inser att vi verkligen är en familj. Lilleman sitter naken och ”luftar” och är helt bekväm brevid Jonas”
  När Ludvig är i 13-14 årsåldern och Jonas kanske är ett minne blott i hans liv, tror du då att Ludvig kommer att uppskatta hur du hängt ut honom i en period av hans liv då han inte förstod vilka konsekvenser detta skulle få senare i livet?
  Om du vill må bättre, om du vill skapa ett bra liv för dig och de dina så bör du inte värja dig mer för många av de kloka synpunkter du får ta del av här inne.
  Det ska inte handla om illasinnade påhopp, de människor som ägnar sig åt sådant är inte värda en enda sekunds energi.
  Men det här är allvar.

  • My

   Din långa kommentar skrämmer mig. Du sitter som en främling till mig och min familj. Du analyserar och grubblar. Du bestämmer dig för att delge mig din åsikt, vilket du självklart får göra. MEN, det du skriver är mycket obehagligt. Du skriver med en, översittare-attityd, där du blankt utgår ifrån att alla barn är och regerar precis lika. Som jag skrivit och förmedlat om och om igen i mitt kommentarsfält, Det är individuellt .
   Jag hoppas och antar att du känner dina egna barn, bäst. Samma sak gör jag. jag känner min son, inte du.
   Du stannar inte där, du skriver till mig som om du känner mig. Du skriver på ett extremt hotfullt sätt att jag kommer falla hårt, många gånger om… Ifall jag inte får professionell hjälp på riktigt.
   Med andra ord så minimerar du, det jag öppet berättat att jag får. Jag får professionell vård hos Sveriges främsta psykiatri. Pga av min utmattningsdepression, samt kbt för att ge mig verktyg som kan ta mig framåt. Jag är en person som valt att öppet dela med mig av just det. Därför får jag räkna med en del människor, som du som mer än gärna vill sätta på plats eller trycka ner.
   MEN, jag bad om hjälp för att jag vill få må riktigt bra. För att jag förtjänar att vara lycklig och gör allt och lite till för att resa mig upp. Bara det är att komma en bra bit påvägen… och inte heller någonting jag skämmas över. jag tycket att det är viktigt att belysa psykisk ohälsa, då det är ett vände problem i sverige. Inte bara bland vuxna, utan framförallt hos våra barn. Det är helt okay att inte må så bra ibland……
   Att du sedan fortsätta och gå in på min familjerelation gällande Jonas, och poängtera att han kanske inte ens är där när Ludvig är 13-14.
   Det är ju bara så dumt att jag inte kan hålla mig för skratt. Självklart vet jag inte OM jonas är där när Ludvig blir 13-14 år. Tyvärr finns det ju inga garantier för någonting i livet.
   Jag vet ju inte ens om jag själv är där när Ludvig når den åldern… Men jag vet att jag ska göra mitt bästa, för att vara där för honom, nu och i minst 60 år till om jag får bestämma!
   För om vi ska vara helt ärliga så kan man ju varken ta någon eller något för givet. Livet kan ta en fasansfull vändning från en dag till en annan. Ludvigs egen pappa hade jag levt med i sex år när Ludvig föddes, redan efter ett par veckor så var han borta. inte död, men borta. Vi har ändå hittat en fin relation med fokus på Ludvig idag.
   Jag har själv förlorat närstående på min mammas sida. Dödsfall bland både äldre och yngre. Min egen storasyster förlorade sin fullt friska 31 åriga man, när hon var ca 25 år, med två gemensamma barn. Han var borta från en dag till en annan. För att inte tala om en vän, som förlorade sitt barn lika plötsligt. -Fruktansvärt! Ingenting av detta önskar jag min värsta fiende…. Men, dessa händelser som blivit erfarenheter,gör att jag stannar upp, reflekterar och påminner mig om hur bra jag faktiskt har det. Att jag ännu mer i vardagen visar de nära och kära hur mycket jag älskar dom. Att jag lättare väljer bort skit, och negativa människor, just för att livet är för kort, för att slösa bort på strunt.
   Jag lever här och nu, utan att ta någon eller något för givet.
   MEN, samtidigt så planerar jag såklart en framtid, jag drömmer och jobbar hårt för att nå våra både del och långsiktiga mål. Min, Jonas har friat, och jag har tackat Ja till att gifta mig med honom. Av hela mitt hjärta.
   Att jag beskrev i bloggen hur jag sitter i soffan och reflekterar över hur fin våran lilla familj har blivit. Ett jag beundrar och är gal dock lycklig över Jonas och Lillemans relation som man absolut inte heller kan ta för givet. Det tycker inte jag är något fel. jag skulle säga att det är mänskligt och levande i allra högsta grad.
   Du skriver även ”Om du vill må bättre, om du vill skapa ett bra liv för dig och de dina så bör du inte värja dig mer för många av de kloka synpunkter du får ta del av här inne”
   -Vad menar du? -Är du helt ifrån vettet?
   Här inne sitter periodvis mellan 60-80 tusen människor. Människor som kikar in lite då och då. Människor som jag inte känner, och som absolut inte känner mig… Vissa vill mig väl, vissa hatar mig.
   Tycker du då på fullaste allvar att jag ska lägga mitt liv i dessa människors kommentarer som spretar både högt och lågt?
   Jag får majoriteten kärlek, omtanke och har en god relation till de läsare som följer mig, och får ta del av det jag väljer att visa upp här inne. Men jag får också avundsjuka, hat, hot, förtal och en del så sjuka saker att du skulle knappt skulle tro det du såg om du fick läsa dessa…. Så nä, jag fortsätter att sätta min familj i första läget, och handlar utefter vårt bästa där jag känns mig hel trygg i min roll som Mamma……
   Det finns ingen handbok eller manual för hur man ska vara en förälder. Men jag kan iallafall säga dig en sak jag gör det bästa jag kan. Jag sätter honom först i alla lägen och älskar honom villkorslöst. Det är en balansgång mellan vara vara för snäll, eller för hård.Jag skulle kunna skämma bort honom om jag inte la band på mig. Samma sak åt andra hållet, jag vill låta honom utvecklas…. jag vill förbereda honom inför livet, ge honom en trygg och stabil grund att stå på. med sunda värderingar, och en självkänsla att luta sig mot.
   Jag har tex stoppat honom från att skapa sin egen youtube kanal, vilket valt ett extremt uttjatat ämne i våran familj. Kommer inte på fråga har jag sagt. Detta kommer jag inte ge vika på, förrän han är gammal nog att själv veta vad han ger sig in på. han har ännu inte fått sin mobil, fastän han tjatar regelbundet om detta. Detta är två exempel av många. Det är också fullt naturligt…
   Det sista jag kan lova dig och övriga moral-kärrringar som tycker sig veta mer om mig själv, och min son än vad vi själva vet….. Det är just det, att det jag väljer att visar upp av Lilleman och våran familj här på bloggen kommer inte att ge honom några men för livet eller skada honom på något vis!
   Hoppas att du fick svar på dina frågor! / My Martens

   • Lilly Sundberg

    My, jag liksom de flesta härinne ’känner’ dig enbart som bloggare.
    Du förmedlar dig via ett digitalt forum.
    Det är så självklart så jag trodde inte det behövde uttryckas.
    Genom.din blogg når du många och många når dig. Du blir till allmän beskådan och till allas tyckande och tänkande. Det bjuder du in till som bloggare.
    Du kan inte styra de åsikter du väcker hos allmänheten
    Vill du inte ha det så, så kan du inte fortsätta, då måste du sluta blogga.
    Ditt långa hetsiga svar som innebär samma slags försvarstal som många tidigare fått säger det mesta om hur dåligt grepp du fortfarande har om livet.Trots den utomordentliga hjälp du säger att du får.
    Ingen av de viktiga relevanta frågeställningar jag framförde berördes av dig i ditt svar.
    Bara en massa upprepningar av allt det du ofta skriver om.
    Och My, jag behöver inga svar.
    Och vill inte ha.
    Det var frågeställningar menade för dig själv att begrunda.
    Om du vill
    Om du kan
    Om.du förstår
    Annars- struntar du i det
    Och det förstår jag att du kommer att göra
    Slutligen, att vi alla är individer med unika personliga egenskaper är en sak för sig.
    Men blanda inte ihop det med barns naturliga biologiska och psykologiska utvecklingsstadier.
    Det var det jag skrev om och inget annat.
    Här sätter jag punkt.
    Min slutkommentar till dig.

    • Bytt nick

     Lilly! Jag är inte den som sitter och försvarar folk bara för att. Jag svara för det jag själv tycker. Jag tänker att du har en förfärlig ton. Överlägsen nästintill grandios. Mys svar var definitivt inte hetsigt.
     Jag delar inte Mys tyck och tänkande i allt. Ofta inte faktiskt. Jag skulle aldrig lägga ut bilder på mina barn på internet alls. Har det inte ens så det går.
     Har du ens övervägt att det finns fler rätt och riktigt än ett? Har du övervägt att det kan finnas fler rätt och riktigt än ditt rätt och riktigt? Det är en fråga det här.
     Jag är riktigt oroad över framtiden hur det ska sluta det här. Jag skulle aldrig påstå att mitt rätta är det enda rätta.

 • Lars Karlsson.

  Gillar ditt svar till bror duktig.
  Vilket härligt bord och stolarna också.
  Bra att Ludvig är mycket bättre.
  Ha det nu gott i värmen.
  Kram L

 • Eva

  Håller med föregående ”talare”. Jag är både mormor o farmor och INGEN av de skulle vid 7 års ålder tycka det är normalt att bada nakna. Du o Jonas kan göra vad helst ni behagar, men blanda inte in Ludwig.
  Nu kommer du säkert inte låta denna kommentaren gå igenom? För det där ”trycker jag på IP-numret lyser det bara rött”. Jag brukar inte skriva negativa kommentarer, men nu gäller det inte dig utan din son.

  • My

   ??? Varför skulle den inte komma igenom? Det är ett öppet kommentarsfält.
   Härligt att höra att du är mormor, och farmor =) Låter ju underbart! Det hoppas jag också få bli en dag =)
   Men du, om det är ett gäng barn som befinner sig hemma, efter en roadtripp (som vi precis hade gjort) Poolen står öppen och redo, vi har 1-2 timmar att busa på…. Barnen väljer att hoppa i nakna i poolen då det inte fanns badkläder tillgängligt precis just då. Solen gassar, det är ca 28 rader i skuggan. Är det hela världen då? Ska du då i egenskap av farmorm/mormor behöva logga in, skrolla dig igenom kommentarerna och ” -Ve och fasa upptäcka att My Martens son har badat naken, en gång mitt i sommarvärmen, hemma i en privat-pool” ?
   Förlåt, men jag kan inte låta bli att skratta högt! hahahaha! Ja, det är iallafall tur att du inte har större problem änsåhär att dela med. Ha en fin kväll nu!?? Med vänlig hälsning, My Martens

 • Annika

  Sååå skönt för er alla tre att ni fått sova, speciellt för Ludvig givetvis? Såg på Instastory ( kan vara felstavat ) hur roligt och duktig han är i vattnet. En mycket glad kille? Bordet och stolarna är jättesnygga..?? Har INTE läst dem lååååånga kommentarerna …. Tänkte att det blir min kvällsläsning ha ha ? ….Ni får ha en mysig kväll du och Lilleman DÅ Jonas är och giggar…..
  Jädrans vad JAG kände mig ungdomlig när jag skrev ( giggar hehe ) ?
  KramPåErFrånEnFemtioSjuÅrigTant??

  • Lars Karlsson.

   Jag måste le år dig tant Annika.
   Du är ju nästan lammkött för mig.
   Är lite roligt faktiskt.
   Hmhm jag som följer My fyller 60 nästa vecka och min yngsta dotter är i Mys ålder. Mina andra barn är äldre
   Men jag gillar din kommentar.
   Ha de härligt du också.
   Kram L

   • Annika

    God morgon Lars.
    Det är bara till att le… ? Blir ju faktiskt 58 i oktober SÅ lammkött är väl till att ta i…Ha ha ?
    Rolig kommentar, Lars! Satt här och skratta högt.
    Har oxå en dotter som är 34 = äldre än My + en son på 23….
    Önskar dig en fin Fredag!
    KramFrånEttSegtGammaltLammkött ?

 • Lilly Sundberg

  Mycket av det du skriver, och flera av de bilder du lägger ut på din blogg, förmedlar inte att det är en mogen, klok och ansvarsfull person som står som avsändare.
  Att påstå att ett litet barn klarar av att bedöma att det är helt ok att du visar upp honom på det sätt du gör, är alldeles tillräckligt för att förstå att du saknar insikt om mycket.
  Vet du något om ett barns mentala utveckling eller om hur hjärnan förändras under barnaåren fram till vuxen ålder? Har du faktakunskap om hur barn mognar? Vet du vid vilken ålder en ung person kan analysera och förstå hur upplevelser och händelser i ung ålder påverkar dem senare i livet? Eller hur beteendet hos människor i deras nära omgivning kan få ödesdigra konsekvenser för dem i framtiden?

  My, det kan du inte göra, det förstår jag till fullo.
  Och detta trots vad du själv varit med om, eller kanske snarare på grund av det du själv varit med om.
  Du skriver även om integritet på ett sätt som gör att jag inser att du inte heller vet vad det innebär. Du kan inte besluta om var Ludvigs integritetsgräns går.Det är din egen gränslöshet som gör att du tror att du kan det. Du kör över honom helt enkelt, men inser inte det själv.

  Tyvärr så är det nog så att du kommer att falla hårt många gånger till om du inte får tillgång till verklig professionell hjälp.
  För trots det du skriver om dina läkar- och psykologkontakter så visar du tecken på att bli mer och mer omdömeslös i din blogg och även mer och mer integritetslös.

  Din ”familjesituation” kan inte sägas vila på stabil grund, det kan vilken vettig person som helst förstå. Du skriver;
  ”Jag tittar på dom. Inser att vi verkligen är en familj. Lilleman sitter naken och ”luftar” och är helt bekväm brevid Jonas”

  När Ludvig är i 13-14 årsåldern och Jonas kanske är ett minne blott i hans liv, tror du då att Ludvig kommer att uppskatta hur du hängt ut honom i en period av hans liv då han inte förstod vilka konsekvenser detta skulle få senare i livet?

  Om du vill må bättre, om du vill skapa ett bra liv för dig och de dina så bör du inte värja dig mer för många av de kloka synpunkter du får ta del av här inne.
  Det ska inte handla om illasinnade påhopp, de människor som ägnar sig åt sådant är inte värda en enda sekunds energi.
  Men det här är allvar.

  • My

   Din långa kommentar skrämmer mig. Du sitter som en främling till mig och min familj. Du analyserar och grubblar. Du bestämmer dig för att delge mig din åsikt, vilket du självklart får göra. MEN, det du skriver är mycket obehagligt. Du skriver med en, översittare-attityd, där du blankt utgår ifrån att alla barn är och regerar precis lika. Som jag skrivit och förmedlat om och om igen i mitt kommentarsfält, Det är individuellt .
   Jag hoppas och antar att du känner dina egna barn, bäst. Samma sak gör jag. jag känner min son, inte du.

   Du stannar inte där, du skriver till mig som om du känner mig. Du skriver på ett extremt hotfullt sätt att jag kommer falla hårt, många gånger om… Ifall jag inte får professionell hjälp på riktigt.

   Med andra ord så minimerar du, det jag öppet berättat att jag får. Jag får professionell vård hos Sveriges främsta psykiatri. Pga av min utmattningsdepression, samt kbt för att ge mig verktyg som kan ta mig framåt. Jag är en person som valt att öppet dela med mig av just det. Därför får jag räkna med en del människor, som du som mer än gärna vill sätta på plats eller trycka ner.

   MEN, jag bad om hjälp för att jag vill få må riktigt bra. För att jag förtjänar att vara lycklig och gör allt och lite till för att resa mig upp. Bara det är att komma en bra bit påvägen… och inte heller någonting jag skämmas över. jag tycket att det är viktigt att belysa psykisk ohälsa, då det är ett vände problem i sverige. Inte bara bland vuxna, utan framförallt hos våra barn. Det är helt okay att inte må så bra ibland……

   Att du sedan fortsätta och gå in på min familjerelation gällande Jonas, och poängtera att han kanske inte ens är där när Ludvig är 13-14.
   Det är ju bara så dumt att jag inte kan hålla mig för skratt. Självklart vet jag inte OM jonas är där när Ludvig blir 13-14 år. Tyvärr finns det ju inga garantier för någonting i livet.

   Jag vet ju inte ens om jag själv är där när Ludvig når den åldern… Men jag vet att jag ska göra mitt bästa, för att vara där för honom, nu och i minst 60 år till om jag får bestämma!
   För om vi ska vara helt ärliga så kan man ju varken ta någon eller något för givet. Livet kan ta en fasansfull vändning från en dag till en annan. Ludvigs egen pappa hade jag levt med i sex år när Ludvig föddes, redan efter ett par veckor så var han borta. inte död, men borta. Vi har ändå hittat en fin relation med fokus på Ludvig idag.

   Jag har själv förlorat närstående på min mammas sida. Dödsfall bland både äldre och yngre. Min egen storasyster förlorade sin fullt friska 31 åriga man, när hon var ca 25 år, med två gemensamma barn. Han var borta från en dag till en annan. För att inte tala om en vän, som förlorade sitt barn lika plötsligt. -Fruktansvärt! Ingenting av detta önskar jag min värsta fiende…. Men, dessa händelser som blivit erfarenheter,gör att jag stannar upp, reflekterar och påminner mig om hur bra jag faktiskt har det. Att jag ännu mer i vardagen visar de nära och kära hur mycket jag älskar dom. Att jag lättare väljer bort skit, och negativa människor, just för att livet är för kort, för att slösa bort på strunt.

   Jag lever här och nu, utan att ta någon eller något för givet.
   MEN, samtidigt så planerar jag såklart en framtid, jag drömmer och jobbar hårt för att nå våra både del och långsiktiga mål. Min, Jonas har friat, och jag har tackat Ja till att gifta mig med honom. Av hela mitt hjärta.

   Att jag beskrev i bloggen hur jag sitter i soffan och reflekterar över hur fin våran lilla familj har blivit. Ett jag beundrar och är gal dock lycklig över Jonas och Lillemans relation som man absolut inte heller kan ta för givet. Det tycker inte jag är något fel. jag skulle säga att det är mänskligt och levande i allra högsta grad.

   Du skriver även ”Om du vill må bättre, om du vill skapa ett bra liv för dig och de dina så bör du inte värja dig mer för många av de kloka synpunkter du får ta del av här inne”

   -Vad menar du? -Är du helt ifrån vettet?
   Här inne sitter periodvis mellan 60-80 tusen människor. Människor som kikar in lite då och då. Människor som jag inte känner, och som absolut inte känner mig… Vissa vill mig väl, vissa hatar mig.
   Tycker du då på fullaste allvar att jag ska lägga mitt liv i dessa människors kommentarer som spretar både högt och lågt?
   Jag får majoriteten kärlek, omtanke och har en god relation till de läsare som följer mig, och får ta del av det jag väljer att visa upp här inne. Men jag får också avundsjuka, hat, hot, förtal och en del så sjuka saker att du skulle knappt skulle tro det du såg om du fick läsa dessa…. Så nä, jag fortsätter att sätta min familj i första läget, och handlar utefter vårt bästa där jag känns mig hel trygg i min roll som Mamma……

   Det finns ingen handbok eller manual för hur man ska vara en förälder. Men jag kan iallafall säga dig en sak jag gör det bästa jag kan. Jag sätter honom först i alla lägen och älskar honom villkorslöst. Det är en balansgång mellan vara vara för snäll, eller för hård.Jag skulle kunna skämma bort honom om jag inte la band på mig. Samma sak åt andra hållet, jag vill låta honom utvecklas…. jag vill förbereda honom inför livet, ge honom en trygg och stabil grund att stå på. med sunda värderingar, och en självkänsla att luta sig mot.

   Jag har tex stoppat honom från att skapa sin egen youtube kanal, vilket valt ett extremt uttjatat ämne i våran familj. Kommer inte på fråga har jag sagt. Detta kommer jag inte ge vika på, förrän han är gammal nog att själv veta vad han ger sig in på. han har ännu inte fått sin mobil, fastän han tjatar regelbundet om detta. Detta är två exempel av många. Det är också fullt naturligt…

   Det sista jag kan lova dig och övriga moral-kärrringar som tycker sig veta mer om mig själv, och min son än vad vi själva vet….. Det är just det, att det jag väljer att visar upp av Lilleman och våran familj här på bloggen kommer inte att ge honom några men för livet eller skada honom på något vis!

   Hoppas att du fick svar på dina frågor! / My Martens

   • Lilly Sundberg

    My, jag liksom de flesta härinne ’känner’ dig enbart som bloggare.
    Du förmedlar dig via ett digitalt forum.
    Det är så självklart så jag trodde inte det behövde uttryckas.
    Genom.din blogg når du många och många når dig. Du blir till allmän beskådan och till allas tyckande och tänkande. Det bjuder du in till som bloggare.
    Du kan inte styra de åsikter du väcker hos allmänheten
    Vill du inte ha det så, så kan du inte fortsätta, då måste du sluta blogga.

    Ditt långa hetsiga svar som innebär samma slags försvarstal som många tidigare fått säger det mesta om hur dåligt grepp du fortfarande har om livet.Trots den utomordentliga hjälp du säger att du får.

    Ingen av de viktiga relevanta frågeställningar jag framförde berördes av dig i ditt svar.
    Bara en massa upprepningar av allt det du ofta skriver om.

    Och My, jag behöver inga svar.
    Och vill inte ha.
    Det var frågeställningar menade för dig själv att begrunda.
    Om du vill
    Om du kan
    Om.du förstår
    Annars- struntar du i det
    Och det förstår jag att du kommer att göra
    Slutligen, att vi alla är individer med unika personliga egenskaper är en sak för sig.
    Men blanda inte ihop det med barns naturliga biologiska och psykologiska utvecklingsstadier.
    Det var det jag skrev om och inget annat.
    Här sätter jag punkt.
    Min slutkommentar till dig.

    • Bytt nick

     Lilly! Jag är inte den som sitter och försvarar folk bara för att. Jag svara för det jag själv tycker. Jag tänker att du har en förfärlig ton. Överlägsen nästintill grandios. Mys svar var definitivt inte hetsigt.

     Jag delar inte Mys tyck och tänkande i allt. Ofta inte faktiskt. Jag skulle aldrig lägga ut bilder på mina barn på internet alls. Har det inte ens så det går.

     Har du ens övervägt att det finns fler rätt och riktigt än ett? Har du övervägt att det kan finnas fler rätt och riktigt än ditt rätt och riktigt? Det är en fråga det här.

     Jag är riktigt oroad över framtiden hur det ska sluta det här. Jag skulle aldrig påstå att mitt rätta är det enda rätta.

 • Malin

  22 kommentarer utan att någon nämner din form!!!!!
  Kanonform ju!
  Har du gjort 2 bukplastik och ett bröstlyft?
  Jag tycker att du ser väldigt fit och fin ut i kroppen!

  • My

   En bukplastik där jag sydde ihop magmusklerna efter diastas, 2015 =) Fick operationen beviljad av landstinget, men valde att bekosta den själv hjos Dr Tuve på Reformkliniken =) I hästas gjorde jag en ärr korrigering, där vi snyggade till ärret. Alltså inte in bland musklerna igen ( Tack och lov)
   Brösten… nej inget lyft. men funderar på att lyfta och minska dessa i höst, komiskt nog nu när du frågar =) Tack för komplimang! ❤️

 • Lars Karlsson.

  Gillar ditt svar till bror duktig.

  Vilket härligt bord och stolarna också.
  Bra att Ludvig är mycket bättre.
  Ha det nu gott i värmen.
  Kram L

 • Eva

  Håller med föregående ”talare”. Jag är både mormor o farmor och INGEN av de skulle vid 7 års ålder tycka det är normalt att bada nakna. Du o Jonas kan göra vad helst ni behagar, men blanda inte in Ludwig.
  Nu kommer du säkert inte låta denna kommentaren gå igenom? För det där ”trycker jag på IP-numret lyser det bara rött”. Jag brukar inte skriva negativa kommentarer, men nu gäller det inte dig utan din son.

  • My

   ??? Varför skulle den inte komma igenom? Det är ett öppet kommentarsfält.
   Härligt att höra att du är mormor, och farmor =) Låter ju underbart! Det hoppas jag också få bli en dag =)

   Men du, om det är ett gäng barn som befinner sig hemma, efter en roadtripp (som vi precis hade gjort) Poolen står öppen och redo, vi har 1-2 timmar att busa på…. Barnen väljer att hoppa i nakna i poolen då det inte fanns badkläder tillgängligt precis just då. Solen gassar, det är ca 28 rader i skuggan. Är det hela världen då? Ska du då i egenskap av farmorm/mormor behöva logga in, skrolla dig igenom kommentarerna och ” -Ve och fasa upptäcka att My Martens son har badat naken, en gång mitt i sommarvärmen, hemma i en privat-pool” 😅
   Förlåt, men jag kan inte låta bli att skratta högt! hahahaha! Ja, det är iallafall tur att du inte har större problem änsåhär att dela med. Ha en fin kväll nu!💗💗 Med vänlig hälsning, My Martens

 • Annika

  Sååå skönt för er alla tre att ni fått sova, speciellt för Ludvig givetvis🙏 Såg på Instastory ( kan vara felstavat ) hur roligt och duktig han är i vattnet. En mycket glad kille😄 Bordet och stolarna är jättesnygga..👍👍 Har INTE läst dem lååååånga kommentarerna …. Tänkte att det blir min kvällsläsning ha ha 😉 ….Ni får ha en mysig kväll du och Lilleman DÅ Jonas är och giggar…..
  Jädrans vad JAG kände mig ungdomlig när jag skrev ( giggar hehe ) 😅
  KramPåErFrånEnFemtioSjuÅrigTant💗💗

  • Lars Karlsson.

   Jag måste le år dig tant Annika.
   Du är ju nästan lammkött för mig.
   Är lite roligt faktiskt.
   Hmhm jag som följer My fyller 60 nästa vecka och min yngsta dotter är i Mys ålder. Mina andra barn är äldre
   Men jag gillar din kommentar.
   Ha de härligt du också.
   Kram L

   • Annika

    God morgon Lars.

    Det är bara till att le… 🙂 Blir ju faktiskt 58 i oktober SÅ lammkött är väl till att ta i…Ha ha 🙂
    Rolig kommentar, Lars! Satt här och skratta högt.
    Har oxå en dotter som är 34 = äldre än My + en son på 23….

    Önskar dig en fin Fredag!
    KramFrånEttSegtGammaltLammkött 🙂

 • Malin

  22 kommentarer utan att någon nämner din form!!!!!

  Kanonform ju!

  Har du gjort 2 bukplastik och ett bröstlyft?

  Jag tycker att du ser väldigt fit och fin ut i kroppen!

  • My

   En bukplastik där jag sydde ihop magmusklerna efter diastas, 2015 =) Fick operationen beviljad av landstinget, men valde att bekosta den själv hjos Dr Tuve på Reformkliniken =) I hästas gjorde jag en ärr korrigering, där vi snyggade till ärret. Alltså inte in bland musklerna igen ( Tack och lov)

   Brösten… nej inget lyft. men funderar på att lyfta och minska dessa i höst, komiskt nog nu när du frågar =) Tack för komplimang! ❤️

 • Bytt nick

  Det tycker jag låter sunt, att förminska tuttsen lite. Känns vettigt. Passar nog bättre till kroppen. Blir nog en riktig pingelipingla.

 • Bytt nick

  Det tycker jag låter sunt, att förminska tuttsen lite. Känns vettigt. Passar nog bättre till kroppen. Blir nog en riktig pingelipingla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.