I samarbete med Skip Nutriton presentgerar jag idag den 8:e luckan.
Med en av mina personliga favoriter GURKMEJA + INGEFÄRA
Denna äter jag jämt! Den gör susen för min mage OCH immunförsvaret. jag som har sjukt dåligt immunförsvar just nu, äter dubbel dos i samråd med min husläkare. Ett par veckor framåt…
Gurkmeja och Ingefära är kryddor
Gurkmeja och ingefära är kryddor som använts sedan urminnestider såväl i matlagning som hälsofrämjande.
Gurkmejan är en av de mest spännande nyttiga örter som finns. Den innehåller curcumin som det finns över 7000 publicerade vetenskapliga artiklar om. Den har ett historiskt användningsområde inom Ayurvedisk läkekonst som sträcker sig 4000 år tillbaka i tiden. Inom Ayurveda tillskrivs växten flera medicinska egenskaper. Denär medlem i familjen ingefärsväxter och är en inhemsk växt i länder i södra Asien. Den växer bäst i tropiskt klimat och kräver mellan 20-30 °C och mycket regn för att trivas. Det är en populär krydda som odlas för både kulinariska och medicinska ändamål.
Den del av plantan som används är den del som kallas för jordstam. Jordstammen är den del av plantan som växer under jorden.Kryddan gurkmeja produceras genom att koka jordstammen och sedan låta den torka. Jordstammen mals sedan ner och blir en av ingredienserna i GurkmejaIngefära. Det som kännetecknar gurkmeja är den mörkgula färgen som kommer från ämnet curkumin. Curkumin är också det ämne som tillskrivs många av gurkmejans hälsoegenskaper.
Ingefära bidrar till normal matsmältning och mag-tarmfunktion.
In och beställ HÄR
Kram
/ My Martens