jag har kroppskomplex och är långtifrån perfekt! Här ser du mina valkar!

( Inlägget innehåller adlink) 

 

_DS_2026

Godkväll!

Hahaha! Usch! Det tar emot, men jag bjuder på denna! 

Hittade den här bilden på mig! Den är inte helt färsk… Utan från i början när jag hade börjat gå upp i vikt! Det blev värre!

Jag fick kläder skickade till mig som skulle plåtas upp inför en kampanj. Alltså ett betalt samarbete. Jag hade mycket omkring mig och provade inte kläderna innan. Vilket jag normalt sett ALLTID gör. Jag skulle jobba med en fotograf som jag normalt sett INTE jobbar med (viktigt att jag känner mig bekväm).

Väl framme på ett gym långt ifrån min egna trygga miljö så ska jag byta om,  jag öppnar upp förpackningarna och inser att allt är skickat i XS, WTF?!

Även när jag var fit så hade jag inte XS!!!! –Hjälp vad gör jag!

Hmm. Jag anstränger mig, försöker att fokusera på att ”bara” sätta bilderna.

Det var dessutom i sista minuten inför kampanjen. Bilderna skulle användas på mina egna kanaler OCH gå i tryck i Hälsa & Fitness, samt användas på hemsida. GODE GUD!

Jag kände mig som en stoppad korv med valkar som hängde över ÖVERALLT!!! Jag mådde nästan illa av situationen….  Bh:n OCH byxorna klämde ihop mig så att det gjorde ont och skar in i mina valkar på ett smärtsamt sätt!

När jag fick dessa bilder så ratade jag dom direkt, sorterade bort dom och förträngde dom! Bort, bort, bort! 

Vi lyckades ”sätta” ca 12 bilder som kunde använda, där jag inte visade magen på samma sätt! Tro mig, man kan jobba jätte mycket med vinklar och ljus!

Tro inte på allt du ser tex på Instagram, ibland är det sådär löjligt perfekt att jag börjar små skratta för mig själv. MEN det obehagliga i det hela är att det kan leda till ett väldigt missvisande ideal. Många influencers, modeller och företag jobbar med extrem redigering och tar bort allt fett, förminskar bilderna och slätar ut allt som kan slätas ut. Detta skapar kroppskomplex, vikthets OCH ångest! 

Jag accepterar nämligen inte att man regiderer bort tex valkar på mig!

Jag förstår att man jobbar med ljussättning och konstraster. Det skapar liv i bilden. Men jag vill stå för det sunda och normala som många ska kunna relatera till. Jag har själv pendlat mycket upp och ner, i samband med depressionen gick jag upp 12-15 kilo. Dessa ska jag nu försöka att gå ner igen… och ni som vill får hänga på min utmaning =)  Jag är inte särklilt överviktig, men jag väger mer än vad jag brukar och kan inte längre ha mina  kläder! Så med rätt motion och träning i kombination med ”bra” mat så sk jag ta mig tillbaka i min vanliga form. Nu när jag mår bättre så svarar också kroppen på min träning…. =)

-Härlig känsla! 

Men detta var ju hemskt! Nu när jag sitter här och städar datorn så hittade jag dessa! Bilden ovan är ändå en ”snäll” bild.

Men om du tittar närmare så kan du se flera valkar, och då sträcker jag på mig maximalt! Så i verkligheten var det ännu värre…

Det jag vill framhäva med det här är att jag också har kroppskomplex.

Jag har bättre och sämre stunder där jag trivs mer och mindre med mig själv, jag är långtifrån perfekt och pendlar upp och ner i vikt =)  På bilden nedan vrider jag lite på mig, ”gömmer” kroppen bakom hoodien och då blev bilden nästan okay!

-Blääää! Minns den där dagen som igår! haha! 

_DS_2035

Nu sitter jag och spanar in Nyheter OCH framförallt REA plagg hos intersport ( in och kika HÄR ) Behöver lite varma kläder att ha när jag kör utomhus, och just nu kan man fynda MASSOR på deras REA HÄR.

 Jag tänker dock köpa kläder i MIN storlek! dvs ca M. hehe! Ville egentligen bara understryka att jag är långt ifrån perfekt!

Kram på dig!

/ My Martens 

 

40 Komentarer

 1. Du ser mycket mera naturlig ut på den översta bilden.
  Men du är väldigt fin på båda.
  Fast du känner dig själv och din kropp bäst.
  Kram L

 2. Vad menar du med att ”understryka att du är långt ifrån perfekt” ? VAD ger det för signaler till de som läser din blogg och som är verkligt tjocka?
  Är vi inte bra som vi är? Jag har själv varit långt över hundra strecket, men det konstiga är att jag mådde BRA då också, fast det kanske var fysiskt ansträngande att bära så mycket.
  Jag mår bra nu också, många kilo lättare men långt ifrån smal.
  Vill inte bli SMAL heller, jag vill ha mina kurvor och veck och lite häng här och där, för risken finns att man hamnar på sjukhus i månader igen och då kan det vara bra att inte bantat bort allt.
  Träna gärna och visa upp kläder och visa om du går ner.
  Men som ”influencer” så bör du nog försöka leka lite med tanken på att vi alla duger. Det ÄR bra att träna och att äta sunt, men skriv INTE att du inte är perfekt.
  Du är så snygg med dina former och att du skriver som du gör kan bara bädda på komplexen hos andra. Tänk på att det är många yngre som läser också.
  Tja, det är väl mest yngre som läser, och så mån gammal tant som jag då, som inte ser att du inte är perfekt.
  Vi duger, du duger, alla duger… Bara vi erkänner våra fel och brister, som INTE behöver vara kroppsliga, så duger vi.
  Träna och skriv om kost mm, men skriv inte att du inte är perfekt.
  Vem vill vara perfekt? Vad är perfekt? Är det dessa tunnsmala modeller som dyker upp än här än där, sminkade som missbrukare, dessa bleka glåmiga människor. DET är inte SUNT.
  Var glad åt dina former men om du tycker du väger för mycket så kan du ( och andra ) gärna ta ner er lite i vikt, men tänk på att ni är perfekta i alla fall.

 3. Du ser mycket mera naturlig ut på den översta bilden.
  Men du är väldigt fin på båda.
  Fast du känner dig själv och din kropp bäst.

  Kram L

 4. Vad menar du med att ”understryka att du är långt ifrån perfekt” ? VAD ger det för signaler till de som läser din blogg och som är verkligt tjocka?
  Är vi inte bra som vi är? Jag har själv varit långt över hundra strecket, men det konstiga är att jag mådde BRA då också, fast det kanske var fysiskt ansträngande att bära så mycket.
  Jag mår bra nu också, många kilo lättare men långt ifrån smal.
  Vill inte bli SMAL heller, jag vill ha mina kurvor och veck och lite häng här och där, för risken finns att man hamnar på sjukhus i månader igen och då kan det vara bra att inte bantat bort allt.
  Träna gärna och visa upp kläder och visa om du går ner.
  Men som ”influencer” så bör du nog försöka leka lite med tanken på att vi alla duger. Det ÄR bra att träna och att äta sunt, men skriv INTE att du inte är perfekt.
  Du är så snygg med dina former och att du skriver som du gör kan bara bädda på komplexen hos andra. Tänk på att det är många yngre som läser också.
  Tja, det är väl mest yngre som läser, och så mån gammal tant som jag då, som inte ser att du inte är perfekt.
  Vi duger, du duger, alla duger… Bara vi erkänner våra fel och brister, som INTE behöver vara kroppsliga, så duger vi.
  Träna och skriv om kost mm, men skriv inte att du inte är perfekt.
  Vem vill vara perfekt? Vad är perfekt? Är det dessa tunnsmala modeller som dyker upp än här än där, sminkade som missbrukare, dessa bleka glåmiga människor. DET är inte SUNT.
  Var glad åt dina former men om du tycker du väger för mycket så kan du ( och andra ) gärna ta ner er lite i vikt, men tänk på att ni är perfekta i alla fall.

  • Jösses? Någon har vaknat på fel sida… ledsamt. En tolkningsfråga. Jag påvisar att allt man ser inte alltid är som det ser ut. (I reklam kampanjer och sociala medier) jag säger att jag inte låter mig redigeras. Men att jag gått upp 12-15 kilo, tär på MIN kropp! Det handlar inte om något ideal…. tråkig kommentar från dig tycker jag..

  • Jösses? Någon har vaknat på fel sida… ledsamt. En tolkningsfråga. Jag påvisar att allt man ser inte alltid är som det ser ut. (I reklam kampanjer och sociala medier) jag säger att jag inte låter mig redigeras. Men att jag gått upp 12-15 kilo, tär på MIN kropp! Det handlar inte om något ideal…. tråkig kommentar från dig tycker jag..

 5. Bara nyfiken om någon har sagt att du har en perfekt kropp eftersom du liksom känner att du måste dementera det? föstår inte helt rubriken.

  • Som vanligt en tolkningsfråga av allt som stör i skrift. Du kanske tolkar rubriken på ett sett, och någon annan ett helt annat.jag poängterar mest att den ”perfekta” bilden som mam ser i sociala medier, på modellagenturer, och i mediabranschen generellt ganska ofta är väldigt redigerar och att just det kan leda till snedvridna ideal och vikthets?

 6. Bara nyfiken om någon har sagt att du har en perfekt kropp eftersom du liksom känner att du måste dementera det? föstår inte helt rubriken.

  • Som vanligt en tolkningsfråga av allt som stör i skrift. Du kanske tolkar rubriken på ett sett, och någon annan ett helt annat.jag poängterar mest att den ”perfekta” bilden som mam ser i sociala medier, på modellagenturer, och i mediabranschen generellt ganska ofta är väldigt redigerar och att just det kan leda till snedvridna ideal och vikthets😃

 7. Hur har du mage att sitta och gnälla över valkar du inte har och hur dåligt du mår över det. Finns dem som är tre ggr större än dig tillochmed en size större där man ser valkarna på riktigt. Hur tror du dem känner sig när du klagar över en halv cm fett som hänger ut som du knappt ser på bilderna. Du ska kalla dig förebild? Det är sådana som dig som skapar ätstörningar.
  Du kanske skulle ta och röra dig på gymmet ist för att enbart fota!

  • Hej Malin! jag gnäller inte över mina valkar, jag brerättar bara att det man ser på bilder i tex reklamskampanjer och sociala medier inte alltid är så ”perfekt” som man kan tro och att mycket redigeras. Det i sin tur kan leda till snedvridna kroppsideal osv. Så NEJ, JAG gäller inte. Jag understryker att jag är långt ifrån perfekt och att jag trivs med det =) jag får slita arslet av mig på gymmet… jag är och kommer alltid att ha vikten emot mig… jag har väldigt lätt att skena upp i vikt i perioder men har hittat en balans där jag kan kontrolera det =) Plåtning och träning skrev sällan i samband med just själva träningen. tar jag bilder själv… ja då plåtar jag innan /efter. Tar jag med fotograf, oftast ett helt annat tillfälle. Detta har jag skrivit ett alldeles eget inlägg ojm… Läs gärna det innan du attackerar på ditt nedvärderande sätt! ha en fin dag! Med vänlig hälsning, My

 8. Hur har du mage att sitta och gnälla över valkar du inte har och hur dåligt du mår över det. Finns dem som är tre ggr större än dig tillochmed en size större där man ser valkarna på riktigt. Hur tror du dem känner sig när du klagar över en halv cm fett som hänger ut som du knappt ser på bilderna. Du ska kalla dig förebild? Det är sådana som dig som skapar ätstörningar.
  Du kanske skulle ta och röra dig på gymmet ist för att enbart fota!

  • Hej Malin! jag gnäller inte över mina valkar, jag brerättar bara att det man ser på bilder i tex reklamskampanjer och sociala medier inte alltid är så ”perfekt” som man kan tro och att mycket redigeras. Det i sin tur kan leda till snedvridna kroppsideal osv. Så NEJ, JAG gäller inte. Jag understryker att jag är långt ifrån perfekt och att jag trivs med det =) jag får slita arslet av mig på gymmet… jag är och kommer alltid att ha vikten emot mig… jag har väldigt lätt att skena upp i vikt i perioder men har hittat en balans där jag kan kontrolera det =) Plåtning och träning skrev sällan i samband med just själva träningen. tar jag bilder själv… ja då plåtar jag innan /efter. Tar jag med fotograf, oftast ett helt annat tillfälle. Detta har jag skrivit ett alldeles eget inlägg ojm… Läs gärna det innan du attackerar på ditt nedvärderande sätt! ha en fin dag! Med vänlig hälsning, My

 9. Fast är inte M normalt egentligen? Det är inte bra att vara fet, det är inte bra att vara mager. Lagom är bäst och det är ju iofs olika hos oss alla men inte fasiken tycker jag du behöver gå ner i vikt inte.
  Jag är kort och skulle behöva gå ner 15-20 kg. Det har jag gjort förr och hoppas orka med det när det blir varmare. Nu vill fan inte gå ut i detta väder. Hatar Sverige när det är vinter.

 10. Fast är inte M normalt egentligen? Det är inte bra att vara fet, det är inte bra att vara mager. Lagom är bäst och det är ju iofs olika hos oss alla men inte fasiken tycker jag du behöver gå ner i vikt inte.
  Jag är kort och skulle behöva gå ner 15-20 kg. Det har jag gjort förr och hoppas orka med det när det blir varmare. Nu vill fan inte gå ut i detta väder. Hatar Sverige när det är vinter.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Varför börja dagen med färska citroner

Därför har jag börjat dricka ett glas varmt citronvatten varje morgon, cirka tio minuter...

Kan jag så kan du…. Boosta kroppen med vitaminer och näringsrik mat

I samarbete med Svensk Hälsokost Älskar när Svea är med mig på gymet? ❤️ Morgonträningen...

Några funderingar…

Hej ?? klienter på förmiddagarna har blivit min grej ?? i mitt lilla crib...