Kollbergården, nu kommer vi =)

Nu går flyttlasset. Eller det är lite utdraget.

Vid månadsskiftet ska lägenheten på Öland vara tom! Många av er har väntat på att jag ska berätta om min kommande flytt. 

Spekulationerna har figurerat och jag kan nu berätta att vi hittat vårat DRÖMBOENDE! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men, vi backar bandet och hoppar tilllbaka tills i Juli när vi lämnade Sigtuna för att förbereda skolstarten för Ludvig. Dubbla känslor då jag har mitt jobb, liv och familj i Stockholm . Jag är ligger på kontrakt där i  minst tre år!

Plus att jag själv inte är från Öland från början och har haft en hel del tuffa perioder där.

Ingen av er kände till Jonas då, Vi var fortfarande relativt ”nya” och att redan då sättas i en prövning där jag säger

-”Älskling, vi måste flytta till öland nu”.

Det är ingen självklar situation.

Men han bevisade mer än någonsin att han fanns där. För mig, för Ludvig… För OSS! ❤️

-Tack Jonas för att du är DU!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kommer att leva i ett pendlings förhållande med dubbla boenden, dubbla kostnader, långa restider, omställningar och allt vad det innebär.

MEN, vi grejade det! Vi är Förlovade, med bröllopsplaner och en ljus framtidstro där vi vill bygga familj tillsammans.

Jag och min Indian❤️

Ludvig och Jonas har fått en otroligt fin relation, Det min kära cybervän betyder enormt mycket för mig🙏🏻

Jag flyttade ner till Öland UTAN att tittat på lägenheten innan. Det var ingen bra ide! 🙈

Lägenheten har vi nämligen inte trivts i. Opersonlig, halvdeffekt och ganska ”murrig” . Haha! Jag sätter igång brandlarmet VARJE gång jag steker mat😝 Finns nämligen ingen fläkt i dessa lägenheter. ( Sorry grannarna)

Men inget ont som inte har något gott med sig. Vi kunde landa där, en vänskap har vuxit fram med en av mina grannar…. 💖 och vi har kunnat utgå därifrån under tiden som jag letat. 

 Jag har letat och letat. Varit på visning efter visning och för att hitta det” perfekta” boendet. Nu har vi gjort det. Spartanskt, enkelt, lantligt och helt idylliskt! 🙏🏻

Jag satt hos Bobby nyligen och träffade en mycket inspirerande kvinna. Äldre än mig själv, men med barn, företag och erfarenheter av med och motgång. Denna kvinna pendlar mellan Stockholm och London. Hon gav mig sina personliga tips på hur hon får det att fungera. Dessa tar jag med mig och DIREKT när denna flytten är över så ska jag börja använda dom!

Min son är mitt allt, för att detta ska vara hållbart i längden så behöver  vi effektivisera oss, och göra det så ”enkelt” som möjligt rent praktiskt. MEN, det är också viktigt att det KÄNNS bra. Speciellt för mig som tampas med depression/ångest.

ÄNTLIGEN kan jag säga att vi hittat ”hem” i våran minst sagt annorlunda situation.

Man vet ju såklart aldrig innan man har bott in sig.. Men det känns bra. I magen och i själen.  Vi flyttar ut till ett mysigt Torp på Kollberggården.

Här är min utsikt: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kollbergården ligger bara ca 12 min från där vi bor idag.

Men på landet. vacker miljö, en egen stor pulkabacke i närheten. 1.8km promenad avstånd ner till en lugn och oförstörd strand. Höns, hästar och hundar på gården.

 Här får du se en bid utifrån. Fler bild kommer såklart! 

 Men inte bara det….

65714193-F9F2-4D69-AC48-47BD6D97EE66

Kollbergården är en kursgård med Islandshästar och en helt nybyggd Yoga Studio.

-Men hallå?! Hur perfekt är inte detta?!

Malin heter kvinnan som driver Gården. När jag träffade henne första gången så kändes det bara SÅ rätt. harmoniskt, lugnt och alldeles alldeles UNDERBART!

När jag kliver ur bilen i Kleva (området heter så) Så blir jag lugn inombords… Det är så levande och stillsamt på samma gång. Luften är ren och det är en otrolig kontrast till vårat Stockholms liv. 

3EE9B1EB-61E5-43ED-A500-63CE1C8ADD3D

Ludvig ser verkligen fram emot flytten. Jonas är super positiv och snaaaart ska även han få komma ner och titta.

MEN, just nu är jag lite inklämd mellan allt. Jonas lägenhet renoveras. Dom flesta av mina möbler passar inte i torpet, så dessa ska vi ha i Jonas lägenhet.

Jag har beställt en del nya möbler till torpet. Jag behöver tänka extremt praktiskt då det är kompakt-living som gäller! 

Jag ska passa på att bli lite minimalistisk samtidigt tänkte jag… 😂🙈😉

Men allting hänger ihop. Jonas lägenhet måste vara relativt ”klar” för att mina möbler ska kunna komma in där. Min lägenhet ska vara tom, och mitt bohag ska till TRE ställen. Stockholm , torpet och en del magasinseras i min fars hus i Småland. haha! Rörigt värre! Den logistiken är inte att leka men. Men, TACK och LOV så fick jag komma in i torpet lite tidigare.. Det räddar mig! 

MEN, nu måste jag logga ut. För jag ska strax åka iväg och ta emot en möbelleverans. Sen ska jag måla Ludvigs platsbyggda våningssäng. 

 Imorgon ska han till sin pappa, dom ska på semester till deras hem på Teneriffa (dom pendlar dit… hehe!)

Därför ska jag passa på att göra det mesta klart undee tiden som han är iväg i värmen och badar och busar! 

Så nu får du hänga med mig på alla plan. Flyttkaos deluxe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men det kommer bli SÅ bra i slutändan! Jag har inte slutat med min utmaning.

Jag krigar på, det hoppas jag att DU också gör! MEN jag hinner inte med att peppa dig så mycket som jag vill just nu.

Måste ”överleva” dom närmaste två veckorna. Håll ut, våga utmana dig själv. Använd dom tre helkropps passen jag lagt upp. Testa dig igenom mina olika övningar och håll efter kosten, så lägger vi i en växel till när jag ”landat”.

Flera av er önskar smoothie recept . Samma ska där.. absolut, EFTER flytten!😃

Jag ska tur/retur sthlm fyra gånger! Min pappa kommer ner och tar det ”stora” lasset nästa helg! Så jag har ca 1 vecka på mig att fixa allt!

Jag är mitt emellan kurser i utbildningen just nu. Så jag passade på att hoppa över nästa kursstart vilket ger mig några veckors andrum, under flytten… Innan nästa kursstart börjar!

-SÅ SKÖNT!

 Stor kram och TACK för att DU finns!

/ My Martens 

bild-4608

PS: Till alla er som skriver en massa elaka kommentarer både här inne och hos CamCam.

NEJ, jag kommer ALDRIG att överge mig son! Jag jobbar mer än gärna dubbel under hans uppväxt för att finansiera detta, och fortsätter att vända ut och in på mig själv för att göra det bästa av situationen!

Till er som påstod bla, att jag gjorde ett halvdant försök med att flytta ner till öland eller att det var ett pr-trick! Skäms på er, era fördomsfulla elakingar!

 Att ni OM och OM igen klankar ner på mig som mamma säger ärligt talat mer om er än om mig!

-over & out!