Mobilt kontor, bästa känslan!

475A9288

Fokus och koncentration

Vissa dagar kan jag inte fokusera hemifrån. Jag kan varken plugga, blogga eller maila hemifrån. Det bara går inte. Jag börjar istället prata och gosa med katterna, rensa någon garderob eller börja städa. Ja du fattar…. Själv diceplinen  sviktar och jag prioriterar allt annat förutom det jag borde. Det är dock väldigt humörs-styrt. För visa dagar är det inte ett problem alls. Men idag är en sådan dag, då stretar jag inte emot utan tar med mig kontoret ut!

Jag behöver miljöombyte och plockar då med mig dator, mobil, headset, laddare, kamera, skolböcker och beger mig ut för att hitta det ”perfekta” cafèt.

Det finns såklart för och nackdelar med ett mobilt kontor. Jag känner mig ”fri” när jag kan vara i stort sett vart som helst om inte annat krävs. Visst kostar det i luncher och x-antal kaffe osv.. Men gentemot att ha en fast kontors hyra så blir det ändå billigare =) och roligare… 

Jag försöker hitta en plats där jag kan gå in i min bubbla, samtidigt som jag njuter av att sitta i en mysig miljö med gott kaffe.

Några av mina favoriter är Cafè Saturnus, villa Gotham, espressohouse vid Vasaparken, Riche (när jag är sugen på köttbullar, hotel winery, Strandvägen 1 när jag vill sitte på uteservering med mysiga plädar och titta på folk… 

Jag brukar försöka boka in en lunchdejt samtidigt. Det brukar bli ett trevligt avbrott och jag förenar nytta med nöje.

Just idag vet jag inte vart jag ska bege mig… Har inte bestämt mig ännu =)

Däremot vet jag att jag ska sätta det sista i min planering inför första kvartalet 2018.

-MYCKET spännande saker som är på G. Stay tuned 😉 

IMG_0428

Vi hörs sen fina du…

Kram

/ My Martens 

4 Komentarer

 1. Jag pluggar på halvdistans just nu, men jag MÅSTE gå hemifrån, stänga av mobilen osv. Annars blir jag som du är nu. Jag har däremot en lokal i grannhuset som jag kan sitta i, klarar inte av att gå till ett Café eftersom det är en massa intryck där så jag inte kan koncentrera mig. Så denna lilla lokal som bostadsrätts föreningen har är perfekt, en hobbylokal som jag får låna gratis, ett tips är att kolla upp om det finns något sådant ställe, slippa bli störd, tar med mig kaffetermos och vatten ner och timmarna flyger i väg ?
  Tänkte på vad du skrev om din ångest, jag har lidit av panikångest i många herrans år, gjort KBT och utredning och har fått en diagnos, ångesten går ju aldrig bort men man kan lära sig att handskas med den, viktigt är också att tänka på att det är en ”färskvara” den där jävla ångesten hittar nya vägar, då jag lärt mig att andas bort hjärtklappning och att gå in i mig själv då rummet blir litet osv. så kommer yrsel eller vad fasen som helst. Nu bär jag den liksom med mig som en oönskad vän. Men jag har faktiskt aldrig hört av någon att de inte får ångest då man har sina barn hemma, tvärtom så brukar det vara en trigger, men tänker ändå att det är ju bra för det måste någonstans betyda att du har lite kontroll. Jag har haft massor ångest då barnen varit hemma, försökt att inte visa det men nu med facit i hand så vet jag att de märkt, men det har inte varit någon fara för dem. Vi har pratat mycket och jag har alltid varit öppen emot dem med det, samma sak då jag och min ex sambo flyttade ihop. Som jag förstod det så förstod inte Jonas först? Jag har varit väldigt tydlig med att jag har haft det och att det gjort mig trött och att jag klarar vissa situationer och inte andra och när jag säger STOP eller NEJ så accepteras det för då vet mina nära att nähe ok, nu har hon kämpat men det funkar inte mer. Nu förstår jag att inte Jonas är känslokall eller så på minsta vis, men det kan vara bra för hans del att få prata med din KBT terapeut, hon kan förklara på ett konkret sätt vad som verkligen händer i kroppen vid ångest, det är något som vi med ångest inte kan förklara, skulle vi det så skulle vi inte ha ångesten om du missförstår mig rätt. KBT terapeuten gör det ENDAST om du tillåter och det är en bra försäkring eftersom ni ska gifta er, då förstår han bättre och du får en helt annan trygghet i honom. Nu skriver du att du redan har det men jag kan lova att den blir starkare. Terapeuten kan göra med Jonas som h*n gör med dig, dvs utlösa en ångest attack för att se hur du under trygghet ska jobba dig ur den. En som är med om en panikattack kommer aldrig mer fundera på hur det känns. För då det var som värst för mig så var det värsta jag visste då någon frågade: Hur är det NU då? En ångestattack är som att springa en lång sträcka så inte undra på man är trött. Och sedan en massa som händer i huvudet, både det du tänker på och det som händer undermetvetet…. Oj vilket långt inlägg, men jag kom i gång ? Ha en fin Jul nu.

 2. Jag pluggar på halvdistans just nu, men jag MÅSTE gå hemifrån, stänga av mobilen osv. Annars blir jag som du är nu. Jag har däremot en lokal i grannhuset som jag kan sitta i, klarar inte av att gå till ett Café eftersom det är en massa intryck där så jag inte kan koncentrera mig. Så denna lilla lokal som bostadsrätts föreningen har är perfekt, en hobbylokal som jag får låna gratis, ett tips är att kolla upp om det finns något sådant ställe, slippa bli störd, tar med mig kaffetermos och vatten ner och timmarna flyger i väg 🙂
  Tänkte på vad du skrev om din ångest, jag har lidit av panikångest i många herrans år, gjort KBT och utredning och har fått en diagnos, ångesten går ju aldrig bort men man kan lära sig att handskas med den, viktigt är också att tänka på att det är en ”färskvara” den där jävla ångesten hittar nya vägar, då jag lärt mig att andas bort hjärtklappning och att gå in i mig själv då rummet blir litet osv. så kommer yrsel eller vad fasen som helst. Nu bär jag den liksom med mig som en oönskad vän. Men jag har faktiskt aldrig hört av någon att de inte får ångest då man har sina barn hemma, tvärtom så brukar det vara en trigger, men tänker ändå att det är ju bra för det måste någonstans betyda att du har lite kontroll. Jag har haft massor ångest då barnen varit hemma, försökt att inte visa det men nu med facit i hand så vet jag att de märkt, men det har inte varit någon fara för dem. Vi har pratat mycket och jag har alltid varit öppen emot dem med det, samma sak då jag och min ex sambo flyttade ihop. Som jag förstod det så förstod inte Jonas först? Jag har varit väldigt tydlig med att jag har haft det och att det gjort mig trött och att jag klarar vissa situationer och inte andra och när jag säger STOP eller NEJ så accepteras det för då vet mina nära att nähe ok, nu har hon kämpat men det funkar inte mer. Nu förstår jag att inte Jonas är känslokall eller så på minsta vis, men det kan vara bra för hans del att få prata med din KBT terapeut, hon kan förklara på ett konkret sätt vad som verkligen händer i kroppen vid ångest, det är något som vi med ångest inte kan förklara, skulle vi det så skulle vi inte ha ångesten om du missförstår mig rätt. KBT terapeuten gör det ENDAST om du tillåter och det är en bra försäkring eftersom ni ska gifta er, då förstår han bättre och du får en helt annan trygghet i honom. Nu skriver du att du redan har det men jag kan lova att den blir starkare. Terapeuten kan göra med Jonas som h*n gör med dig, dvs utlösa en ångest attack för att se hur du under trygghet ska jobba dig ur den. En som är med om en panikattack kommer aldrig mer fundera på hur det känns. För då det var som värst för mig så var det värsta jag visste då någon frågade: Hur är det NU då? En ångestattack är som att springa en lång sträcka så inte undra på man är trött. Och sedan en massa som händer i huvudet, både det du tänker på och det som händer undermetvetet…. Oj vilket långt inlägg, men jag kom i gång 🙂 Ha en fin Jul nu.

 3. Du vill säkert ha ett ställe i Täby, men annars om du vill mer ut på ”landet” så skulle jag tipsa om Café Biscotti i Vallentuna C och sedan har du bara 10 min till Angarnssjöängens naturreservat. Alltid mysigt. Nu råkar jag bo precis där så kanske därför jag uppskattar. Men det brukar komma busslaster från stan bara för att gå där.
  God Jul och tack för en bra blogg och podd 2017

 4. Du vill säkert ha ett ställe i Täby, men annars om du vill mer ut på ”landet” så skulle jag tipsa om Café Biscotti i Vallentuna C och sedan har du bara 10 min till Angarnssjöängens naturreservat. Alltid mysigt. Nu råkar jag bo precis där så kanske därför jag uppskattar. Men det brukar komma busslaster från stan bara för att gå där.

  God Jul och tack för en bra blogg och podd 2017

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

October Stockholm – Black Friday erbjudande

Hej min vän❤️ När du läser detta så sitter jag i bilen påväg ner...

Outfit-tips!

Inlägget innehåller reklamlänkar Godmorgon! Solen skiner över Täby idag! Jag har varit ute på en...

världens snyggaste underkläder! Tigelle plockar fram det vackra i ALLA kvinnor!

Innlägget innehåller reklam för världens bästa bad och underkläder! Samt Bobbys super-piller som hjälper...