Tips mot nässprays beroende…

I samarbete med Renässans

475A8864

Hej fina!

Som influenser får jag möjligheten att testa en hel del grejer. Detta tycker jag är TOPPEN. Min sambo Jonas är beroende av nässpray (sorry Jonas, men så är det faktiskt😂❤️). Innan jag ger mig på att argumentera för detta för både honom och dig så ville jag såklart testa det själv. Det är ju SÅ mycket enklare att luta sig mot sina egna erfarenheter. Det är inte helt ovanligt att man blir beroende av nässpray. Oftast är det pga av att man använder det betydligt längre än vad rekommendationen egentligen är. Jag tror att det är ca 2 veckor.

Det kan kännas lite som att man inte får tillräckligt med luft just när man försöker vänja sig av med nässpray. Min Jonas kan inte ens sova utan nässpray. Precis som Ludvig letade efter snutten när han var mindre.. samma pådrag vid läggning är det för Jonas när vi ska sova. Han bara måste ha sitt nässpray intill sängen. För att bli av med det här beroendet kan man använda Renässans Plus som är en nässpray UTAN avsvällande ämnen. I stället innehåller den en högre salthalt än kroppen vilket gör att vätskan dras ut ur slemhinnan och därmed släpper nästäppan. Renässans Plus finns både med och utan mentol. Renässans Plus kan du också använda när du är förkyld eller har graviditetsnästäppa, faktiskt hur länge som helst… Helt utan risk för att bli beroende!!

CAAD449B-B70C-4351-922B-CA6CDAB45455

Min egen bakgrund är att jag alltid känt mig lite småtäppt. Jag har även fått operera bort mina polyper tidigare. Så i perioder har jag överkonsumerar just nässpray. Men med hjälp av Renässans metod så kan man alltså besegra sitt beroende.

Med hjälp av Renässans kan du lyckas bli av med ditt nässpraysberoende i fem steg – såhär gör du

 1. Upphör först i ena näsborren med den nässpray du använder idag.
 2. Använd Renässans Plus i denna näsborre tills du åter kan andas bra genom denna (ca 2-3 veckor).
 3. Fortsätt under tiden med den spray du använt tidigare i den andra näsborren.
 4. När du åter kan andas bra genom den näsborre som behandlats med Renässans Plus slutar du med läkemedlet.
 5. Gå över till Renässans Plus även i den andra näsborren tills den också är återhämtad. GRATTIS! Du har övervunnit nästäppan och besegrat ditt beroende av nässpray.

 

Produktinfo och fakta som du borde spana in:

”Överförbrukning av slemhinneavsvällande nässpray (adrenergika) kan ge kronisk nästäppa. Det kan många gånger vara svårt att sluta med läkemedlet, då känslan av att inte kunna andas är besvärlig. Om man använt slemhinneavsvällande nässprayer för länge och utvecklat en kronisk läkemedelsutlöst nästäppa kan man använda Renässans Plus eller Renässans Mentol Plus för att vänja sig av med nästäppan”

Läs mer HÄR

  kram kram

/My Martens 

 

14 Komentarer

 1. Åh, den måste jag prova! Har varit beroende av nässpray i flera år och testat flera olika sätt att sluta men inget har funkat.
  Springer ner till apoteket first thing imorgon och köper.

 2. Åh, den måste jag prova! Har varit beroende av nässpray i flera år och testat flera olika sätt att sluta men inget har funkat.

  Springer ner till apoteket first thing imorgon och köper.

 3. Jag är beroende av nässpray. Riktigt beroende alltså sen många många år tillbaka (sambon likaså) och det ENDA som faktiskt funkar är Nasonex! Det är med kortison som numera är receptfri.
  Man sprayar 4 sprayningar i vardera näsborre morgon och kväll i ca. 7-10 dagar. (Minska successivt antal sprayningar mot slutet)
  Första dagen är ett helvete! Men håll ut! Man får INTE (förstöra) genom att ta vanlig nässpray… utan härda ut. Alla kommer tro att du är förkyld för man blir såå täppt.
  Dag 2…. halleluja! (Brukar bli bättre redan på e.m dag 1.. så man kan sova bra)
  Be Jonas prova! För mig funkar detta alltid! Och jag är beroende av ”värsta sorten”.
  Problemet är sen när jag blir riktigt förkyld, då åker jag dit igen.. så är det bara att börja om ?
  Kram

  • Nu blir jag nyfiken. Har du fått den doseringen av en läkare?
   Har själv alltid sprayat 1 gång / näsborre 1 gång /dag.
   Dels står det så i förpackningen och det är vad jag blivit rekommenderad.
   Vill så gärna bli av med mitt beroende av nässpray.
   Tyvärr så funkar inte det som My tipsar om.

 4. Jag är beroende av nässpray. Riktigt beroende alltså sen många många år tillbaka (sambon likaså) och det ENDA som faktiskt funkar är Nasonex! Det är med kortison som numera är receptfri.

  Man sprayar 4 sprayningar i vardera näsborre morgon och kväll i ca. 7-10 dagar. (Minska successivt antal sprayningar mot slutet)
  Första dagen är ett helvete! Men håll ut! Man får INTE (förstöra) genom att ta vanlig nässpray… utan härda ut. Alla kommer tro att du är förkyld för man blir såå täppt.
  Dag 2…. halleluja! (Brukar bli bättre redan på e.m dag 1.. så man kan sova bra)

  Be Jonas prova! För mig funkar detta alltid! Och jag är beroende av ”värsta sorten”.

  Problemet är sen när jag blir riktigt förkyld, då åker jag dit igen.. så är det bara att börja om 😣

  Kram

  • Nu blir jag nyfiken. Har du fått den doseringen av en läkare?
   Har själv alltid sprayat 1 gång / näsborre 1 gång /dag.
   Dels står det så i förpackningen och det är vad jag blivit rekommenderad.
   Vill så gärna bli av med mitt beroende av nässpray.
   Tyvärr så funkar inte det som My tipsar om.

 5. Hej. Jag brukar använda Renässans Naturell ( blå förpackning) Isoton saltlösning som rengör och återfuktar näsan. Perfekt när man blir stopp på grund damm, allergi, smuts, virus och bakterier utan att irritera nässlemhinnan. Kan användas av både vuxna o barn. Jag änvänder det när det är torr o dammig luft, då blir jag så täppt, men den funkar bra.

 6. Hej. Jag brukar använda Renässans Naturell ( blå förpackning) Isoton saltlösning som rengör och återfuktar näsan. Perfekt när man blir stopp på grund damm, allergi, smuts, virus och bakterier utan att irritera nässlemhinnan. Kan användas av både vuxna o barn. Jag änvänder det när det är torr o dammig luft, då blir jag så täppt, men den funkar bra.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Kycklinggryta. Lifesum – Ett steg emot ett hälsosammare liv.

I samarbete med LIFESUM Du får 30% på premium via länken här ?? ...

Rabattkod Bobby Oduncu Sweden

I samarbete med Bobby Oduncu Sweden så har jag fixat en härlig rabattkod My15...