Kom ifrom med mig =) Dag fem!

120118-MyMartens-DSC00858-143701

Hej igen!

Vad tycker du om träningskläderna ifrån Gavelo? Ska jag föröka fixa någon rabattkod till er?

Kom iform med mig dag fem!

Idag är det många nya som hänger på utmaningen! -KUL!

Välkommen att joina!

Läs dom fyra tidigare inläggen för att hänga med från början. Summering En PW om dagen MINST 20min. jag har varvat det med lååååång PW på upp till två timma. Så poängen här är att du ska utgå ifrån dig själv och öka mer och mer. Om du inte promenerat på ett halvår så är 20 min en GRYM start!

MEN,  du ska upp i puls, svettas och få igång förbränningen! Fortsätt sedan att öka på den med längre distanser dag för dag =)

Börja morgonen med en citron vatten. En halv citron i varmt eller kallt vatten.

(Se separat Citroninlägg om anledningar till varför just detta är grymt!)

Vi försöker att få in våran daglig PW till en rutin. Jag förespråkar PW i friska luften, men självklart fungerar bandet på gymmet också! Tänk på all vardagsträning du kan få till. tex byt ut hissen mot trappan osv….

Igår började jag med sockerfritt! Socker är skit! Det är SÅ lätt att bli beroende av socker, många tror att beroenden handlar om knark, alkohol, tobak och annat skräp! men socker är minst lika lätt att skapa ett destruktivt förhållande till som verkligen bryter ner och först kroppen!!!!

Undviker socker så mycket som möjligt! Som i färdiga såser, ketchup osv. ( Kommer ett separat inlägg om klassiska sockerfällor senare i veckan) Men det jag satt totalt stopp för är kakor, godis, glas och allt såntdär som jag själv frossar i tid och otid.

I början när jag vill få bort sötsuget så behöver jag ha nolltolerans i början. Sen i det långa loppet vill jag hitta en helhetsbalans där man såklart kan unna sig då och då =)

Allting handlar om en balans… Men för att få resultat, få bort sötsuget och ta kontroll över både min kost, träning, OCH motivation så sätter jag själv nolltolerans. Motivation min kära cybervän… det är ingenting du får, det är någonting du skapar!

-Du hänger på om du vill! =)

 Idag körde vi igång med squats. För vissa är detta vardagsmat och för andra är detta helt nytt. Man kan utveckla denna enormt med vikter, hopp, skivstänger, gummiband osv..  längre anta reps per omgång. Men nu vill jag bara att du ”kommer igång” Vi lägger in denna några dagar i sträck nu. Så du kommer in i den. Du kommer känna av detta i rumpan och benen! hehe!

Kör minst 3×15 repetioner.

Det är okay att låta tårna peka snett utåt. Upp med blicken så får du automatiskt bättre hållning. Spänn magen under tiden och andas in på nervägen och andas ut på upp vägen =) 

( Om du känner dig osäker googla elle titta på övningen på youtube ) Jag körde 3 X25, du kör så många du orkar! Men ha som målsättning att även om du är ”ny” så bör du inom ett par dagar komma upp i 12/15 rep x 3

-HEJJA HEJJA!  

Nu vill jag VETA, HUR går det för dig? Känns det bra?

Är du taggad? Snälla rara söta du… var inte så snål med kommentarerna… kom igen nu. Du anar inte vad dina ord här inne betyder för mig =) -Tack på förhand! 

120118-MyMartens-DSC00836-143519

Kram / My Martens 

41 Komentarer

 1. Hej,
  Har både kommenterat och ställt en fråga några inlägg sedan. Skulle uppskatta om du svarade så kanske man kunde kommentera och ställa frågor lite oftare.
  Ha en fortsatt trevlig kväll
  Kram

  • Hej saga! oj! jag anstränger mig verkligen för att försöka svara alla. Både dom tävla och otrevliga. Ibland hinner jag såklart inte med =) Ledsen för det… vill du ställa frågan igen så ska jag svar direkt =) Sitter vid datorn ca 1.5 h nu =)

    • Aha! sorry! Missade det…. ja, alltså honung är ju naturligt… Jag har det i ciapudding tex. Detta har jag dock inte testat =) Det är ändå väldigt sött. Ta ”lagom” dos så att det inte blir förr mycket så är det nog ingen fram. Alltså lite honung på morgonen när man tränar och är aktiv är absolut ingen fara. Men helheten är viktig =) Kram

 2. Hur aktiverar jag rumpan när jag gör sqats? Jag känner aldrig träningsvärk i baken bara i låren. Brukar göra ca 50 st vid varje tillfälle. Vad gör jag gör fel??

  • Ja, Kerstin.. Det där är inte helt ovanligt. Lårmusklerna är staka och tar ”lät över” .Det är väldigt svårt att förklara via ett kommentarsfält, jag skulle nämligen behöva dig framför mig för att köra lite olik atest övningar för att se vad du gör.. hur dina muskler raderar och vad man kan göra åt det. Et gratis alternativ är att du googlar typ ” aktivera glutens” Eller aktivera rumpmusel osv… för att se några youtube klipp och kunna läsa dig till vissa saker. Ett annat alternativ är att du köper ett PT tillfälle där du ber denna att visa dig juste etta och komma med flera användbara knep för att få igång aktiveringen. Ett annat tips är att gå in och kika på min bloggkollega inlägg där hon lagt upp en video. Lycka till! Kram http://uppochhoppa.se/workoutstories/aktivera-rumpan-film-om-rumpaktivering-och-rumpovningar/

 3. Hej,
  Har både kommenterat och ställt en fråga några inlägg sedan. Skulle uppskatta om du svarade så kanske man kunde kommentera och ställa frågor lite oftare.

  Ha en fortsatt trevlig kväll
  Kram

  • Hej saga! oj! jag anstränger mig verkligen för att försöka svara alla. Både dom tävla och otrevliga. Ibland hinner jag såklart inte med =) Ledsen för det… vill du ställa frågan igen så ska jag svar direkt =) Sitter vid datorn ca 1.5 h nu =)

    • Aha! sorry! Missade det…. ja, alltså honung är ju naturligt… Jag har det i ciapudding tex. Detta har jag dock inte testat =) Det är ändå väldigt sött. Ta ”lagom” dos så att det inte blir förr mycket så är det nog ingen fram. Alltså lite honung på morgonen när man tränar och är aktiv är absolut ingen fara. Men helheten är viktig =) Kram

 4. Hur aktiverar jag rumpan när jag gör sqats? Jag känner aldrig träningsvärk i baken bara i låren. Brukar göra ca 50 st vid varje tillfälle. Vad gör jag gör fel??

  • Ja, Kerstin.. Det där är inte helt ovanligt. Lårmusklerna är staka och tar ”lät över” .Det är väldigt svårt att förklara via ett kommentarsfält, jag skulle nämligen behöva dig framför mig för att köra lite olik atest övningar för att se vad du gör.. hur dina muskler raderar och vad man kan göra åt det. Et gratis alternativ är att du googlar typ ” aktivera glutens” Eller aktivera rumpmusel osv… för att se några youtube klipp och kunna läsa dig till vissa saker. Ett annat alternativ är att du köper ett PT tillfälle där du ber denna att visa dig juste etta och komma med flera användbara knep för att få igång aktiveringen. Ett annat tips är att gå in och kika på min bloggkollega inlägg där hon lagt upp en video. Lycka till! Kram https://uppochhoppa.se/workoutstories/aktivera-rumpan-film-om-rumpaktivering-och-rumpovningar/

 5. Jag motionerar redan regelbundet, men när du nu har kommit i gång igen så sporrar det mig att fortsätta med det jag redan gör. Plus lägga till lite powerwalks någon gång då och då.
  Skriv gärna om smoothies eller gröna drinkar. Jag får aldrig till något gott.

 6. Jag motionerar redan regelbundet, men när du nu har kommit i gång igen så sporrar det mig att fortsätta med det jag redan gör. Plus lägga till lite powerwalks någon gång då och då.
  Skriv gärna om smoothies eller gröna drinkar. Jag får aldrig till något gott.

 7. Vad inspirerande My. Detta var precis vad jah behövde och ska hänga på detta tränings ”schema ! Tack ??!! Fortsätta inspirera! Så skönt för en som inte är i topp form, känns så enkelt att haka på ??

 8. Vad inspirerande My. Detta var precis vad jah behövde och ska hänga på detta tränings ”schema ! Tack 😊😊!! Fortsätta inspirera! Så skönt för en som inte är i topp form, känns så enkelt att haka på 👍👍

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...