I samarbete med Skip Nutrition

Gurkmeja plus ingefära = Sant! Vilken super duo!!! 

bild-3690

Hej fina!

Här kommer ett tips från mig till dig! Vi alla vet nog att både ingefära och gurkmeja är BRA. Men HUR bra…. och VARFLR, det ska du få reda på nu =) 

GRYM för att hålla magen på bra humör och få bort den “uppblåsta” känslan! 

Gurkmeja och Ingefära är kryddor

Gurkmeja och ingefära är kryddor som använts sedan urminnestider såväl i matlagning som hälsofrämjande. Du som följt mig länge VET att jag älskar ingefära och försöker få i mig det dagligen… =) 

Gurkmejan är en av de mest spännande nyttiga örter som finns. Den innehåller curcumin som det finns över 7000 publicerade vetenskapliga artiklar om. Den har ett historiskt användningsområde inom Ayurvedisk läkekonst som sträcker sig 4000 år tillbaka i tiden. Inom Ayurveda tillskrivs växten flera medicinska egenskaper. Denär medlem i familjen ingefärsväxter och är en inhemsk växt i länder i södra Asien. Den växer bäst i tropiskt klimat och kräver mellan 20-30 °C och mycket regn för att trivas. Det är en populär krydda som odlas för både kulinariska och medicinska ändamål.

Den del av plantan som används är den del som kallas för jordstam. Jordstammen är den del av plantan som växer under jorden.Kryddan gurkmeja produceras genom att koka jordstammen och sedan låta den torka. Jordstammen mals sedan ner och blir en av ingridienserna i GurkmejaIngefära. Det som kännetecknar gurkmeja är den mörkgula färgen som kommer från ämnet curkumin. Curkumin är också det ämne som tillskrivs många av gurkmejans hälsoegenskaper.

Ingefära bidrar till normal matsmältning och mag-tarmfunktion.

bild-3594

Källa: Skip Nutrition. 

 

GurkmejaIngefara-300x150

In och beställ HÄR  

Kram Kram

/ My martens 

 

 

Posted in: Samarbete
Kommentarer (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *