A310C7CC-7EC4-471A-B23D-7708B9069A6F

Godmorgon!!

Tack för alla krya-på-dig hälsningar till Ludvig ❤️

-Det värmer!

Bloggen uppdaterad igår om vad som hänt, ett tillägg idag är  att natten hemma har varit bra, och att han krigar på ❤️

Men ärligt talat, jag Blir mörkrädd när jag läser vissa av mina kommentarer på bloggen 😳 Nu bara måste jag ryta ifrån, detta liknar ju bara dumheter & trams!

Jag driver min blogg på portalen Allt för föräldrar. En föräldrasajt.

Jag är väldigt öppen i bloggen och du får följa mig i min vardag där jag befinner mig mitt i livet, påväg tillbaka från min krasch, med vardag, träning, ny kärlek, ny familj som skall byggas upp, mitt i min karriär, och allt annat som hör mitt liv till. Men framförallt som MAMMA!

Jag blev offentlig genom tv Produktion 2013. Ensam Mamma Söker. Ett  äventyr där jag aldrig träffade kärleken. Men blev med blogg och ett med svenska folket. Jag hade där och då ingen aning om vad det skulle innebära.

Genom åren har jag hittat en balans, MIN balans för mig och MIN familj 🙏🏻❤️

Dvs, vad jag lägger ut, och inte….. Precis som så många andra offentliga profiler så har jag en integritet.

Det ni ser, är det jag delar med mig av. Resten är privat, o stannar utanför sociala medier.

Jag sätter min familj först ❤️. Jag känner mig själv, och min son bäst!

Jag skulle ALDRIG lägga ut någonting som han skulle tycka är jobbigt eller inte okay! -Det tar jag ansvar för! ☺️

Precis som jag förutsätter att du känner dig själv och ditt/dina barn bäst🤗

Alla barn är olika, varje individ är unik. Vissa är extroverta, andra introverta. Min livs-situation kanske inte skulle passa din familj, och tvärt om……

Nu förstår jag att om man inte är i den mediabranschen som jag själv, och man inte har någon erfarenhet av det. Så är det svårt att sätta sig in i situationen.
MEN, Ludvig är född och uppvuxen i en generation där sociala medier eskalerar. Han var med i tv program när han var 3 är gammal. Jag är väl medveten om vad jag vill skydda honom från.

Jag har förmodligen bättre insikt än många andra, tack vara mina egna media-kanaler…… oavsett vad man har blogg, instagram, y-tube, twitter, Facebook osv så innebär det ett ansvar, och även för och nackdelar.

Detta ger mig ett försprång gentemot honom, där jag kommer göra mitt yttersta för att han ska hitta ett sätt att själv förhålla sig till sociala medier, och förstå innebörden, och vikten av att skilja på vardagen och den ”officiella” vardagen☺️

inlägget jag skrev igår, här inne på bloggen, Där jag berättar om Astrid Lindgrens barnsjukhus och våra turer fram och tillbaka, är ju namne mig fullt naturligt!

Vilken småbarnsfamilj skulle inte kunna drabbas av fästingbett eller myggbett på mindre lämpliga ställen?

Att jag skriver snopp i inlägget, skulle det vara så farligt? Alla män har en snopp, och alla kvinnor en fiffi! 😂

Skulle jag vara sjuk för att jag delar med mig av våran situation? 😂 Jag tycker nog att det säger mer om de personerna som sitter bakom dessa dömmande kommentera än om situationen i sig…..

Inlägget jag skrev igår är ingenting Lilleman mår dåligt över! Tvärt om!
Han är glad och tackar för alla krya-hälsningar ❤️🙏🏻

Så till alla troll, och upprivna mammor,

-Lugna ner er nu….. ☺️Jag vet vad som är bäst för mig och min familj, släpp oron för det😎

/MammaMy

Posted in: Vardag
Kommentarer (116)
 • Lars Karlsson.

  Bra My.
  ???
  Kram L

 • Jess

  Tummen upp för er, det är så härligt att läsa din blogg och vardag ? Håller med dig att om man reagerar på ditt inlägg så säger det mer om de som kommenterar än om er, fortsätt vara ni:-)
  Krya på Lilleman ☼

 • Eva

  Bra My! Ibland måste du ryta till. Jag förstår mig inte på människor som fann något utlämnande eller olämpligt i ditt skrivande. Måste vara dom som inte har barn.
  Kram till dig och lilleman.

  • Malena

   Jag har barn och var själv tonåring för inte så länge sedan. My bli inte mörkrädd över kritiken utan fundera ett varv till. Vi kritiserar inte dig som person utan är tveksamma till att du skriver så utlämnande. Just det du skrev om handlar om din sons integritet.

   • Ullis

    Exakt! Handlar inte om att skriva orden snopp utan det handlar om integritet och hur detaljrikt och utlämnande det var. Det är en stor och viktig skillnad och här måste my tänka till tycker jag.

    • My

     Men det tycket inte ja, min familj eller min son ?
     Ni vet en del av våran händelse, det vi inte delat med oss av känner ni inte till…
     Det jag skrivit är ingenting vi känner är pinsamt att dela med oss av.
     Om du vill blogga eller leva ett offentlig liv, så är det du som tar besluten utifrån dig och dina/ditt barn ☺️ Då kommer jag att repaketeras dina val, oavsett vad jag själv tycker. -Du kanske skulle kunna tänka dig att göra detsamma? ??

 • Ullika

  Bra My du är en toppen mamma så fortsätt vara den du är. Kram !!

 • Catharina

  Bra My!
  Nu får dom där människorna som inte förstår hur livet verkligen ser ut och fungerar lägga sin energi på något annat, för energi har dom!
  Tack för en bra blogg! Har fått många tips på härliga samarbetspartners till dig, och jag har varit så nöjd med deras produkter!
  Kram på dig och hoppas Lilleman är bättre!

 • Sara

  ❤️❤️❤️ Du är bra My glöm aldrig det. Det är du som är mamma till Ludvig och ingen annan. Du har känt honom sedan dagen han föddes. Tror nog att du vet vad du gör på den fronten. ? Krya kram till din lille vapendragare ? ? Sara ?

 • GC

  Om man har ont i snoppen eller snippan, ska man säga att man har huvudvärk i stället då eller? Är det finare?
  Mitt barn har fått myggbett i huvudet är det ok? Mitt barn har fått myggbett på snoppen är ju inte ok att säga enligt vissa.

 • Lars Karlsson.

  Bra My.
  🌹🌹🌹
  Kram L

 • Jess

  Tummen upp för er, det är så härligt att läsa din blogg och vardag 🙂 Håller med dig att om man reagerar på ditt inlägg så säger det mer om de som kommenterar än om er, fortsätt vara ni:-)
  Krya på Lilleman ☼

 • Charlotte

  Jag har inte varit inne på din blogg o inte sett vad som hänt. Men alltså 67 inlägg!! Många totalt iq befriade. Jag håller med dig om att man blir mörkrädd av en del alltså…. Det finns liksom ingenting att säga tillbaka till dessa människor för de är inte mottagliga. Undrar vilken generation dessa människor tillhör? Jag är 45 år o har märkt att det blir alltmer svårare att prata om barn e dess olika naturliga delar. Vem är det som bestämt de? Hur har de blivit så? Kom inte dragandes med en massa tugg om integritet nu för det är INTE de detta handlar om. Tänk efter vad jag menar innan ni slänger er på tangenterna.
  Jag tror tyvärr my att du är ett tacksamt offer för människor att hacka o gå loss här inne med de mest absurda och ogenomtänkta påståenden o tycken hit o dit för att skapa liv i luckan. Jag vägrar att tro att folk på fullaste allvar menar vad de skriver. Jag bara VILL inte tro det!!!
  Många kramar till dig fina my och hoppas lilleman mår bra nu ?

 • Eva

  Bra My! Ibland måste du ryta till. Jag förstår mig inte på människor som fann något utlämnande eller olämpligt i ditt skrivande. Måste vara dom som inte har barn.
  Kram till dig och lilleman.

  • Malena

   Jag har barn och var själv tonåring för inte så länge sedan. My bli inte mörkrädd över kritiken utan fundera ett varv till. Vi kritiserar inte dig som person utan är tveksamma till att du skriver så utlämnande. Just det du skrev om handlar om din sons integritet.

   • Ullis

    Exakt! Handlar inte om att skriva orden snopp utan det handlar om integritet och hur detaljrikt och utlämnande det var. Det är en stor och viktig skillnad och här måste my tänka till tycker jag.

    • My

     Men det tycket inte ja, min familj eller min son 🤗

     Ni vet en del av våran händelse, det vi inte delat med oss av känner ni inte till…

     Det jag skrivit är ingenting vi känner är pinsamt att dela med oss av.

     Om du vill blogga eller leva ett offentlig liv, så är det du som tar besluten utifrån dig och dina/ditt barn ☺️ Då kommer jag att repaketeras dina val, oavsett vad jag själv tycker. -Du kanske skulle kunna tänka dig att göra detsamma? 🙏🏻

 • Catrin

  My, det folk går igång på är inte att du skriver snopp utan att folk anser att du / ni inte har någon integritet.
  Det är som sagt din blogg och du bloggar om vad du vill, likaså jag och många andra som bloggar. Men det finns en baksida av allt, oavsett vad man än postar. Folk kommer alltid att vrida och vända på saker och ting, alltid, och skapa sin egna sanning utifrån ens egna uppfattning.
  Krya på Ludvig nu.
  Kram!

  • Charlotte

   Vad ordet ”integritet” verkligen innebär? Är inte det väldigt privat? Något som var och en har inom sig och väljer till vilka man vill släppa lite på den? OM nu my inte tycker att det är konstigt att lilleman fått ett myggbett på snoppen o anser att hon mycket väl kan lägga ut det på sin blogg som SÅÅÅ många andra bloggerskor oxå kunde ha gjort men då hade de ju klart bara fått en massa goda råd om hur man kan stilla kliande o annat obehag. Eller den här, oj vad du är härlig! Du visar verkligen saker från de riktiga livet du! Blir så himla trött på att my jämt o ständigt ska få skit. Jag äcklar mig på dig du som läser detta o som jämt hackar här inne. Fy fan så låga ni är!

 • Ullika

  Bra My du är en toppen mamma så fortsätt vara den du är. Kram !!

 • Catharina

  Bra My!
  Nu får dom där människorna som inte förstår hur livet verkligen ser ut och fungerar lägga sin energi på något annat, för energi har dom!
  Tack för en bra blogg! Har fått många tips på härliga samarbetspartners till dig, och jag har varit så nöjd med deras produkter!
  Kram på dig och hoppas Lilleman är bättre!

 • Sara

  ❤️❤️❤️ Du är bra My glöm aldrig det. Det är du som är mamma till Ludvig och ingen annan. Du har känt honom sedan dagen han föddes. Tror nog att du vet vad du gör på den fronten. 😊 Krya kram till din lille vapendragare 😘 💕 Sara 💕

 • Jane

  Det är ju iallafall när du gör sådant här som det blir fart i kommentarerna annars är det ju rätt tyst inte de ”samtal” du hoppas på.
  (Vanessa är by the way inte hon som var med på bilden i ditt förra inlägg, det är hennes äldsta dotter).

 • GC

  Om man har ont i snoppen eller snippan, ska man säga att man har huvudvärk i stället då eller? Är det finare?
  Mitt barn har fått myggbett i huvudet är det ok? Mitt barn har fått myggbett på snoppen är ju inte ok att säga enligt vissa.

 • Charlotte

  Jag har inte varit inne på din blogg o inte sett vad som hänt. Men alltså 67 inlägg!! Många totalt iq befriade. Jag håller med dig om att man blir mörkrädd av en del alltså…. Det finns liksom ingenting att säga tillbaka till dessa människor för de är inte mottagliga. Undrar vilken generation dessa människor tillhör? Jag är 45 år o har märkt att det blir alltmer svårare att prata om barn e dess olika naturliga delar. Vem är det som bestämt de? Hur har de blivit så? Kom inte dragandes med en massa tugg om integritet nu för det är INTE de detta handlar om. Tänk efter vad jag menar innan ni slänger er på tangenterna.

  Jag tror tyvärr my att du är ett tacksamt offer för människor att hacka o gå loss här inne med de mest absurda och ogenomtänkta påståenden o tycken hit o dit för att skapa liv i luckan. Jag vägrar att tro att folk på fullaste allvar menar vad de skriver. Jag bara VILL inte tro det!!!

  Många kramar till dig fina my och hoppas lilleman mår bra nu 💜

 • Catrin

  My, det folk går igång på är inte att du skriver snopp utan att folk anser att du / ni inte har någon integritet.
  Det är som sagt din blogg och du bloggar om vad du vill, likaså jag och många andra som bloggar. Men det finns en baksida av allt, oavsett vad man än postar. Folk kommer alltid att vrida och vända på saker och ting, alltid, och skapa sin egna sanning utifrån ens egna uppfattning.

  Krya på Ludvig nu.

  Kram!

  • Charlotte

   Vad ordet ”integritet” verkligen innebär? Är inte det väldigt privat? Något som var och en har inom sig och väljer till vilka man vill släppa lite på den? OM nu my inte tycker att det är konstigt att lilleman fått ett myggbett på snoppen o anser att hon mycket väl kan lägga ut det på sin blogg som SÅÅÅ många andra bloggerskor oxå kunde ha gjort men då hade de ju klart bara fått en massa goda råd om hur man kan stilla kliande o annat obehag. Eller den här, oj vad du är härlig! Du visar verkligen saker från de riktiga livet du! Blir så himla trött på att my jämt o ständigt ska få skit. Jag äcklar mig på dig du som läser detta o som jämt hackar här inne. Fy fan så låga ni är!

 • Maggan

  Inte jag heller. Vi pratar om små barn, mina är mycket äldre. Alla är aktiva inom sociala medier, de bara skakar på huvudet.

 • Jane

  Det är ju iallafall när du gör sådant här som det blir fart i kommentarerna annars är det ju rätt tyst inte de ”samtal” du hoppas på.
  (Vanessa är by the way inte hon som var med på bilden i ditt förra inlägg, det är hennes äldsta dotter).

 • Kina

  Håller med, står du för det du skriver och visar så ska du inte behöva försvara dig konstant utan låt läsarna skriva vad de tycker om du har ett öppet kommentarsfält och lämna det där. Har aldrig läst någon annan blogg där det är så mycket diskussioner och så hätsk stämning som här och det blir bara värre när du svarar och försvarar dig, vilket du inte behöver, det ser jag inte heller så ofta på andra bloggar.

 • Susanne

  Fattar inte varför du ska få så mycke skit. Finns så mycket idioter så man blir mörkrädd. Men blev lite full i skratt när ja läste i förra inlägget när du snäste till Jonas för du e van att klara allt själv. Precis så har ja oxså varit sen ja skiljde mig för många år sedan. Så fort det handlade om min döttrar så blev man en tigrinna som klarar allt själv och stänger ute allt å alla. Märker att ja fortfarande e sådan ibland fast mina barn e vuxna nu å har egna barn?. Kram å krya på sig Ludvig

 • Maggan

  Inte jag heller. Vi pratar om små barn, mina är mycket äldre. Alla är aktiva inom sociala medier, de bara skakar på huvudet.

 • anonym

  My du är så gränslös att jag inte finner ord för det. Är otrevlig mot dina läsare och försvarar dig hela tiden istället för att ta åt dig ett unns av vad som skrivs härinne. Nu loggar jag ut från din blogg och kommer aldrig mera läsa dig!! Förväntar mig ett elakt eller ironiskt svar från My så brukar du ju bemötta dina läsare. Du suddar ut dina gränser mer och mera.

 • Ingegerd Jönsson

  Varför skulle ordet ”snopp o pung” vara stötande. Förstår INTE, KRAM

 • M

  Varför ska du fortsätta med att kalla dina läsare för ”troll” bara för att de har andra åsikter?
  Jag håller med om att du får stå ut med onödigt mycket skit, men kanske kanske , just därför kanske det är bra att vara lite ”försiktig” i vad man lägger ut om barnen.
  Nu syftar inte jag på dig just, eller dina ordval ( att du skrev snopp t ex är inget jag bryr mig i )
  Men eftersom du VET hur elaka människor kan vara så kanske det drabbar även din son? Kanske inte nu, kanske inte nästa år, kanske aldrig? Men det KAN komma att göra det.
  Eftersom du anser han är mogen nog att godkänna vad du lägger ut så hoppas jag att du anser honom mogen nog att ta del av elakheterna också. För tyvärr, det är ju där det kan hamna.
  Du bloggar på ”Allt för föräldrar” men det behöver väl inte betyda att du ”måste” skriva om barnet?
  Har de ett sånt villkor?
  Frågar för jag är som vanligt nyfiken.
  Du får i alla fall försöka förstå hur jag ( och andra ) ibland tänker.
  Med dessa mina ord vill jag inget illa utan tvärtom.
  ( jag skrev mycket, om allt möjligt när mina barn var små, under mitt eget namn. Bloggar fanns dock inte då, utan det var andra sätt att skriva på. Det tog inte lång tid förrän barnet sattes åt för mina ord, för mina berättelser och åsikter. De fick stå till svars för så mycket skit att jag under en lång tid avstod att skriva. Sen när jag skrivit efter det har jag använt annat namn och inte skrivit nåt som kunde göra att BARNEN, skulle behöva stå till svars. Nämner det bara för att det kanske kan plinga till en klocka hos nån, jag säger inte hos dig just, men det finns de som inte har några som helst hämningar när det gäller hänga ut familj och barn )
  Pust, jag som avskyr för långa inlägg skrev just ett sånt själv.
  Men hoppas du tar det till dig på rätt sätt.
  Vill inget illa som sagt.
  Hoppas den lille mår bra, ja, självklart att ni alla tre mår bra.
  Kramar

 • Kina

  Håller med, står du för det du skriver och visar så ska du inte behöva försvara dig konstant utan låt läsarna skriva vad de tycker om du har ett öppet kommentarsfält och lämna det där. Har aldrig läst någon annan blogg där det är så mycket diskussioner och så hätsk stämning som här och det blir bara värre när du svarar och försvarar dig, vilket du inte behöver, det ser jag inte heller så ofta på andra bloggar.

 • Miriam

  Hur fasen kan folk bli så upprörda av My’s inlägg?? Hade hon skrivit att han blivit myggbiten/fästingbiten i handen och den hade svullnat så hade INGEN gått i taket! Men bara för att det nu var snoppen så går alla moraltanter igång. Helt sjukt!!! Det här är livet och kan drabba vem som helst! Jätteskönt att My delar med sig och kanske kan hjälpa/tipsa andra föräldrar om vad man kan råka ut för. Lilleman har världens finaste mamma och bonuspappa och alla ni sura/bittra gnällkärringar kan gå och lägga er! Kram till dig My, du är fantastisk ?

  • Lilly

   När man vet att barn blir retade för småsaker t.ex. för att de har ”fel” tröja så lämnar man väl inte ut sin son såhär!
   Det är ju öppet mål för skratt från andra ungar.
   Det är inte orden snopp och pung som är fel utan sammanhanget det berättas i (en blogg för alla att läsa) som är helt befängt.

   • Ellen

    Ja med tanke på de låga o konstiga kommentarerna om kroppsdelar hitan än ditan på bloggen så är det nog så att det sitter småbarn hör o läser…

   • Flipp

    Eller så lär man sina barn att inte vika sig för mobbare, anpassa sig efter vad andra ev ska säga och leva sitt liv rädd för omgivningens reaktioner.
    Det kan vi lämna bakom om oss med den gamla generationen där fasaden var viktigast samt att hålla sig på mattan. Idag vet vi bättre och kan fostra våra barn i tron på sig själva och att deras egenvärde överstiger mobbarnas korkade kommentarer.

    • Lilly

     PK-floskler som inte fungerar i verkligheten.
     En så liten kille ska inte utlämnas på detta sätt. Punkt.

    • M

     Tror du verkligen på det du skriver själv ?
     Hur kan man lära ett barn sånt som generationer innan inte klarat. Alla dessa sociala medier idag där det ska visas än det ens än det andra, är det verkligen livet idag det? Ungar som många gånger föds in i en bloggvärld där t ex mamman aldrig gjort en arbetsdag utanför hemmet utan lever på sin blogg ( detta gäller inte My nu för hon jobbar)
     Är det det vi ska lära våra barn. Nej, jag tycker faktiskt vi så långt det är möjligt håller småbarnen ifrån sociala medier och istället lär dem vara sociala i verkligheten till att börja med. Lär dem att visa andra respekt och att se till att när den dagen de börjar med sociala medier att vi vuxna sitter med och har koll.
     Vi föds inte in i internet, vi föds till livet.

 • Lena A

  Asså jag fattar inte vad som blir så stort. Du har skrivit om turerna med mygg/fästingbett och njursten. Vad är det som ör så hemskt ? Nej, det verkar mer att en del sitter o väntar på att få skriva av sig. Så stort det kan bli. Tyvärr är det inte bara på din blogg som det skrivs negativt.
  Hoppas att Ludvig mår bättre nu ?

 • Susanne

  Fattar inte varför du ska få så mycke skit. Finns så mycket idioter så man blir mörkrädd. Men blev lite full i skratt när ja läste i förra inlägget när du snäste till Jonas för du e van att klara allt själv. Precis så har ja oxså varit sen ja skiljde mig för många år sedan. Så fort det handlade om min döttrar så blev man en tigrinna som klarar allt själv och stänger ute allt å alla. Märker att ja fortfarande e sådan ibland fast mina barn e vuxna nu å har egna barn🙈. Kram å krya på sig Ludvig

 • Karin

  Vet inte heller vad det är så stort och hemskt , finns väl mycket mer skrämmande saker att bli upprörda för .

 • Ritva

  Hej my.
  Du är en så fin mamma och flickvän. Skit i alla moralkärringar och sjuka troll. Du får ju blogga om vad du vill. Inte kul att lilleman blev sjuk, hoppas att han kryar på sig snabbt. Har följt din blogg länge och tycker att den är så bra. En blandning av vardag,motion, hälsa, fest, familj mm. Ha en underbar semester kramis

 • anonym

  My du är så gränslös att jag inte finner ord för det. Är otrevlig mot dina läsare och försvarar dig hela tiden istället för att ta åt dig ett unns av vad som skrivs härinne. Nu loggar jag ut från din blogg och kommer aldrig mera läsa dig!! Förväntar mig ett elakt eller ironiskt svar från My så brukar du ju bemötta dina läsare. Du suddar ut dina gränser mer och mera.

 • Ingegerd Jönsson

  Varför skulle ordet ”snopp o pung” vara stötande. Förstår INTE, KRAM

 • Sissi

  Varför vara negativ när man kan höja till skyarna… Kärlek.

 • M

  Varför ska du fortsätta med att kalla dina läsare för ”troll” bara för att de har andra åsikter?
  Jag håller med om att du får stå ut med onödigt mycket skit, men kanske kanske , just därför kanske det är bra att vara lite ”försiktig” i vad man lägger ut om barnen.
  Nu syftar inte jag på dig just, eller dina ordval ( att du skrev snopp t ex är inget jag bryr mig i )
  Men eftersom du VET hur elaka människor kan vara så kanske det drabbar även din son? Kanske inte nu, kanske inte nästa år, kanske aldrig? Men det KAN komma att göra det.
  Eftersom du anser han är mogen nog att godkänna vad du lägger ut så hoppas jag att du anser honom mogen nog att ta del av elakheterna också. För tyvärr, det är ju där det kan hamna.
  Du bloggar på ”Allt för föräldrar” men det behöver väl inte betyda att du ”måste” skriva om barnet?
  Har de ett sånt villkor?
  Frågar för jag är som vanligt nyfiken.
  Du får i alla fall försöka förstå hur jag ( och andra ) ibland tänker.
  Med dessa mina ord vill jag inget illa utan tvärtom.
  ( jag skrev mycket, om allt möjligt när mina barn var små, under mitt eget namn. Bloggar fanns dock inte då, utan det var andra sätt att skriva på. Det tog inte lång tid förrän barnet sattes åt för mina ord, för mina berättelser och åsikter. De fick stå till svars för så mycket skit att jag under en lång tid avstod att skriva. Sen när jag skrivit efter det har jag använt annat namn och inte skrivit nåt som kunde göra att BARNEN, skulle behöva stå till svars. Nämner det bara för att det kanske kan plinga till en klocka hos nån, jag säger inte hos dig just, men det finns de som inte har några som helst hämningar när det gäller hänga ut familj och barn )
  Pust, jag som avskyr för långa inlägg skrev just ett sånt själv.
  Men hoppas du tar det till dig på rätt sätt.
  Vill inget illa som sagt.
  Hoppas den lille mår bra, ja, självklart att ni alla tre mår bra.
  Kramar

 • Miriam

  Hur fasen kan folk bli så upprörda av My’s inlägg?? Hade hon skrivit att han blivit myggbiten/fästingbiten i handen och den hade svullnat så hade INGEN gått i taket! Men bara för att det nu var snoppen så går alla moraltanter igång. Helt sjukt!!! Det här är livet och kan drabba vem som helst! Jätteskönt att My delar med sig och kanske kan hjälpa/tipsa andra föräldrar om vad man kan råka ut för. Lilleman har världens finaste mamma och bonuspappa och alla ni sura/bittra gnällkärringar kan gå och lägga er! Kram till dig My, du är fantastisk 💖

  • Lilly

   När man vet att barn blir retade för småsaker t.ex. för att de har ”fel” tröja så lämnar man väl inte ut sin son såhär!
   Det är ju öppet mål för skratt från andra ungar.
   Det är inte orden snopp och pung som är fel utan sammanhanget det berättas i (en blogg för alla att läsa) som är helt befängt.

   • Ellen

    Ja med tanke på de låga o konstiga kommentarerna om kroppsdelar hitan än ditan på bloggen så är det nog så att det sitter småbarn hör o läser…

   • Flipp

    Eller så lär man sina barn att inte vika sig för mobbare, anpassa sig efter vad andra ev ska säga och leva sitt liv rädd för omgivningens reaktioner.
    Det kan vi lämna bakom om oss med den gamla generationen där fasaden var viktigast samt att hålla sig på mattan. Idag vet vi bättre och kan fostra våra barn i tron på sig själva och att deras egenvärde överstiger mobbarnas korkade kommentarer.

    • Lilly

     PK-floskler som inte fungerar i verkligheten.
     En så liten kille ska inte utlämnas på detta sätt. Punkt.

    • M

     Tror du verkligen på det du skriver själv ?
     Hur kan man lära ett barn sånt som generationer innan inte klarat. Alla dessa sociala medier idag där det ska visas än det ens än det andra, är det verkligen livet idag det? Ungar som många gånger föds in i en bloggvärld där t ex mamman aldrig gjort en arbetsdag utanför hemmet utan lever på sin blogg ( detta gäller inte My nu för hon jobbar)
     Är det det vi ska lära våra barn. Nej, jag tycker faktiskt vi så långt det är möjligt håller småbarnen ifrån sociala medier och istället lär dem vara sociala i verkligheten till att börja med. Lär dem att visa andra respekt och att se till att när den dagen de börjar med sociala medier att vi vuxna sitter med och har koll.
     Vi föds inte in i internet, vi föds till livet.

 • Lena A

  Asså jag fattar inte vad som blir så stort. Du har skrivit om turerna med mygg/fästingbett och njursten. Vad är det som ör så hemskt ? Nej, det verkar mer att en del sitter o väntar på att få skriva av sig. Så stort det kan bli. Tyvärr är det inte bara på din blogg som det skrivs negativt.
  Hoppas att Ludvig mår bättre nu 😄

 • Karin

  Vet inte heller vad det är så stort och hemskt , finns väl mycket mer skrämmande saker att bli upprörda för .

 • Ritva

  Hej my.
  Du är en så fin mamma och flickvän. Skit i alla moralkärringar och sjuka troll. Du får ju blogga om vad du vill. Inte kul att lilleman blev sjuk, hoppas att han kryar på sig snabbt. Har följt din blogg länge och tycker att den är så bra. En blandning av vardag,motion, hälsa, fest, familj mm. Ha en underbar semester kramis

 • Minnah

  Undrar varför det jag skrev togs bort?

 • Sissi

  Varför vara negativ när man kan höja till skyarna… Kärlek.

 • Minnah

  Undrar varför det jag skrev togs bort?

 • Anna-Lena

  Hej, jag heter Anna-Lena, är alltså inget ”troll”. Jag är inte upprörd över ditt inlägg men jag tyckte det var smaklöst och alldeles för intimt. Du skriver ”ett med svenska folket” fniss…nu får du nog lugna ner dig lite.

 • Anna-Lena

  Hej, jag heter Anna-Lena, är alltså inget ”troll”. Jag är inte upprörd över ditt inlägg men jag tyckte det var smaklöst och alldeles för intimt. Du skriver ”ett med svenska folket” fniss…nu får du nog lugna ner dig lite.

 • Anna

  Anna Books äldsta dotter ( till höger ) heter Felicia o inte Vanessa … var inte ni ” nära vänner” ?

  • My

   Jo, vi är fortfarande det. Vanessa smsade mig och skrattade mitt fel…. Ibland går det lite fort, det gjorde det i detta fallet =) Ibland kallar jag Jonas för Lilleman och tvärt om. Det mest roliga är att båda svarar på ”Älskling” ? Har du ingen nära dig som du någon gång kallat vid fel namn? Skavi starta ett drama om ditt också ? hehe!

 • Annika

  Hej Fina Mamma My!
  Herregud VAD är det med personerna som skriver här inne? Den ene värre än den andre.
  Själv hittade jag en fästing på en av mina BRÖSTVÅRTOR …..Riktigt äckligt….Men så var det….! Det får man kanske INTE heller skriva.
  ( borde kanske skriva på bröstet bara ) Jag frågade min son som är 23 och även mitt barnbarn som är 18 OM dem hade tyckt det vart pinsamt MEN båda svarade NEJ….Snoppen är ju lika naturlig som någon annan kroppsdel, svara dem…..My, bry dig inte! Nu hoppas jag att Lilleman har kissat ut gruset SÅ han inte har den fruktansvärda smärtan längre! Hälsa honom❤️
  KramPåDigMy/ ❤️

 • Teddy

  Men vad är det du inte förstår My?
  Många och åter många kändisar och då menar jag verkligen RIKTIGA kändisar gör allt för att skydda sina barn från den vidriga medievärlden. De blurrar sina barns ansikten. De tom skyddar sina gravida magar så att barnen slipper denna mediahets så länge det bara går.
  Och här sitter du och skriver om din pojkes mest intima delar. Det väller ut text om hans privatliv och bilder kablas samtidigt ut för allmän beskådan. Han är alldeles för liten för att förstå innebörden av vad detta kan leda till i framtiden.
  Det är din plikt att skydda ditt barn och inte exponera honom för allmän beskådan. Vilket av detta är det som du inte begriper?
  Du kan fortsätta traggla samma visa om dig själv om ditt tragiska liv som maskrosbarn men lämna ditt omedvetna barn utanför detta.
  Skämmes ta mig f*n.

  • My

   Kära teddy! Jag tar mig tiden att svara dig då du verkligen känns upprörd. Så tråkigt att du känner så…. men precis som jag skrivit om och om igen så är vi alla olika. Vissa ”kändisar” som du väljer att kalla det ( ”RIKTIGA” vem bestämmer om man är en ”riktig” kändis, bara där tappar du min respekt, fullkomligt… så lustigt uttryck) Nåväl. Vissa ”kändisar” filmar sina egna förlossningar, andra säljer bilderna till de magasin som betalar mest. Vissa skapar youtube kanaler innan barnen lärt sig gå. Vissa stora svenska bloggare duschar sina egna söner att ska skapa stora instorma, blogg, y-tube konton. Alla är olika.
   Margaux dietz tex, en folkär profil som fångade hela svenska folket via Let’s dance, hon filmade sin egen förlossning. Gör det henne till än sämre mamma för det? nej inte alls. Isabel Adrian (gift med Steve angelo) är också en toppen mamma, hon skapade instorma konton till sina döttrar som hade tusentals följare redan som små.
   Familjen Wahlgren är ett prakt exempel på en annan offentlig familj.
   Alla andra reality serier så som Ensam Mamma söker, Familjen annorlunda, Unga Mammor osv, ska man plurra ut allt vad barn heter?
   Ska man låtsas att man kan skydda sina barn mot allt ont i världen genom att sudda ut dom?
   -Försvinner problemen om du blundar? Nej, dessvärre inte.
   Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg kring hur stora som så offentliga profiler valt att göra med sina barn i just sociala medier. Oavsett vad du eller jag tycker om respektive familj. MEN, den röda tråden är att ala gör som man själv vil. Alla utgår ifrån sig själva, sin egen situation och sina egna barn.
   Återigen, varför ska du föröka skapa ett problem i våran familj, som för oss som är inblandade i allra högsta grad INTE anser att detta är ett problem eller onaturligt?
   Min plikt är att ta han dom min familj på bästa sätt. Det är precis det som jag gör! Punkt

   • Teddy

    Oj ”så tråkigt” My att anta att jag skulle vara upprörd. Nja det är verkligen att ta i här nu va. Varför jämför du dig med folk som valt att utsätta sina barn för offentligheten redan från start?
    Varför jämnför du dig med det dåliga?
    Det finns en tunn tunn gräns mellan att berätta om sin vardag med barn och totalt och utan skam i kroppen berätta om deras mest utsatta situation i livet. Ja jag anser att akuten, att bli biten på könsorganen och beskrivningen av den är att totalt utlämna det mest käraste man har.
    Din ”lilleman” valde inte offentligheten från det att han var 3. Det var DU som valde att utsätta honom för det för att leta efter kärleken i tv-rutan och samtidigt för allt vad det är värt, försöka att bli känd.
    Att du inte inser hur och på vilket vis detta är onaturligt får mig verkligen att förstå att du helt och hållet saknar alla typer av gränser.
    Du är helt och hållet totalt gränslös.
    Fast å andra sidan antar du ju också att du skulle ”vara ett med svenska folket också”.
    Det påminner mig om något….
    Just det om en sådan där häst med lappar på sidorna som endast ser åt ett håll.

  • L2 får jag kalla mig nu. När en annan L har dykt upp.

   Teddy. OM, vi nu ska prata om RIKTIGA kändisar så pratar vi Angelina Jolie, familjen Kardashian, Tom Cruise, osv. Om dom, en del undviker att visa sina barn, magar osv beror det på helt andra saker än om småkändisar (gentemot dessa ovan) visar sina barn. Där finns det en mycket större chans till kidnappningar bla. Nu har jag aldrig sett Jolie, och dom flesta kändisar blurrat sina barn. Dom lägger däremot ut fina bilder på bäbisar där ingen jäkel skulle säga nått om att dom visar en bäbisrumpa.
   Och ska vi nu ta det riktigt långt. Det visas eller har visats en reklamfilm om blöjor där kvinnan klappar om en bäbis nakna rumpa. Har ni anmält det????? Om inte, gör det på en gång för det om nått borde väl vara integritetskränkande om något.
   Tänk när det barnet växer upp och HELA Sverige sett den rumpan.

 • Anna

  Anna Books äldsta dotter ( till höger ) heter Felicia o inte Vanessa … var inte ni ” nära vänner” ?

  • My

   Jo, vi är fortfarande det. Vanessa smsade mig och skrattade mitt fel…. Ibland går det lite fort, det gjorde det i detta fallet =) Ibland kallar jag Jonas för Lilleman och tvärt om. Det mest roliga är att båda svarar på ”Älskling” 😉 Har du ingen nära dig som du någon gång kallat vid fel namn? Skavi starta ett drama om ditt också 😉 hehe!

 • Annika

  Hej Fina Mamma My!
  Herregud VAD är det med personerna som skriver här inne? Den ene värre än den andre.

  Själv hittade jag en fästing på en av mina BRÖSTVÅRTOR …..Riktigt äckligt….Men så var det….! Det får man kanske INTE heller skriva.
  ( borde kanske skriva på bröstet bara ) Jag frågade min son som är 23 och även mitt barnbarn som är 18 OM dem hade tyckt det vart pinsamt MEN båda svarade NEJ….Snoppen är ju lika naturlig som någon annan kroppsdel, svara dem…..My, bry dig inte! Nu hoppas jag att Lilleman har kissat ut gruset SÅ han inte har den fruktansvärda smärtan längre! Hälsa honom❤️
  KramPåDigMy/ ❤️

 • Teddy

  Men vad är det du inte förstår My?
  Många och åter många kändisar och då menar jag verkligen RIKTIGA kändisar gör allt för att skydda sina barn från den vidriga medievärlden. De blurrar sina barns ansikten. De tom skyddar sina gravida magar så att barnen slipper denna mediahets så länge det bara går.
  Och här sitter du och skriver om din pojkes mest intima delar. Det väller ut text om hans privatliv och bilder kablas samtidigt ut för allmän beskådan. Han är alldeles för liten för att förstå innebörden av vad detta kan leda till i framtiden.
  Det är din plikt att skydda ditt barn och inte exponera honom för allmän beskådan. Vilket av detta är det som du inte begriper?

  Du kan fortsätta traggla samma visa om dig själv om ditt tragiska liv som maskrosbarn men lämna ditt omedvetna barn utanför detta.
  Skämmes ta mig f*n.

  • My

   Kära teddy! Jag tar mig tiden att svara dig då du verkligen känns upprörd. Så tråkigt att du känner så…. men precis som jag skrivit om och om igen så är vi alla olika. Vissa ”kändisar” som du väljer att kalla det ( ”RIKTIGA” vem bestämmer om man är en ”riktig” kändis, bara där tappar du min respekt, fullkomligt… så lustigt uttryck) Nåväl. Vissa ”kändisar” filmar sina egna förlossningar, andra säljer bilderna till de magasin som betalar mest. Vissa skapar youtube kanaler innan barnen lärt sig gå. Vissa stora svenska bloggare duschar sina egna söner att ska skapa stora instorma, blogg, y-tube konton. Alla är olika.

   Margaux dietz tex, en folkär profil som fångade hela svenska folket via Let’s dance, hon filmade sin egen förlossning. Gör det henne till än sämre mamma för det? nej inte alls. Isabel Adrian (gift med Steve angelo) är också en toppen mamma, hon skapade instorma konton till sina döttrar som hade tusentals följare redan som små.
   Familjen Wahlgren är ett prakt exempel på en annan offentlig familj.

   Alla andra reality serier så som Ensam Mamma söker, Familjen annorlunda, Unga Mammor osv, ska man plurra ut allt vad barn heter?

   Ska man låtsas att man kan skydda sina barn mot allt ont i världen genom att sudda ut dom?
   -Försvinner problemen om du blundar? Nej, dessvärre inte.

   Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg kring hur stora som så offentliga profiler valt att göra med sina barn i just sociala medier. Oavsett vad du eller jag tycker om respektive familj. MEN, den röda tråden är att ala gör som man själv vil. Alla utgår ifrån sig själva, sin egen situation och sina egna barn.

   Återigen, varför ska du föröka skapa ett problem i våran familj, som för oss som är inblandade i allra högsta grad INTE anser att detta är ett problem eller onaturligt?
   Min plikt är att ta han dom min familj på bästa sätt. Det är precis det som jag gör! Punkt

   • Teddy

    Oj ”så tråkigt” My att anta att jag skulle vara upprörd. Nja det är verkligen att ta i här nu va. Varför jämför du dig med folk som valt att utsätta sina barn för offentligheten redan från start?
    Varför jämnför du dig med det dåliga?
    Det finns en tunn tunn gräns mellan att berätta om sin vardag med barn och totalt och utan skam i kroppen berätta om deras mest utsatta situation i livet. Ja jag anser att akuten, att bli biten på könsorganen och beskrivningen av den är att totalt utlämna det mest käraste man har.
    Din ”lilleman” valde inte offentligheten från det att han var 3. Det var DU som valde att utsätta honom för det för att leta efter kärleken i tv-rutan och samtidigt för allt vad det är värt, försöka att bli känd.

    Att du inte inser hur och på vilket vis detta är onaturligt får mig verkligen att förstå att du helt och hållet saknar alla typer av gränser.
    Du är helt och hållet totalt gränslös.
    Fast å andra sidan antar du ju också att du skulle ”vara ett med svenska folket också”.
    Det påminner mig om något….

    Just det om en sådan där häst med lappar på sidorna som endast ser åt ett håll.

  • L2 får jag kalla mig nu. När en annan L har dykt upp.

   Teddy. OM, vi nu ska prata om RIKTIGA kändisar så pratar vi Angelina Jolie, familjen Kardashian, Tom Cruise, osv. Om dom, en del undviker att visa sina barn, magar osv beror det på helt andra saker än om småkändisar (gentemot dessa ovan) visar sina barn. Där finns det en mycket större chans till kidnappningar bla. Nu har jag aldrig sett Jolie, och dom flesta kändisar blurrat sina barn. Dom lägger däremot ut fina bilder på bäbisar där ingen jäkel skulle säga nått om att dom visar en bäbisrumpa.

   Och ska vi nu ta det riktigt långt. Det visas eller har visats en reklamfilm om blöjor där kvinnan klappar om en bäbis nakna rumpa. Har ni anmält det????? Om inte, gör det på en gång för det om nått borde väl vara integritetskränkande om något.
   Tänk när det barnet växer upp och HELA Sverige sett den rumpan.

 • Lilly Sundberg

  Mycket av det du skriver, och flera av de bilder du lägger ut på din blogg, förmedlar inte att det är en mogen, klok och ansvarsfull person som står som avsändare.
  Att påstå att ett litet barn klarar av att bedöma att det är helt ok att du visar upp honom på det sätt du gör, är alldeles tillräckligt för att förstå att du saknar insikt om mycket.
  Vet du något om ett barns mentala utveckling eller om hur hjärnan förändras under barnaåren fram till vuxen ålder? Har du faktakunskap om hur barn mognar? Vet du vid vilken ålder en ung person kan analysera och förstå hur upplevelser och händelser i ung ålder påverkar dem senare i livet? Eller hur beteendet hos människor i deras nära omgivning kan få ödesdigra konsekvenser för dem i framtiden?
  My, det kan du inte göra, det förstår jag till fullo.
  Och detta trots vad du själv varit med om, eller kanske snarare på grund av det du själv varit med om.
  Du skriver även om integritet på ett sätt som gör att jag inser att du inte heller vet vad det innebär. Du kan inte besluta om var Ludvigs integritetsgräns går.Det är din egen gränslöshet som gör att du tror att du kan det. Du kör över honom helt enkelt, men inser inte det själv.
  Tyvärr så är det nog så att du kommer att falla hårt många gånger till om du inte får tillgång till verklig professionell hjälp.
  För trots det du skriver om dina läkar- och psykologkontakter så visar du tecken på att bli mer och mer omdömeslös i din blogg och även mer och mer integritetslös.
  Din ”familjesituation” kan inte sägas vila på stabil grund, det kan vilken vettig person som helst förstå. Du skriver;
  ”Jag tittar på dom. Inser att vi verkligen är en familj. Lilleman sitter naken och ”luftar” och är helt bekväm brevid Jonas”
  När Ludvig är i 13-14 årsåldern och Jonas kanske är ett minne blott i hans liv, tror du då att Ludvig kommer att uppskatta hur du hängt ut honom i en period av hans liv då han inte förstod vilka konsekvenser detta skulle få senare i livet?
  Om du vill må bättre, om du vill skapa ett bra liv för dig och de dina så bör du inte värja dig mer för många av de kloka synpunkter du får ta del av här inne.
  Det ska inte handla om illasinnade påhopp, de människor som ägnar sig åt sådant är inte värda en enda sekunds energi.
  Men det här är allvar.

 • Lilly Sundberg

  Mycket av det du skriver, och flera av de bilder du lägger ut på din blogg, förmedlar inte att det är en mogen, klok och ansvarsfull person som står som avsändare.
  Att påstå att ett litet barn klarar av att bedöma att det är helt ok att du visar upp honom på det sätt du gör, är alldeles tillräckligt för att förstå att du saknar insikt om mycket.
  Vet du något om ett barns mentala utveckling eller om hur hjärnan förändras under barnaåren fram till vuxen ålder? Har du faktakunskap om hur barn mognar? Vet du vid vilken ålder en ung person kan analysera och förstå hur upplevelser och händelser i ung ålder påverkar dem senare i livet? Eller hur beteendet hos människor i deras nära omgivning kan få ödesdigra konsekvenser för dem i framtiden?

  My, det kan du inte göra, det förstår jag till fullo.
  Och detta trots vad du själv varit med om, eller kanske snarare på grund av det du själv varit med om.
  Du skriver även om integritet på ett sätt som gör att jag inser att du inte heller vet vad det innebär. Du kan inte besluta om var Ludvigs integritetsgräns går.Det är din egen gränslöshet som gör att du tror att du kan det. Du kör över honom helt enkelt, men inser inte det själv.

  Tyvärr så är det nog så att du kommer att falla hårt många gånger till om du inte får tillgång till verklig professionell hjälp.
  För trots det du skriver om dina läkar- och psykologkontakter så visar du tecken på att bli mer och mer omdömeslös i din blogg och även mer och mer integritetslös.

  Din ”familjesituation” kan inte sägas vila på stabil grund, det kan vilken vettig person som helst förstå. Du skriver;
  ”Jag tittar på dom. Inser att vi verkligen är en familj. Lilleman sitter naken och ”luftar” och är helt bekväm brevid Jonas”

  När Ludvig är i 13-14 årsåldern och Jonas kanske är ett minne blott i hans liv, tror du då att Ludvig kommer att uppskatta hur du hängt ut honom i en period av hans liv då han inte förstod vilka konsekvenser detta skulle få senare i livet?

  Om du vill må bättre, om du vill skapa ett bra liv för dig och de dina så bör du inte värja dig mer för många av de kloka synpunkter du får ta del av här inne.
  Det ska inte handla om illasinnade påhopp, de människor som ägnar sig åt sådant är inte värda en enda sekunds energi.
  Men det här är allvar.

 • Lisa

  Vi kommer tyvärr alltid ha dessa som måste utrycka sina åsikter oavsett om det sårar eller inte. Ett konstigt samhälle där det tycks vara en rättighet att vräka ur sig saker oavsett om det sårar eller inte.
  Det ser man i samhället i stort..
  Men när det går över en gränsen som de gör gång på gång mot dej, blir jag verkligen illa till mods.
  Du behöver inte det här med tanke på din livsresa. Ingen behöver det.
  Du är grym och har tagit dej upp ur en svacka (lindrigt ord) och gör det fortfarande. Att du under resan funnit en kärlek och en trygghet är grymt.
  Ingen kan undgå att se din omtanke och kärlek för dina närmaste
  Det är förmodligen den största sjukan som drabbat de som skriver ”svartsjukan”.
  Så länge du gör och känner att du gör rätt , då är det så. Ditt liv dina val.
  Ha tillit till din känsla.
  Var rädd om dej och bygg dej en sköld så dessa elaka kommentarer inte tar fäste.
  Du förtjänar som alla andra att få vara Lycklig ❤️

 • Lisa

  Vi kommer tyvärr alltid ha dessa som måste utrycka sina åsikter oavsett om det sårar eller inte. Ett konstigt samhälle där det tycks vara en rättighet att vräka ur sig saker oavsett om det sårar eller inte.
  Det ser man i samhället i stort..
  Men när det går över en gränsen som de gör gång på gång mot dej, blir jag verkligen illa till mods.
  Du behöver inte det här med tanke på din livsresa. Ingen behöver det.
  Du är grym och har tagit dej upp ur en svacka (lindrigt ord) och gör det fortfarande. Att du under resan funnit en kärlek och en trygghet är grymt.
  Ingen kan undgå att se din omtanke och kärlek för dina närmaste

  Det är förmodligen den största sjukan som drabbat de som skriver ”svartsjukan”.
  Så länge du gör och känner att du gör rätt , då är det så. Ditt liv dina val.
  Ha tillit till din känsla.
  Var rädd om dej och bygg dej en sköld så dessa elaka kommentarer inte tar fäste.
  Du förtjänar som alla andra att få vara Lycklig ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.