Framme på Öland! Outfit och budget tips!

R E K L A M

IMG_5485

 

Hej fina!

Från hjärtat, TUSEN, TUSEN, TACK för alla lyckönskningar och gratulationer efter gårdagens inlägg! Jag blir verkligen SÅ glad! Även om jag inte svarar på alla kommentarer så ska du veta att jag läser ALLT, TACK!

Imorse åt jag frukost hemma i lugn och ro med Jonas. 

Sedan körde jag in till stan och körde förbi kontoret på Sveavägen. Ett kortare möte, kaffe och energi innan jag körde vidare ner mot Öland och Lilleman. 

IMG_5487

Gårdagens outfit.

Jag älskar att blanda gammal och nytt. Dyrt & gammalt. Cool och elegant.

Nu ska du få några budget tips! 

Mina favvo kläder som jag hitta på Gårdby cafè & Lanthandel. Ett mysigt smultronställe på östra sidan, som dessvärre stängt för säsong.

 Tillsammans med toksnygga, sköna kilklackar ifrån från magic steps Prisvärda 449:-

20170822-HermanCaroan-115504-0117

Min coola PRISVÄRDA väska ifrån inreda.com som heter LILIO. Lilio består av en serie med nessisärer, officebag, shoppingbag och olika handväskor.

Väskan är super snygg, praktisk och med tre fack. Färg CAVIAR. 

Lyxig elegant känsla för endas 680:-

(Du kan beställa den HÄR )

 

20170822-HermanCaroan-115434-0112 20170822-HermanCaroan-115504-0117

IMG_5385

Foto: Herman Caroan

Resan ner till Öland gick bra.

Regn till och från hela vägen. Måååånga telefonmöten på vägen. Det gäller att vara effektiv. Sen att jag får stanna varje gång jag ska anteckna något, kolla kalendern eller behöver kika på ett mail eller liknande. Det gör såklart att det tar liiiite längre tid! Sture & Stina åkte med i bilen. Det gick jätte bra. Nu sover alla. Både Lilleman, Sture & Stina. Jag ska repetera lite extern redovisning. Sen ska jag sluta ögonen och få min skönhetssömn!

-Återigen, TACK snälla du för DIN omtanke!!!!

Stor kram

/ My Martens

85 Komentarer

 1. Välkommen tillbaks till Ön. Lugnet o höstfärgerna. Grattis till nya jobbet o utbildningen. Jag vet att detta kommer passa dig. Lycka till?

 2. Jag måste ändå få fråga igen om det inte krävs nån form av behörighet för att studera till mäklare, krav på kunskaper i viss nivå inom matte, språk eller liknande, eftersom jag (hittills ) uppfattat det som om utbildningen är på högskolenivå? Eller kommer man kring det genom att man har en anställning innan?
  Frågar för du bör ju veta som nu just startat en sån utbildning?
  Samt vet en ungdom som är intresserad men svårt läsa sig rätt

  • Du och ungdomen är varmt välkomna att ta en konsultation med FMI (Fastighetsmäklar inspektionen) så förklarar dom allt och lite till =) Det är jätte svårt för mig som privatperson att förklara allt. Jag själv har haft expertis råd under både rekrytering och intagning =) Nu ska jag ha fredagsmys med Lilleman. När han somnat så är det extern redovisning som gäller…. P´Studier morgon, middag, kväll… -Lycka till! =)

   • Men du som nyanställd och nyintagen till kursen kanske kunnat svara lite kortfattat. Kanske finns det ”genvägar”– som att t ex om det är ett PLUS att redan vid kursstart ha en anställning.
    Du borde ju veta.
    Jag blir L I T E nyfiken. Sökte firman du jobbar på en mäklare, med löfte att bekosta utbildning osv.
    Folk frågar i vänlig ton och det kan väl inte vara så svårt att svara.
    Ser längre ner att det skrivs om att vissa ställer ”obekväma” frågor, men som en skriver så tror jag inte att folk alltid vill vara elaka.
    FINNS säkert de som ÄR elaka.
    Men jag, jag frågar av ren nyfikenhet jag.
    ? Inte elakhet.

    • Precis som jag skrev ovan. Jag har själv tagit hjälp med liknande frågor under rekrytering, intagning osv. Jag har gått samma väg som alla andra. FMI är en fristående myndighet som har teletider för dessa frågor ☺️ Jag har aldrig påstått att du skulle vara elak, jag kan skilja på elakhet och nyfikenhet. Ibland. Vad det gäller mina löneavtal, min studiekostnader, min provata bbudget osv… det angår ingen annan än mig, och min familj☺️ Inget illa menat. Men ALLA blivande mäklare i min kurs är anställda på en mäklarbyrån (25-26 personer). Avtalen är individuella. Det är upp till var och en att förhandla Sig till sina egna förutsättningar. Mina avtal eller min ekonomi kommer jag inte att dela med mig av blogg,Instagram eller fb. Det är privat ☺️ Hopps du kan respektera det ? Kram

  • Det finns vanliga högskoleutbildningar med tillhörande behörighetkrav. Men man kan också läsa till mäklare via uppdragsutbildning där förkunskaper inte ett krav utan bara en rekommendation. För att komma in på uppdragsutbildningen krävs en anställning och det är arbetsgivaren som betalar utbildningen. Den studerande har inte rätt till studinlån via CSN.

  • Om du söker själv till högskola krävs högskolebehörighet och exempelvis att du har gått gymnasiet. Gissar att det här handlar om att mäklarföretaget har köpt plats på liknande utbildning men då krävs inte fullgjort gymnasium. Det vanliga brukar då vara distansundervisning och att du jobbar som mäklarassistent under utbildningen för att betala av det som din arbetsgivare har betalt för din plats på kursen. Du läser en kortare tid, får motsvarande utbildning men du behöver inte ha gått gymnasiet men viss studievana borde krävas.

   • Menar du att man kan jobba av en eventuell studieskuld som assistent? ☺️ Det visste faktiskt inte jag. Som sagt, det finns ång alternativ, och det är individuellt såklart ☺️

    • Jag känner folk som gått samma väg som dig dvs att arbetsgivaren köper din utbildning. Som privatperson kan du inte köpa varför jag utgår från att din nya arbetsgivare köpt. Eftersom det kostar arbetsgivaren känner jag folk som samtidigt jobbat med att boka besök och annat som motprestation. Du slipper studieskulder på flera hundratusen och din arbetsgivare får igen sina pengar genom att du jobbar utan lön. Svårt att tro att en arbetsgivare ger bort detta gratis till en som anställs i samma veva.

     • Okay, intressant att höra☺️ Som sagt, det är nog väldigt i individuellt som sagt ☺️ Jag kommer att jobba, och det har ingenting mwd utbildnings kostnader att göra. Jag är anställd på EO, jobbar med blogg, podd och sociala medier samt konsultuppdrag ☺️ Mycket mer än så kommer iallafall inte jag att hinna med?

    • Inte studIekulden (CSN). Men det är väl rimligt att arbetsgivaren kräver en motprestation för de närmare 300 000 kr de betalar för utbildningsplatsen vid uppdragsutbildning.

     • 9 av 10 gånger betalar eleven själv utbildningen, och arbetsgivaren erbjuder en tjänst EFTER att utbildningen är avklarad =) Det är det vanligaste… så som jag har upplever det =) Så det är väldigt sältans som arbetsgivaren betalar utbildningarna överhuvudtaget. Det får man alltså som student göra själv… Med vänlig hälsning, My

 3. Välkommen tillbaks till Ön. Lugnet o höstfärgerna. Grattis till nya jobbet o utbildningen. Jag vet att detta kommer passa dig. Lycka till💞

 4. Jag måste ändå få fråga igen om det inte krävs nån form av behörighet för att studera till mäklare, krav på kunskaper i viss nivå inom matte, språk eller liknande, eftersom jag (hittills ) uppfattat det som om utbildningen är på högskolenivå? Eller kommer man kring det genom att man har en anställning innan?
  Frågar för du bör ju veta som nu just startat en sån utbildning?
  Samt vet en ungdom som är intresserad men svårt läsa sig rätt

  • Du och ungdomen är varmt välkomna att ta en konsultation med FMI (Fastighetsmäklar inspektionen) så förklarar dom allt och lite till =) Det är jätte svårt för mig som privatperson att förklara allt. Jag själv har haft expertis råd under både rekrytering och intagning =) Nu ska jag ha fredagsmys med Lilleman. När han somnat så är det extern redovisning som gäller…. P´Studier morgon, middag, kväll… -Lycka till! =)

   • Men du som nyanställd och nyintagen till kursen kanske kunnat svara lite kortfattat. Kanske finns det ”genvägar”– som att t ex om det är ett PLUS att redan vid kursstart ha en anställning.
    Du borde ju veta.
    Jag blir L I T E nyfiken. Sökte firman du jobbar på en mäklare, med löfte att bekosta utbildning osv.
    Folk frågar i vänlig ton och det kan väl inte vara så svårt att svara.
    Ser längre ner att det skrivs om att vissa ställer ”obekväma” frågor, men som en skriver så tror jag inte att folk alltid vill vara elaka.
    FINNS säkert de som ÄR elaka.
    Men jag, jag frågar av ren nyfikenhet jag.
    😉 Inte elakhet.

    • Precis som jag skrev ovan. Jag har själv tagit hjälp med liknande frågor under rekrytering, intagning osv. Jag har gått samma väg som alla andra. FMI är en fristående myndighet som har teletider för dessa frågor ☺️ Jag har aldrig påstått att du skulle vara elak, jag kan skilja på elakhet och nyfikenhet. Ibland. Vad det gäller mina löneavtal, min studiekostnader, min provata bbudget osv… det angår ingen annan än mig, och min familj☺️ Inget illa menat. Men ALLA blivande mäklare i min kurs är anställda på en mäklarbyrån (25-26 personer). Avtalen är individuella. Det är upp till var och en att förhandla Sig till sina egna förutsättningar. Mina avtal eller min ekonomi kommer jag inte att dela med mig av blogg,Instagram eller fb. Det är privat ☺️ Hopps du kan respektera det 😁 Kram

  • Det finns vanliga högskoleutbildningar med tillhörande behörighetkrav. Men man kan också läsa till mäklare via uppdragsutbildning där förkunskaper inte ett krav utan bara en rekommendation. För att komma in på uppdragsutbildningen krävs en anställning och det är arbetsgivaren som betalar utbildningen. Den studerande har inte rätt till studinlån via CSN.

  • Om du söker själv till högskola krävs högskolebehörighet och exempelvis att du har gått gymnasiet. Gissar att det här handlar om att mäklarföretaget har köpt plats på liknande utbildning men då krävs inte fullgjort gymnasium. Det vanliga brukar då vara distansundervisning och att du jobbar som mäklarassistent under utbildningen för att betala av det som din arbetsgivare har betalt för din plats på kursen. Du läser en kortare tid, får motsvarande utbildning men du behöver inte ha gått gymnasiet men viss studievana borde krävas.

   • Menar du att man kan jobba av en eventuell studieskuld som assistent? ☺️ Det visste faktiskt inte jag. Som sagt, det finns ång alternativ, och det är individuellt såklart ☺️

    • Jag känner folk som gått samma väg som dig dvs att arbetsgivaren köper din utbildning. Som privatperson kan du inte köpa varför jag utgår från att din nya arbetsgivare köpt. Eftersom det kostar arbetsgivaren känner jag folk som samtidigt jobbat med att boka besök och annat som motprestation. Du slipper studieskulder på flera hundratusen och din arbetsgivare får igen sina pengar genom att du jobbar utan lön. Svårt att tro att en arbetsgivare ger bort detta gratis till en som anställs i samma veva.

     • Okay, intressant att höra☺️ Som sagt, det är nog väldigt i individuellt som sagt ☺️ Jag kommer att jobba, och det har ingenting mwd utbildnings kostnader att göra. Jag är anställd på EO, jobbar med blogg, podd och sociala medier samt konsultuppdrag ☺️ Mycket mer än så kommer iallafall inte jag att hinna med😉

    • Inte studIekulden (CSN). Men det är väl rimligt att arbetsgivaren kräver en motprestation för de närmare 300 000 kr de betalar för utbildningsplatsen vid uppdragsutbildning.

     • 9 av 10 gånger betalar eleven själv utbildningen, och arbetsgivaren erbjuder en tjänst EFTER att utbildningen är avklarad =) Det är det vanligaste… så som jag har upplever det =) Så det är väldigt sältans som arbetsgivaren betalar utbildningarna överhuvudtaget. Det får man alltså som student göra själv… Med vänlig hälsning, My

 5. Har läst din blogg ett tag nu men aldrig kommenterat tidigare men måste säga att du är rätt hård och småspydig i dina svar till de som har frågor som förmodligen inte passar dig men utan att vara elaka som jag tolkar det iallafall. Frågan om tjänsten där slutade du med ”eller hur skulle du göra berätta” varför det kan man ju undra och lika den som frågade var din son var, där måste du klämma i med ”varför undrar du” varför? detta om något kan tolkas negativt. Du lägger kanske något helt annat i frågan än vad den som ställde den gjorde. Tycker du skriver bra men eftersom det här är ett av alla dina jobb så tycker jag att du ska bemöta duna läsare och de som frågar saker och ting lite ödmjukare och elaka kommentarer ska tas bort. Du är lite för lättstött ännu tar åt dig mer än du behöver. Lycka till med din nya karriär och alla andra jobb och ta hand om de som läser härinne också de som har frågor.

  • För att just dessa två IP-adresse/mail avsändare återupprepat ställer kryptiska frågor…… om du ser samma historik som jag gör när jag klickar på historiken så hade du förstått ?

   • Då vill jag inflinka att du är otrevlig i ditt svar allt som oftast och jag har svårt att tro att det är en och samma person som skriver alla frågor här… Du känns allt annat än ärlig i ditt bemötande! Klart folk blir nyfikna på hur man kan lösa en utbildning på ett alternativt sätt – Dvs utan att gå en högskoleutbildning! och mer svar borde gå att ge utan att nämna varesig summor och avtal…

    • tjoho Malin! Godmorgon, lördag… solen skiner =) Samma personer som skriver frågor? Det är också något som varierar. Men det jag alltid kan göra är att klicka på tex ditt ip nr och då få upp alla dina tidigare kommentarer =) På så vis är det väldigt enkelt att se om det är geniuna frågor eller elakheter det handlar om ? Återigen FMI det är mat alla HETASTE tips. Som jag kan se här så spekulerar folk i olika upplägg och alternativ, en del även nya för mig. Så ÅTERIGEN Malin, det är individuellt och jag kan inte annat än att svara så tydligt, artigt med en hänvisning till en myndighet som säkerligen kan svara på dina frågor betydligt bättre än jag =) kram på dig, och ha nu en riktigt skön helg =)

     • Sluta att fråga ut My, om hennes nya karriär o vad som krävs för det! Betalar ni det? Nä, då tycker jag inte behöva ställa den ena frågan efter den andra. Ställ lite frågor om ekonomi eller annat privat till MG, så får ni svar på tal. Låt My sköta sitt o som hon säger: att folk har olika åsikter, DET har hon inget emot.
      #renaramaavundsjukan

 6. Grattis till nya jobbet det kommer du att klara av med all din erfarenhet. Måste bara säga att du är verkligen jättesnygg på alla bilder. Kram!

 7. Har läst din blogg ett tag nu men aldrig kommenterat tidigare men måste säga att du är rätt hård och småspydig i dina svar till de som har frågor som förmodligen inte passar dig men utan att vara elaka som jag tolkar det iallafall. Frågan om tjänsten där slutade du med ”eller hur skulle du göra berätta” varför det kan man ju undra och lika den som frågade var din son var, där måste du klämma i med ”varför undrar du” varför? detta om något kan tolkas negativt. Du lägger kanske något helt annat i frågan än vad den som ställde den gjorde. Tycker du skriver bra men eftersom det här är ett av alla dina jobb så tycker jag att du ska bemöta duna läsare och de som frågar saker och ting lite ödmjukare och elaka kommentarer ska tas bort. Du är lite för lättstött ännu tar åt dig mer än du behöver. Lycka till med din nya karriär och alla andra jobb och ta hand om de som läser härinne också de som har frågor.

  • För att just dessa två IP-adresse/mail avsändare återupprepat ställer kryptiska frågor…… om du ser samma historik som jag gör när jag klickar på historiken så hade du förstått 😂

   • Då vill jag inflinka att du är otrevlig i ditt svar allt som oftast och jag har svårt att tro att det är en och samma person som skriver alla frågor här… Du känns allt annat än ärlig i ditt bemötande! Klart folk blir nyfikna på hur man kan lösa en utbildning på ett alternativt sätt – Dvs utan att gå en högskoleutbildning! och mer svar borde gå att ge utan att nämna varesig summor och avtal…

    • tjoho Malin! Godmorgon, lördag… solen skiner =) Samma personer som skriver frågor? Det är också något som varierar. Men det jag alltid kan göra är att klicka på tex ditt ip nr och då få upp alla dina tidigare kommentarer =) På så vis är det väldigt enkelt att se om det är geniuna frågor eller elakheter det handlar om 😉 Återigen FMI det är mat alla HETASTE tips. Som jag kan se här så spekulerar folk i olika upplägg och alternativ, en del även nya för mig. Så ÅTERIGEN Malin, det är individuellt och jag kan inte annat än att svara så tydligt, artigt med en hänvisning till en myndighet som säkerligen kan svara på dina frågor betydligt bättre än jag =) kram på dig, och ha nu en riktigt skön helg =)

     • Sluta att fråga ut My, om hennes nya karriär o vad som krävs för det! Betalar ni det? Nä, då tycker jag inte behöva ställa den ena frågan efter den andra. Ställ lite frågor om ekonomi eller annat privat till MG, så får ni svar på tal. Låt My sköta sitt o som hon säger: att folk har olika åsikter, DET har hon inget emot.
      #renaramaavundsjukan

 8. Grattis till nya jobbet det kommer du att klara av med all din erfarenhet. Måste bara säga att du är verkligen jättesnygg på alla bilder. Kram!

 9. Lycka till My o svara precis som du vill, det är din blogg. Förstår att du blir trött på nättrollen som ifrågasätter allt o bara vill vara spydiga o otrevliga. Finns ingen anledning till det.
  Ha en trevlig helg m Lilleman o plugget. Kul att du går inför det så mycket?Men så fungerar ju du, allt eller inget. Kram

 10. Så oändligt glad för din skull <3 för att du känner lycka & glädje, för att du hittat kärleken, för att du känner dej tillfreds med livet!!
  Varm kram & -Carpe Diem-

 11. Lycka till My o svara precis som du vill, det är din blogg. Förstår att du blir trött på nättrollen som ifrågasätter allt o bara vill vara spydiga o otrevliga. Finns ingen anledning till det.
  Ha en trevlig helg m Lilleman o plugget. Kul att du går inför det så mycket😊Men så fungerar ju du, allt eller inget. Kram

 12. Så oändligt glad för din skull <3 för att du känner lycka & glädje, för att du hittat kärleken, för att du känner dej tillfreds med livet!!

  Varm kram & -Carpe Diem-

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

October Stockholm – Black Friday erbjudande

Hej min vän❤️ När du läser detta så sitter jag i bilen påväg ner...

Outfit-tips!

Inlägget innehåller reklamlänkar Godmorgon! Solen skiner över Täby idag! Jag har varit ute på en...

världens snyggaste underkläder! Tigelle plockar fram det vackra i ALLA kvinnor!

Innlägget innehåller reklam för världens bästa bad och underkläder! Samt Bobbys super-piller som hjälper...